Εθνική Νεανίδων: Με την Κύπρο για τις θέσεις 9-16 - Το αυριανό πρόγραμμα - Γιαννουσίου: «Παίζουμε πάντα για τη νίκη» - ΕΣΚΑΝΑ

ΣΕ ΤΙΤΛΟΥΣ

Ένωση Σωματείων Καλαθοσφαίρισης Νότιας Αττικής

9.8.18

Εθνική Νεανίδων: Με την Κύπρο για τις θέσεις 9-16 - Το αυριανό πρόγραμμα - Γιαννουσίου: «Παίζουμε πάντα για τη νίκη»Η Κύπρος είναι ο επόμενος αντίπαλος της Εθνικής Νεανίδων (10/8, 19.00) στους αγώνες κατάταξης (θέσεις 9-16) του Ευρωπαϊκού Πρωταθλήματος (Β΄ κατηγορία) που διεξάγεται στην Αυστρία.

Η Εθνική δεν κατάφερε να προκριθεί στους «8», καθώς παρά τις τέσσερις νίκες που πέτυχε στην πρώτη φάση και μετά την ισοβαθμία που προέκυψε με Λιθουανία και Ισραήλ, έμεινε στην 3η θέση του Β΄ ομίλου.

Πρόγραμμα αγώνων – Παρασκευή 10 Αυγούστου

Θέσεις 17-24

14.30 Ισλανδία – Αλβανία

16.45 Νορβηγία – Αυστρία

19.00 Βουλγαρία – Γεωργία

21.15 Μαυροβούνιο – ΚόσσοβοΘέσεις 9-16

14.30 Ρουμανία – Ελβετία

16.45 Λουξεμβούργο – Δανία

19.00 Ελλάδα – Κύπρος

21.15 Μεγάλη Βρετανία – ΣλοβακίαΘέσεις 1-8

14.30 Φινλανδία – Ισραήλ

16.45 Λευκορωσία – Ολλανδία

19.00 Λιθουανία – Πορτογαλία

21.15 Τουρκία – Ουκρανία


Γιαννουσίου: «Παίζουμε πάντα για τη νίκη»

Μπορεί η Εθνική Νεανίδων να μην πέτυχε τον αρχικό της στόχο, την πρόκριση στους «8» του Ευρωπαϊκού Πρωταθλήματος (Β΄ κατηγορία) που διεξάγεται στην Αυστρία, ωστόσο οι αθλήτριες του Γιάννη Γερεουδάκη δηλώνουν αποφασισμένες να διεκδικήσουν μόνο νίκες στα επόμενα παιχνίδια. Η Καλλιόπη Γιαννουσίου μίλησε για όσα προηγήθηκαν αλλά και για όσα έπονται: «Είναι μεγάλη τιμή και τεράστια εμπειρία η συμμετοχή σε ένα Ευρωπαϊκό Πρωτάθλημα. Από την αρχή που συγκεντρωθήκαμε μέχρι που φτάσαμε εδώ, δουλεύουμε όλες μαζί για το καλύτερο αποτέλεσμα. Έτσι όπως εξελίχθησαν τα πράγματα στην πρώτη φάση ήταν μια απογοήτευση για εμάς, ήταν κάτι μη αναμενόμενο μετά τις νίκες που σημειώσαμε και με μόλις μία ήττα, το να μην καταφέρουμε να φτάσουμε εκεί που θα θέλαμε. Όμως δεν το βάζουμε κάτω, πιστεύουμε στις δυνατότητές μας και θέλουμε πλέον μόνο νίκες για να κατακτήσουμε τη καλύτερη δυνατή θέση».

Σε ότι αφορά το αυριανό παιχνίδι με την Κύπρο η αθλήτρια του Απόλλωνα καλαμαριάς ανέφερε: «Η Κύπρος είναι μια δυνατή ομάδα. Δεν πρόκειται να την υποτιμήσουμε, θα την σεβαστούμε ως αντίπαλο. Πιστεύω ότι θα γίνει ένα πολύ δυνατό παιχνίδι. Εμείς παίζουμε πάντα για τη νίκη και αυτό θα πράξουμε και αύριο».basket.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια: