ΕΙΔΙΚΗ ΠΡΟΚΗΡΥΞΗ ΤΟΥΡΝΟΥΑ 16ου ΜΙΝΙ ΜΠΑΣΚΕΤ “ΠΕΤΡΟΣ ΚΑΠΑΓΕΡΩΦ” ΑΓΟΡΙΩΝ ΠΕΡΙΟΔΟΥ 2018 ­- 2019 - ΕΣΚΑΝΑ

ΣΕ ΤΙΤΛΟΥΣ

Ένωση Σωματείων Καλαθοσφαίρισης Νότιας Αττικής

4.11.18

ΕΙΔΙΚΗ ΠΡΟΚΗΡΥΞΗ ΤΟΥΡΝΟΥΑ 16ου ΜΙΝΙ ΜΠΑΣΚΕΤ “ΠΕΤΡΟΣ ΚΑΠΑΓΕΡΩΦ” ΑΓΟΡΙΩΝ ΠΕΡΙΟΔΟΥ 2018 ­- 2019




ΕΙΔΙΚΗ ΠΡΟΚΗΡΥΞΗ ΤΟΥΡΝΟΥΑ 16ου  ΜΙΝΙ ΜΠΑΣΚΕΤ

 “ΠΕΤΡΟΣ ΚΑΠΑΓΕΡΩΦ”
ΑΓΟΡΙΩΝ  ΠΕΡΙΟΔΟΥ 2018 ­- 2019




Η Ε.Σ.ΚΑ.Ν.Α. συνεχίζοντας την προσπάθειά της για ανάπτυξη του αθλήματος της Καλαθοσφαίρισης και σύμφωνα με τους ισχύοντες Αθλητικούς Νόμους(2725/1999, 3057/2002 και 3264/2004), τα Καταστατικά της Ε.Ο.Κ. και της Ε.Σ.ΚΑ.Ν.Α., τους Κανονισμούς της Ε.Ο.Κ., καθώς και την Γενική Προκήρυξη Πρωταθλημάτων της Ε.Ο.Κ. περιόδου 2018 -­ 2019

Π Ρ Ο Κ Η Ρ Υ Σ Σ Ε Ι

Το Τουρνουά Μίνι Αγοριών και Κοριτσιών “ΠΕΤΡΟΣ ΚΑΠΑΓΕΡΩΦ” της περιόδου 2018 ­- 2019, με τους παρακάτω όρους :

ΑΡΘΡΟ 1ο : ΣΩΜΑΤΕΙΑ ΔΙΚΑΙΟΥΜΕΝΑ ΣΥΜΜΕΤΟΧΗΣ
Στο Τουρνουά δικαιούνται συμμετοχής όλα τα σωματεία – μέλη της Ε.Σ.ΚΑ.Ν.Α. με μία ή με δυο ομάδες αγοριών .

Σε περίπτωση που Σωματείο ή Σωματεία δεν δηλώσουν συμμετοχή στο Τουρνουά ΜΙΝΙ Μπάσκετ της Ε.Σ.ΚΑ.Ν.Α., δεν θα μπορούν να συμμετέχουν σε Τουρνουά που διοργανώνουν Σωματεία ή Οργανισμοί.

ΑΡΘΡΟ 2ο : ΥΠΟΒΟΛΗ ΔΗΛΩΣΕΩΝ ­ ΕΝΑΡΞΗ ΤΟΥΡΝΟΥΑ

Οι δηλώσεις συμμετοχής των Σωματείων και το καταθετήριο του παραβόλου πρέπει να υποβληθούν στα γραφεία της Ε.Σ.ΚΑ.Ν.Α. αυτοπροσώπως ή με fax το αργότερο μέχρι και την Παρασκευή 9 Νοεμβρίου 2018 και να περιλαμβάνουν τα στοιχεία που προβλέπονται από τον Κανονισμό Πρωταθλημάτων(Άρθρο 28). Δηλώσεις συμμετοχής με επιφύλαξη απαγορεύονται.

Η κλήρωση των αγώνων ορίζεται την Δευτέρα  12 Νοεμβρίου  και ώρα 18:00 στα ΝΕΑ γραφεία της Ε.Σ.ΚΑ.Ν.Α., Σπάρτης 90 και Αραπάκη Καλλιθέα (κοντά στον οίκο Τυφλών) , παρουσία εκπροσώπων των σωματείων και θα γίνει με γεωγραφικά κριτήρια. Η έναρξη του Τουρνουά θα γνωστοποιηθεί με το πρόγραμμα που θα καταρτισθεί.

