ΕΘΝΙΚΗ ΑΝΔΡΩΝ | Ελλάδα-Τουρκία 70-56. Δηλώσεις Κατσικάρη-Αταμάν - ΕΣΚΑΝΑ

ΣΕ ΤΙΤΛΟΥΣ

Ένωση Σωματείων Καλαθοσφαίρισης Νότιας Αττικής

21.8.14

ΕΘΝΙΚΗ ΑΝΔΡΩΝ | Ελλάδα-Τουρκία 70-56. Δηλώσεις Κατσικάρη-Αταμάν



Η ελληνική ομάδα έδειξε το καλό της πρόσωπο στο φιλικό με την Τουρκία στο ΟΑΚΑ και επιβλήθηκε 70-56. Το επόμενο φιλικό ανάμεσα στις δύο ομάδες θα διεξαχθεί την Παρασκευή 22 Αυγούστου στις 21.00 στην Κωνσταντινούπολη.

Ο έλεγχος του παιχνιδιού ανήκε στην Ελλάδα στο πρώτο ημίχρονο. Ανοίγοντας το ρυθμό, με δυνατή άμυνα και μαχητικότητα στο ριμπάουντ οι Έλληνες παίκτες προηγήθηκαν 5-0 (2') και 9-4 (4'). Οι Τούρκοι μείωσαν (11-9, 6'27''), πριν το αντιπροσωπευτικό μας συγκρότημα πατήσει και πάλι το γκάζι για να οδηγήσει ως το +10 (21-11, 9'10''). Ένα δεύτερο "χαλάρωμα" της ελληνικής ομάδας επέστρεψε στην Τουρκία να πλησιάσει (24-21, 12'), αλλά όχι και να απειλήσει ουσιαστικά. Γρήγορα η διαφορά έφτασε πάλι σε διψήφια τιμή (31-21, 13'25''), για να ανέβει ως το +15 (38-23, 13'25'') και το ημίχρονο να κλείσει 41-33. Στα αξιοσημείωτα του πρώτου μισού η πρώτη παρουσία του Νικ Καλάθη σε αγώνα προετοιμασίας της Εθνικής Ομάδας με 3 ασίστ σε 4' που βοήθησαν την Ελλάδα να δημιουργήσει για πρώτη φορά μια διαφορά στον αγώνα. Αλλά και το κάρφωμα του Γιάννη Αντετοκούνμπο στον αιφνιδιασμό που σήκωσε το γήπεδο στο πόδι.

Ο Φώτης Κατσικάρης είδε τους παίκτες του να κρατούν σταθερά τα ηνία της αναμέτρησης και στο τρίτο δεκάλεπτο. Από το +6 (45-39) που βρέθηκαν οι παίκτες του, τους είδε να φτάνουν στο +15 και πάλι (56-41, 27') με την τρίτη περίοδο να κλείνει 58-48 και τον ομοσπονδιακό προπονητή να χρησιμοποιεί και τον μοναδικό παίκτη που δεν είχε επιστρατεύσει ως εκείνη τη στιγμή, τον Ανδρέα Γλυνιαδάκη. Ο οποίος χρεώθηκε με τρία φάουλ σχετικά γρήγορα για να επιστρέψει στον πάγκο. Ο Πρίντεζης με 4 συνεχόμενους πόντους έγραψε το 62-48 (33'30''), για να γράψει ο Νικ Καλάθης το τελικό 70-56.

Διαιτητές: Χριστοδούλου, Μογκούλκοτς, Κορομηλάς

Δεκάλεπτα: 24-16, 41-33, 58-48, 70-56

Ελλάδα (Κατσικάρης): Μπουρούσης 4, Ζήσης 4, Βασιλειάδης 5, Καλάθης 12, Γλυνιαδάκης 1, Παπανικολάου 4, Σλούκας, Καϊμακόγλου 2, Βουγιούκας 9, Πρίντεζης 12, Μάντζαρης 5, Αντετοκούνμπο 12

Τουρκία (Αταμάν): Γκιουλέρ 6, Πρέλντζιτς, Τουντσερί 5, Σαβάς 10, Γκιονλούμ 7, Αρσλάν 9, Ασίκ 7, Ακιόλ 3, Αλντεμίρ 2, Μαχμούτογλου, Οσμάν 7


Δηλώσεις Κατσικάρη-Αταμάν


Ο ομοσπονδιακός τεχνικός, Φώτης Κατσικάρης, δήλωσε ικανοποιημένος από την εικόνα της Εθνικής μετά τη φιλική νίκη επί της Τουρκίας.

«Ίσως να ήταν το καλύτερο φιλικό, όπως έχει εξελιχθεί ο προγραμματισμός. Παίξαμε με μια ομάδα που έπαιζε ζώνη πολύ ψηλά και μας καθυστερούσε την επίθεση, κάτι που ήταν μια καλή δοκιμασία για μας. Τις τελευταίες πέντε μέρες θα βάλουμε και κάποια άλλα στοιχεία για να είμαστε έτοιμοι απέναντι σε οποιαδήποτε άμυνα. Η ομάδα αντέδρασε σωστά, δεν έχασε την ψυχραιμία της και έπαιξε καλή άμυνα. Χάσαμε πολλά εύκολα καλάθια, αλλά ίσως είναι θέμα δυνάμεων γιατί είχαμε ένα μεγάλο ταξίδι. Είμαι πολύ ικανοποιημένος από τη λειτουργία της ομάδας».

Για την επάνοδο του Νικ Καλάθη είπε: «Και ο Νικ χρειάζεται την προσαρμογή του. Αντιμετώπισε κάποιες δυσκολίες, αλλά είναι πανέξυπνος παίκτης και θα προσαρμοστεί σε αυτό που ζητάμε».

Σχετικά με την αγωνιστική άνοδο του Ίαν Βουγιούκα σχολίασε: «Ο Ίαν είχε έναν δύσκολο τραυματισμό και χρειαζόταν περισσότερο χρόνο, γιατί είναι βαρύ κορμί. Τον πιστέψαμε γιατί ξέρουμε ότι έχει ταλέντο. Αν νιώσει καλά το σώμα του και έχει καλά πατήματα μπορεί να μας βοηθήσει. Παιχνίδι με παιχνίδι είναι καλύτερος, όχι μόνο στην επίθεση, αλλά και στα ριμπάουντ και στην άμυνα. Είναι πολύ θετικό γιατί θα τον χρειαστούμε».

Μιλώντας για μεταχείριση του Γιάννη Αντετοκούνμπο δήλωσε: «Είναι πρωτόγνωρο για μας να εμφανιστεί ένα παιδί και τόσο σύντομα να παίξει στο ΝΒΑ και την Ανδρών. Χρειάζεται μια ιδιαίτερη μεταχείριση και στο παρκέ και στις προπονήσεις… παντού. Χρειάζεται προσοχή. Είναι ένα παιδί που δίνει τόσο μεγάλη ενέργεια στην ομάδα όταν είναι στο γήπεδο κι όταν ανοίγει τα χέρια του. Βοηθά πολύ στην άμυνα, στο ανοιχτό γήπεδο και έχει πολλά συν. Το θετικό είναι πως δεν πρέπει να σκοράρει, αλλά γνωρίζει πως η ομάδα χρειάζεται την ενέργειά του και οτιδήποτε παραπάνω θα είναι θετικό».

Σχετικά με την ανακοίνωση της τελικής δωδεκάδας είπε: «Η δωδεκάδα θα βγει μετά και το φιλικό της Τουρκίας, όταν επιστρέψουμε».

Τέλος, για το αν οι πολλές αλλαγές στη διάρκεια του αγώνα θα συνεχιστούν και στο Μουντομπάσκετ, είπε: «Σίγουρα το σημερινό φιλικό προσφερόταν για συχνές αλλαγές για να κρατήσουμε την ομάδα φρέσκια. Θα υπάρχει ένας κορμός και αν επιτρέπουν οι συνθήκες ενός αγώνα θα κάνουμε μεγαλύτερο rotation. Αυτό εξαρτάται και από τον αντίπαλο. Το θετικό είναι πως έχουμε μια ομάδα που δείχνει παντός καιρού, δηλαδή μπορεί να πάει και σε ψηλό και σε χαμηλό σκορ, γιατί θα αντιμετωπίσουμε ομάδες με διαφορετικό στυλ και πρέπει να έχουμε απαντήσεις».

Ο ομοσπονδιακός τεχνικός της Τουρκίας, Ενγκίν Αταμάν, δήλωσε: «Συγχαρητήρια στην ελληνική ομάδα. Νομίζω πως έπαιξαν πολύ καλύτερα από μας. Ειδικά στην αρχή του αγώνα, εμείς χάσαμε πολλά σουτ στην επίθεση σε εκείνο το διάστημα και μετά συνεχώς κυνηγούσαμε στο σκορ. Μας λείπουν παίκτες-κλειδιά σε αυτό το Παγκόσμιο Κύπελλο και έχουμε πρόβλημα στο σκορ. Προσπαθούμε να λύσουμε αυτό το πρόβλημα, αλλά δεν είναι εύκολο. Η ελληνική ομάδα είναι πολύ έμπειρη, έχει πολύ καλό προπονητή και σημαντικούς παίκτες σε ομάδες της Ευρωλίγκας, ενώ παίζοντας και στην έδρα της είναι φυσικό να κερδίζει. Για μας ήταν ένα καλό τεστ, όπως με την πίεση σε όλο το γήπεδο που κατέληγε σε ζώνη. Το τελικό σκορ, ωστόσο, δείχνει την πραγματική εικόνα για τις δύο ομάδες στον αγώνα».







Δεν υπάρχουν σχόλια: