Εθνική 3Χ3 U18: Ο λόγος στους προπονητές - ΕΣΚΑΝΑ

ΣΕ ΤΙΤΛΟΥΣ

Ένωση Σωματείων Καλαθοσφαίρισης Νότιας Αττικής

4.8.17

Εθνική 3Χ3 U18: Ο λόγος στους προπονητές


Οι Εθνικές Ομάδες 3Χ3 U18 Εφήβων και Νεανίδων έχουν αναχωρήσει με διαφορετικούς προορισμούς και κοινό στόχο.


Οι Έφηβοι βρίσκονται ήδη στη Λετονία και οι Νεάνιδες στην Ουγγαρία, όπου θα πάρουν μέρος στους προκριματικούς του Ευρωπαϊκού Κυπέλλου. Στόχος τους να βρίσκονται στην τελική φάση που θα φιλοξενηθεί στην Ουγγαρία.

Ο Γιάννης Γιαννόπουλος και η Αναστασία Κωστάκη είναι οι δύο άνθρωποι που θα καθοδηγούν και θα βοηθούν τα παιδιά σε αυτή την πρωτόγνωρη εμπειρία, αφού προπονητής ως τίτλος δεν υπάρχει στο 3Χ3.

«Είναι κάτι καινούριο για τα παιδιά και κάτι πολύ διαφορετικό από το μπάσκετ που έχουν συνηθίσει», τονίζει ο Γιαννόπουλος, ο οποίος γνωρίζει από πρώτο χέρι πως ο ρυθμός και οι κανονισμοί το καθιστούν ένα «διαφορετικό» άθλημα: «Είναι πιο γρήγορο, πιο δυνατό και είναι μια νέα πρόκληση. Μην ξεχνάμε πως και για αυτά τα παιδιά ενδεχομένως, αλλά και για άλλους αθλητές ανοίγεται και μια νέα πόρτα, καθώς η FIBA αντιμετωπίζει το κομμάτι αυτό με μεγάλη σοβαρότητα, ενώ από το 2020 θα είναι και ολυμπιακό άθλημα! Βραχυπρόθεσμα θα πούμε πως στόχος μας είναι η πρόκριση στην Τελική Φάση και ελπίζω να τα καταφέρουμε».

Η Αναστασία Κωστάκη έχει παίξει 3Χ3 και γνωρίζει από πρώτο χέρι πως τα παιδιά που καλούνται να δώσουν τους πρώτους επίσημους αγώνες τους μετά τις προπονήσεις, θα αντιμετωπίσουν κάποιες δυσκολίες: «Στόχος μας είναι η πρόκριση στην τελική φάση του Ευρωπαϊκού Κυπέλλου στις αρχές Σεπτεμβρίου. Τα όπλα μας είναι η πίστη , η αγάπη και η αισιοδοξία για το αποτέλεσμα και εννοείται οι ικανότητες των κοριτσιών που έχουν δείξει μεγάλη διάθεση. Θα δώσουμε τη μάχη μας, τα κορίτσια είναι έτοιμα και ελπίζουμε για το καλύτερο.» basket.gr