ΑΡΘΡΟ 3ο : ΣΚΟΠΟΣ ΔΙΕΞΑΓΩΓΗΣ ΤΟΥ ΤΟΥΡΝΟΥΑ ΜΙΝΙ

Σκοπός του Τουρνουά είναι η ανάδειξη της ομορφιάς του αθλήματος και η ανάπτυξη αμοιβαίου σεβασμού, συνεργασίας και ευγενούς άμιλλας μεταξύ αθλητών, προπονητών, παραγόντων, γονέων και του οργανωτικού φορέα.

 Για τον λόγο αυτό, το Τουρνουά Μίνι δεν προσφέρεται για ανταγωνισμό και σωματειακές αντιπαλότητες.

 ΑΡΘΡΟ 4ο : ΣΥΣΤΗΜΑ ΔΙΕΞΑΓΩΓΗΣ ΤΟΥ ΤΟΥΡΝΟΥΑ

Κατά την διάρκεια των αγώνων είναι υποχρεωτική η εφαρμογή του αμυντικού συστήματος MAN TO MAN(κάτω από τη σέντρα).

 *Απαγορεύεται, με ποινή, να διακοπεί α αγώνας, κάθε μορφή ζώνης, zone press, και παραλλαγή αυτής, pick n’ roll και παγίδες .

*Επιτρέπονται τα screen μακριά από τη μπάλα.
Σε κάθε αγώνα θα επιτρέπεται ένα time –out σε κάθε ημίχρονο.

Κάθε Σωματείο, θα διαθέτει γήπεδο ως γηπεδούχος .

Όλοι οι αγώνες θα διεξάγονται  κάθε ΣΑΒΒΑΤΟ  με ώρα έναρξης 09:00 έως 12.00 , η λίγο αργότερα αλλά  μόνο  σε κλειστό γυμναστήριο.

 Την αγωνιστική περίοδο 2018 – 2019, ο χρόνος για την εκδήλωση επίθεσης θα είναι είκοσι τέσσερα δευτερόλεπτα (24΄΄). Στα οκτώ δευτερόλεπτα (08΄΄) θα πρέπει η ομάδα που έχει την μπάλα στην κατοχή της να περάσει την σέντρα.

Το Σωματείο στου οποίου το γήπεδο διεξάγεται ο αγώνας , υποχρεούται για την ύπαρξη του εξοπλισμού της ΓΡΑΜΜΑΤΕΙΑΣ(Φύλλο Αγώνα, χρονόμετρο, χρονόμετρο 24΄΄, δείκτες φάουλ, βέλος εναλλασσόμενης κατοχής, σημαιάκια ομαδικών σφαλμάτων, καθίσματα αλλαγής).

*Ο τρόπος διεξαγωγής του Τουρνουά, θα γνωστοποιηθεί, με Ειδική Συμπληρωματική Προκήρυξη , ανάλογα με τον αριθμό δηλώσεων συμμετοχής που θα υποβληθούν και θα κοινοποιηθεί στις ομάδες μετά την κλήρωση των αγώνων.

 ΑΡΘΡΟ 5ο : ΔΙΚΑΙΩΜΑ ΣΥΜΜΕΤΟΧΗΣ ΑΘΛΗΤΩΝ .

Όλες οι ομάδες που θα συμμετέχουν στο Τουρνουά πρέπει υποχρεωτικά να αγωνίζονται με τουλάχιστον δέκα (10) αθλητές για τα αγόρια  που έχουν δελτίο αθλητικής ταυτότητας και την κάρτα  υγείας αθλητού βάσει της εγκυκλίου της ΓΓΑ (υπογεγραμμένο από καρδιολόγο)  και γεννήθηκαν  τα αγόρια από 01/ 01/2006 και νεότερα

Η διάρκεια του αγώνα είναι τέσσερις περίοδοι των δέκα (10) λεπτών.

 Είναι υποχρεωτική η συμμετοχή όλων των αθλητών για ένα τουλάχιστον δεκάλεπτο.
Αναλυτικά στα δύο πρώτα δεκάλεπτα θα πρέπει να έχουν αγωνισθεί και οι 10 αθλητές σε δύο διαφορετικές πεντάδες. Αν μία ομάδα παρατάξει 10 αθλητές, τότε εφόσον η αντίπαλη δηλώσει στο φύλλο αγώνα 12 αθλητές τότε οι δύο τελευταίοι , θα πρέπει απλά να αγωνιστούν αλλά για όσο κρίνει ο προπονητής τους . Αν δηλώσει η μία 11 και η άλλη 12 τότε υποχρεωτικά ο 11ος θα αγωνίζεται ολόκληρο το γ΄ δεκάλεπτο και ο 12ος της αντιπάλου πάλι για όσο κρίνει ο προπονητής του. Αν δηλώσουν και οι δύο ομάδες 12 αθλητές τότε ο 11ος και ο 12ος θα πρέπει να αγωνιστούν οπωσδήποτε στο γ΄ οκτάλεπτο .
•Αν μια ομάδα, παρουσιάσει λιγότερους από δέκα αθλητές, τότε ο αγώνας δεν θα διεξάγεται και θα κατακυρώνεται υπέρ της αντίπαλης ομάδας (ΜΗΔΕΝΙΣΜΟΣ), ο δε αγώνας, ύστερα από συμφωνία των δυο σωματείων, δύναται να διεξαχθεί χωρίς βαθμολογικό ενδιαφέρον.

ΑΡΘΡΟ 6ο : ΕΜΦΑΝΙΣΕΙΣ

Ο αναφερόμενος ως γηπεδούχος στο πρόγραμμα, θα φέρει υποχρεωτικά ανοιχτόχρωμη εμφάνιση και ο φιλοξενούμενος σκούρα.

ΑΡΘΡΟ 7ο : ΓΗΠΕΔΑ ΑΓΩΝΩΝ.

 Όλοι οι αγώνες  θα διεξάγονται σε ανοικτό η κλειστό γήπεδο , σύμφωνα με το πρόγραμμα αγώνων.

 Η περίπτωση Σωματείου να διαθέτει Κλειστό γήπεδο, θεωρείται ευεργετική για την αποφυγή αναβολών.

 Σε περίπτωση που αποκλεισθεί γήπεδο ή δεν είναι δυνατόν για οποιαδήποτε λόγο να τελεσθεί ο προγραμματισμένος αγώνας σε αυτό και αφού έχει γνωστοποιηθεί έγκαιρα στην Ε.Σ.ΚΑ.Ν.Α. από το γηπεδούχο σωματείο, ο αγώνας αυτός ορίζεται την ίδια ή άλλη ημερομηνία στο ίδιο γήπεδο ή άλλο γήπεδο.


ΑΡΘΡΟ 8ο : ΜΠΑΛΕΣ

 Οι αγώνες, για τα αγόρια, θα διεξάγονται με δερμάτινη ή συνθετική δερμάτινη μπάλα, μάρκας MOLTEN μεγέθους (size – 6)  μάρκας MOLTEN,  εφαρμοζόμενης της παρ. 5 του άρθρου 37 των Κανονισμών της Ε.Ο.Κ.

ΑΡΘΡΟ 9ο : ΔΙΑΙΤΗΣΙΑ ­ - ΓΡΑΜΜΑΤΕΙΑ.

Ο ορισμός διαιτητών και σημειωτών – χρονομετρών θα γίνεται με ευθύνη της Κ.Ε.Δ./ Ε.Σ.ΚΑ.Ν.Α. και Κ.Ε.Δ./Ε.Σ.Κ.Α. Σε περίπτωση μη προσέλευσης διαιτητή και σημειωτή ή χρονομέτρη , τότε οι αγώνες υποχρεωτικά θα διεξαχθούν με την συνεργασία των Σωματείων και του αντιπροσώπου της Ε.Σ.ΚΑ.Ν.Α., ο οποίος είναι ο κύριος υπεύθυνος για την υλοποίηση της απόφασης.

Οι αγώνες θα τελούνται με ένα (01) Διαιτητή και ένα (01) Κριτή που θα έχει οριστεί από την Κ.Ε.Δ./Ε.Σ.ΚΑ.Ν.Α. ή Κ.Ε.Δ./Ε.Σ.Κ.Α. υποχρεωτικά.

ΥΠΟΧΡΕΩΤΙΚΗ ΕΙΝΑΙ Η ΠΑΡΟΥΣΙΑ ΙΑΤΡΟΥ ΠΟΥ ΚΑΛΕΙΤΑΙ ΚΑΙ ΛΑΜΒΑΝΕΙ ΤΑ ΣΥΜΦΩΝΗΜΕΝΑ ΟΔΟΙΠΟΡΙΚΑ ΑΠΟ ΤΟΝ ΓΗΠΕΔΟΥΧΟ ΠΟΥ ΑΠΟΖΗΜΙΩΝΕΙ ΚΑΙ ΤΑ ΟΔΟΙΠΟΡΙΚΑ ΔΙΑΙΤΗΤΗ ΚΑΙ ΚΡΙΤΗ .  
Τα Σωματεία φέρουν και την ευθύνη (ΜΗΔΕΝΙΣΜΟΣ), αν δεν παραστεί γιατρός κατά την έναρξη του αγώνα.Σε περίπτωση αναβολής του αγώνα, λόγω μη προσέλευσης ενός εκ των παραγόντων του αγώνα ή σε περίπτωση λόγω βροχής  ή διακοπής του αγώνα για οποιαδήποτε αιτία, η  αποζημίωση  του γιατρού καταβάλλεται  κανονικά.

Τα οδοιπορικά των Διαιτητών θα είναι 12€ και των Κριτών 8€, και θα καταβάλλονται πριν την έναρξη του αγώνα και θα ισχύσει  θα ισχύσει η ΣΥΜΠΛΗΡΩΜΑΤΙΚΗ ΕΙΔΙΚΗ ΠΡΟΚΗΡΥΞΗ ΟΛΩΝ ΤΩΝ ΠΡΩΤΑΘΛΗΜΑΤΩΝ ΠΕΡΙΟΔΟΥ 2018-2019 

ΟΔΟΙΠΟΡΙΚΑ: Σε περίπτωση που δεν καταβληθούν, από το πρώτο αναγραφόμενο στο πρόγραμμα Σωματείο, τα έξοδα διαιτητών, κριτών, το Σωματείο αυτό μηδενίζεται στον συγκεκριμένο αγώνα.
Σε περίπτωση ματαίωσης ή διακοπής του αγώνα μέχρι τη λήξη του Α΄ημιχρόνου για οποιονδήποτε λόγο, τα έξοδα των διαιτητών και κριτών που έχουν προσέλθει, περιορίζονται
στο ήμισυ, ενώ σε επανάληψη του αγώνα, τα έξοδα των διαιτητών-κριτών καταβάλλονται,
 από το αναγραφόμενο πρώτο στο πρόγραμμα Σωματείο, στο ακέραιο.
Σε περίπτωση διακοπής του αγώνα μετά την έναρξη του β΄ημιχρόνου για οποιοδήποτε λόγο, τα έξοδα των διαιτητών και κριτών που έχουν προσέλθει, καταβάλλονται από το πρώτο αναγραφόμενο στο πρόγραμμα Σωματείο στο ΑΚΕΡΑΙΟ αλλά σε επανάληψη του αγώνα καταβάλλεται από την υπόχρεη ομάδα το ΗΜΙΣΥ.

ΑΡΘΡΟ 10ο : ΠΑΡΑΠΤΩΜΑΤΑ ­ ΚΥΡΩΣΕΙΣ.

Α) Τα Σωματεία που αγωνίζονται, υπόκεινται στις κυρώσεις που προβλέπονται από τον κανονισμό Πρωταθλημάτων, οι δε Διοικητικοί και υπόλοιποι παράγοντες και οι αθλητές σωματείων, καθώς και οι προπονητές στις κυρώσεις που προβλέπονται από τον ισχύοντα ΑΘΛΗΤΙΚΟ ΝΟΜΟ και από τις ισχύουσες διατάξεις των κανονισμών της Ε.Ο.Κ.

 Β) Ομάδα, η οποία θα αποχωρήσει από το Τουρνουά κατά την διάρκεια της αθλητικής περιόδου υπόκειται στις κυρώσεις του άρθρου 47, παρ.1 και 2 καθώς και των υποπαραγράφων αυτών, του κανονισμού της Ε.Ο.Κ.

Γ) Σε περίπτωση πλαστοπροσωπίας, το Σωματείο θα αποβάλλεται από το αντίστοιχο Πρωτάθλημα (ΜΙΝΙ), για την τρέχουσα και την επόμενη αγωνιστική περίοδο.

 ΑΡΘΡΟ 11ο : ΥΠΟΧΡΕΩΣΕΙΣ -­ ΔΙΚΑΙΩΜΑΤΑ ΣΩΜΑΤΕΙΩΝ.

