ΣΥΜΠΛΗΡΩΜΑΤΙΚΗ ΠΡΟΚΥΡΗΞΗ ΟΛΩΝ ΤΩΝ ΠΡΩΤΑΘΛΗΜΑΤΩΝ - ΕΣΚΑΝΑ

ΣΕ ΤΙΤΛΟΥΣ

Ένωση Σωματείων Καλαθοσφαίρισης Νότιας Αττικής

4.12.18

ΣΥΜΠΛΗΡΩΜΑΤΙΚΗ ΠΡΟΚΥΡΗΞΗ ΟΛΩΝ ΤΩΝ ΠΡΩΤΑΘΛΗΜΑΤΩΝ


Α΄ΑΝΔΡΩΝ 
Ο πρωταθλητής ανέρχεται απευθείας στην Γ΄ Εθνική . Στα  play off αγωνίζονται οι ομάδες 2-5 και 3-4 και ακολούθως οι νικητές και ηττημένοι πάντα στις δύο  νίκες ενώ  ΔΕΝ ΜΕΤΡΟΥΝ  τα αποτελέσματα της κανονικής σεζόν. 
Υποβιβάζεται απευθείας ο τελευταίος (14ος) . Στα play outs αγωνίζονται 10-13 και 11-12 στις δύο νίκες .Εν συνεχεία αγωνίζονται οι νικητές ΟΧΙ οι ηττημένοι που υποβιβάζονται . Πάντα στις ΔΥΟ ΝΙΚΕΣ ΚΑΙ ΧΩΡΙΣ ΝΑ ΜΕΤΡΟΥΝ  τα αποτελέσματα της κανονικής σεζόν.  Πάντα γηπεδούχος είναι η ομάδα που τερμάτισε ψηλότερα στην κανονική περίοδο. Οι νικητές παραμένουν στην Α΄ εκτός και αν υποβιβαστούν πέραν της μίας από την Γ΄ ΕΘνική . 
Β΄  ΑΝΔΡΩΝ 
Ο πρωταθλητής ανέρχεται απευθείας στην Α . Στα  play off αγωνίζονται οι ομάδες 2--5 και 3-4 και ακολούθως οι νικητές (2-3) που ανέρχονται στην Α΄ (για τα μετάλλια)  και οι ηττημένοι(4-5)   πάντα στις ΔΥΟ ΝΙΚΕΣ ΕΝΩ ΔΕΝ ΜΕΤΡΟΥΝ  τα αποτελέσματα της κανονικής σεζόν. Ο νικητής του μπαράζ  5-6 μπορεί να ανέλθει και αυτός αν δεν υποβιβαστεί ομάδα από την Γ΄ Εθνική .
Υποβιβάζεται απευθείας ο τελευταίος (14ος) . Στα play outs αγωνίζονται 10-13 και 11-12 στις δύο νίκες . Εν συνεχεία αγωνίζονται οι νικητές (ΟΧΙ οι ηττημένοι που υποβιβάζονται) .Πάντα στις ΔΥΟ ΝΙΚΕΣ ΚΑΙ ΧΩΡΙΣ ΝΑ ΜΕΤΡΟΥΝ  τα αποτελέσματα της κανονικής σεζόν. Πάντα γηπεδούχος είναι η ομάδα που τερμάτισε ψηλότερα στην κανονική περίοδο. Οι νικητές παραμένουν στην Β΄ εκτός και αν υποβιβαστούν πέραν της μίας από την Γ΄ ΕΘνική 
Γ΄ ΑΝΔΡΩΝ 
Ο πρωταθλητής ανέρχεται απευθείας στην Β . Στα  play off αγωνίζονται οι ομάδες 2-5 και 3-4 και ακολούθως οι νικητές (2-3) που ανέρχονται στην Α΄  και οι ηττημένοι(5-6)  πάντα στις ΔΥΟ ΝΙΚΕΣ ΕΝΩ ΔΕΝ ΜΕΤΡΟΥΝ  τα αποτελέσματα της κανονικής σεζόν. Ο νικητής του μπαράζ  4-5 μπορεί να ανέλθει και αυτός αν δεν υποβιβαστεί ομάδα από την Γ΄ Εθνική .
Υποβιβάζεται απευθείας ο τελευταίος (14ος) . Στα play outs αγωνίζονται 10-13 και 11-12 στις ΔΥΟ ΝΙΚΕΣ ΚΑΙ ΧΩΡΙΣ ΝΑ ΜΕΤΡΟΥΝ ΤΑ ΑΠΟΤΕΛΕΣΜΑΤΑ ΤΗΣ ΚΑΝΟΝΙΚΗΣ ΠΕΡΙΟΔΟΥΕν συνεχεία αγωνίζονται οι νικητές( ΟΧΙ οι ηττημένοι που υποβιβάζονται) .Πάντα στις ΔΥΟ ΝΙΚΕΣ ΚΑΙ ΠΑΝΤΑ ΧΩΡΙΣ ΝΑ ΜΕΤΡΟΥΝ ΤΑ αποτελέσματα της κανονικής σεζόν. Πάντα γηπεδούχος είναι η ομάδα που τερμάτισε ψηλότερα στην κανονική περίοδο. Ο  νικητής παραμένει στην κατηγορία ενώ ο ΗΤΤΗΜΕΝΟΣ ΥΠΟΒΙΒΑΖΕΤΑΙ (4Η ΟΜΑΔΑ) .ΠΡΟΣΟΧΗ Ο ΝΙΚΗΤΗΣ παραμένει στην Γ΄ εκτός και αν υποβιβαστούν πέραν της μίας από την Γ΄ ΕΘνική 
Δ΄ ΑΝΔΡΩΝ 
Ο πρωταθλητής ανέρχεται απευθείας στην Γ . Στα  play off αγωνίζονται οι ομάδες 2-5 και 3-4 και ακολούθως οι νικητές (2-3) που ανέρχονται στην Α΄  και οι ηττημένοι(4-5)  πάντα στις ΔΥΟ ΝΙΚΕΣ ΕΝΩ ΔΕΝ ΜΕΤΡΟΥΝ τα αποτελέσματα της κανονικής σεζόν. Πάντα γηπεδούχος είναι η ομάδα που τερμάτισε ψηλότερα στην κανονική περίοδο. Προσοχή στην Γ΄  ανέρχεται ο νικητής του μπαράζ 4-5(4Η ΟΜΑΔΑ ΑΠΟ ΤΗΝ ΚΑΤΗΓΟΡΙΑ )  ΠΑΝΤΑ ΣΤΙΣ ΔΥΟ ΝΙΚΕΣ ΚΑΙ ΧΩΡΙΣ ΝΑ ΜΕΤΡΟΥΝ ΤΑ ΑΠΟΤΕΛΕΣΜΑΤΑ ΤΗΣ ΚΑΝΟΝΙΚΗΣ ΣΕΖΟΝ. Ο ηττημένος του μπαράζ 4-5 μπορεί να ανέλθει και αυτός αλλά μόνο στην περίπτωση που δεν υποβιβαστεί ομάδα της ΕΣΚΑΝΑ από την Γ΄ ΕΘΝΙΚΗ . 

Α΄ΠΑΙΔΩΝ -Α΄ ΕΦΗΒΩΝ
Στα play off μετέχουν οι έξι πρώτες ομάδες της Α΄ κατηγορίας και οι δύο πρώτες της Β΄ (Α1 –Β2, Α2 -Β1 , Α3-Α6, Α4 -Α5). Στην συνέχεια 1-4(5) , 2-3(6) στις δύο νίκες (δεν μετρούν τα αποτελέσματα της κανονικής περιόδου) και τέλος μεγάλος τελικός νικητής 5- νικητής 6 για χρυσό αργυρό και ο μικρός τελικός ηττημένος 5- ηττημένος 6 για το χάλκινο.
Στην Β΄ παίδων υποβιβάζεται η 12η ομάδα της Α΄ απευθείας και δίνουν αγώνες πλέι οφ 08-11 και 09-10 στις δύο νίκες ενώ δεν μετρούν τα αποτελέσματα της κανονικής περιόδου . Ακολουθεί αγώνας των δύο νικητών πάλι στις δύο νίκες (πάντα πρώτος αγώνας στην έδρα της ομάδας που τερμάτισε ψηλότερα στην κανονική περίοδο) και ο νικητής παραμένει στην Α΄όπως και ο ηττημένος . .Σύνολο υποβιβάζονται τρεις ομάδες.  Αντίθετα δεν γίνεται αγώνας μεταξύ των ηττημένων .
Στην Β ΄ εφήβων υποβιβάζεται η 12η ομάδα της Α΄ απευθείας και δίνουν αγώνες πλέι οφ 08-11 και 09-10 στις δύο νίκες ενώ δεν μετρούν τα αποτελέσματα της κανονικής περιόδου . Ακολουθεί αγώνας των δύο νικητών πάλι στις δύο νίκες (πάντα πρώτος αγώνας στην έδρα της ομάδας που τερμάτισε ψηλότερα στην κανονική περίοδο) και ο νικητής παραμένει στην Α΄ όπως και ο ηττημένος .Σύνολο υποβιβάζονται τρεις ομάδες.  Αντίθετα δεν γίνεται αγώνας μεταξύ των ηττημένων 08-11 κ 9-10.
Β΄ ΠΑΙΔΩΝ – Β΄ ΕΦΗΒΩΝ
Στην Α΄ παίδων ανέρχονται απευθείας οι τρεις πρώτες ομάδες της Β΄ παίδων χωρίς play off (οι δύο παίζουν play off με τις έξι πρώτες της Α΄). Αντίθετα γίνονται play off για την παραμονή μετά τον απευθείας υποβιβασμό της 12ης ομάδας . Παίζουν 08-11 και 09-12 στις δύο νίκες . Οι ηττημένοι υποβιβάζονται όπως και ο ηττημένος από τον αγώνα ανάμεσα στους δύο νικητές . Σύνολο τέσσερις ομάδες . Ανέρχονται από την Γ΄ παίδων 12 ομάδες και με τις 8 υπάρχουσες καταρτίζουν δύο ομίλους των δέκα για την Β΄ παίδων στην περίοδο 2019-20 .
Στην Α΄ εφήβων ανέρχονται απευθείας οι τρεις πρώτες ομάδες της Β΄ εφήβων χωρίς play off (οι δύο παίζουν play off με τις έξι πρώτες της Α΄). Αντίθετα γίνονται play out για την παραμονή μετά τον απευθείας υποβιβασμό της 12ης ομάδας . Παίζουν 08-11 και 09-12 στις δύο νίκες . Οι ηττημένοι υποβιβάζονται όπως και ο ηττημένος από τον αγώνα ανάμεσα στους δύο νικητές . Σύνολο τέσσερις ομάδες . Ανέρχονται από την Γ΄ εφήβων τέσσερις ομάδες καταρτίζουν ένα όμιλο των δώδεκα για την Β΄ εφήβων στην περίοδο 2019-20 .


Γ΄ ΠΑΙΔΩΝ –Γ΄ ΕΦΗΒΩΝ
Στην Γ΄  παίδων (Εξι όμιλοι) προκρίνονται οι τέσσερις πρώτες ομάδες (συνολικά 24 ομάδες) καταρτίζουν με κλήρωση έξι ομίλους των τεσσάρων ομάδων (ένας πρώτος , ένας δεύτερος , ένας τρίτος και ένας τέταρτος ποτέ ομάδες που έχουν ξαναπαίξει αντίπαλες στην Α΄ φάση, κλειστό γήπεδο υποχρεωτικά ). Αγωνίζονται ένας με όλους σύστημα πουλ δύο γύρων. Στην φάση αυτή δεν επιτρέπονται δεύτερες ομάδες .   Στην Β΄ παίδων ανέρχονται οι δύο πρώτοι κάθε ομίλου(σύνολο 12)  . Οι πρώτοι κάθε ομίλου (Ζ΄, Η΄, Θ΄,  Ι΄,  Κ ,  Λ) θα αγωνιστούν ένας με όλους σε ουδέτερα (κλειστό γήπεδο υποχρεωτικά ) για τα μετάλλια και την τελική κατάταξη . Οι τρίτοι κάθε ομίλου (Ζ3, Η3, Θ3, Ι3, Κ3. Λ3) αγωνίζονται ένας με όλους σε ουδέτερα για την κατάταξη επιλαχόντων . Η κλήρωση της Β΄ και Γ΄ φάσης , θα γίνει στα γραφεία της ΕΣΚΑΝΑ .
Στην Γ΄ εφήβων(πέντε όμιλοι) προκρίνονται στην Β΄ φάση οι τέσσερις πρώτες ομάδες από τα πέντε (5)  γκρουπ (συνολικά 20 ομάδες) και καταρτίζουν με κλήρωση πέντε  ομίλους των τεσσάρων ομάδων (ένας πρώτος , ένας δεύτερος , ένας τρίτος και ένας τέταρτος ΠΟΤΕ  ομάδες που έχουν ξαναπαίξει μεταξύ τους στην Α΄ φάση (κλειστό γήπεδο υποχρεωτικά ). Προκρίνεται ο πρώτος κάθε ομίλου ( ΣΤ΄, Ζ΄, Η΄, Θ΄, Ι΄) και θα αγωνιστούν ένας με όλους σε ουδέτερα(κλειστό γήπεδο υποχρεωτικά ) . Στην φάση αυτή δεν επιτρέπονται δεύτερες ομάδες .Αγωνίζονται ένας με όλους σύστημα πουλ ενός γύρου σε ουδέτερα  . Οι τέσσερις  πρώτες ομάδες ανέρχονται στην Β΄ κατηγορία εφήβων . Η κλήρωση της Β΄ και Γ΄ φάσης , θα γίνει στα γραφεία της ΕΣΚΑΝΑ .

ΝΕΩΝ ΑΝΔΡΩΝ 
Στο 1ο "πιλοτικό"  τουρνουά νέων ανδρών , προκρίνονται στο φάϊναλ φορ , οι τέσσερις πρώτες ομάδες  της κανονικής περιόδου . Οι ομάδες θα αγωνιστούν με σύστημα play off best of 5 (στις 3 νίκες  και δεν μετρούν τα αποτελέσματα της κανονικής περιόδου). Δηλαδή 1-4 και 2-3 με βάση την κατάταξη στην κανονική περίοδο . Ακολούθως οι νικητές των ημιτελικών αγωνίζονται στον τελικό και οι ηττημένοι στον μικρό τελικό πάλι με σύστημα play off best of 5 (στις  3  νίκες και δεν μετρούν τα αποτελέσματα της κανονικής περιόδου) . Πάντα η σειρά ξεκινά από την έδρα της ομάδας που τερμάτισε ψηλότερα στην κανονική περίοδο . Υποχρεωτικά κλειστά γυμναστήρια. Ημέρα διεξαγωγής κατά προτίμηση Τετάρτη. 

Α΄ ΓΥΝΑΙΚΩΝ
Οι τέσσερις πρώτες ομάδες κάθε ομίλου εκ των δύο της Α΄ κατηγορίας προκρίνονται στην Β΄ ΄φάση. Εκεί οι ομάδες μεταφέρουν τα αποτελέσματα μεταξύ τους και αγωνίζονται ένας με όλους τους άλλους του άλλου ομίλου ήτοι αγώνες 8 (4 δύο γύρων). Ο νικητής είναι ο πρώτος και ακολουθούν 2-3-4 . Εν συνεχεία διεξάγονται αγώνες play off 1-4  2-3 χωρίς να μετρούν τα προηγούμενα αποτελέσματα στις δύο νίκες  . Σε όλα τα ζευγάρια γηπεδούχος είναι πάντα εκείνος που τερμάτισε ψηλότερα στην κανονική περίοδο. Τελικός με τους νικητές και μικρός τελικός με τους ηττημένους .  Ο νικητής στον τελικό (πάλι στις δύο νίκες) ανέρχεται στην Α1 .
Οι 7 ομάδες που δεν θα προκριθούν θα αγωνισθούν πάλι στην Β2 φάση  με τα αποτελέσματα της Α΄ να υπολογίζονται . Για την σημασία της θέσης θα υπάρξει νέα συμπληρωματική που θα εκδοθεί μόλις οριστικοποιηθεί ο αριθμός των μετεχουσών ομάδων της νέας περιόδου 2019-20.
Η αναπτυξιακή δεν μετέχει στον ισχυρό όμιλο των 8 ομάδων και σε περίπτωση που δικαιούται την θέση βαθμολογικά την κερδίζει ο αμέσως επόμενος .
Α΄ ΚΟΡΑΣΙΔΩΝ
Στα play off μετέχουν οι έξι πρώτες ομάδες της Α΄ κατηγορίας και οι δύο πρώτες της Β΄ (Α1 –Β2, Α2 -Β1 , Α3-Α6, Α4 -Α5). Στην συνέχεια 1-4(5) , 2-3(6) στις δύο νίκες (δεν μετρούν και πάλι τα αποτελέσματα της κανονικής περιόδου) και τέλος μεγάλος τελικός νικητής 5- νικητής 6 για χρυσό αργυρό και ο μικρός τελικός ηττημένος 5- ηττημένος 6 για το χάλκινο .Υποβιβάζονται απευθείας οι τρεις τελευταίες . 


Β΄ ΚΟΡΑΣΙΔΩΝ
Ανέρχονται απευθείας οι πρωταθλητές κάθε ομίλου που αγωνίζονται απευθείας στα πλέϊ οφ αφού δώσουν αρχικά μεταξύ τους αναμέτρηση σε ουδέτερο .
Η Τρίτη θέση της ανόδου θα διεκδικηθεί ως εξής :
Αγωνίζονται Α2-Β3 , Β2-Α3 δίνοντας ένα αγώνα ο καθένας στην έδρα του . Ο νικητής με κριτήριο τις νίκες και αν υπάρχει ισοβαθμία τις διαφορές στα δύο ματς.
Θα ακολουθήσει ο αγώνας των νικητών με τον ίδιο τρόπο (μικρός τελικός και ο νικητής ανέρχεται στην Α΄ κορασίδων) όπως και στην προηγούμενη φάση καθώς και ο αγώνας των ηττημένων (5-6)  ομοίως για να διαμορφωθεί η σειρά 4-5-6 και να υπάρχουν επιλαχούσες .  Στην φάση αυτή δεν επιτρέπονται δεύτερες ομάδες
Στον μεγάλο τελικό προκρίνονται οι νικητές κάθε ομίλου . Ο νικητής του αγώνα αυτού είναι ο πρώτος και ο ηττημένος δεύτερος στην Β΄ κατηγορία ανέρχονται στην Α΄ και θα πάρουν μέρος στα play off με τις έξι πρώτες ομάδες της Α΄ κατηγορίας (Α1 –Β2, Α2 -Β1 , Α3-Α6, Α4 -Α5). Θα υπάρξει μικρός διπλός  τελικός για τους ηττημένους Α2-Β3 και Β2-Α3 αλλά και άλλος αγώνας για 5η-6ηθέση  . Πάντα ο επαναληπτικός αγώνας των διπλών αναμετρήσεων θα διεξάγεται στην έδρα της ομάδας που τερμάτισε ψηλότερα στην κανονική περίοδο στον ένα η στον άλλο όμιλο . Αν η θέση είναι ίδια τότε ο επαναληπτικός διεξάγεται στην έδρα εκείνης με καλύτερο διαιρέτη νικών ηττών της κανονικής περιόδου.
ΝΕΑΝΙΔΕΣ
Οι έξι   πρώτες ομάδες του ισχυρού ομίλου και οι δύο πρώτες του β΄ ομίλου θα αγωνιστούν στα play off (Α1 –Β2 , Α2- Β1 , Α3-Α6, Α4—Α5)  στις δύο νίκες χωρίς να μετρούν τα αποτελέσματα των δύο πρώτων φάσεων . Ο πρωταθλητής θα είναι ο πρώτος , αργυρό ο δεύτερος χάλκινο ο τρίτος .

Δεν υπάρχουν σχόλια: