Χάλκινο..Ζωής οι Εσπερίδες με τρεις βολές σε νεκρό χρόνο , δίκαια πρωταθλητής ο ΠΑΟΚ , αργυρό ο ΔΑΣΑΛ - ΕΣΚΑΝΑ

ΣΕ ΤΙΤΛΟΥΣ

Ένωση Σωματείων Καλαθοσφαίρισης Νότιας Αττικής

5.7.11

Χάλκινο..Ζωής οι Εσπερίδες με τρεις βολές σε νεκρό χρόνο , δίκαια πρωταθλητής ο ΠΑΟΚ , αργυρό ο ΔΑΣΑΛ

Ο ΠΑΟΚ αναδείχθηκε δίκαια πρωταθλητής κορασίδων για δεύτερη συνεχή χρονιά ένα ιστορικό γεγονός για ομάδα της Θεσσαλονίκης . Η ομάδα του Ευρυπίδη Μελετιάδη ήταν εντυπωσιακή σε όλη την διοργάνωση και έχασε μόνο μία φορά από την Άμιλλα Τρίπολης που εκμεταλλεύτηκε ιδανικά την απουσία της πολυτιμότερης της διοργάνωσης Άννας Νϊκης Σταμολάμπρου .

Το μεγάλο ντέρμπι της τελευταίας αγωνιστικής ήταν το παραδοσιακό Εσπερίδες -Άνω Λιόσια όπου οι Εσπερίδες νίκησαν 58-51 και με τρείς εύστοχες βολές στο φινάλε από την Ζωή Οικονομάκη πήραν την διαφορά των επτά πόντων που στην τριπλή ισοβαθμία με ΔΑΣΑΛ και Αρκάδι τους χάρισε την τρίτη θέση και το χάλκινο για μόλις ελάχιστα εκατοστά στο γκολ αβερέϊτζ με την πραγματικά εξαιρετική ομάδα του Ρεθύμνου .

Οι Εσπερίδες λαβωμένες από την απώλεια της Κόλια στο ξεκίνημα βρήκαν το κουράγιο και αντέδρασαν μετά την ήττα από το Αρκάδι και με ντεμαράζ τριών σερί νικών πήραν ένα σπουδαίο μετάλλιο ενώ μην ξεχνάμε ότι έχουν πολλά παιδιά με ταλέντο που παίζουν και του χρόνου . Οικονομάκη Κλ. , Λούκα , Μαντά , Βαζαίου, Ρούτση αλλά και πολλά άλλα κορίτσια έχουν μέλλον και συνέχεια . Η Ζωή Οικονομάκη που ξεκίνησε μέτρια είχε εντυπωσιακή συνέχεια και πήρε την δεύτερη θέση στις σκόρερ μετά την Καλομοτσίνη της ¨Αμιλλας Τρίπολης.

Στην Νικήτη ήταν ο Γιώργος Βασιλακόπουλος και ασφαλώς αυτό ανέδειξε την διοργάνωση ενώ ο ΠΑΟΚ πανηγύρισε έξαλλα το κύπελλο με αρκετούς οπαδούς του από την Θεσσαλονίκη και τον Πολύγυρο σε ένα σούπερ πάρτι . Η ¨Αννα Νίκη Σταμολάμπρου πήρε το τίτλο της mvp ενώ στην κορυφαία πεντάδα πλασαρίσηκε η ¨Ελλη Καλομιτσίνη της ¨Αμιλλας Τρίπολης (ήταν αποκάλυψη και πρώτη σκόρερ) , η Κλειώ Οικονομάκη , η Ελένη Κυρατζή της Πτολεμαίδας και το έτερον αστέρι του ΠΑΟΚ η Ραφαέλα Άγγελίδου .

5η μέρα
ΕΣΠΕΡΙΔΕΣ -ΔΑΣ ΑΝΩ ΛΙΟΣΙΩΝ 34-52
Δεκάλεπτα: 5-20, 31-26, 43-37, 58-51
Διαιτητές: Μοσχότογλου , Στάθη
ΕΣΠΕΡΙΔΕΣ(Αναγνωστόπουλος): Καπάνταη , Βαζαίου 3(1), Τριανταφύλλου, Μαντά 2, Κουτούζου, Σταυροπούλου, Οικονομάκη Ζ. 26, Οικονομάκη Κ. 10, Παπαϊωάννου, Λούκα 17.
ΔΑΣ ΑΝΩ ΛΙΟΣΙΩΝ(Γιαννουλάκης): Βουκελάτου , Μπαρμπαρή, Θεοδωροπούλου 15 Λιόση 6, Κουτσουρελάκη 8, Μουδατσάκη, Πανδή, Κουσάκη, Κιουκλάκη 8, Τσέρου 13(1), Παπαδοπούλου, Φάρου 5.

ΑΡΚΑΔΙ - ΑΜΙΛΛΑ ΤΡΙΠΟΛΗΣ 47-35
ΠΑΟΚ -AΠΟΛΛΩΝΑΣ ΠΤΟΛ. 50-25

Η τελική βαθμολογία
ΠΑΟΚ 198-155 4-1 9
ΔΑΣ ΑΝΩ ΛΙΟΣΙΩΝ 260-208 3-2 8
ΕΣΠΕΡΙΔΕΣ 258-233 3-2 8
----------------------------------------------------------
ΑΡΚΑΔΙ ΡΕΘΥΜΝΟΥ 238-228 3-2 8
ΑΠΟΛΛΩΝ ΠΤΟΛ. 162-227 1-4 6
ΑΜΙΛΛΑ ΤΡΙΠΟΛΗΣ 209-274 1-4 6

Δεν υπάρχουν σχόλια: