EOK | Εθνική Εφήβων: Ελλάδα-Ουκρανία 77-73 - Γάργαλης: “Θέλουμε την αυριανή νίκη» - Βλασσόπουλος: «Θέλουμε να κλείσουμε με νίκη του τουρνουά» - ΕΣΚΑΝΑ

ΣΕ ΤΙΤΛΟΥΣ

Ένωση Σωματείων Καλαθοσφαίρισης Νότιας Αττικής

4.8.18

EOK | Εθνική Εφήβων: Ελλάδα-Ουκρανία 77-73 - Γάργαλης: “Θέλουμε την αυριανή νίκη» - Βλασσόπουλος: «Θέλουμε να κλείσουμε με νίκη του τουρνουά»



Η Εθνική Εφήβων είχε τον πρώτο λόγο σε όλη τη διάρκεια της αναμέτρησης με την Ουκρανία και παρά το ότι έχασε μεγάλο κομμάτι της διαφοράς που είχε πάρει, έφτασε στη νίκη με 77-73.

Αύριο θα διεκδικήσει την 13η θέση στο Ευρωπαϊκό Πρωτάθλημα U18 στη Λετονία, απέναντι στο νικητή της αναμέτρησης Φινλανδία-Βοσνία Ερζεγοβίνη.

Η ελληνική ομάδα ήταν καλύτερη, προηγήθηκε 23-18 στο δεκάλεπτο και στη δεύτερη περίοδο κατάφερε να κάνει το 27-24 (12’), 47-27 (19’) με ένα επιμέρους 20-3 και τον Κώστα Τσιρογιάννη να κάνει ένα βήμα μπροστά. Όλα έδειχναν πως το δεύτερο μισό θα ήταν... τυπική διαδικασία. Δεν έγινε όμως έτσι. Οι Ουκρανοί προσπάθσαν να μειώσουν στην τρίτη περίοδο (επιμέρους 8-15), οι Έλληνες παίκτες αντέδρασαν για να οδηγήσουν στο 66-47 (32’), αλλά το σκηνικό άλλαξε για μία ακόμη φορά.

Ένα ακόμη «μπλακ άουτ» βοήθησε τους Ουκρανούς που κέρδιζαν και σε ψυχολογία βλέποντας την διαφορά να εξανεμίζεται, μείωσαν στον έναν πόντο (73-72). Η ευστοχία του Χρυσόστομου Σανδραμάνη από τη γραμμή των βολών έδωσε ανάσες και λύσεις και η Εθνική Εφήβων κράτησε τη νίκη στα χέρια της.

Διαιτητές: Καστίγιο (Ισπανία), Γιάκοβιτς (Βέλγιο), Γιούρτσεβιτς (Κροατία)

Δεκάλεπτα: 23-18, 50-30, 58-45, 77-73

Ελλάδα (Βλασσόπουλος): Τσιρογιάννης 22 (4 α), Τσουμάνης 2, Ρογκαβόπουλος 14, Κουρτίδης 2, Χατζηδάκης 5, Αρσενόπουλος 6 (4κλ), Γάργαλης 9 (10ρ, 4α), Καματερός, Σανδραμάνης 17, Βουλγαρόπουλος, Καράμπελας

Ουκρανία (Μαρκόφ): Ζάλετς 6, Κιμ 13, Γκρίτσακ 23, Σόρτσκιλ 9, Ορζούλ, Νοβίτσκιι, Μαρκοβέτσκιι 17, Φρες Σταχάνοφ, Κλέβζνουνικ 5

Δείτε τη στατιστική της αναμέτρησης : fiba.basketball



Βλασσόπουλος: Θέλουμε να κλείσουμε με νίκη του τουρνουά

Στα δύο πρόσωπα της Εθνικής Εφήβων στο παιχνίδι με την Ουκρανία αναφέρθηκε ο ομοσπονδιακός προπονητής Γιώργος Βλασσόπουλος: «Θέλαμε πολύ να το κερδίσουμε αυτό το παιχνίδι, καθώς και το επόμενο και τελευταίο προκειμένου να τερματίσουμε όσο πιο ψηλά γίνεται στην τελική κατάταξη. Ξεκινήσαμε πολύ καλά με ομαδικότητα στην επίθεση και συγκέντρωση στην άμυνα, όμως στο δεύτερο μισό του παιχνιδιού χαλαρώσαμε αμυντικά και οι ατομικές προσπάθειες στην επίθεση μας αποσυντόνισαν. Στο τέλος με σωστή διαχείριση στα φάουλ και τις βολές κερδίσαμε τον αγώνα. Αύριο θέλουμε να κλείσουμε με ακόμα μία νίκη το τουρνουά

Γάργαλης: “Θέλουμε την αυριανή νίκη»

Η Εθνική Εφήβων πήραν τη νίκη σήμερα από την Ουκρανία στο γκρουπ για τις θέσεις 13-16 στο Ευρωπαϊκό Πρωτάθλημα U18 στη Λετονία.

Και αύριο έχουν μία ακόμη αναμέτρηση για την τελική κατάταξη. Και μπορεί να μην φαίνεται σημαντικό το 13 ή το 14, για τους παίκτες όμως σημαίνει κάτι και θέλουν τη νίκη, όπως τονίζει ο Βασίλης Γάργαλης.

«Στον σημερινό αγωνα ξεκινήσαμε δυνατά και εκτελώντας τις οδηγίες του κοουτς καταφέραμε στο ημίχρονο να πάρουμε μια σημαντική διαφορά. Στο δεύτερο ημίχρονο μπήκαμε λιγότερο έτοιμοι και εξαιτίας κάποιον κακών επιλογών στην επίθεση, δώσαμε την ευκαιρία στους αντιπάλους μας να πετύχουν εύκολους ποντους και να μειώσουν την διαφορά».

Η Εθνική Εφήβων είχε πάρει μια διαφορά 20 πόντων με την Ουκρανία να μειώνει στον έναν πόντο λίγο πριν το τέλος: «Στο τέλος μείναμε ψύχραιμοι όταν μείωσαν και καταφέραμε να πάρουμε τη νίκη», τονίζειο Έλληνας φόργουορντ, ο οποίος αναφέρεται και στην αυριανή αναμέτρηση: «Ανεξαρτήτως της σημασίας του αυριανού αγώνα, εμείς θα προσπαθήσουμε και πάλι για το καλύτερο, για να καταφέρουμε να πάρουμε τη νίκη και να κλείσουμε το τουρνουά με θετικό αποτέλεσμα».

basket.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια: