H ΕΣΚΑΝΑ τιμά τον Μίκη Θεοδωράκη που σήμερα γιορτάζει τα 90ά του γενέθλια - ΕΣΚΑΝΑ

ΣΕ ΤΙΤΛΟΥΣ

Ένωση Σωματείων Καλαθοσφαίρισης Νότιας Αττικής

29.7.15

H ΕΣΚΑΝΑ τιμά τον Μίκη Θεοδωράκη που σήμερα γιορτάζει τα 90ά του γενέθλια






Ο πρόεδρος της Ε.Σ.ΚΑ.Ν.Α. κ. Γιάννης Παλάτος και τα μέλη του Δ.Σ. με αφορμή την γενέθλιο επέτειο του Μίκη Θεοδωράκη εξέδωσαν την ακόλουθη ανακοίνωση:

"Έχει ταυτίσει τη μουσική του πορεία με τους αγώνες του λαού μας. Το πολιτικό του στίγμα πάντα εύστοχο, όσο και επίκαιρο, φωτίζει τον άνθρωπο των κοινωνικών αγώνων προσδίδοντας άλλη μορφή στην πολυδιάστατη προσωπικότητά του.

Ο Μίκης Θεοδωράκης γιορτάζει τα 90 του και μαζί του γενιές και γενιές που σιγοψιθύρισαν τα τραγούδια του και ταξίδεψαν με τις συνθέσεις του στα πέρατα της οικουμένης. Πρεσβευτής της πατρίδας μας απ΄ άκρον εις άκρον, απανταχού της γης, του πρέπει η ελάχιστη τιμή που εμείς ως αθλητικός φορέας μπορούμε και έχουμε υποχρέωση να αποδώσουμε.

Τιμούμε τον άνθρωπο που άφησε ανεξίτηλο το μονόγραμμά του στη σύγχρονη ελληνική κουλτούρα. Αγκαλιάζουμε την πηγαία δημιουργικότητα. Αναγνωρίζουμε την ευαισθησία και την συλλογική του συνείδηση. Υποκλινόμαστε στον τηλαυγή φάρο ο οποίος άγγιζε, αγγίζει και θα αγγίζει στο διηνεκές κάθε έναν που θέλει να λέγεται άνθρωπος. "

Δεν υπάρχουν σχόλια: