Το ΔΣ της ΕΣΚΑΝΑ και ο κ. Παλάτος σε ΓΓΑ και Ελληνικό-Αργυρούπολη - ΕΣΚΑΝΑ

ΣΕ ΤΙΤΛΟΥΣ

Ένωση Σωματείων Καλαθοσφαίρισης Νότιας Αττικής

8.10.14

Το ΔΣ της ΕΣΚΑΝΑ και ο κ. Παλάτος σε ΓΓΑ και Ελληνικό-Αργυρούπολη


κυρία  Κυριακή Γιαννακίδου (ΓΓΑ) 


ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ Ε.Σ.ΚΑ.Ν.Α.


Ο κ. Παλάτος που επισκέφθηκε την Γενική Γραμματέα Αθλητισμού, κ. Γιαννακίδου Κυριακή, συνοδευόμενος από τους κ.κ. Λυμπεράτο Ευάγγελο (Α’ αντιπρόεδρο της Ένωσης), Νικολάκη Γεώργιο (Γενικό Γραμματέα) και Κόνιαρη Γεώργιο (Νομικό Σύμβουλο)


Με βασικούς άξονες την με κάθε τρόπο ενίσχυση των Σωματείων, τη βελτίωση των αγωνιστικών χώρων και την ανακατασκευή του «ΠΕΤΡΟΣ ΚΑΠΑΓΕΡΩΦ», το Δ.Σ. της Ε.Σ.ΚΑ.Ν.Α. με επικεφαλής τον Πρόεδρό της κ. Γιάννη Παλάτο, άρχισε σειρά επαφών με την πολιτειακή ηγεσία και τους Δημάρχους της Νότιας Αττικής.

Ο κ. Παλάτος που επισκέφθηκε την Γενική Γραμματέα Αθλητισμού, κ. Γιαννακίδου Κυριακή, συνοδευόμενος από τους κ.κ. Λυμπεράτο Ευάγγελο (Α’ αντιπρόεδρο της Ένωσης), Νικολάκη Γεώργιο (Γενικό Γραμματέα) και Κόνιαρη Γεώργιο (Νομικό Σύμβουλο),έθεσε το χρονίζον ζήτημα περάτωσης των εργασιών στο κλειστό γήπεδο «ΠΕΤΡΟΣ ΚΑΠΑΓΕΡΩΦ», το οποίο κάποτε αποτελούσε σημείο αναφοράς για το μπάσκετ.

Η Γενική Γραμματέας Αθλητισμού άκουσε με προσοχή την πρόταση ανακατασκευής και επαναλειτουργίας του γηπέδου, ωστόσο επιφυλάχθηκε να απαντήσει.

Τόσο η Γ.Γ.Α. όσο και ο πρόεδρος της Ε.Σ.ΚΑ.Ν.Α., ανανέωσαν το ραντεβού τους για εύλογο χρονικό διάστημα προκειμένου να συζητήσουν τις εξελίξεις. Ο κ. Παλάτος έθεσε το θέμα στέγασης της Ε.Σ.ΚΑ.Ν.Α. καθώς επίσης και τον διακανονισμό της οφειλής προς το Σ.Ε.Φ., έτσι ώστε η Ένωση να απαλλαγεί από τον βραχνά του χρέους και παρά την ελλιπή κρατική χρηματοδότηση, να συνεχίσει απρόσκοπτα το κοινωνικό της έργο.




Αρχή από Δήμο Ελληνικού – Αργυρούπολης

Δήμαρχος Γιάννης Κωνσταντάτος 

Στο πλαίσιο της επίσκεψης του Δ.Σ. σε όλους τους Δημάρχους της Νότιας Αττικής, συνοδευόμενοι από τον κ. Νικολάκη και το μέλος του Δ.Σ. κ. Δημήτρη Καρανικόλα, επισκέφθηκαν τον νεοεκλεγέντα Δήμαρχο Ελληνικού – Αργυρούπολης κ. Γιάννη Κωνσταντάτο, ο οποίος δεσμεύθηκε τόσο έναντι των μελών του Δ.Σ. της Ε.Σ.ΚΑ.Ν.Α. όσο και των εκπροσώπων των Σωματείων της περιοχής, πως στον υπό κατάρτιση προϋπολογισμό του Δήμου, θα προβλεφθεί ποσό με το οποίο τα Σωματεία θα ενισχυθούν οικονομικά ή υλικά.

Ο κ. Κωνσταντάτος συμφώνησε να δοθούν ώρες στο βοηθητικό των Ολυμπιακών εγκαταστάσεων, προκειμένου να γίνονται προπονήσεις των κλιμακίων της Ε.Σ.ΚΑ.Ν.Α., στο πλαίσιο υλοποίησης του Αναπτυξιακού Προγράμματος, ωστόσο η αρμοδιότητα και η τελική απόφαση ανήκει στην ΕΛΛΗΝΙΚΟ Α.Ε. και το ΤΑΙΠΕΔ που διαχειρίζονται την ακίνητη περιουσία του Δημοσίου.

Στο γενικότερο πλαίσιο της συνάντησης, η οποία έγινε σε εξαιρετικά θερμό κλίμα, πραγματοποιήθηκε συζήτηση με άξονες τη βασική δομή των αθλητικών εγκαταστάσεων του Δήμου αλλά γενικότερα των υποδομών άθλησης και ανάπτυξης του μπάσκετ και άλλων αθλημάτων.

Οι επόμενες συναντήσεις του κ.Παλάτου και των μελών του Δ.Σ. αφορούν τους Δήμους του αμιγώς παραλιακού μετώπου.Οι συναντήσεις αυτές ναι μεν έχουν καθυστερήσει να ορισθούν,ωστόσο θεωρούμε πως ο λόγος αφορά αποκλειστικά και μόνο τη συνεχιζόμενη ενημέρωση των νέων αρχόντων της Τοπικής Αυτοδιοίκησης.





Δεν υπάρχουν σχόλια: