ΥΓΕΙΟΝΟΜΙΚΗ ΕΠΙΤΡΟΠΗ ΕΣΚΑΝΑ 💗 Ο προαγωνιστικός έλεγχος των αθλητών και ο ορισμός των γιατρών 🚑 - ΕΣΚΑΝΑ

ΣΕ ΤΙΤΛΟΥΣ

Ένωση Σωματείων Καλαθοσφαίρισης Νότιας Αττικής

25.9.15

ΥΓΕΙΟΝΟΜΙΚΗ ΕΠΙΤΡΟΠΗ ΕΣΚΑΝΑ 💗 Ο προαγωνιστικός έλεγχος των αθλητών και ο ορισμός των γιατρών 🚑Tην Πέμπτη 10/9 πραγματοποιήθηκε η συνάντηση της Υγειονομικής επιτροπής της Ένωσης με τα σωματεία και αναλύθηκε η υποχρέωση των σωματείων για την παρουσία ιατρού στους αγώνες όλων των ομάδων τους. Έγινε ανάλυση της υποχρέωσης για τον προαγωνιστικό έλεγχο των αθλητών.


Οι ιατρικές εξετάσεις που θεωρούνται απαραίτητες για τον πλήρη και σωστό προαγωνιστικό έλεγχο είναι :

1) Α/θ ακτινογραφία θώρακος

2) ΗΚΓ ηλεκτροκαρδιογράφημα-καρδιολογική εξέταση και όπου υπάρχει υπόνοια μυοκαρδιοπάθειας, υπερηχοκαρδιογράφημα.

3) Γενική αίματος, σίδηρος ορού (Fe), σάκχαρο, ουρία.Όσο για τον απαραίτητο εξοπλισμό των αγωνιστικών χώρων, διευκρινίζουμε τι εννοούμε λέγοντας απαραίτητος εξοπλισμός :

το λιγότερο που θα πρέπει να υπάρχει, σε κάθε αθλητική εγκατάσταση, είναι

- ένας χώρος πρώτων βοηθειών

- και οπωσδήποτε ένας «φιλικός» στον χρήστη απινιδωτής.
Διευκρίνιση από την υγειονομική επιτροπή 

για τους ορισμούς των γιατρών αγώνων.Η υποχρέωση των σωματείων για την παρουσία γιατρού αγώνα σε όλους τους αγώνες των ομάδων τους είναι δεδομένη.

Στο πλαίσιο της βοήθειας σε αυτήν την προσπάθεια των Σωματείων η υγειονομική επιτροπή αναλαμβάνει τον συντονισμό των γιατρών αγώνων σύμφωνα με το πρόγραμμα αγώνων.

Ειδικότερα


Α. τα Σωματεία που έχουν δικούς τους γιατρούς αγώνων θα τους δηλώσουν έτσι ώστε αυτοί να τοποθετούνται στους αγώνες των ομάδων τους μαζί με τους διαιτητές και τους κριτές.

Β. τα Σωματεία που δεν διαθέτουν δικούς τους γιατρούς αγώνων μπορούν να απευθύνονται σε εταιρίες γιατρών αγώνων για την κάλυψη των αγώνων τους και αυτό θα το δηλώσουν στην Ένωση. Έτσι στον ορισμό του γιατρού αγώνα από την επιτροπή στη θέση του ονόματος του γιατρού θα αναγράφεται ή το όνομα του γιατρού αγώνα ή το όνομα της εταιρίας.

Δεν υπάρχουν σχόλια: