ΠΡΟΣΟΧΗ 12.09.23 Η ΚΛΗΡΩΣΗ ΥΠΕΝΘΥΜΙΣΗ : ΕΙΔΙΚΗ ΠΡΟΚΗΡΥΞΗ Ε.Σ.ΚΑ.Ν.Α. ΓΙΑ Α΄ ΦΑΣΗ ΤΟΥ ΠΑΝΕΛΛΗΝΙΟΥ ΠΡΩΤΑΘΛΗΜΑΤΟΣ ΝΕΩΝ ΑΝΔΡΩΝ (U21) ΑΓΩΝΙΣΤΙΚΗΣ ΠΕΡΙΟΔΟΥ 2023-2024 - ΕΣΚΑΝΑ

ΣΕ ΤΙΤΛΟΥΣ

Ένωση Σωματείων Καλαθοσφαίρισης Νότιας Αττικής

3.9.23

ΠΡΟΣΟΧΗ 12.09.23 Η ΚΛΗΡΩΣΗ ΥΠΕΝΘΥΜΙΣΗ : ΕΙΔΙΚΗ ΠΡΟΚΗΡΥΞΗ Ε.Σ.ΚΑ.Ν.Α. ΓΙΑ Α΄ ΦΑΣΗ ΤΟΥ ΠΑΝΕΛΛΗΝΙΟΥ ΠΡΩΤΑΘΛΗΜΑΤΟΣ ΝΕΩΝ ΑΝΔΡΩΝ (U21) ΑΓΩΝΙΣΤΙΚΗΣ ΠΕΡΙΟΔΟΥ 2023-2024

 




ΕΙΔΙΚΗ ΠΡΟΚΗΡΥΞΗ Ε.Σ.ΚΑ.Ν.Α. ΓΙΑ Α΄ ΦΑΣΗ ΤΟΥ ΠΑΝΕΛΛΗΝΙΟΥ ΠΡΩΤΑΘΛΗΜΑΤΟΣ ΝΕΩΝ ΑΝΔΡΩΝ (U21) ΑΓΩΝΙΣΤΙΚΗΣ ΠΕΡΙΟΔΟΥ 2023-2024


Σύμφωνα με τις διατάξεις του Ν.2725/99, 3057/02, 3264/04 και 4726/20, του Καταστατικού της Ε.Ο.Κ., του Καταστατικού της Ε.Σ.Κ.Α.Ν.Α, του Γενικού Κανονισμού Οργάνωσης και Διεξαγωγής Διοργανώσεων της Ε.Ο.Κ., της Γενικής Προκήρυξης Πρωταθλημάτων 2023-2024 (της Ε.Ο.Κ.) και της υπ΄αριθμ. απόφασης Διοικητικού Συμβουλίου της Ε.Σ.Κ.Α.Ν.Α.

Π ρ ο κ η ρ ύ σ σ ο υ μ ε

Την Α΄Φάση του Πανελληνίου Πρωταθλήματος Νέων Ανδρών (U21) αγωνιστικής περιόδου 2023-2024 με τους πιο κάτω όρους:

ΑΡΘΡΟ 1ο: ΣΩΜΑΤΕΙΑ ΔΙΚΑΙΟΥΜΕΝΑ ΣΥΜΜΕΤΟΧΗΣ

Στο Πρωτάθλημα Νέων Ανδρών (U21) δικαιούνται να λάβουν μέρος όλα τα ενδιαφερόμενα αθλητικά σωματεία της Ε.Σ.Κ.Α.Ν.Α. και όποια σωματεία άλλων Ενώσεων προβλέπονται από την Γενική Προκήρυξη Πρωταθλημάτων αγωνιστικής περιόδου 2023-2024 της Ε.Ο.Κ.

ΑΡΘΡΟ 2ο: ΠΡΟΘΕΣΜΙΑ ΥΠΟΒΟΛΗΣ ΔΗΛΩΣΕΩΝ ΣΥΜΜΕΤΟΧΗΣ

α)Οι δηλώσεις συμμετοχής των Σωματείων πρέπει να υποβληθούν στην Ε.Σ.Κ.Α.Ν.Α. το αργότερο μέχρι την  29.08.2023  ,να περιλαμβάνουν τα στοιχεία που προβλέπονται από τον Γενικό Κανονισμό Οργάνωσης και Διεξαγωγής Διοργανώσεων της Ε.Ο.Κ. και για να γίνουν δεκτές θα πρέπει να είναι συμπληρωμένες πλήρως ειδικά ως προς το γήπεδο και την ώρα έναρξης του αγώνα.

β) Οι δηλώσεις συμμετοχής των σωματείων πρέπει να υποβληθούν στα γραφεία της Ε.Σ.Κ.Α.Ν.Α. αυτοπροσώπως ή με συστημένη επιστολή (πρωτότυπες) ή με ηλεκτρονικό ταχυδρομείο (email) στο eskana@otenet.gr.

γ) Υποβολή δηλώσεων με επιφυλάξεις απαγορεύονται με ποινή αποκλεισμού από το πρωτάθλημα .

δ) Η έναρξη του πρωταθλήματος θα καθορισθεί με συμπληρωματική προκήρυξη σίγουρα όμως θα είναι μετά την 01/10/2023 

ε) Η κλήρωση των αγώνων θα γίνει την Τρίτη 12.09.2023 στις 12.00  στα γραφεία της ΄Ενωσης (Σπάρτης 90 και Αραπάκη – Καλλιθέα )    (όχι δια ζώσης) .

ΑΡΘΡΟ 3ο: ΣΥΣΤΗΜΑ ΔΙΕΞΑΓΩΓΗΣ ΤΟΥ ΠΡΩΤΑΘΛΗΜΑΤΟΣ

α) Τα Σωματεία που μετέχουν στο Πρωτάθλημα θα συναντηθούν μεταξύ τους δύο φορές, όπως ορίζει ο Γενικός Κανονισμός Οργάνωσης και Διεξαγωγής Διοργανώσεων της Ε.Ο.Κ. και σύμφωνα με το πρόγραμμα που θα καταρτισθεί.

β) Οι αγώνες του Πρωταθλήματος θα διεξάγονται ημέρα ΤΕΤΑΡΤΗ.

Επισημαίνεται ότι απαγορεύεται οποιαδήποτε αλλαγή ημερομηνιών διεξαγωγής αγώνα, λόγω άλλων αγωνιστικών υποχρεώσεων του σωματείου ή κωλύματος προπονητή κλπ.

γ) Η Ε.Σ.Κ.Α.Ν.Α. διατηρεί το δικαίωμα ορισμού και δεύτερης αγωνιστικής ημέρας μέσα στην ίδια εβδομάδα στην περίπτωση που θα κρίνει αυτό αναγκαίο.

δ) Οι ομάδες από τις οποίες θα αποτελούνται θα γνωστοποιηθούν στα σωματεία την ημέρα της κλήρωσης.

ε) O τρόπος διεξαγωγής του Πρωταθλήματος θα εξαρτηθεί από τον αριθμό δηλώσεων συμμετοχής και θα κοινοποιηθεί στις ομάδες με έγγραφο συμπληρωματικής προκήρυξης μετά την κλήρωση.

στ) ΄Οσον αφορά για το πόσες ομάδες θα προκριθούν για την Β΄Φάση του Πανελληνίου Πρωταθλήματος που θα διοργανωθεί από την Ε.Ο.Κ. θα γνωστοποιηθούν επίσης με συμπληρωματική προκήρυξη.

Οι αγώνες θα διεξάγονται σύμφωνα με το πρόγραμμα που θα καταρτισθεί.

ΑΡΘΡΟ 4ο: ΓΗΠΕΔΑ ΑΓΩΝΩΝ

α) Όλοι οι αγώνες του Πρωταθλήματος θα διεξαχθούν σε κλειστά γήπεδα.

β) Τα σωματεία υποχρεώνονται να εξασφαλίσουν τα κλειστά γυμναστήρια που θα αγωνίζονται (Εθνικά, Δημοτικά, Ιδιωτικά) και τα οποία θεωρούνται ως έδρες τους.

γ) Σε περίπτωση που σωματείο δεν διαθέτει δικό του κλειστό γήπεδο, πρέπει μαζί με τη δήλωση συμμετοχής να υποβάλει στην Ε.Σ.Κ.Α.Ν.Α. και το έγγραφο, με το οποίο του παραχωρήθηκε το κλειστό γήπεδο που προτείνει σαν έδρα.

Επίσης πρέπει να αποστείλει στην Ε.Σ.Κ.Α.Ν.Α το έγγραφο με την απόφαση του αρμόδιου φορέα για την άδεια λειτουργίας του κλειστού γυμναστηρίου που θα χρησιμοποιήσει σαν έδρα σύμφωνα με την κείμενη νομοθεσία. Εάν κάποιο σωματείο αδυνατεί να εξασφαλίσει κλειστό γήπεδο σαν έδρα του, οι αγώνες του θα τελούνται στην έδρα των αντιπάλων του, εκτός εάν το Δ.Σ. της Ε.Σ.Κ.Α.Ν.Α. αποφασίσει διαφορετικά.

Επισημαίνεται, ότι οι αγώνες του πρωταθλήματος, πρέπει να διεξάγονται το νωρίτερο στις 19:30.

δ)Κάθε σωματείο οφείλει να δηλώσει γήπεδο. Σωματείο το οποίο δεν έχει δικό του γήπεδο πρέπει να δηλώσει άλλου σωματείου, Εθνικό ή Δημοτικό Γυμναστήριο, υποβάλλοντας έγγραφο εκείνου που του παραχωρεί το γήπεδο, ταυτόχρονα με τη δήλωση συμμετοχής.

ε)Το Σωματείο που αναγράφεται πρώτο στο πρόγραμμα των αγώνων θεωρείται γηπεδούχο και θα έχει όλες τις ευθύνες και υποχρεώσεις που απορρέουν από στην ιδιότητα του αυτή.

στ) Σε περίπτωση που αποκλεισθεί γήπεδο ή δεν είναι δυνατόν για οποιονδήποτε λόγο να τελεσθεί προγραμματισμένος αγώνας σ’ αυτό και αφού θα έχει γνωστοποιηθεί στην Ε.Σ.Κ.Α.N.A. με επίσημο έγγραφο από την αρχή δικαιοδοσίας του γηπέδου από το γηπεδούχο σωματείο τουλάχιστον δύο εργάσιμες ημέρες νωρίτερα, ο αγώνας αυτός θα ορίζεται την ίδια ή άλλη ημερομηνία, στο ίδιο ή άλλο κλειστό γήπεδο όπως ορίζει ο Γενικός Κανονισμός Οργάνωσης και Διεξαγωγής Διοργανώσεων της Ε.Ο.Κ., τηρώντας τις διατάξεις του άρθρου 3 της παρούσης.

ζ) Οι ποινές που επιβάλλονται στα σωματεία-μέλη της ΄Ενωσης για πειθαρχικές παραβάσεις, είναι αυτές που προβλέπονται στο Πειθαρχικό Δίκαιο Σωματείων του Γενικού Κανονισμού Οργάνωσης και Διεξαγωγής Διοργανώσεων της Ε.Ο.Κ.

ΑΡΘΡΟ 5ο: ΜΠΑΛΑ ΑΓΩΝΩΝ

 Όλοι οι αγώνες θα διεξάγονται με δερμάτινη μπάλα MOLTEN  Νο7 και σε περίπτωση που αγώνας διεξαχθεί με μπάλα άλλης μάρκας μηδενίζονται και τα δύο διαγωνισθέντα σωματεία.

ΑΡΘΡΟ 6ο: ΥΠΟΧΡΕΩΣΕΙΣ ΔΙΑΓΩΝΙΖΟΜΕΝΩΝ ΣΩΜΑΤΕΙΩΝ

Οι υποχρεώσεις και τα δικαιώματα των διαγωνιζομένων Σωματείων καθορίζονται με τις διατάξεις των Κανονισμών της Ε.Ο.Κ. και Ε.Σ.Κ.Α.Ν.Α., που αναφέρονται παραπάνω.

 α) Τα συμμετέχοντα στο Πρωτάθλημα σωματεία ΥΠΟΧΡΕΟΥΝΤΑΙ ΓΙΑ ΤΗΝ ΕΚΔΟΣΗ ΑΔΕΙΑΣ ΔΙΕΞΑΓΩΓΗΣ ΤΩΝ ΑΓΩΝΩΝ ΤΟΥΣ, η οποία χορηγείται από τον Προϊστάμενο της αρμόδιας για τα θέματα αθλητισμού υπηρεσίας της οικείας Περιφέρειας, εφόσον η αθλητική εγκατάσταση διαθέτει άδεια λειτουργίας. Αντίγραφο της άδειας διεξαγωγής των αγώνων και το πρόγραμμα, κοινοποιείται υποχρεωτικά στην οικεία αστυνομική αρχή για την λήψη των αναγκαίων μέτρων ασφάλειας και τάξης.

β) Οι αγώνες τελούνται με την έγκριση του Δ.Σ. της Ε.Σ.Κ.Α.Ν.Α, σύμφωνα με το άρθρο 22 παρ.9 του Ν.4049/23-02-12.

γ)  Σε κάθε αγώνα θα ορίζονται από την Κ.Ε.Δ./Ε.Σ.ΚΑ.Ν.Α. oι διαιτητές

και βοηθοί διαιτητές. Λεπτομέρειες θα ανακοινωθούν σε

συμπληρωματική προκήρυξη .

δ )Τα γηπεδούχα σωματεία είναι υπεύθυνα για την τήρηση όλων των υποχρεώσεων που απορρέουν από τα υγειονομικά πρωτόκολλα της Γενικής Γραμματείας Αθλητισμού, της Ελληνικής Ομοσπονδίας Καλαθοσφαίρισης και των αρμόδιων Δήμων.

ΑΡΘΡΟ 7ο: ΔΙΚΑΙΟΥΜΕΝΟΙ ΣΥΜΜΕΤΟΧΗΣ ΑΘΛΗΤΕΣ

α) Στο Πρωτάθλημα Νέων Ανδρών (U21) δικαιούνται να πάρουν μέρος αθλητές που πληρούν τις προϋποθέσεις του ισχύοντος Αθλητικού Νόμου, των Κανονισμών της Ε.Ο.Κ. και της Γενικής Προκήρυξης Πρωταθλημάτων 2023-2024 της Ε.Ο.Κ. και έχουν γεννηθεί τα έτη 2003, 2004, 2005 και έξι (6) αθλητές νεότεροι.

β) Κάθε σωματείο δικαιούται να δηλώνει σε κάθε αγώνα μέχρι δώδεκα

(12) αθλητές, εκ των οποίων μόνο ένας (1) μπορεί να είναι ενήλικος

αλλοδαπός αθλητής προερχόμενος από την Ευρωπαϊκή Ζώνη της

FIBA η από ειδικό καθεστώς (μετανάστες, εμπόλεμες ζώνες κλπ.).

Σε περίπτωση πού η ως άνω διάταξη καταστρατηγηθεί από οιοδήποτε

σωματείο το παράπτωμα στο οποίο υποπίπτει χαρακτηρίζεται ως

«αντικανονική συμμετοχή αθλητή η αθλήτριας » με όλες τις εντεύθεν

συνέπειες που προβλέπονται στις ειδικές διατάξεις τού Γενικού

Κανονισμού Οργάνωσης και Διεξαγωγής Διοργανώσεων καθώς και

στον Ειδικό Πειθαρχικό Κανονισμό της Ε.Ο.Κ.

Σε αυτή την κατηγορία δεν υπολογίζονται οι αθλητές των οποίων το

δελτίο αθλητικής ιδιότητας έχει εκδοθεί από την Ε.Ο.Κ. πριν τη

συμπλήρωση του 15ου έτους της ηλικίας τους (άρθρο 1 παρ.3 Υ.Α.

6439/Β/2002) και διατηρούν το δικαίωμα συμμετοχής και μετά την

μεταγραφή τους σε άλλη ομάδα της Ένωσης.

γ) Οι ομάδες μπορούν να χρησιμοποιούν στις εμφανίσεις τους, αριθμούς από το 0 έως και το 99. Επίσης οι ομάδες μπορούν να χρησιμοποιούν, προαιρετικά, το επίσημο σήμα (λογότυπο) της Ε.Σ.Κ.Α. στο πάνω δεξί μέρος της φανέλας.

ΑΡΘΡΟ 8ο : ΑΝΑΒΟΛΗ - ΔΙΑΚΟΠΗ ΑΓΩΝΩΝ

Για την αναβολή των αγώνων ισχύουν όσα ορίζονται από τα άρθρα 35

και 36 του Γενικού Κανονισμού Οργάνωσης και Διεξαγωγής

Διοργανώσεων της Ε.Ο.Κ..

Σε κάθε περίπτωση αρμόδιο για την οριστική απόφαση σχετικά με την

τύχη αναβληθέντα ή διακοπέντα αγώνα, είναι το Δ.Σ. της Ε.Σ.ΚΑ.Ν.Α.,

κατόπιν εισήγησης της Επιτροπής Πρωταθλήματος.

Σε κάθε περίπτωση, οποιοδήποτε αίτημα αναβολής αγώνα θα

πρέπει να υποβάλλεται τουλάχιστον 72 ώρες πριν την

ορισθείσα ώρα έναρξης του αγώνα, συνοδευόμενο από

έγγραφο υπόμνημα που θα αιτιολογεί πλήρως το αίτημα της

αναβολής, καθώς και από παράβολο τριάντα (30) ευρώ που θα

κατατίθεται στο ταμείο της Ε.Σ.ΚΑ.Ν.Α.. Εάν δεν τηρούνται όλες

οι ανωτέρω προϋποθέσεις, το αίτημα δεν θα εισάγεται προς

συζήτηση στην Επιτροπή Πρωταθλήματος και θα απορρίπτεται

αυτοδίκαια.

 ΑΡΘΡΟ 9ο: ΕΝΣΤΑΣΕΙΣ ΚΑΙ ΠΡΟΣΦΥΓΕΣ

α) Οι ενστάσεις υποβάλλονται σύμφωνα με όσα ορίζει ο Γενικός Κανονισμός Οργάνωσης και Διεξαγωγής Διοργανώσεων της Ε.Ο.Κ. ,πρέπει δε να υποστηριχθούν με έγγραφο μέσα σε 48 ώρες από την τέλεση του αγώνος και να συνοδεύονται από το σχετικό παράβολο των πενήντα (50) ευρώ.

β)  Οι ενστάσεις και οι εφέσεις που αναφέρονται σε περιπτώσεις κακής εφαρμογής κανονισμών εκδικάζονται από τα προβλεπόμενα στον ισχύοντα Κανονισμό Διαιτησίας της Ε.Ο.Κ. δικαιοδοτικά όργανα.

γ) Οι ενστάσεις για σοβαρή παράβαση ή κακή εφαρμογή των Κανονισμών Παιδιάς από διαιτητές ή κριτές, εκδικάζονται σε πρώτο και δεύτερο βαθμό από την Κ.Ε.Δ./Ε.Σ.Κ.Α.Ν.Α..

δ) Οι ενστάσεις, που δεν υπάγονται στις προηγούμενες παραγράφους εκδικάζονται από την Επιτροπή Πρωταθλήματος της Ε.Σ.Κ.Α.Ν.Α.

 10.5. Οι αποφάσεις της Επιτροπής Πρωταθλήματος προσβάλλονται ενώπιον του ΑΣΕΑΔ σύμφωνα με τα όσα ορίζονται ειδικότερα από τα άρθρα 123 έως 126 του Ν.2725/99 όπως αυτά τροποποιήθηκαν από τα άρθρα 44 έως 46 του Ν.3057/2002.

ε) Τα Σωματεία που μετέχουν στο Πρωτάθλημα, καθώς και οι αθλητές τους συμφωνούν, αποδέχονται και καθιστούν αποκλειστικά αρμόδια για την επίλυση των πάσης φύσης διαφορών που θα προκύψουν μεταξύ τους και που έχουν σχέση με την εφαρμογή και ερμηνεία των Νόμων που ισχύουν, του Καταστατικού, των Κανονισμών και των Προκηρύξεων της Ε.Ο.Κ., (με βάση τους οποίους διεξάγονται τα διάφορα Πρωταθλήματα και που αποτελούν σύμβαση μεταξύ Ε.Σ.Κ.Α.Ν.Α., Σωματείων και αθλητών), μόνο τα διοικητικά όργανα που προβλέπονται από τις διατάξεις αυτές και απαγορεύεται ρητά κάθε προσφυγή στα ΠΟΛΙΤΙΚΑ ΔΙΚΑΣΤΗΡΙΑ. Σε περίπτωση που σωματείο προσφύγει στα Πολιτικά δικαστήρια, για θέματα που αφορούν την επίλυση αθλητικών διαφορών ΜΗΔΕΝΙΖΕΤΑΙ για όλους τους υπόλοιπους αγώνες του Πρωταθλήματος για το οποίο έγινε προσφυγή και ΑΠΟΚΛΕΙΕΤΑΙ από όλα τα Πρωταθλήματα, της επόμενης αγωνιστικής περιόδου, στα οποία δικαιούται να συμμετάσχει.

ΑΡΘΡΟ 10ο : ΠΑΡΑΠΤΩΜΑΤΑ - ΚΥΡΩΣΕΙΣ

α) Τα σωματεία που αγωνίζονται, υπόκεινται στις κυρώσεις που

προβλέπονται από τον κανονισμό πρωταθλημάτων, οι δε διοικητικοί

και υπόλοιποι παράγοντες και οι αθλητές σωματείων, καθώς και οι

προπονητές στις κυρώσεις που προβλέπονται από τους ισχύοντες

αθλητικούς νόμους και από τις ισχύουσες διατάξεις των κανονισμών

της Ε.Ο.Κ.

β) Ομάδα, η οποία θα αποχωρήσει από το Πρωτάθλημα κατά την

διάρκεια της αθλητικής περιόδου υπόκειται στις κυρώσεις του άρθρου

23 παρ. δ και ε του Πειθαρχικού Κανονισμού της Ε.Ο.Κ.

γ) Το Δ.Σ. της Ε.Σ.ΚΑ.Ν.Α., δικαιούται να χρησιμοποιήσει Διαιτητές ή

Βοηθούς Διαιτητές άλλων Συνδέσμων, εφόσον τούτο κριθεί σκόπιμο

εξαιτίας επεισοδίων που προκάλεσαν αθλητές, προπονητές ή φίλαθλοι

σωματείου εις βάρος Διαιτητών ή Κριτών. Το υπαίτιο σωματείο

υποχρεούται τουλάχιστον σαράντα οκτώ (48) ώρες πριν την τέλεση

του αγώνα στον οποίο έχουν ορισθεί Διαιτητές άλλων Συνδέσμων, να

καταβάλει τα έξοδα μετακίνησης, διαφορετικά μηδενίζεται.

Εάν δε το σωματείο που έχει τιμωρηθεί ,αγωνίζεται εκτός έδρας και οι

διαιτητές προέρχονται από διαφορετικούς συνδέσμους, τότε το

σωματείο που εκτίει την ποινή, είναι υποχρεωμένο να καταβάλει την

διαφορά των χρημάτων που απαιτούνται, για τη μετακίνηση των

διαιτητών.

δ) Σε περίπτωση τιμωρίας του γηπέδου - έδρας της ομάδας, η ομάδα

που τιμωρείται, εκτίει την ποινή της, σύμφωνα με όσα ορίζονται στο

άρθρο 30, του Πειθαρχικού Κανονισμού της Ε.Ο.Κ.

ε) Τα σωματεία που θα συμμετάσχουν απαγορεύεται να διοργανώνουν φιλικούς αγώνες ή Τουρνουά, χωρίς

την προηγούμενη έγγραφη έγκριση του Δ.Σ. της Ε.Σ.ΚΑ.Ν.Α.

Σε αυτούς τους αγώνες είναι απαραίτητο να χρησιμοποιούνται

επίσημοι Διαιτητές και Βοηθοί Διαιτητών, που θα ορίζονται από την

Κ.Ε.Δ./Ε.Σ.ΚΑ.Ν.Α., σύμφωνα με το άρθρο 44 παρ.4 του Νόμου

2725/1999 και όπως αυτός τροποποιήθηκε με το Νόμο 3057/2002. Σε

περίπτωση στην οποία, σωματείο χρησιμοποιήσει Διαιτητή που δεν

ανήκει στους Συνδέσμους Διαιτητών και χωρίς άδεια της Ε.Σ.ΚΑ.Ν.Α.

και της Κ.Ε.Δ. (τιμωρημένοι διαιτητές, παλαιοί διαιτητές που δεν έχουν

δηλώσει συμμετοχή στον Σύνδεσμο) τους επιβάλλεται η ποινή της

έγγραφης επίπληξης και τιμωρία έδρας μιας αγωνιστικής και σε

περίπτωση επανάληψης του ίδιου παραπτώματος αφαιρείται ένας (-1)

βαθμός από τους βαθμολογικούς πίνακες της αγωνιστικής περιόδου

2023-2024 όλων των ομάδων του σωματείου (Ανδρών, Εφήβων,

Παίδων, Γυναικών, Νεανίδων, Κορασίδων).

στ) Σε περίπτωση πλαστοπροσωπίας δύναται η Ένωση να παρεμβαίνει,

εφόσον αυτή διαπιστωθεί εντός γηπέδου ή υπάρξει υποβολή ένστασης

της αντίπαλης ομάδας, τότε η υπόθεση εισάγεται για συζήτηση στο

Δ.Σ. της Ε.Σ.ΚΑ.Ν.Α. Στην περίπτωση αυτή, αν διαπιστωθεί η

πλαστοπροσωπία, το σωματείο θα αποβάλλεται αμέσως από το

Πρωτάθλημα της τρέχουσας αγωνιστικής περιόδου . Ο προπονητής που υπογράφει το

Φύλλο Αγώνα, θα καλείται σε απολογία από το Δ.Σ. της Ε.Σ.ΚΑ.Ν.Α.

Σε περίπτωση τιμωρίας του, η ποινή του θα κοινοποιείται στην Ε.Ο.Κ.,

στις Ενώσεις και Τοπικές Επιτροπές, καθώς και στον Σ.Ε.Π.Κ.

Με απόφαση του Δ.Σ. της Ε.Σ.ΚΑ.Ν.Α., στις περιπτώσεις

πλαστοπροσωπίας αθλητών που έχουν τελεσιδικίσει οι σχετικές

ενστάσεις, οι υπαίτιοι εκτός της επιβολής των πειθαρχικών ποινών, θα

παραπέμπονται στον Αθλητικό Εισαγγελέα και στην Επιτροπή

Φιλάθλου Πνεύματος της Ελληνικής Ολυμπιακής Επιτροπής.

ΑΡΘΡΟ 11ο: ΒΑΘΜΟΛΟΓΙΑ-ΚΑΤΑΤΑΞΗ

ΒΑΘΜΟΛΟΓΙΑ - ΚΑΤΑΤΑΞΗ Για τη βαθμολογία και την κατάταξη των Σωματείων ισχύουν όσα αναφέρονται στον Γενικό Κανονισμό Οργάνωσης και Διεξαγωγής Διοργανώσεων της Ε.Ο.Κ. Διευκρινίζεται ότι σύμφωνα με το Άρθρο 23 παρ.Β. περίπτ.δ του Πειθαρχικού Κανονισμού της Ε.Ο.Κ.,τα αποτελέσματα των αγώνων στους οποίους συμμετείχε ομάδα που αποβλήθηκε, λόγω μη προσέλευσης σε δύο (2) αγώνες ή αποχώρησης από την συνέχεια του Πρωταθλήματος, στην περίπτωση που η αποχώρηση συντελεσθεί τόσο μετά τη λήξη του πρώτου γύρου, όσο και κατά τη διάρκεια του δεύτερου γύρου του εκάστοτε πρωταθλήματος και έως τη λήξη αυτού, παραμένουν ισχυρά και λαμβάνονται υπόψη στη διαμόρφωση του γενικού βαθμολογικού πίνακα της αγωνιστικής περιόδου. Οι εναπομείναντες αγώνες της ομάδας αυτής μέχρι την λήξη του Πρωταθλήματος θεωρούνται ότι διεξήχθησαν και κατακυρώνονται υπέρ των αντιπάλων ομάδων με αποτέλεσμα 20-0.

ΑΡΘΡΟ 12ο: ΙΣΟΒΑΘΜΙΕΣ

Σε περίπτωση ισοβαθμίας:

α) Αν οι ομάδες που ισοβαθμούν είναι δύο (2), τότε λαμβάνονται

υπόψη οι βαθμοί από τους μεταξύ τους αγώνες

(νίκες-ήττες-μηδενισμοί). Αν οι ομάδες έχουν το ίδιο σύνολο βαθμών,

τότε λαμβάνεται υπόψη ο συντελεστής πόντων (goal average) στους

μεταξύ τους αγώνες.

β) Αν συνεχίζεται η ισοβαθμία, τότε λαμβάνεται υπόψη ο συντελεστής

πόντων (goal average) σε όλους τους αγώνες στον όμιλο που

συμμετείχαν.

γ) Αν οι ομάδες που ισοβαθμούν είναι περισσότερες από δύο (2), τότε

καταρτίζεται βαθμολογικός πίνακας με τους βαθμούς που

συγκέντρωσαν, οι ομάδες που ισοβαθμούν, στους μεταξύ τους αγώνες

και με βάση τον πίνακα αυτό γίνεται η μεταξύ τους κατάταξη.

δ) Αν όμως από τον παραπάνω πίνακα προκύψει νέα ισοβαθμία, τότε

για τις ομάδες που συνεχίζουν να ισοβαθμούν, λαμβάνεται υπόψη ο

συντελεστής πόντων (goal average) στους μεταξύ τους αγώνες.

ε) Αν παρά ταύτα συνεχίζεται η ισοβαθμία, τότε λαμβάνεται υπόψη ο

συντελεστής πόντων (goal average) σε όλους τους αγώνες στον όμιλο

που συμμετείχαν.

στ) Σε περίπτωση πολλαπλής ισοβαθμίας, και αφού μετά την

εφαρμογή των παραπάνω κριτηρίων η ισοβαθμία περιοριστεί μόνο σε

δύο ομάδες, τότε αυτόματα εφαρμόζεται η διαδικασία των

παραγράφων α και β. Αν η ισοβαθμία αφορά περισσότερες των δύο

ομάδων, τότε επαναλαμβάνεται η διαδικασία της παραγράφου γ.

Ο συντελεστής πόντων (goal average), υπολογίζεται με διαίρεση των

πόντων που πέτυχε η ομάδα με τους πόντους που δέχτηκε.

ΑΡΘΡΟ 13ο : ΠΡΟΠΟΝΗΤΗΣ ΣΩΜΑΤΕΙΟΥ

α) Τα συμμετέχοντα σωματεία είναι υποχρεωμένα, σύμφωνα με τον Ν.

2725/1999, όπως τροποποιήθηκε και ισχύει με τον Ν. 5007/2022

(άρθρο 50 με ισχύ 11/03/2022) και με τον Κανονισμό Προπονητών

(ΥΑ 36123/2.8.2006,ΦΕΚ/Β/1223/5.9.2006), να καταθέτουν το

Δελτίο Ταυτότητας Προπονητή στον Α’ διαιτητή του αγώνα. Ο αριθμός

της θεωρημένης ταυτότητας για την τρέχουσα αγωνιστική περίοδο, θα

αναγράφεται υποχρεωτικά στο φύλλο αγώνα, δίπλα από το

ονοματεπώνυμο του προπονητή.

β) Ο αρχηγός μπορεί να ενεργεί σαν προπονητής, αν δεν υπάρχει

προπονητής ή αυτός δεν είναι σε θέση να συνεχίσει και δεν υπάρχει

βοηθός προπονητή στο φύλλο αγώνα (ή ο δεύτερος εκ των

αναφερομένων δεν είναι σε θέση να συνεχίσει).

γ) Σε περίπτωση που δεν υπάρχει προπονητής που να πληροί τις

προϋποθέσεις της παρ. α του παρόντος άρθρου, μπορεί να δηλώνεται

στο φύλλο αγώνα ως προπονητής ο αρχηγός της ομάδας, όχι όμως σε

περισσότερους από τέσσερις συνολικά επίσημους αγώνες

(πρωταθλήματος ή κυπέλλου) κατά τη διάρκεια της ίδιας αγωνιστικής

περιόδου. Η καταστρατήγηση του ανωτέρου περιορισμού επισύρει τις

ποινές που προβλέπονται για αντικανονική συμμετοχή αθλητή.

 

 ΑΡΘΡΟ 14ο : ΟΡΙΣΜΟΣ ΔΙΑΙΤΗΤΩΝ – ΒΟΗΘΩΝ ΔΙΑΙΤΗΤΩΝ -

ΚΟΜΙΣΑΡΙΩΝ

Σε κάθε αγώνα θα ορίζονται από την Κ.Ε.Δ./Ε.Σ.ΚΑ.Ν.Α. oι διαιτητές

και βοηθοί διαιτητές. Λεπτομέρειες θα ανακοινωθούν σε

συμπληρωματική προκήρυξη .

ΑΡΘΡΟ 15ο : ΟΙΚΟΝΟΜΙΚΟΙ ΟΡΟΙ

Οι οικονομικοί όροι θα ανακοινωθούν σε συμπληρωματική

προκήρυξη

ΑΡΘΡΟ 16o : ΟΡΙΣΜΟΣ ΙΑΤΡΟΥ

α) Στους αγώνες είναι υποχρεωτική με ευθύνη του γηπεδούχου

σωματείου η παρουσία ιατρού ή διασώστη ή ατόμου που είναι

πιστοποιημένο από το Ε.Κ.Α.Β. για την παροχή πρώτων βοηθειών ή

ατόμου που είναι πιστοποιημένο από τον Ευρωπαϊκό Οργανισμό

Αναζωογόνησης (ERC).

Σε αντίθετη περίπτωση ο αγώνας δεν θα διεξάγεται και η υπόθεση θα

εξετάζεται από τα αρμόδια όργανα (Επιτροπή Πρωταθλήματος, Δ.Σ.)

για την πιθανότητα επιβολής ποινής μηδενισμού.

Το χρονικό διάστημα για την αναμονή παρουσίας του ανωτέρω

προσώπου δεν μπορεί να υπερβαίνει τα τριάντα (30) λεπτά από την

προκαθορισμένη ώρα έναρξης του αγώνα.

β) Στην περίπτωση που αποφασιστεί η επανάληψη του αγώνα, αυτός

θα διεξάγεται στην έδρα του φιλοξενούμενου σωματείου, με το αρχικά

γηπεδούχο να είναι εκ νέου υποχρεωμένο για την παρουσία ιατρού,

διατηρώντας επίσης και όλες τις υπόλοιπες υποχρεώσεις που

απορρέουν από την ιδιότητα του γηπεδούχου.

γ) Σε κάθε περίπτωση μη τέλεσης αγώνα λόγω απουσίας ιατρού ή

διασώστη στο υπαίτιο (γηπεδούχο) σωματείο επιβάλλεται χρηματικό

πρόστιμο εκατό (100) ευρώ, το οποίο θα πρέπει να καταβληθεί στο

ταμείο της Ε.Σ.ΚΑ.Ν.Α. το αργότερο είκοσι τέσσερις (24) ώρες πριν τη

διεξαγωγή τυχόν επαναληπτικού. Σε αντίθετη περίπτωση ο

επαναληπτικός αγώνας δεν θα διεξάγεται και το υπαίτιο σωματείο θα

μηδενίζεται.

δ) Επισημαίνεται πως το έγγραφο πιστοποίησης του προσώπου της

παρ. α του παρόντος άρθρου (π.χ. ιατρική ταυτότητα) πρέπει να είναι

θεωρημένο και εν ισχύ τουλάχιστον έως την ημερομηνία τέλεσης του

αγώνα, σε διαφορετική περίπτωση δεν θα γίνεται δεκτό και ο αγώνας

δεν θα διεξάγεται

 

ΑΡΘΡΟ 17ο: ΤΗΛΕΟΠΤΙΚΕΣ – ΔΙΑΔΙΚΤΥΑΚΕΣ ΜΕΤΑΔΟΣΕΙΣ

ΑΓΩΝΩΝ

Οι αγώνες του Πρωταθλήματος είναι δυνατόν να μεταδίδονται

τηλεοπτικά ή διαδικτυακά.

Οι διαγωνιζόμενες ομάδες, γηπεδούχος και

φιλοξενούμενη, υποχρεούνται να αποδέχονται την τηλεοπτική ή

διαδικτυακή μετάδοση των αγώνων τους.

Το Διοικητικό Συμβούλιο της Ε.Σ.ΚΑ.Ν.Α., εξουσιοδοτείται από τις

ομάδες για την σύναψη συμβάσεων με τηλεοπτικά ή διαδικτυακά μέσα

για την απευθείας ή μαγνητοσκοπημένη μετάδοση των αγώνων του

Πρωταθλήματος.

Η γηπεδούχος ομάδα, έχει την υποχρέωση να επιτρέπει την είσοδο

τηλεοπτικού συνεργείου στο γήπεδο και να του παρέχει τις

απαιτούμενες διευκολύνσεις για την σωστή μετάδοση του αγώνα.

σωματείο που θέλει να παραχωρήσει το δικαίωμα τηλεοπτικής

κάλυψης των αγώνων του, υποχρεούται να ζητήσει την συγκατάθεση

της Ένωσης.

Στα σωματεία που παραβιάζουν όσα ορίζονται στις προηγούμενες

παραγράφους, επιβάλλεται ποινή αφαίρεσης ενός (-1) βαθμού από τον

βαθμολογικό πίνακα, για κάθε αγώνα που

απαγορεύουν την μετάδοση ή μεταδίδουν τον αγώνα χωρίς την

έγγραφη άδεια της Ένωσης.

Η μαγνητοσκόπηση από οποιοδήποτε τρίτο σωματείο θα επιτρέπεται,

εφόσον θα έχει την συγκατάθεση για αυτή την ενέργεια και των δυο

διαγωνιζομένων σωματείων.

ΑΡΘΡΟ 18ο : ΠΑΡΑΝΟΜΟΣ ΣΤΟΙΧΗΜΑΤΙΣΜΟΣ

Απαγορεύεται ο κάθε μορφής στοιχηματισμός σε αγώνες που τελούν

υπό την αιγίδα της Ε.Σ.ΚΑ.Ν.Α..

Σε περίπτωση που κατά τη διάρκεια ενός αγώνα διαπιστωθεί πως

υπάρχει άτομο που μεταδίδει την εξέλιξή του για λογαριασμό

στοιχηματικών εταιρειών, είτε με ζωντανή εικόνα, είτε γραπτώς, είτε

προφορικά, ο αγώνας διακόπτεται άμεσα και δεν συνεχίζεται, έως ότου

το συγκεκριμένο άτομο αποβληθεί από το χώρο του γηπέδου.

ΓΕΝΙΚΑ

Σε περίπτωση που ο αριθμός των ομάδων που συμμετέχουν στο

πρωτάθλημα είναι για οποιοδήποτε λόγο διαφοροποιημένος από τον

αρχικά προβλεπόμενο, η Ε.Σ.ΚΑ.Ν.Α. διατηρεί το δικαίωμα αλλαγής

επιμέρους ή καθ’ ολοκληρίαν των άρθρων 4 και 12 της παρούσης.

Για κάθε θέμα που θα προκύψει κατά την διεξαγωγή του

Πρωταθλήματος και που δεν προβλέπεται από την παρούσα

προκήρυξη, από τον Κανονισμό Διαιτησίας, από τον Κανονισμό

Πρωταθλημάτων και από την Γενική Προκήρυξη, καθώς και για κάθε

ασάφεια που έχει ανάγκη από διευκρίνηση ή συμπλήρωση, αποφασίζει

το Δ.Σ. της Ε.Σ.ΚΑ.Ν.Α.


ΔΗΛΩΣΗ  ΣΥΜΜΕΤΟΧΗΣ

Αρ. Πρωτ.                                                                                                                   /     / 2023 

 

ΠΡΟΣ  ΤΗΝ ΕΝΩΣΗ

ΣΩΜΑΤΕΙΩΝ ΚΑΛΑΘΟΣΦΑΙΡΙΣΗΣ

ΝΟΤΙΑΣ ΑΤΤΙΚΗΣ

 

ΔΗΛΩΣΗ  ΣΥΜΜΕΤΟΧΗΣ

ΣΤΟ ΠΡΩΤΑΘΛΗΜΑ  ΝΕΩΝ ΑΝΔΡΩΝ U21

Α΄ ΦΑΣΗ  ΑΓΩΝΙΣΤΙΚΗΣ ΠΕΡΙΟΔΟΥ 2023-2024

 

Κύριε Πρόεδρε,

 

           Σας γνωρίζουμε ότι δηλώνουμε συμμετοχή στο Πρωτάθλημα Νέων Aνδρών U21 (Α΄ ΦΑΣΗ) , αγωνιστικής περιόδου 2023 - 2024, αποδεχόμενοι ανεπιφύλακτα τις διατάξεις της Ειδικής Προκήρυξης του Πρωταθλήματος Νέων Ανδρών  U21 .

           Παραθέτουμε στοιχεία για τη συμμετοχή μας:

 

ΕΠΩΝΥΜΙΑ ΣΩΜΑΤΕΙΟΥ:

 

ΔΙΕΥΘΥΝΣΗ:                                                                                                               

                                                                                                                             ΤΗΛ.:

e-mail:

 

ΒΑΣΙΚΟ ΓΗΠΕΔΟ:                                                                                                                       

ΔΙΕΥΘΥΝΣΗ:                                                                                                                          ΤΗΛ.:

ΕΦΕΔΡΙΚΟ ΓΗΠΕΔΟ:

ΔΙΕΥΘΥΝΣΗ:                                                                                                                          ΤΗΛ.:

ΧΡΩΜΑΤΑ ΟΜΑΔΑΣ:

 

ΥΠΕΥΘΥΝΟΣ ΤΜΗΜΑΤΟΣ:

ΤΗΛ.:                                                       e-mail:

 

ΠΡΟΠΟΝΗΤΗΣ ΤΜΗΜΑΤΟΣ:

ΤΗΛ.:                                                       e-mail:

 

 

 

Ο ΠΡΟΕΔΡΟΣ                                                              Ο ΓΕΝ. ΓΡΑΜΜΑΤΕΑΣ

 

 

 

       ...................................................                                         ………..............................................

Σημείωση:  για την εγκυρότητα της δήλωσης να συμπληρωθούν όλα τα πεδία και να υπογράψει ο Πρόεδρος και ο Γ. Γραμματέας του Σωματείου καθώς επίσης να μπει στο κέντρο η σφραγίδα του Σωματείου.


 

Δεν υπάρχουν σχόλια: