Όρθιος ο Κρόνος ίδρωσε αλλά πέτυχε ιστορική άνοδο στην Α1 γυναικών ! - ΕΣΚΑΝΑ

ΣΕ ΤΙΤΛΟΥΣ

Ένωση Σωματείων Καλαθοσφαίρισης Νότιας Αττικής

6.6.11

Όρθιος ο Κρόνος ίδρωσε αλλά πέτυχε ιστορική άνοδο στην Α1 γυναικών !


Αουτσάϊντερ οι Τιτάνες Δράμας πήγαν για το έμφραγμα αλλά λύγισαν  
Ιστορική άνοδο στην Α1 γυναικών πέτυχε χθες το απόγευμα στο ΕΑΚ Βόλου ο Κρόνος Αγίου Δημητρίου αφού νίκησε 47-41 τους σκληροτράχηλους Τιτάνες Δράμας και τα κατάφεραν. Η αθηναϊκή μάδα ήταν το λογικό φαβορί αλλά δεν μπόρεσαν να δείξουν πιο πειστικά το βάθος και την διαφορά ποιότητας . Οι Δραμινές με ηρωίδα την πρώτη σκόρερ της Α2 Βορρά Λένια Κουτούση κόντραραν μέχρις εσχάτων στο μπαράζ έδειξαν ότι δίκαια βρίσκνται εδώ και απλά δεν άντεξαν στο φινάλε όταν το ματς πήγε στις λεπτομέρειες. Εκεί καθοριστική ήταν για τις νικήτριες η 26χρονη γκαρντ Νατάσα Κακλέα που είχε καρδιά λεόντων και ψυχραιμία αφού με πέντε διαδοχικούς πόντους έκρινε ουσιαστικά το ματς μετατρέποντας το 38-39 σε 43-39  . Ειδικά το τρίποντο της Νατάσας στο τελευταίο λεπτό ήταν "μαχαιριά" και έκοψε τα πόδια των Τιτάνων .
Το ξεκίνημα του Κρόνου ήταν εντυπωσιακό ,  με τα δύο διαδοχικά τρίποντα της Μαρίνας Κωνσταντίνου και το 6-16 του δεκαλέπτου έστειλε μυνήματα εύκολης επικράτησης . Οι Τιτάνες έδειχναν εκτό κλίματος αλλά με άμυνα ζον πρες και ζώνη και την εκπληκτική Κουτούση να παίρνει την ομάδα στις πλάτες της το ματς γύρισε . Οι Σραμινές ισοφάρισαν 22-22 για πρώτη φορά και το ημίχρονο έκλεισε 22-27 για τον Κρόνο. Στο γ΄ δεκάλεπτο ο Κρόνος φάνηκε ότι θα ξεφύγει αλλά και πάλι η Κουτούση είπε όχι . Οι Τιτάνες ισοφάρισαν 29-29 και στην λήξη του δεκαλέπτου 34-34 . Μάλιστα η ομάδα του Γιαϊτάνη προηγήθηκε 34-37 με τρίποντο της Σαμολαδά και αμέσως μετά έχασε βολές η Κουτούση . Ο Κρόνος έδειχνε να βρίσκει λύσεις μόνο με την θετική Μαρία Μίχου και είχε φοβερό άγχος με την αστοχία να επικρατεί . Όμως και οι Τιτάνες κόλλησαν από την κούραση και την ασφυκτική πίεση . Τελικά ήρθε η καλέα με κρύο αίμα και οι αθηναίες πανηγύρισαν μια νίκη με τεράστιο σασπένς που χωρίς να υποτιμήσουν ποτέ τον αντίπαλο θα περίμεναν σίγουρα πιο άνετη επικράτηση.Σαν μικρά παιδιά και ανακουφισμένοι από την υπερένταση μιας κοπιαστικής σεζόν πανηγύριζαν όλοι και όλες στον Κρόνο και φώναξαν σστο φινάλε σε κλίμα συγκίνησης το όνομα "Τζίνα" της Τζίνας Καζαντζίδου που χρόνια στήριξε αυτήν την ομάδα και για να τιμηθεί η μνήμη της οι αθλήτριες φορούσαν μαύρο περιβραχιόνιο . Οι πρωταγωνίστριες  μίλησαν με συγκίνηση και περηφάνεια για την ομάδα τους . Η Νατάσα Κακλέα σεμνή και συγκρατημένη μίλησε για μια μεγάλη νίκη που ήρθε από ομαδική προσπάθεια , για δικαίωση ων κόπως μιας χρονιάς ,  σε μια ομάδα οικογένεια που οι αθλήριες και οι πράγοντες αλληλοστηρίχτηκαν . Η αρχηγός Μαρίνα Κωνσταντίνου αφιέρωσε την νίκη άνοδο στην Τζίνα Καζαντζίδου ενώ εξήγησε πως είναι ιστορική επιτυχία για τον σύλλογο . Η προπονήτρια Ελένη Μίχα δακρυσμένη και συγκινημένη ευχαρίστησε τα κορίτσια της που πολέμησαν σκληρά και έφεραν τη μάδα στην Α1 καθώς και όλους στην διοίκηση που την στήριαξν όλα αυτά α χρόνια που είναι στο τιμόνι της . Πάντως οι Τιτάνες έφτασαν μια ανάσα από το θαύμα . Η περηφάνεια όλων ήταν φανερή και δεν υπήρχαν δάκρυα γιατί όπως δήλωσε η Λένια Κουτούση " εμείς νοιώθουμε ότι είμαστε νικήτριες" . Και ο προπονητής όμως κ. Γαϊτάνης ευχαρίστησε τα κορίτσια του και τόνισε : "Αυτή η ομάδα ξεκίνησε για να σωθεί και έφτασε να διεκδικεί επάξια την άνοδο στην Α1 . Μάλιστα έχασε την νίκη από ένα άξιο αντίπαλο που τον συγχαίρω ολόψυχα στις λεπτομέρειες .Μπράβο στα κορίτσια μου ..." 
Δεκάλεπτα: 6-16, 22-27, 34-34, 41-47 
Διαιτητές: Τσουμαχίδης-Παργιανόπουλος 
ΤΙΤΑΝΕΣ ΔΡΑΜΑΣ(Γαϊτάνης): Αγαθαγγελίδου 6(1), Γιαντσιώρη 2, Καρατζά 2,  Σαμολαδά 8(2), Κουτούση 19, Ουζούνη 2, Κεσεσίδου 2
ΚΡΟΝΟΣ ΑΓΙΟΥ ΔΗΜΗΤΡΙΟΥ(Μίχα): Καμμένου 3(1), Εμμανουηλίδου, Βροχίδου 2, Κωνσταντίνου 6(2), Ρεντζεπέρη 8, Κακλέα 7(1), Μίχου 17, Ξάνθου 4, Ροϊδου.
Οι συνέπειες της νίκης του Κρόνου !
Οι συνέπειες τη νίκης του Κρόνου είναι αλυσιδωτές για την Α2 κατηγορία αφού παρέμεινε στην Α2 Νότου ο Σπόρτιγκ ενώ υποβιβάστηκε στο τοπικό της ΕΚΑΣΔΥΜ ο Λασσάνης Κοζάνης από την Α2 Βορρά .Στην Α ΄ ΕΣΚΑ γυναικών παρέμεινε ο Αμύντας Δάφνης ενώ υποβιβάστηκαν στην Β΄ Κουκουβάουνες , Δάφνη Δαφ. και  Αγ. Θωμάς . 




Δεν υπάρχουν σχόλια: