ΥΠΕΝΘΥΜΙΣΗ : ΣΥΜΠΛΗΡΩΜΑΤΙΚΗ ΠΡΟΚΗΡΥΞΗ ΑΓΩΝΙΣΤΙΚΗΣ ΠΕΡΙΟΔΟΥ 2021-22 - ΕΣΚΑΝΑ

ΣΕ ΤΙΤΛΟΥΣ

Ένωση Σωματείων Καλαθοσφαίρισης Νότιας Αττικής

8.5.22

ΥΠΕΝΘΥΜΙΣΗ : ΣΥΜΠΛΗΡΩΜΑΤΙΚΗ ΠΡΟΚΗΡΥΞΗ ΑΓΩΝΙΣΤΙΚΗΣ ΠΕΡΙΟΔΟΥ 2021-22

 


ΣΥΜΠΛΗΡΩΜΑΤΙΚΗ ΠΡΟΚΗΡΥΞΗ ΑΓΩΝΙΣΤΙΚΗΣ ΠΕΡΙΟΔΟΥ 2021-22

Το Δ.Σ. στην συνεδρίαση της 02.02.22 αποφάσισε να επικυρώσει την εισήγηση της επιτροπής πρωταθλημάτων για τις συμπληρωματικές προκηρύξεις όλων των πρωταθλημάτων . Στην Α΄ ανδρών , Β΄ ανδρών , Γ΄ ανδρών , Α΄ παίδων Α΄ Εφήβων , Β΄Παίδων Β΄ Εφήβων , Γ Παίδων Γ Εφήβων  η συμπληρωματική με βάση και την συμπληρωματική της ΕΟΚ έχει ως εξής : 

Α’ ΑΝΔΡΩΝ ΑΝΟΔΟΣ: Στην Γ’ Εθνική Κατηγορία ανέρχεται η πρώτη ομάδα της βαθμολογίας. ΥΠΟΒΙΒΑΣΜΟΣ: Στην Β’ Κατηγορία υποβιβάζονται οι τρεις τελευταίες ομάδες της βαθμολογίας. Αν από την Γ’ Εθνική Κατηγορία υποβιβαστεί μία ομάδα της Ε.Σ.ΚΑ.Ν.Α., τότε στην Β’ Κατηγορία υποβιβάζεται και η τέταρτη ομάδα από το τέλος της βαθμολογίας. Αν από την Γ’ Εθνική Κατηγορία υποβιβαστούν δύο ομάδες της Ε.Σ.ΚΑ.Ν.Α., τότε στην Β’ Κατηγορία υποβιβάζεται και η πέμπτη ομάδα από το τέλος της βαθμολογίας. ΤΗΝ ΑΓΩΝΙΣΤΙΚΗ ΠΕΡΙΟΔΟ 2022-23 στο πρωτάθλημα της Α’ Κατηγορίας Ανδρών προβλέπεται να συμμετέχουν 14 ομάδες.

Β’ ΑΝΔΡΩΝ ΑΝΟΔΟΣ: Στην Α’ Κατηγορία ανέρχονται οι τρεις πρώτες ομάδες της βαθμολογίας. ΥΠΟΒΙΒΑΣΜΟΣ: Στην Γ’ Κατηγορία υποβιβάζονται οι τρεις τελευταίες ομάδες της βαθμολογίας. Αν από την Γ’ Εθνική Κατηγορία υποβιβαστούν δύο ομάδες της Ε.Σ.ΚΑ.Ν.Α., τότε στην Γ’ Κατηγορία υποβιβάζεται και η τέταρτη ομάδα από το τέλος της βαθμολογίας. ΤΗΝ ΑΓΩΝΙΣΤΙΚΗ ΠΕΡΙΟΔΟ 2022-23 στο πρωτάθλημα της Β’ Κατηγορίας Ανδρών προβλέπεται να συμμετέχουν 14 ομάδες.

Γ’ ΑΝΔΡΩΝ ΑΝΟΔΟΣ: Στην Β’ Κατηγορία ανέρχονται συνολικά τρεις ομάδες. Τρόπος ανόδου: Στην β’ φάση (πλέι-οφ ανόδου) προκρίνονται οι τέσσερις πρώτες ομάδες από κάθε όμιλο. Διασταυρώνται ο πρώτος με τον τέταρτο και ο δεύτερος με τον τρίτο, σε διπλούς αγώνες, αρχίζοντας από την έδρα της ομάδας που τελείωσε χαμηλότερα στην κατάταξη. Νικήτρια αναδεικνύεται η ομάδα που θα έχει δυο νίκες ή θα υπερισχύει στο goal average (παράταση στο δεύτερο παιχνίδι σε πιθανή ισοβαθμία). Στη συνέχεια οι νικητές των τεσσάρων ζευγαριών θα αναμετρηθούν με τα ίδια κριτήρια (νικ. Α1-Β4 vs νικ. Β2- Α3 και νικ. Β1-Α4 vs νικ. A2-B3). Οι νικητές των αγώνων αυτών θα αναμετρηθούν σε έναν αγώνα σε ουδέτερο γήπεδο για την πρώτη και δεύτερη θέση και οι ηττημένοι σε διπλούς αγώνες για την τρίτη και τέταρτη θέση. Αν δεν υποβιβαστεί ομάδα της Ε.Σ.ΚΑ.Ν.Α. από την Γ’ Εθνική Κατηγορία, τότε στην Β’ Κατηγορία ανέρχεται και ο τέταρτος. Η υπόλοιπη σειρά κατάταξης (επιλαχόντες) διαμορφώνεται από τις ομάδες που αποκλείστηκαν στην πρώτη αγωνιστική των πλέι-οφ, με βάση το πηλίκο  νικών/ηττών της κανονικής περιόδου. ΤΗΝ ΑΓΩΝΙΣΤΙΚΗ ΠΕΡΙΟΔΟ 2022-23 στο πρωτάθλημα της Γ’ Κατηγορίας Ανδρών προβλέπεται να συμμετέχουν 21 ή 22 ομάδες, χωρισμένες σε δύο ομίλους.

Α’ ΕΦΗΒΩΝ ΠΡΟΚΡΙΣΗ ΣΤΟ ΠΑΝΕΛΛΗΝΙΟ ΠΡΩΤΑΘΛΗΜΑ: Στο πανελλήνιο πρωτάθλημα προκρίνεται η πρώτη ομάδα της βαθμολογίας. Και σε όμιλο με 2ο ΕΚΑΣΘ , 2ο ΕΣΚΑ ο δευτεραθλητής.  ΥΠΟΒΙΒΑΣΜΟΣ: Στην Β’ Κατηγορία υποβιβάζονται οι δύο τελευταίες ομάδες της βαθμολογίας. ΤΗΝ ΑΓΩΝΙΣΤΙΚΗ ΠΕΡΙΟΔΟ 2022-23 στο πρωτάθλημα της Α’ Κατηγορίας Εφήβων προβλέπεται να συμμετέχουν 14 ομάδες.

Β’ ΕΦΗΒΩΝ ΑΝΟΔΟΣ: Στην Α’ Κατηγορία ανέρχονται συνολικά τρεις ομάδες. Τρόπος ανόδου: Οι δύο πρώτες ομάδες καθενός από τους τρεις ομίλους θα αγωνιστούν ένας με όλους σε μίνι πρωτάθλημα ενός γύρου σε ουδέτερα γήπεδα και οι τρεις πρώτες ομάδες εξασφαλίζουν την άνοδο στην Α΄ εφήβων . Οι υπόλοιπες ομάδες θα είναι οι επιλαχούσες . Οι κλειδάριθμοι είναι: 1: Β1-1ος, 2: Β1-2ος, 3: Β2-1ος, 4: Β2-2ος, 5: Β3-1ος, 6: Β3-2ος. Στους αγώνες αυτούς θα υπάρχουν δύο διαιτητές και τρείς κριτές και οι ομάδες θα επιβαρύνονται στο ήμισυ. ΥΠΟΒΙΒΑΣΜΟΣ: Στην Γ’ Κατηγορία υποβιβάζονται συνολικά έξι ομάδες. Τρόπος υποβιβασμού: Υποβιβάζονται απ’ ευθείας από τον πρώτο όμιλο ο όγδοος και ο ένατος της βαθμολογίας και από τον δεύτερο και τον τρίτο όμιλο ο όγδοος της βαθμολογίας. Οι έκτοι και οι έβδομοι των ομίλων θα αγωνιστούν μεταξύ τους σε μίνι πρωτάθλημα ενός γύρου σε ουδέτερα γήπεδα και οι δύο τελευταίοι της βαθμολογίας υποβιβάζονται. Οι κλειδάριθμοι είναι: 1: Β1-6ος, 2: Β1-7ος, 3: Β2-6ος, 4: Β2-7ος, 5: Β3-6ος, 6: Β3-7ος. Στους αγώνες αυτούς θα υπάρχουν δύο διαιτητές και τρείς κριτές και οι ομάδες θα επιβαρύνονται στο ήμισυ. ΤΗΝ ΑΓΩΝΙΣΤΙΚΗ ΠΕΡΙΟΔΟ 2022-23 στο πρωτάθλημα της Β’ Κατηγορίας Εφήβων προβλέπεται να συμμετέχουν 20 ομάδες, χωρισμένες σε δύο ομίλους.

Γ’ ΕΦΗΒΩΝ ΑΝΟΔΟΣ: Στην Β’ Κατηγορία ανέρχονται συνολικά δύο ομάδες. Τρόπος ανόδου: Οι τρεις πρώτες ομάδες καθενός από τους δύο ομίλους θα αγωνιστούν ένας με όλους σε μίνι πρωτάθλημα ενός γύρου σε ουδέτερα γήπεδα και οι δύο πρώτες ομάδες εξασφαλίζουν την άνοδο στην Β’ Κατηγορία. Οι υπόλοιπες ομάδες θα είναι οι επιλαχούσες. Οι κλειδάριθμοι είναι: 1: Γ1-1ος, 2: Γ1-2ος, 3: Γ1-3ος, 4: Γ2-1ος, 5: Γ2-2ος, 6 :Γ2-3ος. Στους αγώνες αυτούς θα υπάρχουν δύο διαιτητές και τρείς κριτές και οι ομάδες θα επιβαρύνονται στο ήμισυ.

Α’ ΠΑΙΔΩΝ ΠΡΟΚΡΙΣΗ ΣΤΟ ΠΑΝΕΛΛΗΝΙΟ ΠΡΩΤΑΘΛΗΜΑ: Στο πανελλήνιο πρωτάθλημα προκρίνεται η πρώτη ομάδα της βαθμολογίας. . Και σε όμιλο με 2ο ΕΚΑΣΘ , 2ο ΕΣΚΑ ο

δευτεραθλητής.   ΥΠΟΒΙΒΑΣΜΟΣ: Στην Β’ Κατηγορία υποβιβάζονται οι τέσσερις τελευταίες ομάδες της βαθμολογίας. ΤΗΝ ΑΓΩΝΙΣΤΙΚΗ ΠΕΡΙΟΔΟ 2022-23 στο πρωτάθλημα της Α’ Κατηγορίας Παίδων προβλέπεται να συμμετέχουν 14 ομάδες.

Β’ ΠΑΙΔΩΝ ΑΝΟΔΟΣ: Στην Α’ Κατηγορία ανέρχονται συνολικά τρεις ομάδες. Τρόπος ανόδου ου: Ο πρώτος κάθε ομίλου θα αγωνιστεί με το δεύτερο του άλλου ομίλου σε διπλούς αγώνες, αρχίζοντας από την έδρα της ομάδας που τερμάτισε χαμηλότερα. Νικήτρια αναδεικνύεται η ομάδα που θα έχει δυο νίκες ή θα υπερισχύει στο goal average (παράταση στο δεύτερο παιχνίδι σε πιθανή ισοβαθμία). Οι νικητές των αγώνων αυτών θα αναμετρηθούν σε έναν αγώνα σε ουδέτερο γήπεδο για την πρώτη και δεύτερη θέση και οι ηττημένοι σε διπλούς αγώνες για την τρίτη και τέταρτη θέση. Επίσης οι δύο ομάδες που τερμάτισαν στην τρίτη θέση της βαθμολογίας των δύο ομίλων, θα αναμετρηθούν μεταξύ τους σε έναν αγώνα σε ουδέτερο γήπεδο για την τελική κατάταξη και την διαμόρφωση της σειράς των επιλαχόντων. ΥΠΟΒΙΒΑΣΜΟΣ: Στην Γ’ Κατηγορία υποβιβάζονται συνολικά τέσσερις ομάδες, οι δύο τελευταίες κάθε ομίλου. ΤΗΝ ΑΓΩΝΙΣΤΙΚΗ ΠΕΡΙΟΔΟ 2022-23 στο πρωτάθλημα της Β’ Κατηγορίας Παίδων προβλέπεται να συμμετέχουν 22 ομάδες, χωρισμένες σε δύο ομίλους.

Γ’ ΠΑΙΔΩΝ ΑΝΟΔΟΣ: Στην Β’ Κατηγορία ανέρχονται συνολικά τρεις ομάδες. Τρόπος ανόδου: Οι δύο πρώτες ομάδες καθενός από τους τρεις ομίλους θα αγωνιστούν ένας με όλους σε μίνι πρωτάθλημα ενός γύρου σε ουδέτερα γήπεδα και οι τρεις πρώτες ομάδες εξασφαλίζουν την άνοδο στην Β’ Παίδων . Οι υπόλοιπες ομάδες θα είναι οι επιλαχούσες . Οι κλειδάριθμοι είναι: 1: Γ1-1ος, 2: Γ1-2ος, 3: Γ2-1ος 4: Γ2-2ος, 5: Γ3-1ος, 6: Γ3-2ος. Στους αγώνες αυτούς θα υπάρχουν δύο διαιτητές και τρείς κριτές και οι ομάδες θα επιβαρύνονται στο ήμισυ.


ΚΛΕΙΔΑΡΙΘΜΟΙ – ΣΕΙΡΑ ΑΓΩΝΩΝ ΓΙΑ 6 ΟΜΑΔΕΣ:

ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ ΑΓΩΝΩΝ ΓΙΑ 6 ΟΜΑΔΕΣ

 

1Η ΑΓΩΝ.

2Η ΑΓΩΝ.

3Η ΑΓΩΝ.

4Η ΑΓΩΝ.

5Η ΑΓΩΝ.

1-6

5-1

1-4

3-1

1-2

2-5

4-2

2-3

2-6

6-4

3-4

6-3

6-5

4-5

5-3

Δεν υπάρχουν σχόλια: