ΕΟΚ | Σκουρτόπουλος: «Η Εθνική έχει πάντα την ίδια βαρύτητα» - ΕΣΚΑΝΑ

ΣΕ ΤΙΤΛΟΥΣ

Ένωση Σωματείων Καλαθοσφαίρισης Νότιας Αττικής

21.11.17

ΕΟΚ | Σκουρτόπουλος: «Η Εθνική έχει πάντα την ίδια βαρύτητα»


Για τις ιδιαιτερότητες της προετοιμασίας της Εθνικής Ανδρών εν όψει των προκριματικών του Παγκοσμίου Κυπέλλου απέναντι σε Μεγάλη Βρετανία (24/11) και Ισραήλ (27/11) μίλησε ο ομοσπονδιακός τεχνικός, Θανάσης Σκουρτόπουλος.

«Είναι μια Εθνική με την ίδια βαρύτητα και σημασία όπως και όλες οι προηγούμενες. Υπάρχουν παιδιά που έχουν παρελθόν στην ομάδα, υπάρχουν παιδιά που έρχονται για πρώτη φορά συνολικά σε επίπεδο Εθνικών. Τα παιδιά έχουν παρουσιάσει εξαιρετική εικόνα από χθες. Είναι θετικό αυτό που εισπράττουμε και είμαστε σίγουροι ότι θα ανταποκριθούν και με το παραπάνω στο καθήκον τους. Δυστυχώς οι συνθήκες δεν μας επιτρέπουν να έχουμε την ομάδα που επιθυμούμε. Δεν είναι θέμα του προπονητή, αλλά FIBA και Ευρωλίγκα που πληγώνει κάποιες χώρες περισσότερο και ανάμεσα σε αυτές είναι και η Ελλάδα. Δεν μπορούμε να κάνουμε παρέμβαση. Κάναμε τις κλήσεις μας και προσθέσαμε παιδιά από το ελληνικό πρωτάθλημα και από τις μικρές Εθνικές που έχουν δείξει καλά στοιχεία. Και με τη λογική να μπουν στο κλίμα, να έχουν παρουσίες αν χρειαστεί στο μέλλον να βοηθήσουν. Παρουσιάστηκε και ο Μήτογλου, είναι θετικό για εμάς. Είναι εκτός στα παιχνίδια της Ευρωλίγκας και πιστεύω ότι θα του κάνει καλό. Τα υπόλοιπα παιδιά είναι έτοιμα και η πρώτη εντύπωση έχει κερδηθεί», τόνισε.

Για τους παίκτες Παναθηναϊκού και Ολυμπιακού είπε: «Δεν έχω κάτι επίσημο. Έκανα στην αρχή κάποιες επαφές με τις ομάδες, όταν ήταν να κάνω τις κλήσεις. Μίλησα με ανθρώπους, προπονητές και τα παιδιά των ομάδων. Για τον Μήτογλου ενημερώθηκα όταν αποφασίστηκε. Τα παιδιά του Ολυμπιακού έχουν τοποθετηθεί και είναι σεβαστό αυτό που λένε. Υπάρχουν μια δυσκολία, αλλά δεν μπορούμε να κάνουμε κάτι. Οι άλλες ομάδες δεν έχουν πληγωθεί όσο εμείς και πιστεύω ότι ξεκινάμε με το πιο δύσκολο παιχνίδι. Η Αγγλία είναι τρία χρόνια ίδια δομημένη».

Ερωτηθείς αν οι παίκτες Ολυμπιακού και Παναθηναϊκού θα κληθούν για το ματς με τη Μεγάλη Βρετανία: «Η επιλογή θα γίνει από τα 16 παιδιά που είναι εδώ. Στόχος είναι να πάμε με τους 14 που θα ακολουθήσουν και το παιχνίδι στο Ηράκλειο. Άλλες ομοσπονδίες έχουν κάνει συμφωνίες και με τις ομάδες. Όσο εγώ είμαι ενημερωμένος δεν υπάρχει κάτι τέτοιο από τη δική μας πλευράς. Ίσως το δεύτερο παιχνίδι θα μπορούσαμε να το χειριστούμε διαφορετικά και εννοώ όλες τις πλευρές. Θα μπορούσαμε να έχουμε κάποια παιδιά. Το κόστος δεν θα είναι τόσο μεγάλο και αυτό θα λειτουργούσε υπέρ της Εθνικής ομάδας και όχι υπέρ κάποιου σωματείου ή κάποιου τυχαίου. . Έχει τελειώσει το θέμα. Είμαστε σίγουροι ότι θα ανταποκριθούν».

Όσο για το πώς μπορεί να γίνει ένα σύνολο τόσων νέων παικτών ομάδα είπε: «Είναι δύσκολο, διότι έχουμε και τρεις ημέρες. Η διάθεση είναι τρομερή. Όπως είπα και στα παιδιά χθες, ωραίο είναι το ιλουστρασιόν περιτύλιγμα, αλλά τις ομάδες τις κάνει η καρδιά. Αν δείξουμε χαρακτήρα και αντιδράσουμε όλα θα πάνε καλά. Πραγματικά το λέω, η πρώτη εντύπωση είναι θετική».

Τέλος, για τη δύσκολη θέση των παικτών ανέφερε: «Είναι δύσκολη περίπτωση και σε πάρα πολύ δύσκολη εποχή. Και όλοι οι παίκτες παλεύουν για ένα συμβόλαιο στην Ευρωλίγκα. Είναι σεβαστό να υπάρχει άγχος και πίεση. Τα παιδιά θέλουμε να είναι υγιή για να προσφέρουν στην Εθνική και στις ομάδες του. Θέλουμε το μάξιμουμ των νικών και αφού τελειώσουμε την πρώτη φάση, ίσως παραταχθούμε με άλλο ρόστερ. Οι επιλογές που θα γίνουν στην τελική φάση θα είναι αποτέλεσμα όλων αυτών. Η διάθεση είναι κάτι που με ευχαριστεί, μου δημιουργεί την προϋπόθεση ότι θα γίνει κάτι καλό. Υπάρχουν και κάποια παιδιά που έχουν παραστάσεις και ξαφνικά θεωρούνται δεύτερης γραμμής».


basket.gr