ANAKATATAΞΕΙΣ ΣΤΙΣ ΕΘΝΙΚΕΣ ΚΑΤΗΓΟΡΙΕΣ ΑΝΔΡΩΝ ΠΟΥ ΕΥΝΟΟΥΝ ΤΙΣ ΟΜΑΔΕΣ ΤΗΣ ΕΣΚΑΝΑ - ΕΣΚΑΝΑ

ΣΕ ΤΙΤΛΟΥΣ

Ένωση Σωματείων Καλαθοσφαίρισης Νότιας Αττικής

10.7.13

ANAKATATAΞΕΙΣ ΣΤΙΣ ΕΘΝΙΚΕΣ ΚΑΤΗΓΟΡΙΕΣ ΑΝΔΡΩΝ ΠΟΥ ΕΥΝΟΟΥΝ ΤΙΣ ΟΜΑΔΕΣ ΤΗΣ ΕΣΚΑΝΑ



Σημαντικές ανακατατάξεις των συλλόγων στις Εθνικές κατηγορίες αποφάσισε το χθεσινό Δ.Σ. της ΕΟΚ σύμφωνα με τις οποίες ο Εθνικός Πειραιά θα αγωνίζεται στην νέα περίοδο στην Β΄ Εθνική κατηγορία όμιλος Νότου σαν πρώτος επιλαχών από την Γ΄ Εθνική ανδρών. Την κενή θέση του στην Γ΄ Εθνική Νότου (2ος όμιλος) καταλαμβάνει ο Ίκαρος Ν. Σμύρνης σαν πρώτος  επιλαχών (δεύτερος) στην Α΄ ΕΣΚΑΝΑ  ανδρών .
Σύμφωνα με τις προκηρύξεις της ΕΣΚΑΝΑ η άνοδος του Ικάρου Ν. Σμύρνης στην Γ΄ Εθνική επιφέρει αλυσιδωτές ανόδους των πρώτων επιλαχώντων από όλες τις κατηγορίες ανδρών.

Αυτό σημαίνει ότι η Ελευθερία Μοσχάτου ανέρχεται στην Α΄ ανδρών σαν 4η της Β΄(2012-13)  , η Προοδευτική ανέρχεται στην Β΄ ανδρών σαν 4η της Γ΄ (2012-13)  και η Εν. Αμφιάλης ανέρχεται στην Γ΄ ανδρών σαν 5η της Δ΄ της περιόδου  2012-13 . 

Όσον αφορά τις κληρώσεις των πρωταθλημάτων ανδρών της ΕΣΚΑΝΑ δεν θα υπάρξουν αλλοιώσεις,  με εξαίρεση την τοποθέτηση ανά κατηγορία της ομάδας που προήχθη στην θέση εκείνης που προήχθη στην πιο πάνω κατηγορία . Ήδη μάλιστα αυτή η αλλαγή πραγματοποιήθηκε και αναγράφεται στις κληρώσεις . Στο κύπελλο ανδρών δεν τίθεται θέμα αλλαγών αφού επιτρέπεται φέτος και η συμμετοχή ομάδων Β΄ Εθνικής .