Θανάσης Ράμμος ο απολογισμός : «Η τεράστια συμβολή του αναπτυξιακού στην ΕΣΚΑΝΑ…» - ΕΣΚΑΝΑ

ΣΕ ΤΙΤΛΟΥΣ

Ένωση Σωματείων Καλαθοσφαίρισης Νότιας Αττικής

5.7.13

Θανάσης Ράμμος ο απολογισμός : «Η τεράστια συμβολή του αναπτυξιακού στην ΕΣΚΑΝΑ…»



Ένας από τους αφανείς εργάτες της ΕΣΚΑΝΑ στο μεγάλο κεφάλαιο που λέγεται ¨Αναπτυξιακό πρόγραμμα» είναι ο τεχνικός Θανάσης Ράμμος . Στα χέρια του αλλά και σε άλλους καταξιωμένους τεχνικούς έχει εναποθέσει η Ένωση ένα πολύ δύσκολο αλλά φιλόδοξο και ελπιδοφόρο πρόγραμμα που έχει μέγιστο στόχο να είναι το πρωταρχικό στάδιο εξόρυξης νέων ταλέντων σε αγόρια και κορίτσια  στο μεγάλο «ορυχείο» του ελληνικού μπάσκετ στα όρια της ΕΣΚΑΝΑ που αποτελεί εν είδει συγκοινωνούντων δοχείων ,  τον προάγγελο τροφοδοσίας  των ομάδων υποδομών της ΕΟΚ  . Ο κ. Ράμμος μίλησε για όλους και όλα και τόνισε :




« Η ΕΣΚΑΝΑ για μια ακόμη χρονιά συμμετείχε ενεργά στο Πρωτάθλημα Α΄ κατηγορίας Παίδων. Μια ακόμη δημιουργική χρονιά, που πέτυχε αρχικά τον μεγάλο στόχο να κρατήσει ζωντανό το ενδιαφέρον των παιδιών μας στον αθλητισμό , στα γήπεδα, στο μπάσκετ και να τα κάνει να αγαπήσουν ακόμη περισσότερο το σπορ. 





Είναι σημαντική και καθοριστική  η συνέχιση της δουλειάς  αυτής,  καθώς προσφέρει  στους νεαρούς αθλητές και αθλήτριες  μια ακόμη  ευκαιρία πέρα από την συλλογική δραστηριότητα ,  ένα σημαντικό κίνητρο για να αποκτήσουν περισσότερες εμπειρίες σε αγωνιστικό επίπεδο, να δείξουν το ταλέντο τους,   να συναγωνιστούν , να ανταγωνιστούν και να αποκτήσουν την σωστή νοοτροπία της ομαδικότητας , πέρα από κάθε σκοπιμότητα . Αυτά τα παιδιά είναι το μέλλον του ελληνικού μπάσκετ μην το ξεχνά κανείς …




Θα ήθελα να ευχαριστήσω για άλλη μια φορά τον πρωτογενή παραγωγό δηλαδή  τους συλλόγους , που όχι μόνο εργάζονται σκληρά  αλλά παράλληλα συνεισφέρουν με την αγόγγυστη προτροπή τους στα παιδιά ,  στη δημιουργία και διατήρηση ενός σπουδαίου θεσμού  της μικτής ομάδας της ΕΣΚΑΝΑ.




Παράλληλα πρέπει να συγχαρούμε  τους γονείς, που σε μια τόσο δύσκολη εποχή , είναι εκεί για να  στηρίξουν  τα παιδιά τους σε αυτή  την προσπάθεια, κατανοώντας τα ουσιαστικά οφέλη που προσφέρονται  σε εκείνα .




Φυσικά  πολλά  μπράβο αξίζουν στους αθλητές και αθλήτριες , που έδωσαν τον καλύτερο τους εαυτό, με ήθος και αγωνιστικότητα όποτε και αν τους ζητήθηκε .




Τέλος δεν μπορώ παρά να ευχαριστήσω θερμά  τους συνεργάτες μου στο αναπτυξιακό αγοριών , τον Παναγιώτη Γκαναβία και τον Στέφανο Λαρόζα καθώς και τον Κυριάκο Αράπη  που έκανε σπουδαία δουλειά στα κορίτσια ,γιατί για μια ακόμη χρονιά προσέφεραν χρόνο και γνώση αλλά έδωσαν και  την ψυχή τους  για να μπορεί να είναι αυτός ο κορυφαίος θεσμός του αναπτυξιακού να είναι η απόλυτη καταξίωση και ένα μεγάλο κεφάλαιο προσφοράς της ΈΣΚΑΝΑ .Ειδική αναφορά αξίζει στον ακούραστο και αφανή εργάτη Φάνη Χελιώτη που τρέχει δίπλα στα παιδιά και προσφέρει …     






Στις σημερινές, πρωτόγνωρα αντίξοες συνθήκες, είναι πραγματικά σημαντικό να καταφέρουμε, όλοι μαζί σε συνεργασία με την διοίκηση της Ένωσης που δίκαια ξεχωρίζει το αναπτυξιακό και αποτελεί για το Δ.Σ.  προτεραιότητα , να συνεχίσουμε κάθε καλή και εποικοδομητική προσπάθεια . Οφείλουμε να έχουν οι ομάδες μας  επιτυχημένη παρουσία , με τις οδηγίες των ομοσπονδιακών προπονητών .

Καλό  καλοκαίρι και καλή ξεκούραση , γεμίστε τις μπαταρίες σας , γιατί η νέα χρονιά θα είναι ακόμη πιο σημαντική για όλους.»