ΕΟΚ | Εθνική Παίδων: Ισπανία-Ελλάδα 61-41 - Παπαδόπουλος: «Τα παιδιά το πάλεψαν» - Τσάμης: «Το κάτι παραπάνω στη συνέχεια» - ΕΣΚΑΝΑ

ΣΕ ΤΙΤΛΟΥΣ

Ένωση Σωματείων Καλαθοσφαίρισης Νότιας Αττικής

15.8.18

ΕΟΚ | Εθνική Παίδων: Ισπανία-Ελλάδα 61-41 - Παπαδόπουλος: «Τα παιδιά το πάλεψαν» - Τσάμης: «Το κάτι παραπάνω στη συνέχεια»



Η Εθνική Παίδων ηττήθηκε με 61-41 από την Ισπανία στα προημιτελικά του Ευρωπαϊκού Πρωταθλήματος U16 του Νόβι Σαντ. Πλέον θα αγωνιστεί για τις θέσεις 5-8 αντιμετωπίζοντας την Παρασκευή στις 17:00 τη Λετονία, που έχασε με 92-63 από την Τουρκία. Το αντιπροσωπευτικό συγκρότημα πλήρωσε την αστοχία του (14/44 δίποντα, 2/24 τρίποντα).

Με όπλο τη συνήθη πιεστική άμυνα, η ελληνική ομάδα έκανε εξαιρετική εκκίνηση στο ματς (1-5) και με λέι απ του Κολοβέρου έφτασε στο +11, 5-16, 1:42 πριν το τέλος της πρώτης περιόδου. Η Ισπανία αντέδρασε και πλησίασε στους τέσσερις, 14-18, στο ξεκίνημα του δευτέρου δεκαλέπτου, αλλά τα γαλανόλευκα κλεψίματα οδήγησαν ξανά τη διαφορά σε υψηλά επίπεδα, 17-26, λίγο πριν συμπληρωθεί το πρώτο τετράλεπτο της περιόδου. Τα τελευταία έξι λεπτά του πρώτου ημιχρόνου, ωστόσο, ανήκαν στους Ισπανούς, που χάρη στην αθλητικότητα και τις έξτρα κατοχές επέστρεψαν δυναμικά. Χάρη και στην αφλογιστία της Εθνικής, που πήρε σε αυτό το διάστημα μόνο έναν πόντο από βολή του Φίλλιου, η Ισπανία πλησίασε στον πόντο, 26-27, και με ένα απίθανο τρίποντο του Τεντέρο από το κέντρο στην εκπνοή της περιόδου πήγε στα αποδυτήρια με το πρώτο της προβάδισμα, 29-27.

Το δεύτερο ημίχρονο άρχισε με τέσσερις ελληνικούς αναπάντητους πόντους και ανάκτηση του προβαδίσματος (29-31) στα πρώτα τέσσερα λεπτά. Η άμυνα ζώνης προκαλούσε προβλήματα στην Εθνική και η Ισπανία με τον Γκαρούμπα να βρίσκει λύσεις κοντά στο καλάθι ξέφυγε με επτά, 38-31, 3:23 πριν το τέλος της περιόδου. Το αντιαθλητικό του Τσάμη και το τρίποντο του Ντομίνγκεθ στην εκπνοή του δεκαλέπτου μεγάλωσαν την απόσταση των δύο ομάδων στους εννιά, 42-33. Η αστοχία από ελληνικής πλευράς συνεχίστηκε και στο τέταρτο δεκάλεπτο, την ώρα που ο Αλντερέτε με συνεχή τρίποντα έφερε την ομάδα του στο 53-33 στα μισά της τελευταίας περιόδου. Τα περιθώρια αντίδρασης για την Ελλάδα ήταν πλέον πολύ στενά και μοιραία ήρθε η ήττα που την περιορίζει στους αγώνες κατάταξης για τις θέσεις 5-8.

Δεκάλεπτα: 12-18, 29-27, 42-33, 61-41.

Ισπανία (Θαμόρα): Ντομίνγκεθ 11, Φεράντο 5, Γκαρούμπα 13, Γκόντσπαουερ 4, Ροντρίγκεθ, Αλντερέτε 18, Κλέμεντ 6, Σάντσεθ 1, Τεντέρο 3.

Ελλάδα (Παπαδόπουλος): Καλόγηρος 2, Κολοβέρος 10, Νικολαΐδης 2, Πράπας 8, Τόλιας 6, Φιλίππου, Φίλλιος 3, Καραμανλής, Παπασάβογλου 3, Βησσαρίου 7.

Διαιτητές: Τόμας Γιασεβίτσιους (Λιθουανία), Σεργκέι Μπελιάκοφ (Ρωσία), Στιβ Μπίτνερ (Γερμανία).

Δείτε εδώ τη στατιστική του αγώνα fiba.basketball

basket.gr


Παπαδόπουλος: «Τα παιδιά το πάλεψαν»

Η Ισπανία δικαίωσε τον τίτλο του φαβορί και επικράτησε της Ελλάδας στο Ευρωπαϊκό Παίδων που φιλοξενείται στη Σερβία. Ο Κώστας Παπαδόπουλος αναφέρθηκε στον αγώνα, αλλά και στο παιχνίδι που έπεται για τις θέσεις 5-8 πια, απέναντι στην Λετονία.

«Τα πήγαμε καλά μέχρι την αρχή της τρίτης περιόδου. Καταφέραμε να τους περιορίσουμε, είχαμε ρυθμό, η άμυνα ήταν όπως έπρεπε, αλλά αν δεν ακολουθήσει και η επίθεση, τότε υπάρχει πρόβλημα. Τα παιδιά το πάλεψαν πολύ δυνατά και ως το τρίτο δεκάλεπτο τους κοντράραμε περισσότερο από ότι οποιαδήποτε άλλη ομάδα μέχρι τώρα στο τουρνουά. Ήταν πολύ δύσκολο όμως, είχαν πολλές λύσεις, ήρθε και η κούραση, ήμασταν και άστοχοι πάλι και μετά τη σειρά της ήρθε η και η ήττα».

Το τουρνουά δεν τελειώνει εδώ, καθώς υπάρχουν δύο ακόμη αγώνες που οδηγούν στην πέμπτη θέση: «Θέλουμε να κάνουμε δύο καλές εμφανίσεις και να πάρουμε όσο το δυνατόν καλύτερη θέση στην τελική κατάταξη. Η Λετονία είναι μια καλή ομάδα, αλλά θεωρώ πως μπορούμε να τους «χτυπήσουμε». Υπάρχει κι ένα ρεπό αύριο, θα προετοιμαστούμε και θα πρέπει να παρουσιαστούμε αποφασισμένοι και συγκεντρωμένοι».


Τσάμης: «Το κάτι παραπάνω στη συνέχεια»

Η αλήθεια είναι πως το ήθελε το δώρο. Ανήμερα της γιορτής του ο Παναγιώτης Τσάμης θα προτιμούσε να το γιορτάσει με λίγα χαμόγελα παραπάνω και το καλύτερο δώρο θα ήταν μια νίκη επί της Ισπανίας.

Η οποία όσο κι αν προσπάθησε η Εθνική Παίδων δεν κατάφερε να την πάρει. Ο ίδιος με τα 2.04 φιγουράρει ως ο ψηλότερος της ομάδας, κάτι που τον έφερε αρκετές φορές αντιμέτωπο με παίκτες όπως ο Γκαρουμπά ή ο Γκόντσπάουερ.

«Το παιχνίδι ήταν αρκετά δύσκολο, το παλέψαμε και πιστεύω καταφέραμε να τους πιέσουμε και να τους προβληματίσουμε μέχρι εκεί στην αρχή της τρίτης περιόδου. Δεν πήραμε αυτό που θέλαμε όμως στο τέλος. Έδειξαν πως είναι καλύτεροι, αν και είχαμε την ευκαιρία μας να τους απειλήσουμε. Εκεί όμως που εμείς παρουσιαστήκαμε άστοχοι, αυτοί είχαν συνεχόμενα εύστοχα σουτ και η διαφορά άνοιξε».

Όσο για τους ψηλούς της Ισπανίας; «¨Ηταν πολύ δύσκολο και για μένα και για όλους τους συμπαίκτες μου. Δεν ήταν μόνο ο Γκαρουμπά. Ήταν όλοι πολύ καλοί. Μπορέσαμε να τους αντιμετωπίσουμε ως ένα σημείο. Κάναμε κάποια πράγματα, δεν του αφήσαμε να βρουν ρυθμό, αλλά από ένα σημείο και ύστερα δεν μπορέσαμε να τους σταματήσουμε».

Σειρά έχει η Λετονία για τις θέσεις 5-8: «Είναι άλλη μια δυνατή ομάδα, όπως όλες όσες έχουν περάσει στους οχτώ. Δεν έχει εύκολα παιχνίδια εδώ. Θα πρέπει να είμαστε έτοιμοι και να τους αντιμετωπίσουμε. Για εμάς η πέμπτη και η όγδοη θέση δεν είναι το ίδιο. Θέλουμε να νικήσουμε στα δύο επόμενα παιχνίδια και να κλείσουμε με θετικό τρόπο τη διοργάνωση. Να δώσουμε ότι έχουμε, να κάνουμε το κάτι παραπάνω και να φτάσουμε ως την 5η θέση».

Δεν υπάρχουν σχόλια: