ΕΟΚ | Εθνική Εφήβων: Ελλάδα – Ιταλία 81-65. Νικηφόρο ξεκίνημα στο Ευρωπαϊκό Πρωτάθλημα. Βλασσόπουλος: «Παραλίγο να κατέβουμε με οκτώ!». Ρογκαβόπουλος: «Αφιερωμένη στον Καματερό» - ΕΣΚΑΝΑ

ΣΕ ΤΙΤΛΟΥΣ

Ένωση Σωματείων Καλαθοσφαίρισης Νότιας Αττικής

28.7.18

ΕΟΚ | Εθνική Εφήβων: Ελλάδα – Ιταλία 81-65. Νικηφόρο ξεκίνημα στο Ευρωπαϊκό Πρωτάθλημα. Βλασσόπουλος: «Παραλίγο να κατέβουμε με οκτώ!». Ρογκαβόπουλος: «Αφιερωμένη στον Καματερό»



Με εκπληκτική εμφάνιση η Εθνική Εφήβων ξεκίνησε νικηφόρα τις υποχρεώσεις της στο Ευρωπαϊκό Πρωτάθλημα που διεξάγεται στη Λετονία, καθώς επικράτησε της Ιταλίας με 81-65.

Το δυναμικό ξεκίνημα της Ιταλικής ομάδας την έφερε να προηγείται με 4-8 (7΄13΄΄) και με 6-10 (5΄42΄΄) όμως στη συνέχεια και με επί μέρους σκορ 9-2 η Ελληνική ομάδα προηγήθηκε με 15-12 (3΄01΄΄). Η Εθνική μας διατήρησε το προβάδισμα, ενώ το εύστοχο τρίποντο του Γάργαλη (20-14, 40΄΄) αφαίρεσε από τους Ιταλούς τη δυνατότητα να διεκδικήσουν κάτι καλύτερο στην πρώτη περίοδο.

Στο ξεκίνημα της δεύτερη περιόδου η Εθνική μας δέχθηκε μεγάλη πίεση, όμως οι 7 συνεχόμενοι πόντοι από τον Ρογκαβόπουλο μας έδωσαν «ανάσα» στο σκορ με 28-21 (7΄32΄΄). Χάρη στην ενέργεια που έβγαζε στοπ παρκέ ο Παλούμπο, η Ιταλική ομάδα μείωσε σταδιακά σε 31-28 (4΄12΄΄), όμως η Εθνική μας με κοντινά σουτ και καλή άμυνα κατάφερε να διατηρήσει το προβάδισμα στο σκορ (37-32).

Το τρίποντο του Σανδραμάνη έφερε την Ελληνική ομάδα στην τρίτη περίοδο να προηγείται για πρώτη φορά με +11 (48-37, 6΄13΄΄). Με την Εθνική μας να ελέγχει το ρυθμό του αγώνα το προβάδισμα με διψήφια διαφορά διατηρήθηκε και έφθασε το +13 μετά από εύστοχο τρίποντο του Ρογκαβόπουλου (57-43, 2΄08΄΄).

Ο Παλούμπο μοίραζε ασίστ και οι συμπαίκτες του ευστοχούσαν από κοντινή απόσταση με την Ιταλία να μειώνει σε 60-54 (6΄44΄΄) σε μια τελευταία προσπάθεια να γυρίσει το ματς στην τέταρτη περίοδο. Όμως η Ελληνική ομάδα με τους Ρογκαβόπουλο και Αρσενόπουλο να βρίσκουν επιθετικά λύσεις διεύρυνε διαρκώς τη διαφορά στο σκορ που έφθασε στο τελικό +16 και το σκορ 81-65.

Δεκάλεπτα: 22-19, 37-32, 58-48, 81-65

Διαιτητές: Κάροβιτς (Βοσνία και Ερζεγοβίνη), Γιάκομπς (Βέλγιο), Μπέατ (Νορβηγία)

Ελλάδα (Βλασσόπουλος): Αρσενόπουλος 18(3), Χουγκάζ, Γάργαλης (1), Ρογκαβόπουλος 32(5), Βουλγαρόπουλος 8, Χατζηδάκης, Καράμπελας, Κουρτίδης, Σανδραμάνης 11(1), Τσιρογιάννης 3, Τσουμάνης.

Ιταλία (Καπομπιάνκο): Κόντι 4, Ζαμπέλ 12(1), Ντίεγκ 13(2), Γκραντ 4, Μιάτσι 6, Μπορτολάνι, Ντα Κάμπο 2, Ντελόστο, Γκραζιάνι 3(1), Λάντρνερ 4, Λαγκανά, Παλούμπο 17(2).

*Αύριο (18.30) η Εθνική μας για την 2η αγωνιστική του Α΄ ομίλου θα αντιμετωπίσει τη Λετονία σε αγώνα που θα διεξαχθεί στο Ολυμπιακό Στάδιο στο Βέντσπιλς.


basket.gr




Ρογκαβόπουλος: «Αφιερωμένη στον Καματερό»

Η νίκη στην πρεμιέρα σχεδόν πάντα έχει ξεχωριστή σημασία και βαθμολογικά και ψυχολογικά.

