Όμορφη εκδήλωση της FIBA στην Μάνδρα για κορίτσια δημοτικού - ΕΣΚΑΝΑ

ΣΕ ΤΙΤΛΟΥΣ

Ένωση Σωματείων Καλαθοσφαίρισης Νότιας Αττικής

27.1.20

Όμορφη εκδήλωση της FIBA στην Μάνδρα για κορίτσια δημοτικού



Μια πολύ όμορφη εκδήλωση υπό την αιγίδα και επιδότηση της FIBA διεξήχθη στο κλειστό Μάνδρας  για κορίτσια 8 έως 15 ετών που φοιτούν σε σχολεία Πρωτοβάθμιας και Δευτεροβάθμιας εκπαίδευσης. . Έγιναν δύο δίωρες προπονήσεις για κάθε ηλικιακή ομάδα . Η πρώτη ήταν για κορίτσια γεννημένα 2010 και 2011 (Γ΄ και Δ΄ τάξης Δημοτικού) και η δεύτερη για κορίτσιθα γεννημένα 2008 και 2009 (Ε και ΣΤ τάξη) .Συνολικά 100 κορίτσια προπονήθηκαν στο κλειστό Μάνδρας.Παρούσα φυσικά και η ΕΣΚΑΝΑ που είχε την επιμέλεια της εκδήλωσης σε συνεργασία με τα τοπικά σωματεία .Μάλιστα όλο το προπονητικό επιτελείο των αναπτυξαικών ομάδων της ΕΣΚΑΝΑ ήταν παρόν με τους Στέφανο Λαρόζα ,Παναγιώτη Γκαναβία ,  Ευάγγελο Μουζουράκη , Χαράλαμπο Λιαδάκη , Ηλία Παπασάββα , Ιωάννη Παπαβασιλείου , Δημήτρη Αναστόπουλο . 

Το δελτίο τύπου του Δήμου Μάνδρας Ειδυλλίας 


Ενενήντα έξι (96) μαθήτριες, από το 1ο και το 5ο Δημοτικό Σχολείο Μάνδρας, «γνώρισαν» το μπάσκετ και διασκέδασαν υπό την καθοδήγηση έμπειρων προπονητών της  Ελληνικής Ομοσπονδίας Καλαθοσφαίρισης (Ε.Ο.Κ.) και του Αναπτυξιακού Προγράμματος της ΕΣΚΑΝΑ τη Δευτέρα 27 Ιανουαρίου 2020. 
Το πρόγραμμα «Μπάσκετ για κορίτσια στα σχολεία - Her World, her Rules» που πραγματοποιείται με τη συνεργασία της  Ε.Ο.Κ και της Διεθνούς Ομοσπονδίας Καλαθοσφαίρισης (FIBA), στοχεύει στη γνωριμία όσο το δυνατόν περισσότερων κοριτσιών με το άθλημα, αλλά και στην παροχή των κατάλληλων ερεθισμάτων ώστε να συνεχίσουν να ασχολούνται με το αυτό.
Οι μαθήτριες των τάξεων Γ’, Δ’, Ε’ και ΣΤ’ των δύο Δημοτικών Σχολείων συγκεντρώθηκαν στο 1ο Κλειστό Γυμναστήριο, στο πλαίσιο εφαρμογής του προγράμματος στη Δυτική Αττική.
Οι νεαρές αθλήτριες έλαβαν οδηγίες κι «έμαθαν τα μυστικά του μπάσκετ» από τους  προπονητές του Αναπτυξιακού Προγράμματος της ΕΣΚΑΝΑ Γιάννη Παπαβασιλείου, Λαρόζα Στέφανο, Γκαναβία Παναγιώτη, Λιαδάκη Χαράλαμπο, Παπασάββα Ηλία, Μουζουράκη Ευάγγελο, Αναστόπουλο Δημήτρη.
Εκ μέρους της Ελληνικής Ομοσπονδίας βρέθηκαν η πρώην διεθνής καλαθοσφαιρίστρια Δήμητρα (Τούλα) Καλέτζου και οι προπονητές Θωμάς Χαρμπαλής, Παναγιώτης Ανδρουτσόπουλος.  

Το Δήμο Μάνδρας – Ειδυλλίας εκπροσώπησαν η Πρωταθλήτρια Ευρώπης 2004 στα ψηλά εμπόδια Φλώρα Ρεντούμη και η Πρόεδρος της Πρωτοβάθμιας Σχολικής Επιτροπής Σωτηρία Αργυρίου.

Δεν υπάρχουν σχόλια: