Δηλώστε συμμετοχή να παρακολουθήσετε το final Trophy Final 4 (για μικρούς αθλητές και αθλήτριες) - ΕΣΚΑΝΑ

ΣΕ ΤΙΤΛΟΥΣ

Ένωση Σωματείων Καλαθοσφαίρισης Νότιας Αττικής

13.12.22

Δηλώστε συμμετοχή να παρακολουθήσετε το final Trophy Final 4 (για μικρούς αθλητές και αθλήτριες)

 


Φέτος, για πρώτη φορά διοργανώνεται από την Ελληνική Ομοσπονδία Καλαθοσφαίρισης σε συνεργασία με τη UNICEFFinal 4 μεταξύ Ομάδων Μικρότερων Κατηγοριών (όλες οι ομάδες εθνικών κατηγοριών εκτός της BaskeLeague).

Η διοργάνωση αυτή αποτελεί την Γ’ φάση του Κυπέλλου Ελλάδας στο μπάσκετ και έχει ονομαστεί UNICEF Trophy Final 4. Σε αυτό έχουν προκριθεί και συμμετέχουν οι ομάδες Ηρακλής, Πανιώνιος, Παπάγου και ΦΕΑ.

Ο νικητής του τροπαίου θα διεκδικήσει το κύπελλο Ελλάδας της αγωνιστικής περιόδου 2022-23 στο Final 8, με τις επτά πρώτες της βαθμολογίας του πρώτου γύρου της Basket League που θα διεξαχθεί στο Ηράκλειο Κρήτης.

Η συν διοργάνωση της Ε.Ο.Κ. με τη UNICEF έχει ξεχωριστή σημασία καθώς ο Παγκόσμιος αυτός οργανισμός  παρέχει κοινωφελές έργο σε περισσότερες από 190 χώρες  για να της προστασία και τη βελτίωση της ζωής των παιδιών, υπερασπίζοντας τα δικαιώματά τους και βοηθώντας τα  να εκπληρώσουν τα όνειρά τους, από την παιδική ηλικία έως την εφηβεία.

Τιμώντας το έργο και την αποστολή της UNICEF, η Ε.Ο.Κ. αποφάσισε ότι στους αγώνες του Final4  Unicef Trophy θα παραβρεθούν και θα παρακολουθήσουν από τις εξέδρες μόνο παιδιά.

Καλούμε όλα τα σωματεία να ενημερώσουν τα παιδιά των ακαδημιών τους και να καταγράψουν το ενδιαφέρον τους για να παρακολουθήσουν τους αγώνες της ημιτελικής φάσης.

Οι ημιτελικοί αγώνες της διοργάνωσης θα διεξαχθούν την Πέμπτη 15 Δεκεμβρίου 2022, στο Κλειστό Γυμναστήριο Χολαργού «Αντώνης Τρίτσης» και ο Τελικός αγώνας στις 17/12 στο ΟΑΚΑ.


Ένας νέος θεσμός, το UNICEF Trophy, βρήκε τη θέση του στο καλεντάρι της ΕΟΚ με τις ομάδες των εθνικών πρωταθλημάτων να έχουν το δικό τους Final Four Κυπέλλου, πριν το μεγάλο ραντεβού του Final 8. Είναι μία πορεία που θα ολοκληρωθεί με ένα τρόπαιο που θα δοθεί στο παρκέ, αλλά ένα μεγαλύτερο και σημαντικότερο τρόπαιο θέλουμε να δούμε να δίνεται στην εξέδρα, εκεί όπου θα βρίσκονται παιδιά, επίδοξοι αθλητές, οι οποίοι θα λάβουν προσκλήσεις.

 

Η ΕΟΚ σε συνεργασία με την UNICEF, της οποίας αποστολή είναι το καλύτερο για τα παιδιά όλου του κόσμου αποφάσισαν πως η εξέδρα θα έχει τη δική τους υπογραφή και τα δικά τους πρόσωπα. Για το λόγο αυτό, η Ελληνική Ομοσπονδία Καλαθοσφαίρισης ενημερώνει την ΕΣΚΑ και την ΕΣΚΑΝΑ, ώστε να απευθύνουν πρόσκληση στα μέλη των ακαδημιών των σωματείων που ανήκουν στη δύναμή τους, προκειμένου να παρακολουθήσουν τους ημιτελικούς και τον τελικό του UNICEF Trophy. Οι λίστες με τα ονόματα των παιδιών και των συνοδών τους (ονοματεπώνυμο και ΑΜΚΑ είναι απαραίτητα) από κάθε ακαδημία θα πρέπει να αποσταλούν στο tickets@basket.gr.

 Παρακαλούμε να μας στείλετε έγκαιρα καταστάσεις με τα ονόματα των παιδιών και των συνοδών τους ώστε να τα αποστείλουμε στην Ομοσπονδία.

Υπενθυμίζουμε πως οι ημιτελικοί Ηρακλής ΚΑΕ 2022-Πανιώνιος και ΦΕΑ ΝΦ/ΝΧ-Παπάγου, θα διεξαχθούν την Πέμπτη 15 Δεκεμβρίου στο Κλειστό Γυμναστήριο Χολαργού «Αντώνης Τρίτσης» στις 17.00 και στις 20.00 αντίστοιχα και ο τελικός το Σάββατο 17 Δεκεμβρίου στις 15.00 στο ΟΑΚΑ. Ο νικητής θα αγωνιστεί στο Final 8 του Κυπέλλου Ελλάδας που θα φιλοξενηθεί στο Ηράκλειο Κρήτης.

 

Το πρόγραμμα του UNICEF Trophy

 

Πέμπτη 15/12

 

“Αντ. Τρίτσης” 17.00 Ηρακλής ΚΑΕ 2022-Πανιώνιος (1)

 

“Αντ. Τρίτσης” 20.00 ΦΕΑ ΝΦ/ΝΧ-Παπάγου (2)

 

Σάββατο 17/12

 

ΟΑΚΑ 15.00 Τελικός (Νικητής 1 – Νικητής 2)

eskana@otenet.gr 

 

 

Δεν υπάρχουν σχόλια: