Η προκήρυξη του μίνι αγοριών - ΕΣΚΑΝΑ

ΣΕ ΤΙΤΛΟΥΣ

Ένωση Σωματείων Καλαθοσφαίρισης Νότιας Αττικής

1.11.11

Η προκήρυξη του μίνι αγοριών



ΑΡ. ΠΡΩΤ. : 1395
ΠΕΙΡΑΙΑΣ : 31 ΟΚΤΩΒΡΙΟΥ 2011
ΕΙΔΙΚΗ ΠΡΟΚΗΡΥΞΗ ΠΡΩΤΑΘΛΗΜΑΤΟΣ
ΜΙΝΙ ΜΠΑΣΚΕΤ "ΠΕΤΡΟΣ ΚΑΠΑΓΕΡΩΦ" ΑΓΟΡΙΩΝ
ΠΕΡΙΟΔΟΥ 2011-2012.
Η Ε.Σ.ΚΑ.Ν.Α. συνεχίζοντας την προσπάθειά της για ανάπτυξη του αθλήματος της Καλαθοσφαίρισης και σύμφωνα με τους ισχύοντες Αθλητικούς Νόμους (2725/1999, 3057/2002 και 3264/2004), τα Καταστατικά της Ε.Ο.Κ. και της Ε.Σ.ΚΑ.Ν.Α., τους Κανονισμούς της Ε.Ο.Κ., καθώς και την Γενική Προκήρυξη Πρωταθλημάτων της Ε.Ο.Κ. περιόδου 2011 - 2012
Π Ρ Ο Κ Η Ρ Υ Σ Σ Ε Ι
το Πρωτάθλημα Μίνι Αγοριών "ΠΕΤΡΟΣ ΚΑΠΑΓΕΡΩΦ" της περιόδου 2011 - 2012, με τους παρακάτω όρους :

ΑΡΘΡΟ 1ο : ΣΩΜΑΤΕΙΑ ΔΙΚΑΙΟΥΜΕΝΑ ΣΥΜΜΕΤΟΧΗΣ.

Στο Πρωτάθλημα Μίνι Αγοριών "ΠΕΤΡΟΣ ΚΑΠΑΓΕΡΩΦ" δικαιούνται συμμετοχής όλα τα σωματεία–μέλη της Ε.Σ.ΚΑ.Ν.Α. με μία η και δύο ομάδες αγοριών. Αν δηλωθεί και δεύτερη ομάδα θα πρέπει να υπάρχει σχετική λίστα με τα ονόματα των αθλητών που απαγορεύεται να έχουν παράλληλη συμμετοχή στις δύο ομάδες.
Στην περίπτωση αυτή (δύο ομάδων του ιδίου συλλόγου) θα κατατεθούν λίστες που θα επικυρωθούν από την ΕΣΚΑΝΑ και θα παρουσιάζονται πριν κάθε αγώνα . Σημειωτέον ότι αν υπάρχει συμμετοχή δεύτερης ομάδας του ιδίου συλλόγου θα αγωνίζεται σε διαφορετικό όμιλο από αυτόν της πρώτης κάτι που θα συμβεί υποχρεωτικά και στην Β΄ φάση . Στην τελική φάση έχει δικαίωμα συμμετοχής μόνο μία ομάδα του εκάστοτε σωματείου χωρίς περιορισμούς και λίστες αθλητών .


ΑΡΘΡΟ 2ο: ΠΡΟΘΕΣΜΙΑ ΥΠΟΒΟΛΗΣ ΔΗΛΩΣΕΩΝ ΣΥΜΜΕΤΟΧΗΣ - ΕΝΑΡΞΗ ΤΟΥΡΝΟΥΑ.
Οι δηλώσεις συμμετοχής των σωματείων πρέπει να υποβληθούν στα γραφεία της Ε.Σ.ΚΑ.Ν.Α. αυτοπροσώπως ή με συστημένη επιστολή το αργότερο μέχρι τη ΤΕΤΑΡΤΗ 09 ΝΟΕΜΒΡΙΟΥ 2011 (12 το μεσημέρι) και να περιλαμβάνουν τα στοιχεία που προβλέπονται από τον Κανονισμό Πρωταθλημάτων(Άρθρο 28).
Δηλώσεις συμμετοχής με επιφυλάξεις απαγορεύονται.
Η κλήρωση των αγώνων ορίζεται την Τετάρτη 09/11/2011 και ώρα 17:00, στα γραφεία της Ε.Σ.ΚΑ.Ν.Α., που βρίσκονται στο Στάδιο "Ειρήνης και Φιλίας" (περιβάλλων χώρος) παρουσία εκπροσώπων των σωματείων και θα γίνει με γεωγραφικά κριτήρια.
Η έναρξη του Πρωταθλήματος θα γίνει το Σάββατο 19 Νοεμβρίου 2011.



ΑΡΘΡΟ 3ο : ΣΚΟΠΟΣ ΔΙΕΞΑΓΩΓΗΣ ΤΟΥ ΠΡΩΤΑΘΛΗΜΑΤΟΣ ΜΙΝΙ.
Σκοπός του Πρωταθλήματος είναι η ανάδειξη της ομορφιάς του αθλήματος και η ανάπτυξη αμοιβαίου σεβασμού, συνεργασίας και ευγενούς άμιλλας μεταξύ αθλητών, προπονητών, παραγόντων, γονέων και του οργανωτικού φορέα.
Για τον λόγο αυτό, το Πρωτάθλημα Μίνι δεν προσφέρεται για ανταγωνισμό και σωματειακές αντιπαλότητες.


ΑΡΘΡΟ 4ο : ΣΥΣΤΗΜΑ ΔΙΕΞΑΓΩΓΗΣ ΤΟΥ ΤΟΥΡΝΟΥΑ.


Το σύστημα διεξαγωγής των αγώνων, θα γνωστοποιηθεί στα Σωματεία την ημέρα των κληρώσεων και αφού ληφθεί υπόψη ο αριθμός των ομάδων που θα έχουν δηλώσει συμμετοχή.
Κατά τη διάρκεια των αγώνων είναι υποχρεωτική η εφαρμογή του αμυντικού συστήματος
man to man (κάτω από τη σέντρα).

Απαγορεύεται με ποινή να διακοπεί ο αγώνας, κάθε μορφή ζώνης, zone press και παραλλαγή αυτής.
Κάθε σωματείο, θα διαθέτει εκ περιτροπής γήπεδο, σύμφωνα με το πρόγραμμα.
Όλοι οι αγώνες του ομίλου, κάθε αγωνιστικής θα διεξάγονται σε ένα γήπεδο, κάθε ΣΑΒΒΑΤΟ
Την αγωνιστική περίοδο 2011 – 2012, ο χρόνος για την εκδήλωση επίθεσης θα είναι τριάντα δευτερόλεπτα(30΄΄). Στα 10 δευτερόλεπτα (10΄΄) θα πρέπει η ομάδα που έχει την μπάλα στην κατοχή της να περάσει την σέντρα.

Το σωματείο στου οποίου το γήπεδο διεξάγεται η αγωνιστική, υποχρεούται για την ύπαρξη του εξοπλισμού της ΓΡΑΜΜΑΤΕΙΑΣ(Φύλλο Αγώνα, χρονόμετρο, χρονόμετρο 30΄΄, δείκτες φάουλ, βέλος εναλλασσόμενης κατοχής, σημαιάκια ομαδικών σφαλμάτων, καθίσματα αλλαγής).
Η διάρκεια του αγώνα είναι τέσσερις περίοδοι των οκτώ (8) λεπτών.
Είναι υποχρεωτική η συμμετοχή όλων των αθλητών για ένα τουλάχιστον οκτάλεπτο.


ΑΡΘΡΟ 5ο : ΔΙΚΑΙΩΜΑ ΣΥΜΜΕΤΟΧΗΣ ΑΘΛΗΤΩΝ.
Όλες οι ομάδες που θα συμμετέχουν στο Πρωτάθλημα πρέπει υποχρεωτικά να αγωνίζονται με τουλάχιστον δέκα (10) αθλητές (ο μέγιστος αριθμός 12) που έχουν δελτίο αθλητικής ταυτότητας και υγείας αθλητού της Ε.Ο.Κ. και γεννήθηκαν από 01/ 01/1999 και νεότεροι.

•Αν μια ομάδα, παρουσιάσει λιγότερους από δέκα αθλητές(έως πέντε) , τότε ο αγώνας Θα διεξάγεται ΚΑΝΟΝΙΚΑ ΑΛΛΑ θα κατακυρώνεται υπέρ της αντίπαλης ομάδας ΘΑ ΜΕΤΡΑ ΔΗΛΑΔΗ ΣΑΝ ΜΗΔΕΝΙΣΜΟΣ ΚΑΙ ΑΥΤΟ ΘΑ ΑΝΑΓΡΑΦΕΤΑΙ ΣΤΟ ΦΥΛΛΟ ΑΓΩΝΑ ΠΡΙΝ ΤΗΝ ΔΙΕΞΑΓΩΓΗ.

Αναλυτικά στα δύο πρώτα οκτάλεπτα θα πρέπει να έχουν αγωνισθεί και οι 10 αθλητές σε δύο διαφορετικές πεντάδες. Αν μία ομάδα παρατάξει 10 αθλητές τότε εφόσον η αντίπαλη δηλώσει στο φύλλο αγώνα 12 αθλητές τότε οι δύο τελευταίοι , θα πρέπει απλά να αγωνιστούν αλλά για όσο κρίνει ο προπονητής τους . Αν δηλώσει η μία 11 και η άλλη 12 τότε υποχρεωτικά ο 11ος θα αγωνίζεται ολόκληρο το γ΄ δεκάλεπτο και ο 12ος της αντιπάλου πάλι για όσο κρίνει ο προπονητής του. Αν δηλώσουν και οι δύο ομάδες 12 αθλητές τότε ο 11ος και ο 12ος θα πρέπει να αγωνιστούν οπωσδήποτε στο γ΄ οκτάλεπτο .



ΑΡΘΡΟ 6ο : ΕΜΦΑΝΙΣΕΙΣ

Ο αναφερόμενος ως γηπεδούχος στο πρόγραμμα, θα φέρει υποχρεωτικά ανοιχτόχρωμη εμφάνιση και ο φιλοξενούμενος σκουρόχρωμη εκτός αν υπάρχει συμφωνία μεταξύ των σωματείων.


ΑΡΘΡΟ 7ο : ΑΔΕΙΑ ΤΕΛΕΣΗΣ ΑΓΩΝΩΝ.
Οι αγώνες τελούνται με την έγκριση του Δ.Σ. της Ε.Σ.ΚΑ.Ν.Α., σύμφωνα με το άρθρο 8 του Ν.3207/2003. Ως εκ τούτου, τα Σωματεία υποχρεούνται να κοινοποιούν το πρόγραμμα των αγώνων στις κατά τόπους Αστυνομικές Αρχές.





ΑΡΘΡΟ 8ο : ΓΗΠΕΔΑ ΑΓΩΝΩΝ.

Όλοι οι αγώνες κάθε ομίλου θα διεξάγονται σε ένα γήπεδο, σύμφωνα με το πρόγραμμα αγώνων. Η περίπτωση σωματείου να διαθέτει Κλειστό γήπεδο, θεωρείται ευεργετική για την αποφυγή αναβολών. Σε περίπτωση που αποκλεισθεί γήπεδο ή δεν είναι δυνατόν για οποιαδήποτε λόγο να τελεσθεί ο προγραμματισμένος αγώνας σε αυτό και αφού έχει γνωστοποιηθεί έγκαιρα στην Ε.Σ.ΚΑ.Ν.Α. από το γηπεδούχο σωματείο, ο αγώνας αυτός ορίζεται την ίδια ή άλλη ημερομηνία στο ίδιο γήπεδο ή άλλο γήπεδο.





ΑΡΘΡΟ 9ο : ΜΠΑΛΕΣ
Οι αγώνες,για τα αγόρια, θα διεξάγονται με δερμάτινη ή συνθετική δερμάτινη μπάλα, μάρκας BADEN BR-410 μεγέθους 5 μίνι, μη εφαρμοζόμενης της παρ. 5 του άρθρου 37 των Κανονισμών της Ε.Ο.Κ.




ΑΡΘΡΟ 10ο : ΔΙΑΙΤΗΣΙΑ - ΓΡΑΜΜΑΤΕΙΑ.
Ο ορισμός διαιτητών θα γίνεται με ευθύνη της Κ.Ε.Δ../Ε.Σ.ΚΑ.Ν.Α..Σε περίπτωση μη προσέλευσης διαιτητή , τότε οι αγώνες υποχρεωτικά θα διεξαχθούν με την συνεργασία των σωματείων και του αντιπροσώπου της Ε.Σ.ΚΑ.Ν.Α. εφόσον είναι παρών.
Οι αγώνες θα τελούνται με ένα (01) Διαιτητή που θα έχει οριστεί από την Κ.Ε.Δ./Ε.Σ.ΚΑ.Ν.Α. ενώ κριτές είναι υποχρεωμένα να ορίζουν τα σωματεία που είναι εκάστοτε γηπεδούχα από τους δικούς τους παράγοντες .
Τα διαγωνιζόμενα Σωματεία θα ορίσουν υποχρεωτικά από ένα τουλάχιστον βοηθό Διαιτητή, έως 22 ετών, από τις καταστάσεις που θα αποστείλουν στην Ε.Σ.ΚΑ.Ν.Α. μέχρι την ημερομηνία της κλήρωσης , οι οποίοι θα διαιτητεύουν τον αγώνα μαζί με τον ορισμένο από την Κ.Ε.Δ./Ε.Σ.ΚΑ.Ν.Α. Διαιτητή. Αν δεν προσέλθει διαιτητής τότε ο ορισθείς από τα διαγωνιζόμενα σωματεία βοηθός οφείλει να διαιτητεύσει . Δεν τίθεται θέμα αναβολής παρά μόνο για φυσικά φαινόμενα σε ανοιχτά γήπεδα.





ΑΡΘΡΟ 11ο : ΠΑΡΑΠΤΩΜΑΤΑ - ΚΥΡΩΣΕΙΣ.
Α) Τα σωματεία που αγωνίζονται, υπόκεινται στις κυρώσεις που προβλέπονται από τον κανονισμό Πρωταθλημάτων, οι δε Διοικητικοί και υπόλοιποι παράγοντες και οι αθλητές σωματείων, καθώς και οι προπονητές στις κυρώσεις που προβλέπονται από τον ισχύοντα ΑΘΛΗΤΙΚΟ ΝΟΜΟ και από τις ισχύουσες διατάξεις των κανονισμών της Ε.Ο.Κ.
Β) Ομάδα, η οποία θα αποχωρήσει από το Πρωτάθλημα κατά την διάρκεια της αθλητικής περιόδου υπόκειται στις κυρώσεις του άρθρου 47, παρ.1 και 2 καθώς και των υποπαραγράφων αυτών, του κανονισμού της Ε.Ο.Κ.
Γ) Σε περίπτωση πλαστοπροσωπίας, το σωματείο θα αποβάλλεται από το αντίστοιχο Πρωτάθλημα(ΜΙΝΙ), για την τρέχουσα αγωνιστική περίοδο. Ο προπονητής που υπογράφει το Φύλλο αγώνα θα καλείται σε απολογία από το Δ.Σ. της ΕΣΚΑΝΑ και θα τυγχάνει των αυστηρών συνεπειών που ορίζεται από το άρθρο 83 του Πειθαρχικού Δικαίου προπονητών της ΕΟΚ . Σε περίπτωση τιμωρίας του, η ποινή του θα κοινοποιείται στην ΕΟΚ , στις Ενώσεις και Τοπικές Επιτροπές , καθώς και στον ΣΕΠΚ.






ΑΡΘΡΟ 12ο : ΒΑΘΜΟΛΟΓΙΑ – ΚΑΤΑΤΑΞΗ - ΙΣΟΒΑΘΜΙΕΣ.
Α) ΒΑΘΜΟΛΟΓΙΑ.
Για την βαθμολογία των σωματείων ισχύουν όσα ορίζει το άρθρο 47 του Κανονισμού των Πρωταθλημάτων, για την κατάταξη δε αυτών ισχύουν όσα αναφέρονται στα άρθρα 48 και 49 του ίδιου Κανονισμού.
Β) ΙΣΟΒΑΘΜΙΕΣ.
Ι) Σε περίπτωση ισοβαθμίας ομάδων στο Τουρνουά σε οποιαδήποτε θέση, θα λαμβάνονται υπόψη κατά σειρά προτεραιότητας:
α) Τα αποτελέσματα στους μεταξύ τους αγώνες (βαθμοί) στο Τουρνουά.
β) Αν υπάρχει πάλι ισοβαθμία, η διαφορά των πόντων σε όλους τους αγώνες μεταξύ των ομάδων που ισοβάθμησαν στο Τουρνουά, συμπεριλαμβανομένων και των αγώνων με τις ομάδες που προκρίθηκαν ή αποκλείσθηκαν από την πρώτη περίπτωση ισοβαθμίας.
γ) Αν υπάρχει πάλι ισοβαθμία, η διαφορά των πόντων στο σύνολο των αγώνων του Τουρνουά.
δ) Αν η ισοβαθμία συνεχίζεται και πάλι, θα διεξάγονται αγώνες κατάταξης σε ουδέτερα γήπεδα.


ΑΡΘΡΟ 13ο : ΥΠΟΧΡΕΩΣΕΙΣ - ΔΙΚΑΙΩΜΑΤΑ ΣΩΜΑΤΕΙΩΝ.
Οι υποχρεώσεις και τα δικαιώματα των διαγωνιζομένων σωματείων, καθορίζονται από τις διατάξεις του ισχύοντος Αθλητικού Νόμου, και των κανονισμών της Ε.Ο.Κ.(άρθρα 37 και 40) και της Ε.Σ.ΚΑ.Ν.Α.
Το γηπεδούχο Σωματείο υποχρεούται να μεριμνά για την παρουσία γιατρού σε όλους τους αγώνες που θα διεξάγονται στο γήπεδό του.
Μετά την λήξη κάθε αγώνα, ο προπονητής κάθε ομάδας υποχρεούται να αναγράφει στη πίσω πλευρά του Φύλλου Αγώνα, τον καλύτερο αθλητή της αντίπαλης ομάδας.




ΑΡΘΡΟ 14ο : ΟΙΚΟΝΟΜΙΚΟΙ ΟΡΟΙ
Το ποσό συμμετοχής κάθε ομάδας ορίζεται σε ΕΒΔΟΜΗΝΤΑ (70) ΕΥΡΩ.
Σε περίπτωση αποχώρησης ή αποκλεισμού μιας ομάδας, τα χρήματα δεν επιστρέφονται.
Για να γίνει δεκτή η συμμετοχή θα πρέπει μαζί με την δήλωση συμμετοχής , να προσκομίζεται αντίγραφο του καταθετηρίου των 70 ευρώ στην EFG EUROBANK στον λογαριασμό 0026-0304-61-0101072545





ΑΡΘΡΟ 15ο : ΤΕΛΕΤΗ ΛΗΞΗΣ
Μετά το τέλος των αγώνων κάθε σωματείο σε συνεργασία με τους υπεύθυνους του Αναπτυξιακού της Ε.Σ.ΚΑ.Ν.Α. θα προτείνει έναν αθλητή που θα λάβει μέρος στο ALL STAR GAME Η επιλογή θα γίνει από
τους αθλητές που θα δηλωθούν κατά την διάρκεια των αγώνων από τους αντίπαλους προπονητές
Για κάθε ομάδα ALL STAR θα είναι δύο προπονητές οι οποίοι θα προταθούν από τους αντιπροσώπους της Ε.Σ.ΚΑ.Ν.Α. στους αγώνες (ένας από κάθε όμιλο).
Στην τελετή λήξης, είναι υποχρεωτική η παρουσία όλων των σωματείων με τον έφορο, τον προπονητή και την ομάδα που συμμετείχαν στο Πρωτάθλημα.
Θα απονεμηθούν Κύπελλα, μετάλλια και διπλώματα στον πρώτο, δεύτερο και τρίτο νικητή.
Θα δοθούν αναμνηστικά σε όλους τους συμμετέχοντες.






ΓΕΝΙΚΑ
Η μαγνητοσκόπηση είναι ελεύθερη από όλα τα σωματεία.
Η επιτυχία του Πρωταθλήματος εξαρτάται σε μεγάλο βαθμό από τα σωματεία, ενώ θα βοηθήσει αποκλειστικά τα σωματεία. Για τον λόγο αυτό είναι απαραίτητη η κατανόηση του σκοπού του και η βοήθεια όλων ώστε η επιτυχία της διοργάνωσης να καθιερώσει το Πρωτάθλημα ως θεσμό.
Στο τέλος της διοργάνωσης κάθε σωματείο μπορεί να καταθέσει εγγράφως τις προτάσεις του για τη βελτίωση της διοργάνωσης και διεξαγωγής του τουρνουά.
Οποιοδήποτε πρόβλημα προκύψει που δεν προβλέπεται από τα παραπάνω άρθρα, υπεύθυνο είναι το Δ.Σ. της Ε.Σ.ΚΑ.Ν.Α..
Ο ΠΡΟΕΔΡΟΣ Ο ΓΕΝ. ΓΡΑΜΜΑΤΕΑΣ

Ι. ΠΑΛΑΤΟΣ ΕΥΑΓΓ. ΛΥΜΠΕΡΑΤΟΣ