Εθνική Νεανίδων: Ελλάδα – Ελβετία 63-38. - Γερεουδάκης: «Ελέγξαμε το ρυθμό και τα ριμπάουντ» - ΕΣΚΑΝΑ

ΣΕ ΤΙΤΛΟΥΣ

Ένωση Σωματείων Καλαθοσφαίρισης Νότιας Αττικής

5.8.18

Εθνική Νεανίδων: Ελλάδα – Ελβετία 63-38. - Γερεουδάκης: «Ελέγξαμε το ρυθμό και τα ριμπάουντ»


Με μια εύκολη νίκη συνέχισε τις υποχρεώσεις της η Εθνική Νεανίδων στο Ευρωπαϊκό Πρωτάθλημα (Β΄ κατηγορία) που διεξάγεται στην Αυστρία, καθώς επικράτησε της Ελβετίας με 63-38 για την 3η αγωνιστική του Β΄ ομίλου.

Από το ξεκίνημα του αγώνα η Εθνική μας πήρε προβάδισμα (19-4) και διατηρώντας την κυριαρχία κάτω από τα καλάθια δεν επέτρεψε στις Ελβετίδες να φανούν απειλητικές. Η διαφορά στο σκορ διευρύνονταν διαρκώς για να φτάσει το +19 στη δεύτερη περίοδο (47-28), με το τελικό 63-38 να αντικατοπτρίζει τη διαφορά δυναμικότητας μεταξύ των δύο ομάδων. Ο ομοσπονδιακός προπονητής είχε την ευκαιρία να ξεκουράσει κάποιες παίκτριες και να δώσει χρόνο σε κάποιες άλλες ενόψει της δύσκολης συνέχειας.

Δεκάλεπτα: 23-10, 30-16, 47-30, 63-38

Διαιτητές: Σατρό (Γαλλία), Σλίβιτς (Αυστρία), Μουμινί (Κόσοσβο)

Ελλάδα (Γερεουδάκης): Χατζηβασιλείου 11(1), Γιαννούσιου 2, Καρακασίδου 3, Κάσδαγλη 1, Βαντσιούρη 4, Εζέτζα 11, Γασπαράτου 6(2), Κατσαμούρη, Κούκη 9, Κριμίλη 14(2), Κριμιτζά 2.

Ελβετία (Πετίτ): Μπούγερ 2, Κονσταντίν, Εγκενσβίλερ, Γκοτσμαν, Γκαλ 5(1), Ζακό 5(1), Κόλερ, Λαπ 16(1), Μαρί 10(2), Μαρτίνεζ, Βαλλί.

*Αύριο η Εθνική μας θα αντιμετωπίσει τo Ισραήλ (16.45).

Γερεουδάκης: «Ελέγξαμε το ρυθμό και τα ριμπάουντ»

Την ικανοποίησή του εξέφρασε ο ομοσπονδιακός προπονητής Γιάννης Γερεουδάκης για την απόδοση της Εθνικής Νεανίδων στο παιχνίδι με την Ελβετία: «Σήμερα ήμασταν συγκεντρωμένοι στην άμυνα και ελέγξαμε τον ρυθμό του αγώνα. Καταφέραμε χάρη στη Χατζηβασιλείου να περιορίσουμε την Μπούγερ, κλείσαμε τους διαδρόμους και ελέγξαμε τα ριμπάουντ. Η Ελβετία έχει ιδιαιτερότητες ως ομάδα και με κάποια τρυκ στην επίθεση καταφέραμε να μην έχουμε πρόβλημα».

Σε ότι αφορά το παιχνίδι με το Ισραήλ ο κ. Γερεουδάκης ανέφερε: «Πάντα τα παιχνίδια με το Ισραήλ είναι ντέρμπι. Αυτό που κατάλαβαν τα κορίτσια είναι ότι στο παιχνίδι με την Ελβετία και σε σχέση με το παιχνίδι με τη Λιθουανία, είναι ότι έλεγξαν τον ρυθμό του αγώνα και τα επιθετικά ριμπάουντ. Αυτό θα προσπαθήσουν να κάνουν και στο παιχνίδι με το Ισραήλ, καθώς είναι από τους δύσκολους αντιπάλους και χρειάζεται προσοχή και συγκέντρωση».


basket.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια: