ΕΟΚ | Πανελλήνιο Εφήβων: Τι δήλωσαν οι προπονητές των έξι φιναλιστ του 44ου πρωταθλήματος - ΕΣΚΑΝΑ

ΣΕ ΤΙΤΛΟΥΣ

Ένωση Σωματείων Καλαθοσφαίρισης Νότιας Αττικής

27.4.17

ΕΟΚ | Πανελλήνιο Εφήβων: Τι δήλωσαν οι προπονητές των έξι φιναλιστ του 44ου πρωταθλήματος



Τζάμπολ σήμερα στο Πανελλήνιο Πρωτάθλημα Εφήβων στην Κατερίνη και οι προπονητές των ομάδων που συμμετέχουν καταθέτουν τη δική τους άποψη για τους αγώνες, αλλά και τα προγράμματα των ομάδων τους.

Ο προπονητής του Δούκα, Κωνσταντίνος Παπαδόπουλος: «Αποτελεί ιδιαίτερη χαρά και τιμή που η τελική φάση του Πανελληνίου Πρωταθλήματος Εφήβων θα διεξαχθεί στη φιλόξενη Κατερίνη. Είμαι πεπεισμένος ότι η διοργάνωση θα στεφθεί από απόλυτη επιτυχία, τόσο σε αγωνιστικό, όσο και οργανωτικό επίπεδο».

Σχετικά με τη φιλοσοφία της Ακαδημίας Καλαθοσφαίρισης του Δούκα, ο Παπαδόπουλος ανέφερε: «Η διοίκηση του τμήματος μπάσκετ δίδει βαρύνουσα σημασία σε δύο τομείς. Πρωταρχικός στόχος αποτελεί, αφενός η άρτια εκπαίδευση των μαθητών-αθλητών του και αφετέρου, η κατάλληλη προετοιμασία προκειμένου να στελεχώσουν την ανδρική ομάδα, η οποία πρωταγωνιστεί στο ανταγωνιστικό πρωτάθλημα της Α2. Παράλληλα, επιθυμία της είναι να δώσει στους αθλητές όλα τα εφόδια που χρειάζονται στην κοινωνία μας, για ένα καλύτερο αύριο. Να βάζουν στόχους και να τους πετυχαίνουν, διαθέτοντας πάντα αρχές και κανόνες. Να παλέψουν για ένα καλύτερο αύριο».

Ο προπονητής του Εργοτέλη, Ιωάννης Τζάνης: «Καταρχήν είμαι πάρα πολύ χαρούμενος που η ομάδα του Εργοτέλη, για μια ακόμα φορά, βρίσκεται ανάμεσα στις έξι καλύτερες εφηβικές ομάδες της Ελλάδας. Παρά το γεγονός ότι η ομάδα, λόγω σχολικών υποχρεώσεων των αθλητών, δεν έκανε αρκετές προπονήσεις πλήρης σαν σύνολο κατάφερε να πάρει το πρωτάθλημα της Κρήτης αήττητη. Ανεβήκαμε με αρκετές και σημαντικές απουσίες στα προκριματικά του πανελληνίου πρωταθλήματος και εκεί με τέσσερις νίκες σε ισάριθμους αγώνες πήραμε το εισιτήριο για την τελική φάση. Θέλω να ευχαριστήσω όλα τα παιδιά για την προσφορά τους στην ομάδα και για την χαρά που μου έδωσαν στην πρώτη μου χρονιά ως πρώτος προπονητής αγωνιστικού τμήματος (έχοντας υπάρξει τρία χρόνια συνεργάτης του κόουτς Μακράκη σε Β’ και Γ΄ Εθνική) να βρίσκεται η ομάδα μου στις καλύτερες έξι της Ελλάδας. Δυστυχώς στην τελική φάση οι απουσίες για την ομάδα μας θα είναι επίσης αρκετές (περισσότερες από τα προκριματικά) , παρ’ όλα αυτά ελπίζω να φανούμε όσο το δυνατόν πιο ανταγωνιστικοί στο γήπεδο μέσα. Σίγουρα θα είναι μια σπουδαία εμπειρία και για μένα και για τους παίχτες μου μέσα από την οποία μόνο κερδισμένοι μπορεί να βγούμε».

Σχετικά με τη φιλοσοφία της Ακαδημίας Καλαθοσφαίρισης του Εργοτέλη, ο Τζανής είπε: «Σκοπός μας είναι να διδάξουμε στα παιδιά τα μυστικά του μπάσκετ, να βοηθήσουμε στη διαμόρφωση των χαραχτήρων τους, αλλά και στην κοινωνικοποίηση τους, βασιζόμενοι στις αρχές και τις αξίες της συνεργασίας, ομαδικότητας, αυτοπειθαρχίας, αλληλεγγύης και της πίστης σ’ ένα σκοπό. Το σημαντικότερο όμως είναι να κάνουμε τα παιδιά να ευχαριστιούνται το παιχνίδι ,να μείνουν στο μπάσκετ και να το αγαπήσουν. Στόχοι μας, η βελτίωση των παιδιών στην ατομική τεχνική και την αθλητικότητά τους με σκληρή δουλεία, ένταση στην προπόνηση και σωστή αθλητική νοοτροπία, στοχεύοντας στην ανάδειξη τους για συμμετοχή στην ανδρική ομάδα».

Ο προπονητής του Ολυμπιακού, Γιάννης Χρυσανθόπουλος
: «Πρωταρχικός μας στόχος είναι να αναδείξουμε παίκτες οι οποίοι θα στελεχώσουν το ανδρικό τμήμα του συλλόγου τα επόμενα χρόνια. Με αυτή τη λογική παρουσιαζόμαστε στα πρωταθλήματα των ηλικιακών κατηγοριών. Σε ότι αφορά το τουρνουά, όπως κάναμε και στο πρωτάθλημα της ΕΣΚΑΝΑ, πρώτο μέλημά μας είναι να χαρούμε το άθλημα και φυσικά να παλέψουμε όλα τα παιχνίδια βλέποντας το κάθε ένα ξεχωριστά».

Οι συντελεστές του προγράμματος ανάπτυξης της καλαθοσφαίρισης των μικρών ηλικιών του Ολυμπιακού, προπονητές, επιστημονικοί και διοικητικοί συνεργάτες επιδιώκουν, μεταξύ άλλων:

- Να εφαρμόσουν το προπονητικό τους πρόγραμμα που είναι σχεδιασμένο και προσαρμοσμένο στις απαιτήσεις της κάθε ηλικίας, από προπονητές - δασκάλους και γυμναστές, έμπειρους, εξειδικευμένους στις μικρές ηλικίες.

- Να μάθουν τα μυστικά του μπάσκετμπολ, παράλληλα όμως, να διαμορφώσουν σωστούς χαρακτήρες και να καλλιεργήσουν τη σωματική και ψυχική τους υγεία.

- Να διακρίνονται και να έχουν ήθος, και στο σχολείο, και στο γήπεδο, έτσι ώστε να συνδυάσουν καλές ακαδημαϊκές και αθλητικές επιδόσεις. Να γνωρίσουν ότι ο αθλητισμός είναι στάση ζωής.

- Να καταβάλλουν σκληρή προσπάθεια και να επιδεικνύουν σωστή συμπεριφορά, μέσα και έξω από το γήπεδο, ομαδικό πνεύμα, και πάθος, χωρίς ακραίο φανατισμό.

- Να μπορούν να πραγματοποιήσουν το όνειρό τους και να διεκδικήσουν, όταν μεγαλώσουν, τη συμμετοχή τους στην ανδρική μας ομάδα.

Ο προπονητής του ΠΑΟΚ, Γιώργος Ζαφειρούδης: «Έχουμε προετοιμαστεί αρκετά καλά ώστε να μπορέσουμε να ανταπεξέλθουμε σε κάθε δυσκολία που θα αντιμετωπίσουμε στην διάρκεια του απαιτητικού τουρνουά. Η ποιότητα των παικτών μας είναι δεδομένη. Θα ασχοληθούμε με την τακτική, πώς να παίξουμε καλύτερο μπάσκετ. Δεν θα έχουμε άγχος. Δεν θα ασχοληθούμε με κανέναν αντίπαλο, θα παίξω με την ομάδα μου».

Σχετικά με τη φιλοσοφία της Ακαδημίας Καλαθοσφαίρισης του ΠΑΟΚ, ο Ζαφειρούδης τόνισε: «Φιλοσοφία του ΠΑΟΚ junior basketball program του οποίου επικεφαλής είναι ο τεχνικός διευθυντής της ΚΑΕ ΠΑΟΚ κ. Νίκος Σταυρόπουλος, είναι κυρίως η ατομική βελτίωση των αθλητών ώστε μέσα από την διαδικασία του αθλητικού ανταγωνισμού-συναγωνισμού να έχουν οι αθλητές την ευκαιρία για συμμετοχή σε πρωταγωνιστικούς ρόλους σε επίπεδα πρωταθλητισμού. Παραδείγματα των τελευταίων χρόνων είναι η ανάδειξη αθλητών που αγωνίζονται σε επαγγελματικό επίπεδο όπως οι Λιάπης, Κώττας, Κόνιαρης, Χονδρογιάννης, Καραμανώλης , Αμπαράς και άλλοι».

Ο προπονητής του Πιερικού Αρχέλαου, Στέλιος Χατζηιωάννου: «Η παρουσία μας στη τελική φάση του Πανελληνίου πρωταθλήματος εφήβων είναι για το σύλλογο μια μεγάλη επιτυχία. Είναι η τρίτη συνεχόμενη πρόκριση σε τελικές φάσεις και μάλιστα από μια μεγάλη περιφέρεια όπως είναι αυτή του Α' ομίλου των προκριματικών. Ο Πιερικός Αρχέλαος δείχνει τα τελευταία χρόνια διάρκεια και συνέπεια τόσο στη χρησιμοποίηση νεαρών αθλητών στην ανδρική του ομάδα όσο και στις διακρίσεις στις μικρές ηλικίες και μάλιστα με αθλητές που ξεκίνησαν και μεγάλωσαν μέσα από τις ακαδημίες του συλλόγου. Όσον αφορά την τελική φάση, είναι δεδομένο ότι έχουμε να αντιμετωπίσουμε ομάδες με παράδοση και μεγάλη δυναμική στα τμήματα υποδομής. Θα δούμε το τουρνουά παιχνίδι με παιχνίδι και θα διεκδικήσουμε ότι μας αναλογεί γνωρίζοντας ότι εκπροσωπούμε μια ολόκληρη πόλη, έναν ολόκληρο νομό. Το ότι το Πανελλήνιο γίνεται στην Κατερίνη είναι για μας ένα επιπλέον κίνητρο. Ελπίζουμε να γίνει μια καλή διοργάνωση».

Ο προπονητής του Προμηθέα Πάτρας, Ανδρέας Κεσαπίδης: «Είναι χαρά και τιμή για την ομάδα μας, μία ακόμα συμμετοχή στο Πανελλήνιο Πρωτάθλημα. Στόχος μας είναι να φανούμε όσο πιο ανταγωνιστικοί μπορούμε και να διεκδικήσουμε ότι μας αναλογεί. Πιστεύω ότι θα γίνουν ωραία παιχνίδια και θα δούμε ωραίο μπάσκετ από παιδιά τα οποία αποτελούν το μέλλον του αθλήματος. Φιλοσοφία μας στα ηλικιακά τμήματα είναι, έτσι κι αλλιώς, η ανάδειξη των παιδιών που θα παίξουν μπάσκετ σε επαγγελματικό επίπεδο. Με δουλειά, πειθαρχία και οργάνωση μπορούν να έρθουν τα επιθυμητά αποτελέσματα».

www.basket.gr