ΥΠΕΝΘΥΜΙΣΗ ΣΥΜΠΛΗΡΩΜΑΤΙΚΗ ΠΡΟΚΗΡΥΞΗ ΓΥΝΑΙΚΩΝ 2023-24 - ΕΣΚΑΝΑ

ΣΕ ΤΙΤΛΟΥΣ

Ένωση Σωματείων Καλαθοσφαίρισης Νότιας Αττικής

7.11.23

ΥΠΕΝΘΥΜΙΣΗ ΣΥΜΠΛΗΡΩΜΑΤΙΚΗ ΠΡΟΚΗΡΥΞΗ ΓΥΝΑΙΚΩΝ 2023-24



 Τα συμμετέχοντα σωματεία στο πρωτάθλημα της Α’ Κατηγορίας Γυναικών είναι πλέον 16, καθώς ένα από αυτά απέσυρε τη δήλωση συμμετοχής του.

Έτσι η συμπληρωματική προκήρυξη τροποποιείται ως εξής:

 Τα συμμετέχοντα σωματεία θα χωριστούν σε δύο ομίλους των οκτώ ομάδων και θα αγωνιστούν μεταξύ τους σε αγώνες δύο γύρων. Μετά τη λήξη της πρώτης φάσης, τα σωματεία που κατέλαβαν τις θέσεις 1 έως 3 κάθε ομίλου θα συγκροτήσουν τον όμιλο της ανόδου (Β1 φάση). Μεταφέρουν τα μέχρι τότε μεταξύ τους αποτελέσματα και αγωνίζονται με τις ομάδες του άλλου ομίλου. Οι τέσσερις πρώτες ομάδες προκρίνονται στα πλέι-οφ, όπου οι ημιτελικοί και ο μικρός τελικός είναι στις δύο νίκες, ενώ ο μεγάλος τελικός στις τρεις. Η πέμπτη και έκτη ομάδα της κατάταξης  παίρνουν τις θέσεις βάση της βαθμολογίας και εν συνεχεία της διαφοράς πόντων επίθεσης άμυνας . 

Με την ίδια λογική σχηματίζονται και συνεχίζουν (χωρίς όμως τα πλέι-οφ) και τα άλλα δύο γκρουπ, που θα αγωνιστούν για την τελική κατάταξη: Ένα με τις ομάδες που τερμάτισαν στις θέσεις 4-6 των δύο ομίλων (Β2 φάση), και ένα με τις ομάδες που τερμάτισαν στις θέσεις 7-8 (Β3 φάση).

Επισημαίνεται ότι οι ομάδες νέων μπορούν να αγωνιστούν στον όμιλο για τις θέσεις 1-6, αλλά δεν μετέχουν στη διαδικασία των play-οff, ακόμα και αν βαθμολογικά θεμελίωσαν τέτοιο δικαίωμα. Τη θέση τους καταλαμβάνουν ως επιλαχούσες οι επόμενες ομάδες του ομίλου σύμφωνα με τη σειρά που τερμάτισαν.

Δεν υπάρχουν σχόλια: