ΡΕΤΡΟ : ΠΑΛΑΙΟ ΦΑΛΗΡΟ - Εγκαίνια Κέντρου Νεότητας, Παιδικής Χαράς, γηπέδου μπάσκετ, και εγκατάσταση του άστεγου Α.Ο.Π.Φ. - ΕΣΚΑΝΑ

ΣΕ ΤΙΤΛΟΥΣ

Ένωση Σωματείων Καλαθοσφαίρισης Νότιας Αττικής

25.11.17

ΡΕΤΡΟ : ΠΑΛΑΙΟ ΦΑΛΗΡΟ - Εγκαίνια Κέντρου Νεότητας, Παιδικής Χαράς, γηπέδου μπάσκετ, και εγκατάσταση του άστεγου Α.Ο.Π.Φ.


ΡΕΤΡΟ : ΠΑΛΑΙΟ ΦΑΛΗΡΟ - Εγκαίνια Κέντρου Νεότητας, Παιδικής Χαράς, γηπέδου μπάσκετ, και εγκατάσταση του άστεγου Α.Ο.Π.Φ.


25/07/1973
Εγκαίνια Κέντρου Νεότητας, Παιδικής Χαράς, γηπέδου μπάσκετ, και εγκατάσταση του άστεγου Α.Ο.Π.Φ.

Στις οδούς Θησέως και Αμφιτρίτης στην Παναγίτσα στο Παλαιό Φάληρο.

Από τον δήμαρχο Στέλιο Βλαχόπουλο.

Τα συγκροτήματα «ΧΡΥΣΑΦΗΣ» και «ΡΕΣΤΕΙΟ» που ήταν εγκατεστημένος ο Α.Ο.Π.Φ με όλα τα κλασικά αθλήματα στίβου, κολύμβησης, πόλο, μπάσκετ, και αλλά.

Tο 1973 για να γίνει η διαπλάτυνση της λεωφόρου Συγγρού και η αναμόρφωση της παραλιακής ξηλώθηκαν. Με αποτέλεσμα όλος αυτός ο αθλητικός χώρος να εξαφανιστεί και ο Α.Ο.Π.Φ να μείνει άστεγος, και να μεταφερθεί στο λιμανάκι δίπλα από τον Μπάτη και στο οικόπεδο Θησέως και Αμφιτρίτης απέναντι από την Παναγίτσα. Μετά από πολύ τρέξιμο, και συναντήσεις του τότε δημάρχου Στέλιου Βλαχόπουλου με την ιδιοκτησία του ορφανοτροφείου που άνηκε το οικόπεδο κατάφερε να του δοθεί το οικόπεδο, που φτιάχτηκαν ένα γηπεδάκι μπάσκετ ένας παιδότοπος και ένα λυόμενο όπου εγκαταστάθηκε, και γιγαντώθηκε ο Α.Ο.Π.Φ.

Η ιστορική αυτή αναφορά είναι καθαρά εκπαιδευτικού και όχι εμπορικού χαρακτήρα. Τα δικαιώματα της ταινίας και των φωτογραφιών ανήκουν στους δημιουργούς των.