"Έφυγε" ο μαέστρος του '87 Κώστας Πολίτης -Θλίψη και συγκίνηση στον κόσμο του μπάσκετ - ΕΣΚΑΝΑ

ΣΕ ΤΙΤΛΟΥΣ

Ένωση Σωματείων Καλαθοσφαίρισης Νότιας Αττικής

18.6.18

"Έφυγε" ο μαέστρος του '87 Κώστας Πολίτης -Θλίψη και συγκίνηση στον κόσμο του μπάσκετ

Φτωχότερος είναι από σήμερα ο ελληνικός αθλητισμός μετά τον θάνατο του Κώστα Πολίτη, του προπονητή που, μαζί με τον Γκάλη, τον Γιαννάκη και τα άλλα παιδιά, οδήγησαν την Ελλάδα στον ιστορικό θρίαμβο του 1987

Ο Κώστας Πολίτης γεννήθηκε στις 21 Μαρτίου 1942 στην Καισαριανή και αγωνίστηκε επί σειρά ετών στον Παναθηναϊκό (ξεκινώντας από τις ακαδημίες του), κατακτώντας μαζί του και το πρωτάθλημα το 1967.
Η έντονη πολιτική δράση που είχε, καθώς και οι τοποθετήσεις του κατά της δικτατορίας είχαν συνέπειες στην αθλητική και επαγγελματική του καριέρα.
Μετά την αποκατάσταση της δημοκρατίας επέστρεψε. Το 1982 ανέλαβε την αναδόμηση της Εθνικής ως προπονητής. Την οδήγησε στο Ευρωμπάσκετ του 1983 και τη δέκατη θέση στο Μουντομπάσκετ του 1986.

Το 1987 οδήγησε την Εθνική μας σε έναν από τους μεγαλύτερους θριάμβους στην ιστορία του μπάσκετ, στην κατάκτηση του 
Ευρωμπάσκετ.
Υπήρξε προπονητής σε πολλές μεγάλες ομάδες της Α1 και γνώρισε σπουδαίες διακρίσεις . 
Με ιθύνοντα νου τον ιστορικό μας πρόεδρο Πέτρο Καπαγέρωφ  υπήρξε ο εκτελεστής για πολλά χρόνια του σπουδαίου  αναπτυξιακού προγράμματος της ΕΟΚ.
Ο πρόεδρος Ευάγγελος Λυμπεράτος  και το ΔΣ της ΕΣΚΑΝΑ καθώς και ο επίτιμος πρόεδρος Ιωάννης Παλάτος εκφράζουν τα συλλυπητήριά τους στους οικείους του και προτρέπουν όλους να αγαπήσουν το άθλημα όπως ο εκλιπών .
H κηδεία του Ευρωκόουτς θα γίνει την Τετάρτη στις 17.00 στο ΔΗΜΟΤΙΚΟ ΚΟΙΜΗΤΗΡΙΟ ΚΑΙΣΑΡΙΑΝΗΣ (οδ. Δημήτρη Καραμολέγκου  )



Δεν υπάρχουν σχόλια: