Επεξήγηση της προκήρυξης της Β΄ παίδων - ΕΣΚΑΝΑ

ΣΕ ΤΙΤΛΟΥΣ

Ένωση Σωματείων Καλαθοσφαίρισης Νότιας Αττικής

25.2.20

Επεξήγηση της προκήρυξης της Β΄ παίδων


Επισημαίνεται ότι λόγω κακής διατύπωσης στην συμπληρωματική προκήρυξη της Β΄ παίδων υπήρξε παρανόηση στην  άνοδο των ομάδων στην Α΄ παίδων . Η ΟΡΘΗ ΑΝΑΦΟΡΑ ειναι η επαναδιατύπωση της βάση της αρχικής . Αναλυτικά : 
Β΄ ΠΑΙΔΩΝ 

ΠΡΟΚΗΡΥΞΗ 
------------------------------------------------------------------------

ΑΡΘΡΟ 3ο : ΣΥΣΤΗΜΑ ΔΙΕΞΑΓΩΓΗΣ ΠΡΩΤΑΘΛΗΜΑΤΟΣ

Α΄ΦΑΣΗ

Τα Σωματεία που θα δηλώσουν συμμετοχή, θα συναντηθούν μεταξύ τους δυο φορές στην Α΄ΦΑΣΗ, όπως ορίζουν τα άρθρα 34 και 35 του Κανονισμού Πρωταθλημάτων και σύμφωνα με το πρόγραμμα που θα καταρτισθεί. Οι αγώνες του Πρωταθλήματος θα διεξάγονται κάθε ΤΡΙΤΗ ή άλλη ημέρα εφόσον η Ε.Σ.ΚΑ.Ν.Α., ύστερα από εισήγηση της Επιτροπής Πρωταθλήματος, θεωρήσει αυτό απαραίτητο.
Η Ε.Σ.ΚΑ.Ν.Α., διατηρεί το δικαίωμα ορισμού και δεύτερης αγωνιστικής ημέρας εντός της εβδομάδας σε περίπτωση που αυτό κριθεί αναγκαίο.
Ο πρώτος καθενός από τους δύο πρώτους ομίλους ανέρχονται απευθείας και δίνουν αγώνες για την πρώτη –δεύτερη θέση ο καθένας στην έδρα του με δεύτερο αγώνα στην έδρα εκείνου που έχει το καλύτερο ρεκόρ νικών ηττών (σε δεύτερη φάση το καλύτερο πηλίκο διαφοράς πόντων επίθεσης άμυνας)  στην κανονική περίοδο .
Επίσης ανέρχεται και ο τρίτος της κατηγορίας που θα προέλθει από τους κάτωθι αγώνες κατάταξης .
Α2 –Β3  και Β2 –Α3 σε ουδέτερο γυμναστήριο από το άλλο ζευγάρι)
Οι νικητές πάλι σε ουδέτερο γυμναστήριο και ο νικητής ανέρχεται στην Α΄ παίδων ενώ παίρνει και την τρίτη θέση . Επίσης γίνεται αγώνας σε ουδέτερο των ηττημένων για 5η-6η θέση για τις επιλαχούσες θέσεις
Γ) ΥΠΟΒΙΒΑΣΜΟΣ ΣΤΗ Γ ‘ ΚΑΤΗΓΟΡΙΑ  ΠΑΙΔΩΝ
Στη Γ΄ Κατηγορία, υποβιβάζεται η τελευταία ομάδα του βαθμολογικού πίνακα της κανονικής περιόδου κάθε ομίλου σύνολο δύο. Επίσης υποβιβάζονται στην Γ΄ οι ηττημένοι των αγώνων Α8-Β9  και Β8-Α9  (πάντα ουδέτερα κλειστά) οι υπόλοιπες τρεις (3) μετά τα PLAY OUT. Τέλος ο νικητής του ζευγαριού  ΝΙΚΗΤΗΣ Α8-Β9 – ΝΙΚΗΤΗΣ Β8-Α9 παραμένει στην Β΄,  ενώ ο ηττημένος του ζευγαριού υποβιβάζεται στην Γ΄ παίδων (συνολικά 5 ομάδες υποβιβάζονται)
Διευκρινίζεται ότι σύμφωνα με το άρθρο 49 του Κανονισμού της Ε.Ο.Κ., ανεξάρτητα από τις τυχόν προβλεπόμενες αναδιαρθρώσεις κατηγοριών, οι ομάδες που προβλέπεται να υποβιβασθούν, οπωσδήποτε υποβιβάζονται και καταλαμβάνουν την τελευταία βαθμολογική θέση της αμέσως κατώτερης κατηγορίας.
Δ) ΙΣΟΒΑΘΜΙΕΣ.
Ι)Σε περίπτωση ισοβαθμίας ομάδων στο Πρωτάθλημα σε θέση PLAY OFFPLAY OUT, θα λαμβάνονται υπόψη κατά σειρά προτεραιότητας:
α)Τα αποτελέσματα στους μεταξύ τους αγώνες (βαθμοί) στο Πρωτάθλημα.
β)Αν υπάρχει πάλι ισοβαθμία, η διαφορά των πόντων(πηλίκο)σε όλους τους αγώνες μεταξύ των ομάδων που ισοβάθμησαν στο Πρωτάθλημα, συμπεριλαμβανομένων και των αγώνων με τις ομάδες που προκρίθηκαν ή αποκλείσθηκαν από την πρώτη  περίπτωση ισοβαθμίας.
γ)Αν η ισοβαθμία συνεχίζεται και πάλι, θα διεξάγονται αγώνες κατάταξης σε ουδέτερα γήπεδα.
ΙΙ)Σε περίπτωση ισοβαθμίας ομάδων σε θέση μη σημαντική (με βάση τους όρους της συγκεκριμένης προκήρυξης) στο Πρωτάθλημα, θα λαμβάνονται υπόψη κατά σειρά προτεραιότητας:
α)Τα αποτελέσματα στους μεταξύ τους αγώνες (βαθμοί) στο Πρωτάθλημα.
β)Αν υπάρχει πάλι ισοβαθμία, η διαφορά των πόντων(πηλίκο)σε όλους τους αγώνες μεταξύ των ομάδων που ισοβάθμησαν στο Πρωτάθλημα, συμπεριλαμβανομένων και των αγώνων με τις ομάδες που προκρίθηκαν ή αποκλείσθηκαν από την πρώτη  περίπτωση ισοβαθμίας.
γ)Αν υπάρχει πάλι ισοβαθμία, η διαφορά των πόντων στο σύνολο των αγώνων του Πρωταθλήματος.
δ)Αν η ισοβαθμία συνεχίζεται και πάλι, θα διεξάγονται αγώνες κατάταξης σε ουδέτερα γήπεδα.
*Ο ΣΥΝΤΕΛΕΣΤΗΣ ΠΟΝΤΩΝ (GOAL AVERAGE) ΥΠΟΛΟΓΙΖΕΤΑΙ ΜΕ ΔΙΑΙΡΕΣΗ ΤΩΝ ΠΟΝΤΩΝ ΠΟΥ ΠΕΤΥΧΕ Η ΟΜΑΔΑ ΜΕ ΤΟΥΣ ΠΟΝΤΟΥΣ ΠΟΥ ΔΕΧΘΗΚΕ.
-----------------------------------------------------------------------------------------------------

Δεν υπάρχουν σχόλια: