Η συμπληρωματική προκήρυξη για όλες τις κατηγορίες - ΕΣΚΑΝΑ

ΣΕ ΤΙΤΛΟΥΣ

Ένωση Σωματείων Καλαθοσφαίρισης Νότιας Αττικής

21.9.17

Η συμπληρωματική προκήρυξη για όλες τις κατηγορίες

Α΄ΑΝΔΡΩΝ 
Ο πρωταθλητής ανέρχεται απευθείας στην Γ΄ Εθνική . Στα  play off αγωνίζονται οι ομάδες 2--5 και 3-4 και ακολούθως οι νικητές και ηττημένοι πάντα στις τρεις  νίκες ενώ  μετρουν τα αποτελέσματα της κανονικής σεζόν. 
Υποβιβάζεται απευθείας ο τελευταίος (14ος) . Στα play outs αγωνίζονται 10-13 και 11-12 στις δύο νίκες .Εν συνεχεία αγωνίζονται οι νικητές ΟΧΙ οι ηττημένοι που υποβιβάζονται . Πάντα στις τρεις  νίκες ενώ  μετρουν τα αποτελέσματα της κανονικής σεζόν.  Οι νικητές παραμένουν στην Α΄ εκτός και αν υποβιβαστούν πέραν της μίας από την Γ΄ ΕΘνική . 
Β΄  ΑΝΔΡΩΝ 
Ο πρωταθλητής ανέρχεται απευθείας στην Α . Στα  play off αγωνίζονται οι ομάδες 2--5 και 3-4 και ακολούθως οι νικητές (2-3) που ανέρχονται στην Α΄  και οι ηττημένοι(5-6)  πάντα πάντα στις τρεις  νίκες ενώ  μετρουν τα αποτελέσματα της κανονικής σεζόν. 
Υποβιβάζεται απευθείας ο τελευταίος (14ος) . Στα play outs αγωνίζονται 10-13 και 11-12 στις δύο νίκες . Εν συνεχεία αγωνίζονται οι νικητές ΟΧΙ οι ηττημένοι που υποβιβάζονται .Πάντα στις τρεις  νίκες ενώ  μετρουν τα αποτελέσματα της κανονικής σεζόν. Οι νικητές παραμένουν στην Β΄ εκτός και αν υποβιβαστούν πέραν της μίας από την Γ΄ ΕΘνική 
Γ΄ ΑΝΔΡΩΝ 
Ο πρωταθλητής ανέρχεται απευθείας στην Β . Στα  play off αγωνίζονται οι ομάδες 2--5 και 3-4 και ακολούθως οι νικητές (2-3) που ανέρχονται στην Α΄  και οι ηττημένοι(5-6)  πάντα στις τρεις  νίκες ενώ  μετρουν τα αποτελέσματα της κανονικής σεζόν. 
Υποβιβάζεται απευθείας ο τελευταίος (14ος) . Στα play outs αγωνίζονται 10-13 και 11-12 στις δύο νίκες . Εν συνεχεία αγωνίζονται οι νικητές ΟΧΙ οι ηττημένοι που υποβιβάζονται .Πάντα στις τρεις  νίκες ενώ  μετρουν τα αποτελέσματα της κανονικής σεζόν. Οι νικητές παραμένουν στην Γ΄ εκτός και αν υποβιβαστούν πέραν της μίας από την Γ΄ ΕΘνική 
Δ΄ ΑΝΔΡΩΝ 
Ο πρωταθλητής ανέρχεται απευθείας στην Α . Στα  play off αγωνίζονται οι ομάδες 2--5 και 3-4 και ακολούθως οι νικητές (2-3) που ανέρχονται στην Α΄  και οι ηττημένοι(5-6)  πάντα στις τρεις  νίκες ενώ  μετρουν τα αποτελέσματα της κανονικής σεζόν. 
ΠΡΟΣΟΧΗ ΣΤΟΥΣ ΑΝΔΡΕΣ ΕΚ ΠΑΡΑΔΡΟΜΗΣ ΓΡΑΦΤΗΕ ΟΤΙ ΔΕΝ ΜΕΤΡΟΥΝ ΤΑ ΑΠΟΤΕΛΕΣΜΑΤΑ ΤΗΣ ΚΑΝΟΝΙΚΗΣΕ ΠΕΡΙΟΔΟΥ .

Α΄ΠΑΙΔΩΝ -Α΄ ΕΦΗΒΩΝ
Στα play off μετέχουν οι έξι πρώτες ομάδες της Α΄ κατηγορίας και οι δύο πρώτες της Β΄ (Α1 –Β2, Α2 -Β1 , Α3-Α6, Α4 -Α5). Στην συνέχεια 1-4(5) , 2-3(6) στις δύο νίκες (δεν μετρούν τα αποτελέσματα της κανονικής περιόδου) και τέλος μεγάλος τελικός νικητής 5- νικητής 6 για χρυσό αργυρό και ο μικρός τελικός ηττημένος 5- ηττημένος 6 για το χάλκινο

Γ΄ ΠΑΙΔΩΝ –Γ΄ ΕΦΗΒΩΝ
Στην Γ΄  παίδων (επτά όμιλοι) προκρίνονται οι τέσσερις πρώτες ομάδες (συνολικά 28 ομάδες) καταρτίζουν με κλήρωση επτά ομίλους των τεσσάρων ομάδων (ένας πρώτος , ένας δεύτερος , ένας τρίτος και ένας τέταρτος ποτέ ομάδες που έχουν ξαναπαίξει αντίπαλες στην Α΄ φάση) (κλειστό γήπεδο υποχρεωτικά ).Προκρίνεται ο πρώτος κάθε ομίλου (Η΄, Θ΄,  Ι΄,  Κ ,  Λ,  Μ , Ν) και θα αγωνιστούν ένας με όλους σε ουδέτερα (κλειστό γήπεδο υποχρεωτικά ). Στην φάση αυτή δεν επιτρέπονται δεύτερες ομάδες . Οι τρεις πρώτες ομάδες ανέρχονται στην Β΄ κατηγορία παίδων . 

Στην Γ΄ εφήβων(έξι όμιλοι) προκρίνονται στην Β΄ φάση οι τέσσερις πρώτες ομάδες από τα έξι(6)  γκρουπ (συνολικά 24 ομάδες) και καταρτίζουν με κλήρωση έξι  ομίλους των τεσσάρων ομάδων (ένας πρώτος , ένας δεύτερος , ένας τρίτος και ένας τέταρτος ποτέ ομάδες που έχουν ξαναπαίξει μεταξύ τους στην Α΄ φάση)(κλειστό γήπεδο υποχρεωτικά ). Προκρίνεται ο πρώτος κάθε ομίλου ( Ζ΄ Η ΄Θ΄, Ι΄, Κ, Λ) και θα αγωνιστούν ένας με όλους σε ουδέτερα(κλειστό γήπεδο υποχρεωτικά ) . Στην φάση αυτή δεν επιτρέπονται δεύτερες ομάδες. Οι τρεις πρώτες ομάδες ανέρχονται στην Β΄ κατηγορία εφήβων .


Α΄ ΓΥΝΑΙΚΩΝ
Οι τέσσερις πρώτες ομάδες κάθε ομίλου εκ των δύο της Α΄ κατηγορίας προκρίνονται στην Β΄ ΄φάση. Εκεί οι ομάδες μεταφέρουν τα αποτελέσματα μεταξύ τους και αγωνίζονται ένας με όλους τους άλλους του άλλου ομίλου ήτοι αγώνες 8 (4 δύο γύρων). Ο νικητής είναι ο πρώτος και ακολουθούν 2-3-4 . Μετά διεξάγονται αγώνες play off 1-4  2-3 χωρίς να μετρούν τα προηγούμενα αποτελέσματα στις δύο νίκες  . Τελικός με τους νικητές και μικρός τελικός με τους ηττημένους .  Ο νικητής στον τελικό (πάλι στις δύο νίκες) ανέρχεται στην Α1 .
Οι 9 ομάδες που δεν θα προκριθούν θα αγωνισθούν πάλι στην Β2 φάση  με τα αποτελέσματα της Α¨ να υπολογίζονται . Οι δύο πρώτες ομάδες της νέας κατάταξης θα αγωνίζονται στην Α΄ της νέας περιόδου 2018-19 ενώ οι άλλες 7 στην Β΄(2018-19) , εκτός και αν δεν προκύψει ικανός αριθμός στις δηλώσεις συμμετοχής της νέας χρονιάς κάτι που θα αποφασίσει το ΔΣ της ΕΣΚΑΝΑ.
Α΄ ΚΟΡΑΣΙΔΩΝ
Στα play off μετέχουν οι έξι πρώτες ομάδες της Α΄ κατηγορίας και οι δύο πρώτες της Β΄ (Α1 –Β2, Α2 -Β1 , Α3-Α6, Α4 -Α5). Στην συνέχεια 1-4(5) , 2-3(6) στις δύο νίκες (δεν μετρούν και πάλι τα αποτελέσματα της κανονικής περιόδου) και τέλος μεγάλος τελικός νικητής 5- νικητής 6 για χρυσό αργυρό και ο μικρός τελικός ηττημένος 5- ηττημένος 6 για το χάλκινο .Υποβιβάζονται απευθείας οι τρεις τελευταίες . 


Β΄ ΚΟΡΑΣΙΔΩΝ
Προκρίνονται οι δύο πρώτες ομάδες κάθε ομίλου (προσοχή όχι δεύτερες ομάδες )
Παίζουν χιαστί Α1-Β2 Β2-Α1 σε ουδέτερο (κλειστό γήπεδο υποχρεωτικά ). 
Στην φάση αυτή δεν επιτρέπονται δεύτερες ομάδες
Στον μεγάλο τελικό προκρίνονται οι νικητές 1Α-2Β και 2Β-1A. Ο νικητής είναι ο πρώτος και ο ηττημένος δεύτερος στην Β΄ κατηγορία ανέρχονται στην Α΄ και θα πάρουν μέρος στα play off με τις έξι πρώτες ομάδες της Α΄ κατηγορίας (Α1 –Β2, Α2 -Β1 , Α3-Α6, Α4 -Α5). Θα υπάρξει μικρός τελικός με τους ηττημένους Α1-Β2 και Β1-Α2 ο νικητής είναι ο 3ος της Β΄ και ανέρχεται επίσης στην A΄

ΝΕΑΝΙΔΕΣ
Διεξάγεται ένας όμιλος των 13 ομάδων ενός γύρου σύμφωνα με την κλήρωση.  Οι εξι   πρώτες ομάδες του θα αγωνιστούν σε άλλες πέντε αγωνιστικές και θα παίξουν τους αγώνες που δεν έδωσαν στην α΄ φάση (και στην άλλη έδρα από τον αγώνα της α  φάσης). Στην συνέχεια γίνονται  τα play off 1-4 2-3 χωρίς να μετρούν τα αποτελέσματα των δύο πρώτων φάσεων . Ο πρωταθλητής θα είναι ο πρώτος , αργυρό ο δεύτερος χάλκινο ο τρίτος . Επίσης οι επτά ομάδες της α΄ φάσης  από 7-13 θα αγωνιστούν στην Β΄ φάση    και οι δύο πρώτες του 2ου (αδύνατου ομίλου) που θα αγωνιστούν ένας με όλους μεταφέροντας τα αποτελέσματα της α΄ φάσης θα είναι του χρόνου στον ισχυρό όμιλο .