Οι υποχρεώσεις και τα δικαιώματα των διαγωνιζομένων Σωματείων, καθορίζονται από τις διατάξεις του ισχύοντος Αθλητικού Νόμου, και των κανονισμών της Ε.Ο.Κ.(άρθρα 37 και 40) και της Ε.Σ.ΚΑ.ΝΑ.
  Μετά την λήξη κάθε αγώνα, ο προπονητής κάθε ομάδας υποχρεούται να αναγράφει στη πίσω πλευρά του Φύλλου Αγώνα, τον κατά τη γνώμη του, καλύτερο αθλητή της αντίπαλης ομάδας.


ΑΡΘΡΟ 12ο : ΟΙΚΟΝΟΜΙΚΟΙ ΟΡΟΙ

Το παράβολο συμμετοχής ορίζεται σε τριάντα (30) ΕΥΡΩ, και πρέπει να κατατεθούν στη Τράπεζα EUROBANK, στον λογαριασμό: 0026­ 0304­ 61­ 0101072545.

Φωτοτυπία του καταθετηρίου, θα προσκομίζεται με την δήλωση συμμετοχής.

Σε περίπτωση αποχώρησης ή αποκλεισμού μιας ομάδας, τα χρήματα δεν επιστρέφονται.

ΑΡΘΡΟ 13ο: ΕΝΣΤΑΣΕΙΣ –ΠΡΟΣΦΥΓΕΣ

Οι ενστάσεις και οι προσφυγές ΑΠΑΓΟΡΕΥΟΝΤΑΙ εκτός των περιπτώσεων
ΠΛΑΣΤΟΠΡΟΣΩΠΙΑΣ ή ΑΝΤΙΚΑΝΟΝΙΚΗΣ ΣΥΜΜΕΤΟΧΗΣ ΑΘΛΗΤΩΝ Ή ΑΘΛΗΤΡΙΩΝ.

ΑΡΘΡΟ 14ο : ΤΕΛΕΤΗ ΛΗΞΗΣ

Στην τελετή λήξης, θα σχηματιστούν δυο ομάδες αγοριών για το all – star που οι προπονητές αυτών, θα προταθούν από τους περιφερειακούς προπονητές της Ένωσης.

Στην τελετή λήξης, είναι υποχρεωτική η παρουσία όλων των σωματείων με τον έφορο, τον προπονητή και την ομάδα που συμμετείχαν στο Τουρνουά. .
Θα δοθούν αναμνηστικά διπλώματα σε όλους τους συμμετέχοντες.

ΓΕΝΙΚΑ

Μετά το τέλος κάθε αγώνα, το γηπεδούχο σωματείο, υποχρεούται να ενημερώνουν την Ε.Σ.ΚΑ.Ν.Α. (υπάλληλο αγωνιστικού) για το αποτέλεσμα των αγώνων τους.

 Το γηπεδούχο σωματείο υποχρεούται να παρέχει κάθε διευκόλυνση στον αντίπαλό του (φιλοξενούμενο), για τη μαγνητοσκόπηση του αγώνα μέσα από τον αγωνιστικό χώρο.
 Η επιτυχία του Τουρνουά εξαρτάται σε μεγάλο βαθμό από τα σωματεία, ενώ θα βοηθήσει αποκλειστικά τα σωματεία . Για τον λόγο αυτό είναι απαραίτητη η κατανόηση του σκοπού του και η βοήθεια όλων, ώστε η επιτυχία της διοργάνωσης να καθιερώσει το Τουρνουά ως θεσμό.

Στο τέλος της διοργάνωσης κάθε σωματείο μπορεί να καταθέσει εγγράφως τις προτάσεις του για τη βελτίωση της διοργάνωσης και διεξαγωγής του τουρνουά.

Οποιοδήποτε πρόβλημα προκύψει που δεν προβλέπεται από τα παραπάνω άρθρα υπεύθυνο είναι το Δ.Σ. της Ε.Σ.ΚΑ.Ν.Α.

   Ο ΠΡΟΕΔΡΟΣ                                                    Ο ΓΕΝ. ΓΡΑΜΜΑΤΕΑΣ


ΕΥΑΓΓ. ΛΥΜΠΕΡΑΤΟΣ                                                 ΓΕΩΡΓΙΟΣ ΝΙΚΟΛΑΚΗΣ




Δεν υπάρχουν σχόλια: