ΠΡΟΚΗΡΥΞΗ U15 ΚΟΡΙΤΣΙΩΝ 2022-23 - ΕΣΚΑΝΑ

ΣΕ ΤΙΤΛΟΥΣ

Ένωση Σωματείων Καλαθοσφαίρισης Νότιας Αττικής

9.11.22

ΠΡΟΚΗΡΥΞΗ U15 ΚΟΡΙΤΣΙΩΝ 2022-23

 




ΕΙΔΙΚΗ ΠΡΟΚΗΡΥΞΗ

ΤΟΥΡΝΟΥΑ U 15 ΚΟΡΙΤΣΙΩΝ ΠΕΡΙΟΔΟΥ 2022-23

 

Σύμφωνα με τις διατάξεις των ισχυόντων Αθλητικών Νόμων, των Καταστατικών της Ε.Ο.Κ. και της Ε.Σ.ΚΑ.Ν.Α., των Κανονισμών της Ε.Ο.Κ. καθώς και της Γενικής Προκήρυξης Πρωταθλημάτων της Ε.Ο.Κ. 2022 – 2023

ΠΡΟΚΗΡΥΣΣΟΥΜΕ

 

Το Τουρνουά Under 15 Κοριτσιών της αγωνιστικής περιόδου 2022-2023 με τους παρακάτω όρους:

 

ΑΡΘΡΟ 1ο : ΣΩΜΑΤΕΙΑ ΔΙΚΑΙΟΥΜΕΝΑ  ΣΥΜΜΕΤΟΧΗΣ

 

Στο Τουρνουά Under 15 Κοριτσιών της αγωνιστικής περιόδου 2022-2023, δικαιούνται συμμετοχής όλα τα σωματεία της Ε.Σ.ΚΑ.Ν.Α., με μία ή δύο αντιπροσωπευτικές ομάδες ανά σωματείο.

Δικαίωμα συμμετοχής έχουν ΜΟΝΟ τα σωματεία που είναι εγγεγραμμένα στο μητρώο της Γ.Γ.Α. και έχουν αριθμό ειδικής αθλητικής αναγνώρισης.

 

ΑΡΘΡΟ 2ο : ΠΡΟΘΕΣΜΙΑ ΥΠΟΒΟΛΗΣ ΔΗΛΩΣΕΩΝ ΣΥΜΜΕΤΟΧΗΣ

 

Οι δηλώσεις συμμετοχής των σωματείων πρέπει να υποβληθούν στην Ε.Σ.ΚΑ.Ν.Α. το αργότερο μέχρι την Τετάρτη 16 NOEMBΡΙΟΥ 2022 και να περιλαμβάνουν τα στοιχεία που προβλέπονται από το άρθρο 28 του κανονισμού της Ε.Ο.Κ.. Οι δηλώσεις συμμετοχής των σωματείων πρέπει να υποβληθούν στα γραφεία της Ε.Σ.ΚΑ.Ν.Α μέσω ηλεκτρονικού ταχυδρομείου.

Η κλήρωση των αγώνων του Τουρνουά θα πραγματοποιηθεί την Δευτέρα 21 Νοεμβρίου στα γραφεία της Ε.Σ.ΚΑ.Ν.Α, χωρίς την παρουσία εκπροσώπων των σωματείων.

Όλα τα σωματεία είναι υποχρεωμένα να υποβάλλουν στην οικεία Ένωση αναλυτική κατάσταση με όλες τις αθλήτριες της ομάδας τους που θα συμμετέχει στο τουρνουά U-15.

 

ΑΡΘΡΟ 3ο : ΣΥΣΤΗΜΑ ΔΙΕΞΑΓΩΓΗΣ ΠΡΩΤΑΘΛΗΜΑΤΟΣ

 

Οι ομάδες που θα δηλώσουν συμμετοχή θα χωριστούν σε ομίλους με γεωγραφικά κριτήρια.

Το σύστημα διεξαγωγής του Τουρνουά θα γνωστοποιηθεί στα σωματεία με συμπληρωματική προκήρυξη.

Οι αγώνες θα διεξάγονται κάθε ΚΥΡΙΑΚΗ, ή άλλη ημέρα εφόσον η Ε.Σ.ΚΑ.Ν.Α., ύστερα από εισήγηση της Επιτροπής Πρωταθλήματος, θεωρήσει αυτό απαραίτητο.

 

ΑΡΘΡΟ 4ο : ΓΗΠΕΔΑ ΑΓΩΝΩΝ.

 

Γήπεδα αγώνων ορίζονται όλα τα κλειστά και ανοιχτά δημοτικά, ιδιωτικά ή σχολικά γήπεδα εντός της Ένωσης  και μια εβδομάδα πριν την έναρξη του Τουρνουά, θα είναι υποχρεωμένο να αποστείλει στην Ε.Σ.ΚΑ.Ν.Α. την άδεια λειτουργίας του Γυμναστηρίου που θα αγωνίζεται σύμφωνα με το Νόμο 4049/12.

Η καταλληλότητα ή όχι των γυμναστηρίων θα κρίνεται με τις εκάστοτε αποφάσεις της Γ.Γ.Α. που θα ορίζουν το αν υπάρχει ή όχι η απαραίτητη άδεια λειτουργίας.

Το σωματείο που αναγράφεται πρώτο στο πρόγραμμα των αγώνων θεωρείται γηπεδούχο και θα έχει τις ευθύνες και υποχρεώσεις που απορρέουν από την ιδιότητα αυτή.

Η Ε.Σ.ΚΑ.Ν.Α., διατηρεί το δικαίωμα να προσθέσει στα πιο πάνω γήπεδα και άλλα που πληρούν τους όρους διεξαγωγής του Πρωταθλήματος.

Σε περίπτωση που αποκλεισθεί γήπεδο ή δεν είναι δυνατόν για οποιονδήποτε λόγο να τελεσθεί ο προγραμματισμένος αγώνας σε αυτό και αφού έχει γνωστοποιηθεί έγκαιρα στην Ε.Σ.ΚΑ.Ν.Α. από το γηπεδούχο σωματείο, ο αγώνας αυτός ορίζεται την ίδια ή άλλη ημερομηνία στο ίδιο ή άλλο γήπεδο, τηρώντας τις διατάξεις του άρθρου 3 της παρούσας προκήρυξης.

 

ΑΡΘΡΟ 5ο : ΜΠΑΛΑ ΔΙΕΞΑΓΩΓΗΣ ΑΓΩΝΩΝ

 

Για τις ανάγκες του Τουρνουά μπορεί να χρησιμοποιηθεί συνθετική ή δερμάτινη μπάλα size 6.

 

ΑΡΘΡΟ 6ο : ΕΜΦΑΝΙΣΕΙΣ ΟΜΑΔΩΝ

 

Οι αθλήτριες θα φορούν εμφανίσεις με αριθμούς από το 0 έως το 99. Σε περίπτωση που οι δύο ομάδες φορούν ίδια ή παραπλήσια χρώματα, είναι υποχρεωτική η αλλαγή από το σωματείο που φέρει την ιδιότητα του γηπεδούχου.

 

ΑΡΘΡΟ 7ο : ΚΑΝΟΝΙΣΜΟΣ ΔΙΕΞΑΓΩΓΗΣ ΑΓΩΝΑ

 

Ο αγώνας του τουρνουά θα διαρκεί συνολικά τέσσερις (4) περιόδους των δέκα (10’) λεπτών. Σε περίπτωση ισοπαλίας θα υπάρξει πεντάλεπτη παράταση.

Οι ομάδες του τουρνουά είναι υποχρεωμένες να χρησιμοποιούν κάθε αθλήτριά τους για τουλάχιστον ένα δεκάλεπτο σε κάθε αγώνα. Συγκεκριμένα, τον αγώνα θα ξεκινήσουν πέντε (5) αθλήτριες που θα αντικατασταθούν από τις υπόλοιπες πέντε (5) αθλητριες στο επόμενο δεκάλεπτο. Αν έχει παραπάνω αθλήτριες ο προπονητής, θα τις βάλει στην αρχή του 3ου δεκαλέπου

Η διάρκεια της επίθεσης θα είναι 24’’ και ο χρόνος για να περάσει η επιτιθέμενη ομάδα το κέντρο είναι 8’’. Ο χρόνος ανανέωσης στην επίθεση είναι 14΄΄.

 

ΑΡΘΡΟ 8ο : ΔΙΚΑΙΟΥΜΕΝΕΣ ΣΥΜΜΕΤΟΧΗΣ ΑΘΛΗΤΡΙΕΣ

 

Στο Τουρνουά δικαιούνται συμμετοχής αθλήτριες που έχουν γεννηθεί το έτος 2008 και νεότερες, έχουν κάνει την εγγραφή τους στην ηλεκτρονική πλατφόρμα της Ε.Ο.Κ. (με εκτυπωμένο δελτίο) και έχουν κάρτα υγείας εν ισχύ, σύμφωνα με το άρθρο 16 του Ν.4479/2017 και την ΚΥΑ των Υπουργών Υγείας και Υφυπουργού Αθλητισμού.

Κάθε σωματείο πρέπει να δηλώνει σε κάθε αγώνα τουλάχιστον επτά (7) αθλήτριες.

Σε περίπτωση που μια ομάδα εμφανιστεί με λιγότερες από επτά (7) αθλήτριες, θα μηδενίζεται και ο αγώνας θα κατακυρώνεται υπέρ της αντιπάλου με σκορ 20-0. Οι διαιτητές και οι κριτές όμως θα παραμένουν κανονικά και ο αγώνας θα διεξάγεται με φιλικό χαρακτήρα (θα τηρείται μόνο χρόνος και όχι σκορ).

Σκοπός του τουρνουά είναι η συμμετοχή όλων των αθλητριών.

               

ΑΡΘΡΟ 9ο : ΒΑΣΙΚΟΙ ΚΑΝΟΝΕΣ ΠΑΙΧΝΙΔΙΟΥ

 

9.1         Επιτρέπεται μόνο η προσωπική άμυνα (MTM ) η οποία μπορεί να εφαρμόζεται  στο ½ ή στα ¾  (προέκταση προσωπικής γραμμής ελευθέρων βολών ) ή και σε όλο το γήπεδο .

9.2         Επιτρέπεται η βοήθεια από οποιαδήποτε πλευρά (δυνατή ή αδύνατη πλευρά) με την βασική προυπόθεση ότι:

·         δεν θα υπάρχουν ποτέ δύο (2) αμυντικές παίκτριες στην μπάλα, και

·         όταν έλθει η αμυντική βοήθεια ( αμυντική παίκτρια πάνω στη μπάλα) οι υπόλοιπες αμυντικές(-ή) πρέπει να είναι σε κίνηση και με την πάσα δεν πρέπει οι αμυντικές της δυνατής πλευράς να έχουν απόσταση πάνω από 1 και ½ μέτρου από την επιθετική που μαρκάρουν 





9.3  Ιδιαίτερα στη set επίθεση με την μπάλα στο πλάγιο χώρο όταν:

·         η μπάλα είναι πάνω από το ύψος της γραμμής των τριών (3) πόντων οι αμυντικές της αδύνατης πλευράς πρέπει να έχουν και τα δύο πόδια έξω από την ρακέτα

·         η μπάλα είναι κάτω από το ύψος της γραμμής των τριών (3) πόντων οι αμυντικές της αδύνατης πλευράς πρέπει να έχουν το εξωτερικό πόδι έξω από την ρακέτα (1πόδι μέσα – 1 έξω).

 



 

 

9.4  Δεν επιτρέπεται η αμυντική που μαρκάρει την μπάλα ή μαρκάρει επιθετική στην δυνατή πλευρά να έχει απόσταση μεγαλύτερη του 1 και ½ μέτρου από αυτήν

9.5  Δεν επιτρέπονται οι παγίδες σε οποιοδήποτε σημείο του γηπέδου.

9.6  Επιτρέπονται μόνο τα screen μακριά από την μπάλα (off-ball screen) . Εξυπακούεται ότι δεν επιτρέπεται κανένα είδος screen πάνω στη μπάλα (ball screen) όπως και η συνεργασία με πάσα χέρι - χέρι (hand- off) .

9.7 Δεν επιτρέπεται η αλλαγή μαρκαρίσματος επιθετικών παικτριών στα  screen μακριά από την μπάλα (off-ball screen) .

9.8  Δεν επιτρέπεται η χρησιμοποίηση οποιασδήποτε άμυνας ζώνης σε όλο ή το μισό γήπεδο (zone- zone press)  όπως επίσης και η χρησιμοποίηση μεταβλητής ή συνδυαστικής άμυνας (match up zone, box-1 triangle-2).

9.9         Δεν επιτρέπεται η παραμονή αμυντικής παραπάνω από 3’’ στην ρακέτα εκτός αν έχει σωματική επαφή με κάποια επιθετική παίκτρια.

9.10       Να τονίσουμε εδώ ότι η βοήθεια των Προπονητών και των Διαιτητών στην εφαρμογή των 9.1 έως και 9.9 παραπάνω είναι πολύ σημαντική και πρέπει οι διαιτητές να εξηγούν αρχικά (2 φορές ανά ομάδα) στις αθλήτριες ποιό είναι το σωστό και μετέπειτα να τις τιμωρούν με τεχνική ποινή (1 ελεύθερη βολή και η μπάλα ξανά στην επίθεση).

 

Για την αναβολή των αγώνων ισχύουν όσα ορίζονται από το άρθρο 50 του κανονισμού της Ε.Ο.Κ.

Για την διακοπή των αγώνων ισχύουν όσα ορίζονται από τις οδηγίες της Ε.Ο.Κ./1371/29-03-96, σχετικές με την εφαρμογή της διάταξης του άρθρου 46, του κανονισμού της Ε.Ο.Κ..

 

ΑΡΘΡΟ 10ο : ΕΝΣΤΑΣΕΙΣ - ΕΦΕΣΕΙΣ

 

Ο σκοπός των αγώνων  είναι καθαρά παιδαγωγικός και ακριβώς με την ίδια λογική πρέπει να αντιμετωπίζεται από όλους τους εμπλεκόμενους φορείς οπότε πρέπει να αποφεύγονται σχετικές ενστάσεις και προσφυγές . Αν παραταύτα κάποιο σωματείο θεωρήσει ότι η κατάσταση στον αγώνα ξέφυγε από τα επιτρεπτά όρια μπορεί να διαμαρτυρηθεί εντόνως με σχετική επιστολή στην οικεία Ενωση κοινοποιώντας την στην ΕΟΚ.  

 

ΑΡΘΡΟ 11ο : ΠΑΡΑΠΤΩΜΑΤΑ - ΚΥΡΩΣΕΙΣ

 

Τα σωματεία που αγωνίζονται, υπόκεινται στις κυρώσεις που προβλέπονται από τον κανονισμό πρωταθλημάτων, οι δε διοικητικοί και υπόλοιποι παράγοντες και οι αθλητές σωματείων, καθώς και οι προπονητές στις κυρώσεις που προβλέπονται από τους ισχύοντες αθλητικούς νόμους και από τις ισχύουσες διατάξεις των κανονισμών της Ε.Ο.Κ.

Ομάδα, η οποία θα αποχωρήσει από το Τουρνουά κατά την διάρκεια της αθλητικής περιόδου υπόκειται στις κυρώσεις του άρθρου 47, παρ.1 και 2 καθώς και των υποπαραγράφων αυτών, του κανονισμού της Ε.Ο.Κ.     

Το Δ.Σ. της Ε.Σ.ΚΑ.Ν.Α., δικαιούται να χρησιμοποιήσει Διαιτητές ή Κριτές άλλων Συνδέσμων, εφόσον τούτο κριθεί σκόπιμο εξαιτίας επεισοδίων που προκάλεσαν αθλητές, προπονητές ή φίλαθλοι σωματείου εις βάρος Διαιτητών ή Κριτών. Το υπαίτιο σωματείο υποχρεούται τουλάχιστον σαρανταοκτώ (48) ώρες πριν την τέλεση του αγώνα στον οποίο έχουν ορισθεί Διαιτητές άλλων Συνδέσμων, να καταβάλει τα έξοδα μετακίνησης, διαφορετικά μηδενίζεται.

Εάν δε το σωματείο που έχει τιμωρηθεί, αγωνίζεται εκτός έδρας και οι διαιτητές προέρχονται από διαφορετικούς συνδέσμους, τότε το σωματείο που εκτίει την ποινή, είναι υποχρεωμένο να καταβάλει  την διαφορά των χρημάτων που απαιτούνται, για τη μετακίνηση των διαιτητών.

Σε περίπτωση τιμωρίας του γηπέδου - έδρας της ομάδας, η ομάδα που τιμωρείται, εκτίει την ποινή της, σύμφωνα με όσα ορίζονται στο άρθρο 82, του Πειθαρχικού Δικαίου σωματείων, του Κανονισμού Πρωταθλημάτων της Ε.Ο.Κ.

Σε περίπτωση πλαστοπροσωπίας δύναται η Ένωση να παρεμβαίνει, εφόσον αυτή διαπιστωθεί εντός γηπέδου ή υπάρξει υποβολή ένστασης της αντίπαλης ομάδας, τότε η υπόθεση  εισάγεται για συζήτηση στο Δ.Σ. της Ε.Σ.ΚΑ.Ν.Α. Στην περίπτωση αυτή, αν διαπιστωθεί η πλαστοπροσωπία, το σωματείο θα αποβάλλεται αμέσως από το Πρωτάθλημα της τρέχουσας αγωνιστικής περιόδου και θα υποβιβάζεται στην αμέσως  επόμενη Κατηγορία. Ο προπονητής που υπογράφει το Φύλλο Αγώνα, θα καλείται σε απολογία από το Δ.Σ. της Ε.Σ.ΚΑ.Ν.Α. Σε περίπτωση τιμωρίας του, η ποινή του θα κοινοποιείται στην Ε.Ο.Κ., στις Ενώσεις και Τοπικές Επιτροπές, καθώς και στον Σ.Ε.Π.Κ.

Με απόφαση του Δ.Σ. της Ε.Σ.ΚΑ.Ν.Α., στις περιπτώσεις πλαστοπροσωπίας αθλητών που έχουν τελεσιδικίσει οι σχετικές ενστάσεις, οι υπαίτιοι εκτός της επιβολής των πειθαρχικών ποινών, θα παραπέμπονται στον Αθλητικό Εισαγγελέα και στην Επιτροπή Φιλάθλου Πνεύματος της Ελληνικής Ολυμπιακής Επιτροπής.

Σε περίπτωση επιβολής ποινής «κεκλεισμένων των θυρών» σε σωματείο, η ποινή μετατρέπεται στη διεξαγωγή των αγώνων στην έδρα του αντιπάλου, για όσο διάστημα διαρκεί η τιμωρία.

 

ΑΡΘΡΟ 12ο : ΝΙΚΗΤΗΣ ΑΓΩΝΑ – ΒΑΘΜΟΛΟΓΙΑ

 

Ο αγώνας στο Τουρνουά θα έχει σκορ και νικητή αγώνα, αλλά δεν τηρείται βαθμολογία, δεν υπάρχει επόμενη φάση και δεν ανακηρύσσεται πρωταθλητής.

 

ΑΡΘΡΟ 13ο : ΟΡΙΣΜΟΣ ΔΙΑΙΤΗΤΩΝ – ΚΡΙΤΩΝ

 

Στους αγώνες ορίζονται δύο (2) διαιτητές και δύο (2) κριτές. Το κόστος τους είναι δώδεκα (12) ευρώ ανά διαιτητή και οκτώ (8) ευρώ ανά κριτή, και θα καλύπτεται από το γηπεδούχο σωματείο. Κατόπιν τα χρήματα θα επιστρέφονται στα σωματεία από την Ε.Ο.Κ., σύμφωνα με τα όσα έχουν ήδη ανακοινωθεί σχετικά.

Σε περίπτωση ματαίωσης ή διακοπής αγώνα μέχρι την λήξη του Α ́ ημιχρόνου για οποιονδήποτε λόγο, τα οδοιπορικά των διαιτητών και κριτών που έχουν προσέλθει, καταβάλλονται από το γηπεδούχο σωματείο αλλά περιορίζονται στο ήμισυ, ενώ κατά την επανάληψη του αγώνα τα οδοιπορικά των διαιτητών και κριτών καταβάλλονται και πάλι και από το γηπεδούχο σωματείο.

Σε περίπτωση διακοπής του αγώνα μετά την έναρξη του Β ́ ημιχρόνου για οποιονδήποτε λόγο, τα οδοιπορικά των διαιτητών και κριτών που έχουν προσέλθει, καταβάλλονται και από το γηπεδούχο σωματείο στο ακέραιο.

 Στην επανάληψη του αγώνα καταβάλλεται από το γηπεδούχο σωματείο το ήμισυ του ποσού των οδοιπορικών.

 

 

ΑΡΘΡΟ 14o : ΟΡΙΣΜΟΣ ΙΑΤΡΟΥ

 

Σχετικά με την ιατρική κάλυψη του αγώνα προβλέπονται πιστοποιημένοι ιατροί ή πιστοποιημένοι διασώστες από το ΕΚΑΒ ή τον Ερυθρό Σταυρό καθώς και από άλλους πιστοποιημένους φορείς του Υπουργείου Υγείας. Όσα Σωματεία τοποθετούν διασώστες εκτός ΕΚΑΒ και Ερυθρού Σταυρού θα πρέπει να διαθέτουν πιστοποίηση από τον Ευρωπαϊκό Οργανισμό Αναζωογόνησης (European Resuscitation Council) γνωστό ως ERC.

Η ανωτέρω υποχρέωση αφορά τα γηπεδούχα σωματεία.

Σε περίπτωση καθυστέρησης άφιξης του προσώπου του προηγούμενου εδαφίου η καθυστέρηση έναρξης του αγώνα δεν μπορεί να παραταθεί πέραν των 30’ λεπτών. Ο αγώνας θα αναβάλλεται και και θα ορίζεται εκ νέου σε σύντομο χρονικό διάστημα από την Επιτροπή Πρωταθλημάτων, στην έδρα του φιλοξενούμενου σωματείου, με το αρχικά γηπεδούχο να είναι εκ νέου υποχρεωμένο για την παρουσία ιατρού, διατηρώντας επίσης και όλες τις υπόλοιπες υποχρεώσεις που απορρέουν από την ιδιότητά του γηπεδούχου.

 

ΑΡΘΡΟ 15ο : MVP ΑΓΩΝΑ

 

Μετά το τέλος των παιχνιδιών οι προπονητές των δύο ομάδων υποχρεούνται να ανακοινώσουν στον κριτή του αγώνα τις δύο καλύτερες αθλήτριες της αντίπαλης ομάδας. Ο κριτής θα τσεκάρει το αντίστοιχο κουτάκι δίπλα στα ονόματα των MVP, στο ειδικό φύλλο αγώνος (Ε.Φ.Α.), οι οποίοι δεν θα ανακοινώνονται για κανέναν λόγο σε έντυπα ή ηλεκτρονικά μέσα, και ειδικά στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης.

Στο τέλος της αγωνιστικής περιόδου θα εξεταστεί από τη διοργανώτρια αρχή η διεξαγωγή “ALL STAR GAME

 

ΑΡΘΡΟ 16ο : ΥΓΕΙΟΝΟΜΙΚΟ ΠΡΩΤΟΚΟΛΛΟ

 

Εφόσον η Εθνική Επιτροπή Προστασίας Δημόσιας Υγείας, ορίσει την εφαρμογή περιορισμών για την πρόληψη έναντι του κορονοϊού Covid-19, οι αγώνες θα διεξάγονται σύμφωνα με το Υγειονομικό Πρωτόκολλο Αγώνων Καλαθοσφαίρισης, όπως αυτό θα ισχύει.

 

ΑΡΘΡΟ 17ο: ΓΕΝΙΚΕΣ ΟΔΗΓΙΕΣ

 

Για κάθε θέμα που θα προκύψει κατά τη διεξαγωγή του τουρνουά και που δεν προβλέπεται από την παρούσα προκήρυξη, καθώς και για κάθε ασάφεια που έχει ανάγκη από διευκρίνιση ή συμπλήρωση, αποφασίζει το ΔΣ της Ένωσης κατόπιν συνεννόησης με το αρμόδιο τμήμα της Ομοσπονδίας.

Η αντίστοιχη Ένωση διατηρεί το αποκλειστικό δικαίωμα της παραχώρησης της άδειας τηλεοπτικής μετάδοσης των αγώνων του τουρνουά μέσω του οποιουδήποτε δημόσιου ή ιδιωτικού τηλεοπτικού μέσου (τηλεόραση, διαδικτυακούς τόπους, internet, κλπ) με αυστηρή τήρηση του GDPR.

 

 

 

Για το Διοικητικό Συμβούλιο

 

Ο Πρόεδρος                                                        Ο Γενικός Γραμματέας

 

       Κίμων Γκιουλιστάνης                                               Κώστας Φραγκούλης

 




Δεν υπάρχουν σχόλια: