Ευρωπαϊκό U20: Οι δηλώσεις των πρωταθλητών. Οι συγκινητικές στιγμές μετά το τρόπαιο (fb φωτορεπορτάζ) - ΕΣΚΑΝΑ

ΣΕ ΤΙΤΛΟΥΣ

Ένωση Σωματείων Καλαθοσφαίρισης Νότιας Αττικής

24.7.17

Ευρωπαϊκό U20: Οι δηλώσεις των πρωταθλητών. Οι συγκινητικές στιγμές μετά το τρόπαιο (fb φωτορεπορτάζ)

Περήφανοι για τα όσα πέτυχε αυτή η ομάδα δήλωσαν μετά τη στέψη τους οι πρωταθλητές Ευρώπης U20.

Βασίλης Χαραλαμπόπουλος: «Δεν το πίστευα τόσο πολύ. Είχαμε πολλές ελλείψεις, αλλά βρήκαμε ρυθμό, παίξαμε πολύ καλή άμυνα κι αυτό μας έφερε το τρόπαιο. Κάποια παιδιά ξεπέρασαν τον εαυτό τους. Τα λόγια είναι περιττά. Όλα τα παιχνίδια ήταν τελικοί».

Αντώνης Κόνιαρης: «Είναι φανταστικό αυτό που κάναμε. Πριν δύο χρόνια έβλεπα τα παιδιά από την τηλεόραση και ήθελα να είμαι και εγώ εκεί. Δεν έχω ξαναζήσει κάτι τέτοιο. Τώρα αρχίζουν όλα. Αύριο είναι μια νέα μέρα για όλους εμάς στις ομάδες μας. Σήμερα το βράδυ και για λίγο καιρό ακόμα θα το χαρούμε».

Νίκος Δίπλαρος: «Συγχαρητήρια σε όλα τα παιδιά, στους προπονητές. Δεν έχουμε καταλάβει τι γίνεται. Δείξαμε ψυχή και προσωπικότητα. Είμαστε πραγματική ομάδα. Μπαίνουμε μέσα πέντε παίκτες, δίνουμε το 100% και πεθαίνουμε για την ομάδα».

Ιάκωβος Μιλεντίγεβιτς: «Είμαστε μια ομάδα που δεν τα παρατάει με τίποτα. Είτε κοντοί, είτε ψηλοί είτε σε κακή μέρα, πάντα παλεύουμε. Έχουμε καρδιά και ψυχή. Μπορούμε να κερδίσουμε κάθε ματς, όπως με την Λιθουανία. Σήμερα παίξαμε μεγάλο μπάσκετ. Το αφιερώνουμε σε όλους τους Έλληνες, είναι μέρα χαράς. Το αφιερώνω και στην οικογένειά μου. Δεν είναι η αρχή αυτή, έχουμε πάρει ήδη ένα. Ανδρωθήκαμε πια. Δουλειά και μόνο δουλειά. Το αφιερώνουμε και στον Δημήτρη τον Καρβέλα, τον ψυχαγωγό μας».


Δημήτρης Φλιώνης: «Παίξαμε σε ένα κατάμεστο γήπεδο. Ακούστηκε ο Εθνικός Ύμνος δυνατά από όλους μας. Είναι το δεύτερο χρυσό, είμαστε πάρα πολύ χαρούμενοι. Θέλω να το αφιερώσω στον κύριο Καρβέλα. Είναι ο άνθρωπός μας, ο ψυχολόγος μας στα δύσκολα. Μας εμπνέει όλους».

Βασίλης Χρηστίδης: «Έχουμε αποδείξει πως είμαστε μια παρέα. Έχουμε κάνει μεγάλα πράγματα και συνεχίζουμε. Δεν σταματάμε ποτέ. Ευχαριστώ τους πάντες για την στήριξη που μας έχουν δείξει».

basket.grΗ χαρά, αλλά και η συγκίνηση ήταν μεγάλη μετά το τέλος του αγώνα.

Δύο όμως στιγμές ξεχώρισαν: Όταν ο Βασίλης Χαραλαμπόπουλος, όπως είχε συμφωνήσει και με τους συμπαίκτες του σήκωσε την κούπα μαζί με τον Δημήτρη Καρβέλα και όταν ο Ηλίας Παπαθεοδώρου λύγισε μιλώντας για τα «παιδιά του»... Τα άλλα παιδιά του, τα μπασκετικά.

Η ομάδα είχε συμφωνήσει για την κίνηση αυτή. Λίγο πριν έρθει η στιγμή, οι παίκτες έσπρωξαν τον Καρβέλα προς τον Χαραλαμπόπουλο και μαζί σήκωσαν το τρόπαιο. Οι δυο τους έχουν κοινή πορεία από το Αιγάλεω, ενώ ο Καρβέλας βρίσκεται κοντά στην ομάδα τα τελευταία χρόνια. Και δεν τον κράτησε μακριά από αυτήν, ούτε η περιπέτεια της υγείας του.

Ο Ηλίας Παπαθεοδώρου από την πλευρά του ήταν σαν να ένιωσε όλη την πίεση να φεύγει, να «κυλάει» από πάνω του με το τέλος του αγώνα. Όπως είχε γίνει και μετά τον ημιτελικό του Ευρωπαϊκού Πρωταθλήματος Νέων Ανδρών. Τότε δεν είχαν πάρει πολλοί χαμπάρι το ξέσπασμά του. Σήμερα το κατάλαβαν όλοι, αφού έγινε και μπροστά στην κάμερα των καναλιών Novasports. “Χρυσή γενιά θα δούμε αν θα γίνει τα επόμενα χρόνια. Είναι μια εξαιρετικά επιτυχημένη γενιιά, που έκανε τον κόσμο περήφανο κάθε καλοκαίρι τα τελευταία χρόνια. Κάτι που δεν είναι και εύκολο. Είμαστε περήφανοι και στα παιδιά αυτά αξίζουν συγχαρητήρια για όσα έχουν καταφέρει. Για μένα; Είναι προσωπική δικαίωση για το χρόνο που αφιερώνω όλο το καλοκαίρι. Είμαι πέντε χρόνια στην Ελληνική Ομοσπονδία και θυσιάζω χρόνο από τα παιδιά μου, την οικογένειά μου. Τα άλλα παιδιά μου όμως, τα μπασκετικά με κάνουν πολύ περήφανο».

basket.gr