Η Εθνική Εφήβων τα κατάφερε στο Ευρωπαϊκό Πρωτάθλημα απέναντι στην Ιταλία παρά τα προβλήματα που είχε Είναι και το σημείο στο οποίο στάθηκε ένας από τους πρωταγωνιστές, ο Νίκος Ρογκαβόπουλος, ο οποίος άφησε το παρκέ με 32 πόντους και 12 ριμπάουντ.

«Η ομάδα πέτυχε μια πολύ σημαντική νίκη που της τονώνει το ηθικό και της δίνει σημαντικούς βαθμούς για τη συνέχεια και την βαθμολογία του ομίλου, ενόψει των αγώνων χιαστί», τόνισε ο Έλληνας γκαρντ, ο οποίος κάνει λόγο στη συνέχεια για μια... ξεχωριστή κατηγορία άγχους: «Άγχος υπήρχε καθαρά δημιουργικό όμως, διότι όλα τα παιδιά ανυπομονούσαν να πατήσουν παρκέ και να αγωνιστούν».

Αρσενόπουλος, Σανδραμάνης, Καράμπελας και Καματερός αντιμέτωπισαν προβήματα υγείας με τον τελευταίο μάλιστα να μάνει στο ξενοδοχείο: «Η θέληση να παίξουμε και να πάρουμε τη νίκη ήταν τόσο μεγάλη που ο Νίκος (Αρσενόπουλος) και ο Χρυσόστομος (Σανδραμένης), αν και αδιάθετοι, αγωνίστηκαν στο 100% και ο Καράμπελας που είχε το ίδιο πρόβλημα δεν σταμάτησε ποτέ να φωνάζει από τον πάγκο. Η νίκη είναι αφιερωμένη στον Τάσο Καματερό που εξαιτίας της αδιαθεσίας αυτής δεν ήταν σε θέση να μας ακολουθήσει σήμερα στο γήπεδο για το παιχνίδι και έμεινε στο ξενοδοχείο. Όλα αυτά μαζί κάνουν την νίκη πιο ιδιαίτερη, γιατί δείξαμε χαρακτήρα».

Η συνέχεια γράφει Λετονία. Η Ελλάδα αντιμετωπίζει αύριο την διοργανώτρια χώρα, κάτι που καθιστά ιδιαίτερο το παιχνίδι από μόνο του ως στοιχείο: «Θα είναι ακόμη δυσκολότερο το αυριανό παιχνίδι. Το περιμένουμε όλοι με ανυπομονησία. Να μπούμε και να παλέψουμε! Ο στόχος μας είναι να παλεύουμε σε κάθε φάση και στο τελος θα δούμε που θα φτάσουμε. Όσο παραμένουμε ενωμένοι, θα είμαστε πολύ δυνατοί».

basket.gr



Βλασσόπουλος: «Παραλίγο να κατέβουμε με οκτώ!»

Μπορεί η Εθνική Εφήβων να ξεκίνησε νικηφόρα στο Ευρωπαϊκό Πρωτάθλημα στο Βέντσπιλς της Λετονίας, όμως ο ομοσπονδιακός προπονητής Γιώργος Βλασσόπουλος μας μετέφερε την αγωνία του πριν από το παιχνίδι με την Ιταλία, καθώς προέκυψαν απρόοπτα προβλήματα υγείας σε αθλητές μας.

«Θεωρώ ότι παίξαμε πολύ καλά για πρεμιέρα Ευρωπαϊκού, όπου συνήθως υπάρχουν η πίεση και το άγχος. Εμείς έπρεπε να αντιμετωπίσουμε τα προβλήματα υγείας που προέκυψαν την Παρασκευή σε τέσσερις αθλητές μας, καθώς Καματερός, Αρσενόπουλος, Σανδραμάνης και Καράμπελας παρουσίασαν συμπτώματα διάρροιας και εμετούς. Τόσο ο γιατρός της ομάδας Γιώργος Παππής, όσο και ο φυσιοθεραπευτής Τάσος Παπαγιαννίδης κατέβαλαν τεράστιες προσπάθειες, καθώς κινδυνεύαμε να κατέβουμε στον πρώτο αγώνα με οκτώ παίκτες. Τελικά οι τρεις από τους τέσσερις αθλητές μας αισθάνθηκαν καλύτερα, ο Καματερός παρέμεινε στο ξενοδοχείο, και έτσι αντιμετωπίσαμε την Ιταλια. Τα παιδιά παρά το πρόβλημά τους βοήθησαν πάρα πολύ, είχαμε σε πολύ καλή ημέρα τον Ρογκαβόπουλο και με καλή άμυνα φέραμε το νικηφόρο αποτέλεσμα».

Σε ότι αφορά τον επόμενο αγώνα με τη Λετονία ο ομοσπονδιακός τεχνικός ανέφερε: «Είναι γηπεδούχος, σκληρή και δυνατή ομάδα. Θα έχει τη στήριξη του κόσμου, όμως για εμάς είναι ένα πολύ σημαντικό παιχνίδι καθώς θέλουμε να βρεθούμε σε όσο το δυνατόν γίνεται πιο πλεονεκτική θέση στον χιαστί αγώνα».

basket.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια: