ΕΟΚ | Εθνική Νεανίδων: Λιθουανία – Ελλάδα 83-67 - Κριμίλη: Στόχος μας οι 3 νίκες στα επόμενα παιχνίδια - Γερεουδάκης: Ικανοποίηση από την προσπάθεια και την εικόνα της ομάδας - ΕΣΚΑΝΑ

ΣΕ ΤΙΤΛΟΥΣ

Ένωση Σωματείων Καλαθοσφαίρισης Νότιας Αττικής

4.8.18

ΕΟΚ | Εθνική Νεανίδων: Λιθουανία – Ελλάδα 83-67 - Κριμίλη: Στόχος μας οι 3 νίκες στα επόμενα παιχνίδια - Γερεουδάκης: Ικανοποίηση από την προσπάθεια και την εικόνα της ομάδας

Την ήττα γνώρισε η Εθνική Νεανίδων από τη Λιθουανία με 83-67 σε αγώνα της 2ηςαγωνιστικής του Β΄ ομίλου για το Ευρωπαϊκό Πρωτάθλημα που διεξάγεται στην Αυστρία.

Η Λιθουανία αν και προηγήθηκε στο σκορ στο ξεκίνημα (17-10) βρήκε την αντίσταση της ελληνικής ομάδας και με το τρίποντο της Βαντσιούρη το σκορ έγινε 18-18 (1΄37΄΄). Στη δεύτερη περίοδο η Λιθουανία επέβαλε το ρυθμό της και γρήγορα προηγήθηκε με διψήφια διαφορά (32-22), με την ελληνική ομάδα όμως να διατηρεί επαφή με το καλάθι και το σκορ.

Οι Λιθουανές ξεκίνησαν με ένα σερί 9-0 στην τρίτη περίοδο (51-32), γεγονός που τους επέτρεψε να διαχειριστούν διαφορετικά τη συνέχεια του αγώνα. Η επιθετική δεινότητα της Κριμίλη δεν ήταν αρκετή για να αλλάξει τη ροή του αγώνα και σε συνδυασμό με την έξοδο της Εζέτζα με 5 φάουλ, επέτρεψαν στη Λιθουανία να επικρατήσει με το τελικό 83-67.

Δεκάλεπτα: 23-20, 42-32, 63-50, 83-67

Διαιτητές: Γιόβανιτς (Βοσνία και Ερζεγοβίνη), Τσέντερ (Ρουμανία), Φρέντρικσον (Ισλανδία)

Λιθουανία (Ουμπάρτας): Ντονιτσάιτ 12(1), Κοπάιτ 2, Σετζάιτε 11, Σριμπικάιτε 10(1), Ζαμποκάιτε 8(1), Κουζμινσκάιτ 3(1), Ματιουκάιτ 6, Μικελιονάιτε 13, Παλιουλίτε 5, Σινισκάιτε 6(1), Ουρμπονάιτ 7.

Ελλάδα (Γερεουδάκης): Χατζηβασιλείου 5(1), Γιαννούσιου 7, Καρακασίδου, Κασδαγλή 3, Βαντσιούρη 10(1), Εζέτζα, Γασπαράτου 2, Κατσαμούρη 1, Κούκη 9, Κριμίλη 21(2), Κριμιτζά 2, Πράπα 7(1).

*Αύριο η Εθνική Νεανίδων θα αντιμετωπίσει την Ελβετία (14.30).

Κριμίλη: Στόχος μας οι 3 νίκες στα επόμενα παιχνίδια
Η Ιωάννα Κριμίλη η οποία πραγματοποίησε σπουδαία εμφάνιση με 21 πόντους και 5 ασίστ, εξήγησε τι δεν πήγε καλά στο παιχνίδι με τη Λιθουανία: «Ξεκινήσαμε συγκεντρωμένες στον αγώνα, όμως ήρθε ο τραυματισμός της Πράπα που ήταν κάτι το οποίο μας επηρέασε αρνητικά. Έγιναν λάθη στην άμυνα, ενώ δεν ακολουθήσαμε σωστά το πλάνο που είχαμε στην επίθεση. Έχουμε προετοιμαστεί κατάλληλα και στόχος μας πλέον είναι οι 3 νίκες στα επόμενα παιχνίδια προκειμένου να πάρουμε την πρόκριση για τους “8”».


Γερεουδάκης: Ικανοποίηση από την προσπάθεια και την εικόνα της ομάδας

Ικανοποιημένος από την προσπάθεια που κατέβαλαν οι αθλήτριες της Εθνικής Νεανίδων, παρά την ήττα από τη Λιθουανία, δήλωσε ο ομοσπονδιακός προπονητής Γιάννης Γερεουδάκης: «Ήταν ένα πολύ δύσκολο παιχνίδι για εμάς. Τα κορίτσια προσπάθησαν πάρα πολύ, όμως ένα διάστρεμμα της Πράπα μας αποσυντόνισε, ενώ και τα γρήγορα φάουλ που καταλόγισαν στην Εζέτζα μας δημιούργησαν πρόβλημα. Χάσαμε κάποια εύκολα καλάθια γεγονός που επέδρασε αρνητικά στην γενικότερη ψυχολογία μας. Οι Λιθουανές είναι όλες πολύ ψηλές αθλήτριες και απέναντι σε μια τέτοια ομάδα δεν μπορείς να κάνεις λάθος γιατί σε «τιμωρούν» άμεσα. Υστερήσαμε στα ριμπάουντ και δεχθήκαμε 20 πόντους από δεύτερες επιθέσεις και αυτό είναι ένα στοιχείο που πολύ δύσκολα μπορεί να το αντιμετωπίσει κάποια ομάδα. Γενικά η εικόνα μας στον αγώνα ήταν καλή. Συνεχίζουμε τη προσπάθεια και τη σκληρή δουλειά για τα επόμενα παιχνίδια».

basket.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια: