Ολοκληρώθηκαν οι εργασίες της πρώτης ημέρας του Συνεδρίου Ενώσεων και Τοπικών Επιτροπών - ΕΣΚΑΝΑ

ΣΕ ΤΙΤΛΟΥΣ

Ένωση Σωματείων Καλαθοσφαίρισης Νότιας Αττικής

22.3.24

Ολοκληρώθηκαν οι εργασίες της πρώτης ημέρας του Συνεδρίου Ενώσεων και Τοπικών Επιτροπών

 

Παρούσα και η ΕΣΚΑΝΑ στην Θεσσαλονίκη 

Το παρόν και το μέλλον του Ελληνικού μπάσκετ βρίσκονται στο επίκεντρο του Συνεδρίου Ενώσεων και Τοπικών Επιτροπών που διοργανώνεται στη Θεσσαλονίκη υπό την αιγίδα της ΕΟΚ.
Ένα Συνέδριο που γίνεται και πάλι μετά από αρκετά χρόνια και συγκεντρώνει τον παραγοντικό κόσμο του αθλήματος από κάθε άκρη της χώρας και οι εργασίες του οποίου ξεκίνησαν σήμερα (21/03) και κορυφώνονται αύριο (22/3).
Το Συνέδριο διοργανώνεται στο Ολυμπιακό Μουσείο της πόλης, με σημαντική συμμετοχή εκπροσώπων και παραγόντων του αθλήματος που δίνουν το παρών, με πλούσια ατζέντα και στόχευση στην ανάπτυξη και στη βελτίωση των συνθηκών του αθλήματος απ’ όλους τους «πρωταγωνιστές».

Άπαντες οι σύνεδροι 

Την έναρξη του Συνεδρίου κήρυξε ο Πρόεδρος της Ελληνικής Ομοσπονδίας, Βαγγέλης Λιόλιος Λιόλιος, που στον χαιρετισμό του επεσήμανε την ανάγκη συσπείρωσης όλων των δυνάμεων για το καλό του αθλήματος και υπογράμμισε τα σημαντικά βήματα που έχουν γίνει.
«Πρέπει να συζητάμε και να αποφασίζουμε όλοι μαζί για το καλό του αθλήματος. Να επισημαίνουμε τα προβλήματα που υπάρχουν και να προτείνουμε λύσεις καθώς το μπάσκετ είναι «ζωντανό». Πρωτεύων θέμα όλων πρέπει να είναι η ενότητα», τόνισε μεταξύ άλλων ο Πρόεδρος της ΕΟΚ.
Αναφέρθηκε, επίσης, με αναλυτικά στοιχεία στα πεπραγμένα της διοίκησης που επικεντρώνονται στην οικονομική εξυγίανση, στο αναπτυξιακό πρόγραμμα, στον ψηφιακό μετασχηματισμό και στα ανεξάρτητα projects. Έδωσε στοιχεία για το μητρώο και τον αριθμό σωματείων και αθλητών ανά Ένωση και τόνισε πως πρέπει να ενισχυθεί η παρουσία των γυναικών σε όλη την ιεραρχία πλην γραμματείας και αθλητριών που εκεί ο αριθμός είναι πιο ικανοποιητικός (προπονήτριες, διαιτητές, κομισάριοι).
Κατά την πρώτη ημέρα του Συνεδρίου παρουσιάστηκε αναλυτικά και συζητήθηκε από τους σύνεδρους το Αναπτυξιακό Πρόγραμμα Αγοριών-Κοριτσιών U12, καθώς και το HealthHoops4All.
Ο Κώστας Τσαρτσαρής παρουσίασε το πρώτο μέρος από το πρόγραμμα ανάπτυξης αγοριών. Αναφέρθηκε στα try-outs, στο τουρνουά Rising Stars, στο Πανελλήνιο Ενώσεων και στο τουρνουά Αιγαίου που διεξάγονται υπό την αιγίδα της ΕΟΚ.
Ο Νίκος Σταυρόπουλος μίλησε για τα Τουρνουά Χριστουγέννων , τα καλοκαιρινά καμπ, τις εκπαιδευτικές ημερίδες προπονητών, το Greeks Abroad, το playbook και το πλάνο της επόμενης πενταετίας.
Ο Χάρης Σπηλιάκος αναφέρθηκε στο πρόγραμμα για την ηλικία U12 (μίνι). Αναφέρθηκε στην παιδική παχυσαρκία και στα προγράμματα της ΕΟΚ (Healthy Hoops 4 All) για αυτές τις ηλικίες (fun basket, mini basket, jamporees, τρίποντα στα σχολεία, 3Χ3 schools, Γαλανόλευκα Αστέρια).
Ο Κώστας Μίσσας με την Τούλα Καλέντζου ανέλυσαν το αναπτυξιακό πρόγραμμα των κοριτσιών το οποίο συμφωνεί σε πολλά σημεία με το αντίστοιχο πρόγραμμα των αγοριών κα τονίστηκε η οργανωτική δομή του, οι βασικοί του στόχοι, οι αρμοδιότητες και οι ευθύνες, η φιλοσοφία των προπονήσεων, η αξιολόγηση και η επιλογή των αθλητριών, οι αγωνιστικές δράσεις. Τέλος αναφέρθηκαν στο πλάνο των επόμενων χρόνων που προβλέπει σημαντική αύξηση των αγωνιστικών δράσεων.

ο Πρόεδρος και ο γενικός της ΕΟΚ 


Ακολούθησε συζήτηση «στρογγυλής τράπεζας», όπου κατατέθηκαν απόψεις και προβληματισμοί.
Ο Δήμαρχος Θεσσαλονίκης Στέλιος Αγγελούδης χαιρέτησε το Συνέδριο αναφέροντας την χαρά του για το γεγονός ότι η ΕΟΚ συνεδριάζει στη «Μπασκετομάνα», όπως τόνισε, και πως άκουσε με μεγάλο ενδιαφέρον για το αναπτυξιακό πρόγραμμα. Επικεντρώθηκε στη μετατροπή της πόλης σε «αθλητική», με τη διοργάνωση σημαντικών εκδηλώσεων. «Θα συζητήσουμε με την Ομοσπονδία και την Ένωση μας, ώστε να κάνουμε τις πρώτες κινήσεις για αυτό», κατέληξε.
Ο Βαγγέλης Λιόλιος μετά την απονομή αναμνηστικού στο Δήμαρχο της πόλης τόνισε ότι ο τελευταίος όταν βάζει κάτι στο μυαλό του το πετυχαίνει. «Η Θεσσαλονίκη περιμένει πολλά από σένα. Κατανοείς τον αθλητισμό και την δύναμή του γιατί προέρχεσαι από αυτόν. Να συνεργαστούμε όλοι για να φέρουμε σημαντικές διοργανώσεις», ανέφερε.
Ο εκπρόσωπος του περιφερειάρχη Κεντρικής Μακεδονίας, Μπάνε Πρέλεβιτς τόνισε ότι είναι χαρούμενος, καθώς βρέθηκε στο φυσικό του περιβάλλον, σε έναν χώρο γεμάτο μπάσκετ. Ανέφερε ότι η Περιφέρεια θα είναι πάντα δίπλα σε κάθε προσπάθεια και παρέλαβε το αναμνηστικό του από τον Δήμο Ντικούδη.





Ο Θόδωρος Ροδόπουλος μίλησε για το πρωτοποριακό καμπ που είχε διοργανώσει που ήταν το πρώτο στην Ελλάδα, όπως και για την Ακαδημία Αστέρια που είχε ιδρύσει. «Για 37 ολόκληρα χρόνια συνέχισα το έργο στο μπάσκετ. Η αγάπη μου για το άθλημα δε σταματά ποτέ και ούτε θα σταματήσει», κατέληξε και στη συνέχεια παρέλαβε το αναμνηστικό από τον Νίκο Νικολόπουλο καταχειροκροτούμενος από τους όρθιους, σε ένδειξη σεβασμού, συνέδρους.


Αύριο, Παρασκευή 22 Μαρτίου, από τις 09:00, το Συνέδριο συνεχίζεται με πλούσια ατζέντα που περιλαμβάνει τις διοργανώσεις και τα πρωταθλήματα, τα οικονομικά, το CSR, το Μάρκετινγκ, τον ψηφιακό μετασχηματισμό, τη διαιτησία και τους κριτές, ζητήματα οργάνωσης και λειτουργίας και θα ολοκληρωθεί το απόγευμα με νέα συζήτηση «στρογγυλής τράπεζας» με σημαντικά θέματα, όπως ο ρόλος των Ενώσεων, των παραγόντων, η συνεργασία τους με την ΕΟΚ, η επικοινωνία με τον κόσμο και η εξωστρέφεια.







Δεν υπάρχουν σχόλια: