ΕΘΝΙΚΗ ΑΝΔΡΩΝ | Ελλάδα-Κροατία 66-68. Δηλώσεις Κατσικάρη - Βασιλειάδη – Σλούκα - ΕΣΚΑΝΑ

ΣΕ ΤΙΤΛΟΥΣ

Ένωση Σωματείων Καλαθοσφαίρισης Νότιας Αττικής

11.8.14

ΕΘΝΙΚΗ ΑΝΔΡΩΝ | Ελλάδα-Κροατία 66-68. Δηλώσεις Κατσικάρη - Βασιλειάδη – Σλούκα


Η Εθνική Ομάδα έχασε στο νήμα στην τρίτη της αναμέτρηση στο τουρνουά του Πο με την Κροατία να παίρνει τη νίκη 68-66.

Εντυπωσιακή ήταν η Κροατία στα πρώτα λεπτά του αγώνα και έδειξε να έχει τον πλήρη έλεγχο, φτάνοντας να προηγηθεί με 8 (0-8, 225) και 10 (3-13, 446) πόντους λίγο αργότερα. Ο Κώστας Παπανικολάου ήταν ο πρώτος που έδωσε κάποιες λύσεις επιθετικά με δύο εύστοχα σουτ τριών πόντων, για να προστεθεί στην εξίσωση και ο Γιάννης Αντετοκούνμπο και να πλησιάσει η Ελλάδα στους πέντε πόντους (8-13, 540). Οι Κροάτες εκμεταλλεύτηκαν την ευστοχία τους ειδικά στα σουτ τριών πόντων, έφτασαν στο 8-17 (620), πριν η ελληνική ομάδα επιστρέψει ξανά, δυναμώνοντας στην άμυνα, ως το 17-20. Το σκηνικό έδειξε να επαναλαμβάνεται στο δεύτερο δεκάλεπτο με τους Κροάτες να πηγαίνουν ως το +8 (17-25, 11), την Ελλάδα να επιστρέφει (21-25, 1333) και το ίδιο να γίνεται και στη συνέχεια με τη διαφορά να πηγαίνει από τους 9 πόντους (21-30, 1540) στους τρεις αυτή τη φορά (31-34, 1930) πριν το ημίχρονο κλείσει 31-36. Στα αρνητικά για το αντιπροσωπευτικό μας συγκρότημα και το γεγονός ότι Παπανικολάου και Ζήσης είχαν ήδη από τρία φάουλ με την ολοκλήρωση του πρώτου εικοσαλέπτου.

Στα πρώτα λεπτά της τρίτης περιόδου με το τρίτο του φάουλ χρεώθηκε και ο Αντετοκούνμπο με την ελληνική ομάδα να δείχνει να βρίσκει το ρυθμό της και να πατά στα πόδια της πιο σταθερά με τον Γιάννη Μπουρούση να δίνει το προβάδισμα με τρίποντο (41-39, 2430). Ο Κώστας Σλούκας ήταν αυτός που διεύρυνε τη διαφορά (43-39, 26). Η Κροατία πήρε προσωρινά και πάλι το προβάδισμα (46-47, 29) με τον Βλαδίμηρο Γιάνκοβιτς να.. αποκαθιστά την τάξη (48-47, 2915) και τον Ίαν Βουγιούκα στον αιφνιδιασμό να οδηγεί στο +3 (50-47). Η επιστροφή στον αγώνα, έδωσε τον πρώτο λόγο και πάλι στους Κροάτες που με ένα 12-0 έφτασαν στο 50-59 (3325). Παπανικολάου και Καϊμακόγλου κατέβασαν το δείκτη της διαφοράς (55-59, 3410). Η Κροατία όμως ήταν αυτή που έφτασε στη νίκη στο τέλος με το τελικό 66-68 και αφού η ελληνική ομάδα είχε ροκανίσει τη διαφορά, χάνοντας την ευκαιρία στο τέλος να πάρει το θετικό αποτέλεσμα ή να στείλει τον αγώνα στην παράταση.

Δεκάλεπτα: 17-20, 31-36, 50-47, 66-68.

Ελλάδα (Κατσικάρης): Μπουρούσης 9, Ζήσης 9, Βασιλειάδης 9, Γλυνιαδάκης, Παπανικολάου 11, Σλούκας 4, Καϊμακόγλου 9, Γιάνκοβιτς 2, Βουγιούκας 2, Μάντζαρης 3, Αθηναίου, Αντετοκούνμπο 8.

Κροατία (Ρέπεσα): Τόμιτς 4, Άντριτς, Μπογκντάνοβιτς 10, Σάριτς 14, Ρούντεζ 9, Ούκιτς 7, Μάρκοτα 10, Λαφαγέτ 4, Μπίλαν, Χεζόνια 10, Μπάμπιτς.

Διαιτητές: Ταουρίνο, Μάριτσιτς, Βοΐνοβιτς.


Δηλώσεις Φ. Κατσικάρη για τον αγώνα με την Κροατία






H Εθνική Ομάδα ολοκλήρωσε τις υποχρεώσεις της στο τουρνουά του Πο και επιστρέφει αύριο στο απόγευμα (αναμένεται στις 17.20 στο «Ελευθέριος Βενιζέλος») με μία νίκη, δύο ήττες και πολλές σημειώσεις στα μπλοκάκια των μελών του τεχνικού επιτελείου. Ο Φώτης Κατσικάρης τόνισε μετά την τρίτη αναμέτρηση.
«Είναι αλήθεια ότι είμαι αρκετά ικανοποιημένος και ειδικά με το εξής: Ήταν το τρίτο συνεχόμενο παιχνίδι μετά από μια προετοιμασία και η ομάδα ήταν πάλι εκεί, με τα λάθη και τις αδυναμίες της, αλλά και με βελτίωση σε κάποια σημεία. Αυτή τη φορά ήμασταν καλύτεροι σε μεγαλύτερο ποσοστό σε αυτό που ζητήσαμε, στην άμυνα και ειδικά στο πικ εντ ρολ. Παίξαμε καλύτερα σε σχέση με το χθεσινό παιχνίδι και μετά το πρώτο δεκάλεπτο που είχαμε πάλι πρόβλημα στο ριμπάουντ, νομίζω ότι δεν μας πήραν κανένα επιθετικό για τριάντα λεπτά. Κι αυτό είναι ένα μεγάλο συν, γιατί αυτή την ανάλυση κάνεις, παίζοντας αυτά τα παιχνίδια. Και ήταν θετικό, ότι είδαμε αυτά τα δύο πράγματα που είχαμε πρόβλημα στα δύο πρώτα παιχνίδια, στην άμυνα στο πικ εντ ρολ και στα ριμπάουντ, να λειτουργούν καλύτερα απέναντι σε μια καλή ομάδα με ψηλά κορμιά, πλήρης σε όλες τις θέσεις. Κάναμε αρκετά καλή δουλειά. Επειδή αυτό που κάνουμε είναι καινούριο και για μένα ακόμη, θέλαμε να δούμε σχήματα. Ουσιαστικά κοουτσάραμε την ομάδα με αυτόν τον τρόπο στα φιλικά με διαφορετικά σχήματα, συνεργασίες, να δούμε τι λειτουργεί και γι αυτό το λόγο, ενώ είχαμε το σκάουτινγκ των αντιπάλων, δεν προχωρήσαμε σε αυτό το δρόμο. Δεν δώσαμε πληροφορίες στην ομάδα σε ότι αφορά τους αντιπάλους σε αυτό το τουρνουά. Είναι σημαντικό αυτό που λέω, γιατί οι παίκτες θα έπρεπε να αναγνωρίσουν καταστάσεις μόνοι τους στη διάρκεια του παιχνιδιού. Ήταν κάτι που θέλαμε. Εννοείται ότι αναλύσαμε το δικό μας παιχνίδι, καθημερινά κάναμε μίτινγκ με τους παίκτες, θέλαμε να ασχοληθούμε με εμάς, τι πρέπει και τι δεν πρέπει να κάνουμε. Θέλαμε αυτά που ετοιμάζουμε στις προπονήσεις, να τα δούμε στο παιχνίδι. Θέλαμε οι παίκτες να είναι σε ετοιμότητα να διαβάσουν τις καταστάσεις. Είδαμε αρκετά πράγματα και τώρα επιστρέφοντας, περιμένουμε να ενσωματωθεί και ο Πρίντεζης στις προπονήσεις. Θα αλλάξουμε ρυθμό στις προπονήσεις, γιατί έρχεται και το επόμενο τουρνουά στη Λιθουανία. Είμαι πάρα πολύ ικανοποιημένος όπως εξελίχθηκαν τα τρία παιχνίδια, για να δούμε ποιες αδυναμίες έχουμε και πού θα πρέπει να δουλέψουμε. Τις αναγνωρίσαμε από την αρχή κι αυτό είναι σημαντικό για μια καινούρια ομάδα. Θέλουμε να δούμε τις δυνατότητες που έχουμε στο κομμάτι αυτό, μετά την επίθεση της ταχύτητας της εκτέλεσης, της κυκλοφορίας της μπάλας που θα είναι από τα βασικά χαρακτηριστικά της ομάδας και τη σωστή λειτουργία ειδικών καταστάσεων. Και το τουρνουά βοήθησε σε αυτό και στον αγώνα με τη Σερβία που νικήσαμε στο τέλος, αλλά και στον σημερινό αγώνα, όταν στα 20 μετά από τάιμ άουτ, λειτούργησε η άμυνα και είχαμε την επίθεση και τη δυνατότητα να νικήσουμε».
Τι έχει πρώτο στη λίστα του ο Κατσικάρης και θα ήθελα να δει να βελτιώνεται; «Πρώτα την άμυνα και κυρίως τα χέρια. Η ομάδα αρχίζει σιγά-σιγά να χρησιμοποιήσει τα χέρια. Και θα πρέπει να είμαστε συνεπείς στην άμυνα, εκεί που υπάρχει ένα πρόβλημα όχι τόσο με τον Μπουρούση, όσο με τον Βουγιούκα καθαρά στην ταχύτητα της αντίδδρασης σε πικ εντ ρολ καταστάσεις, γιατί δεν έχει την ίδια εκρηκτικότητα. Και φυσικά τα ριμπάουντ. Είναι τα τρία βασικά κομμάτια. Αυτό που με χαροποίησε ήταν ο χαρακτήρας της ομάδας που πάλεψε σε όλους τους αγώνες ως το τέλος. Επιστρέφουμε με γεμάτα μπλοκάκια για να συνεχίσουμε τη δουλειά.»


Δηλώσεις Βασιλειάδη – Σλούκα

Το αποτέλεσμα δεν μετράει... Οχι στα φιλικά τουλάχιστον. Κώστας Βασιλειάδης και Κώστας Σλούκας τόνισαν πως η Εθνική θα είναι έτοιμη όταν θα πρέπει...


Κώστας Βασιλειάδης:


«Η Σερβία με την Κροατία είναι πάνω κάτω ίδια σχολή, πολύ πικ εν ρολ... Οι Γάλλοι τρέχουν περισσότερο... Ηταν τα πρώτα μας φιλικά παιχνίδια και ο στόχος ήταν να δούμε που βρισκόμαστε. Νομίζω πως είμαστε σε καλό δρόμο. Αν δεν είχαμε τους τραυματισμούς και τον Νικ εκτός η εικόνα πιστεύω πως θα ήταν καλύτερη. Σιγά σιγά βρίσκουμε τον εαυτό μας, μπαίνουμε καλύτερα στα παιχνίδια και ξέρουμε καλύτερα τι θέλουμε στο παρκέ. Πρέπει να βελτιωθούμε στα ριμπάουντ, ήμασταν πάρα πολύ κακοί σε αυτόν τον τομέα και στα τρία παιχνίδια και νομίζω πως θα είμαστε έτοιμοι για το παγκόσμιο.

Τα προηγούμενα χρόνια κερδίζαμε όλα τα παιχνίδια και χάναμε στα επίσημα. Καλύτερα να χάνεις τώρα και να κερδίζεις στα επίσημα. Ολοι το θέλουν αυτό. Φυσικά δεν μας αρέσει να χάνουμε, αλλά είναι παιχνίδια που γίνεται ροτέισιον και παίζουν όλα τα παιδιά για να δούμε που βρισκόμαστε. Είναι φυσιολογικό. Το θέμα είναι να δεις την ομάδα πως παίζει, πως ρολάρει, πως βελτιώνεται σε κάθε παιχνίδι και όχι το τελικό αποτέλεσμα. Οχι τώρα τουλάχιστον...

Στο πρώτο παιχνίδι, λόγω της σκληρής προετοιμασίας, όλα τα παιδιά παίζαμε δύο λεπτά και μπουκώναμε. Παιχνίδι με παιχνίδι όμως όλοι μας αισθανόμαστε καλύτερα... Τώρα θα συνεχίσουμε 2-3 μέρες την δουλειά στην Αθήνα και μετά θα πάμε στην Λιθουανία, όπου πιστεύω πως θα είμαστε πολύ καλύτεροι σε αυτό το τουρνουά».


Κώστας Σλούκας:

«Η κούραση από τις δυνατές προπονήσεις είναι εμφανέστατη. Σιγά σιγά ξεκαθαρίζουν οι ρόλοι. Έλλειπαν δύο βασικοί μας παίκτες. Το σημαντικό όμως δεν είναι το τι κάνουμε στα φιλικά, αλλά το τι θα κάνουμε στους αγώνες του Παγκοσμίου Πρωταθλήματος. Εκεί στοχεύουμε...

Είναι τιμή για όλους μας που είμαστε εδώ. Από τον πρώτο παίκτη μέχρι τον φροντιστή, όλοι μας προετοιμαζόμαστε και δίνουμε το 100% μας για να είμαστε έτοιμοι όταν θα πρέπει. Υπάρχει νέος προπονητής, υπάρχουν αρκετοί νέοι παίκτες και όλοι προσπαθούμε να ασπαστούμε την φιλοσοφία του κόουτς. Το βασικό και αυτό που βλέπω εγώ είναι κάτι που υπήρχε και τα προηγούμενα χρόνια... Είμαστε δεμένη ομάδα και σε αυτό πρέπει να βασιστούμε... Να παίζουμε ένας για όλους και όλοι για έναν... Αυτό έχουμε πει και στα αποδυτήρια και αυτό προσπαθούμε να κάνουμε πράξη... Μια μπάλα, μια πάσα, μια άμυνα... Ολα είναι σημαντικά...

Δεν θα πρέπει να υπάρχει υπέρμετρη αισιοδοξία, αλλά ούτε και κατεβασμένα κεφάλια... Πρέπει να πηγαίνουμε παιχνίδι παιχνίδι. Εχουμε μπροστά μας τρία δυνατά φιλικά την επόμενη εβδομάδα. Πρέπει να είμαστε έτοιμοι όταν θα πρέπει. Θέλουμε να κερδίζουμε και τα φιλικά, αλλά τα σημαντικά παιχνίδια είναι στο παγκόσμιο».

Πηγή : www.basket.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια: