Θριαμβεύτριες επέστρεψαν από το Σαράγεβο οι νεανίδες ανέβηκαν στην Α΄ κατηγορία -Μεγάλο φωτορεπορτάζ - ΕΣΚΑΝΑ

ΣΕ ΤΙΤΛΟΥΣ

Ένωση Σωματείων Καλαθοσφαίρισης Νότιας Αττικής

1.8.16

Θριαμβεύτριες επέστρεψαν από το Σαράγεβο οι νεανίδες ανέβηκαν στην Α΄ κατηγορία -Μεγάλο φωτορεπορτάζ







Με έπαθλο το ασημένιο μετάλλιο στο Ευρωπαϊκό Πρωτάθλημα U18 και την άνοδο στην Α’ Κατηγορία επέστρεψε σήμερα το μεσημέρι από το Σεράγεβο η Εθνική Νεανίδων.

Την αποστολή υποδέχτηκαν στο «Ελ.Βενιζέλος» ο Γενικός Γραμματέας της ΕΟΚ Παναγιώτης Τσαγκρώνης, που ήρθε από την Πάτρα γι’ αυτό το σκοπό και ο Β’ Αντιπρόεδρος της Ομοσπονδίας Αριστείδης Γολέμης.

Αμφότεροι συνεχάρησαν τις αθλήτριες και το προπονητικό τιμ για την επιτυχία που φέρνει την Εθνική και πάλι στη μεγάλη κατηγορία. Τις «ασημένιες» Νεανίδες περίμενε στο αεροδρόμιο και μια ευχάριστη έκπληξη, καθώς ήταν εκεί και η Εθνική Κορασίδων που πρόσφερε στις αθλήτριες λουλούδια.



Ο ομοσπονδιακός προπονητής Γιάννης Γερεουδάκης είπε για τη συνολική εμφάνιση της Εθνικής Νεανίδων στο Ευρωπαϊκό Πρωτάθλημα Β’ Κατηγορίας. «Πετύχαμε το στόχο μας που ήταν η άνοδος και αυτό είναι το πιο σημαντικό. Κερδίζοντας κάθε αγώνα βλέπαμε ότι μπορούσαμε να τα καταφέρουμε και δεν χάσαμε ποτέ την πίστη μας. Ευχαριστώ και πάλι όλα τα κορίτσια για την προσπάθεια που έκαναν στο τουρνουά».

Από την πλευρά της η αρχηγός της Εθνικής Νεανίδων Ευγενία Κολλάτου σχολίασε: «Κάναμε ένα καλό τουρνουά και καταφέραμε και φέραμε την ομάδα πίσω στην Α’ Κατηγορία, εκεί που πιστεύουμε ότι αξίζει να είναι. Δώσαμε την ψυχή για αυτό και παλέψαμε όλα τα παιχνίδια. Στον τελικό δείξαμε κουρασμένες, αλλά είχαμε πετύχει το στόχο μας. Μας ενόχλησε σίγουρα που χάσαμε... Ευχόμαστε του χρόνου η Νεανίδων να μείνει στην Α’ Κατηγορία και όσες είμαστε με την Εθνική Νέων Γυναικών να βοηθήσουμε, ώστε να φέρουμε και αυτή την ομάδα και πάλι στην πρώτη κατηγορία».

Στη συνέχεια μίλησε για τις δύσκολες νοκ άουτ αναμετρήσεις. «Σε κανένα παιχνίδι δεν μπαίναμε μέσα έχοντας την αίσθηση ότι θα χάσουμε. Από τα αποδυτήρια και από τον τρόπο που κάναμε ζέσταμα ξέραμε ότι θα είμαστε νικήτριες. Μείναμε συγκεντρωμένες, μας δόθηκαν και οι κατάλληλες οδηγίες, τις ακολουθήσαμε κατά γράμμα και πήραμε τα επιθυμητά αποτελέσματα».


ΑΠΛΗ ΠΑΡΑΤΗΡΗΣΗ
:

Από τις 12 διεθνείς Κολλάτου , Αναστασοπούλου , Καρλάφτη , Δανδουλάκη Τζανετάτου, Παναγιωτοπούλου δηλαδή οι μισές είναι ομάδων της ΕΣΚΑΝΑ και οι τέσσερις εξ αυτών είναι ...προϊόν του αναπτυξιακού προγράμματος της Ένωσης .

Μπράβο σε όλες τις κοπέλες , στα σωματεία τους και ένα μικρό μπράβο (ποτέ δεν το ζήτησαν άλλωστε) και σε εκείνους που το έκαναν πράξη και αποκομίζουν καρπούς ...
















































Δεν υπάρχουν σχόλια: