Η ΕΣΚΑΝΑ εξαγγέλει πρόγραμμα πρόληψης της υγείας των αθλητών και αθλητριών με αφορμή το θλιβερό συμβάν στο Κιάτο - ΕΣΚΑΝΑ

ΣΕ ΤΙΤΛΟΥΣ

Ένωση Σωματείων Καλαθοσφαίρισης Νότιας Αττικής

4.2.14

Η ΕΣΚΑΝΑ εξαγγέλει πρόγραμμα πρόληψης της υγείας των αθλητών και αθλητριών με αφορμή το θλιβερό συμβάν στο Κιάτο


Συγκλονισμένη είναι η τοπική κοινωνία της Κορινθίας αλλά και όλης της Ελλάδας από τον αιφνίδιο θάνατο ενός 17χρονου μαθητή σε σχολικούς αγώνες μπάσκετ στο Κιάτο, που σημειώθηκε λίγο μετά τις 11.00 το πρωί.
Συγκεκριμένα στο 1ο γυμνάσιο Κιάτου πραγματοποιούντο μαθητικοί αγώνες μπάσκετ, όταν λίγο μετά από τον αγώνα, ένας 17χρονος μαθητής έχασε τις αισθήσεις του κι έπεσε στο έδαφος. Η γιατρός του αγώνα έκανε απεγνωσμένες προσπάθειες να ανατάξει τον 17χρονο, ενώ ταυτόχρονα ειδοποιήθηκε κι έφτασε στο σημείο ασθενοφόρο του ΕΚΑΒ με δύο καρδιολόγους, χωρίς ωστόσο να καταφέρουν τίποτα. Ο 17χρονος διακομίστηκε στο Κέντρο Υγείας Κιάτου, όπου διαπιστώθηκε ο θάνατός του κι έχει παραγγελθεί η διενέργεια νεκροψίας- νεκροτομής, για να διαπιστωθούν τα αίτια που προκάλεσαν τον θάνατο του άτυχου μαθητή.


Η ΕΣΚΑΝΑ και το Δ.Σ. είναι ιδιαίτερα ευαισθητοποιημένα στην υπόθεση υγεία των νεαρών αθλητών και αθλητριών και όχι μόνο και ήδη πρόκειται άμεσα να εξαγγείλει πρόγραμμα προληπτικής διάγνωσης των προβλημάτων υγείας ΟΛΩΝ των ΑΘΛΗΤΩΝ και ΑΘΛΗΤΡΙΩΝ πριν ξεκινήσουν να αθλούνται και σε τακτά χρονικά διαστήματα .


Θα γίνει άμεσα έκτακτο ΔΣ και θα αποφασιστεί η ενός λεπτού σιγή σε αγώνες της Ένωσης ειδικά στις μικρές ηλικίες . Το παρακάτω βίντεο αποδεικνύει του λόγου το αληθές .






Δεν υπάρχουν σχόλια: