ΥΠΕΝΘΥΜΙΣΗ ΣΥΜΠΛΗΡΩΜΑΤΙΚΕΣ ΠΡΟΚΗΡΥΞΕΙΣ Γ΄ ΑΝΔΡΩΝ Α΄ ΓΥΝΑΙΚΩΝ Β΄ΠΑΙΔΩΝ-Β΄ΕΦΗΒΩΝ Α΄-Β΄ ΝΕΑΝΙΔΩΝ Β΄ΚΟΡΑΣΙΔΩΝ - ΕΣΚΑΝΑ

ΣΕ ΤΙΤΛΟΥΣ

Ένωση Σωματείων Καλαθοσφαίρισης Νότιας Αττικής

8.3.24

ΥΠΕΝΘΥΜΙΣΗ ΣΥΜΠΛΗΡΩΜΑΤΙΚΕΣ ΠΡΟΚΗΡΥΞΕΙΣ Γ΄ ΑΝΔΡΩΝ Α΄ ΓΥΝΑΙΚΩΝ Β΄ΠΑΙΔΩΝ-Β΄ΕΦΗΒΩΝ Α΄-Β΄ ΝΕΑΝΙΔΩΝ Β΄ΚΟΡΑΣΙΔΩΝ



ΣΥΜΠΛΗΡΩΜΑΤΙΚΕΣ ΠΡΟΚΗΡΥΞΕΙΣ 

Γ’ ΑΝΔΡΩΝ

Τα συμμετέχοντα σωματεία (24) θα χωριστούν σε δύο ομίλους κατόπιν κλήρωσης. Μετά την ολοκλήρωση της κανονικής περιόδου, οι πρώτοι κάθε ομίλου ανέρχονται απ’ ευθείας στην Β’ Κατηγορία και δίνουν έναν αγώνα μεταξύ τους σε ουδέτερο γήπεδο για την ανάδειξη του υπερπρωταθλητή. Σε περίπτωση όμως που και τα δύο σωματεία είναι ομάδες νέων, στη Β’ Κατηγορία ανέρχεται μόνο ο νικητής του τελικού αγώνα. PLAY OFF: Οι ομάδες που θα τερματίσουν στις θέσεις 2 και 3 των ομίλων αγωνίζονται μεταξύ τους σε χιαστί αγώνες (Α2-Β3 και Β2-Α3), στις δύο νίκες. Οι νικήτριες ομάδες αγωνίζονται στους τελικούς και οι ηττημένες στους μικρούς τελικούς, πάλι στις δύο νίκες, για τον καθορισμό της τελικής σειράς και των ομάδων που θα ανέβουν, πάντα σύμφωνα με το αρ. 14 παρ. 7 της γενικής προκήρυξης της Ε.Ο.Κ.. Το πλεονέκτημα έδρας το έχει η ομάδα που τερμάτισε ψηλότερα στην κανονική περίοδο, ενώ αν οι δύο ομάδες τερμάτισαν στην ίδια θέση, ο τυχόν τρίτος αγώνας της σειράς θα διεξάγεται σε ουδέτερο γήπεδο. Σε περίπτωση που ομάδα νέων ανέβει στη Β’ Κατηγορία ως πρωταθλήτρια, οι υπόλοιπες ομάδες νέων δεν μετέχουν στη διαδικασία των play-οff, ακόμα και αν βαθμολογικά θεμελίωσαν τέτοιο δικαίωμα. Τη θέση τους καταλαμβάνουν ως επιλαχούσες οι ομάδες του ίδιου ομίλου σύμφωνα με τη σειρά που τερμάτισαν, διατηρώντας όμως την πραγματική τους βαθμολογική θέση αναφορικά με τον καθορισμό του πλεονεκτήματος έδρας στα play-off.

Α΄  ΓΥΝΑΙΚΩΝ 

Τα συμμετέχοντα σωματεία θα χωριστούν σε δύο ομίλους των οκτώ ομάδων και θα αγωνιστούν μεταξύ τους σε αγώνες δύο γύρων. Μετά τη λήξη της πρώτης φάσης, τα σωματεία που κατέλαβαν τις θέσεις 1 έως 3 κάθε ομίλου θα συγκροτήσουν τον όμιλο της ανόδου (Β1 φάση). Μεταφέρουν τα μέχρι τότε μεταξύ τους αποτελέσματα και αγωνίζονται με τις ομάδες του άλλου ομίλου. Οι τέσσερις πρώτες ομάδες προκρίνονται στα πλέι-οφ, όπου οι ημιτελικοί και ο μικρός τελικός είναι στις δύο νίκες, ενώ ο μεγάλος τελικός στις τρεις.

Με την ίδια λογική σχηματίζονται και συνεχίζουν (χωρίς όμως τα πλέι-οφ) και τα άλλα δύο γκρουπ, που θα αγωνιστούν για την τελική κατάταξη: Ένα με τις ομάδες που τερμάτισαν στις θέσεις 4-6 των δύο ομίλων (Β2 φάση), και ένα με τις ομάδες που τερμάτισαν στις θέσεις 7-8 (Β3 φάση).

Επισημαίνεται ότι οι ομάδες νέων μπορούν να αγωνιστούν στον όμιλο για τις θέσεις 1-6, αλλά δεν μετέχουν στη διαδικασία των play-οff, ακόμα και αν βαθμολογικά θεμελίωσαν τέτοιο δικαίωμα. Τη θέση τους καταλαμβάνουν ως επιλαχούσες οι επόμενες ομάδες του ομίλου σύμφωνα με τη σειρά που τερμάτισαν.

Β’ ΠΑΙΔΩΝ – Β’ ΕΦΗΒΩΝ

Τα συμμετέχοντα σωματεία θα χωριστούν σε δύο γεωγραφικές περιφέρειες (Δύση και Νότος) και κατόπιν θα γίνει κλήρωση για τον διαχωρισμό των ομίλων (από τρεις ομίλους η κάθε περιφέρεια, σύνολο έξι όμιλοι). Μετά την ολοκλήρωση των αγώνων της κανονικής περιόδου, στα play-off προκρίνονται οι τέσσερις πρώτοι κάθε ομίλου. Τα ζευγάρια για κάθε περιφέρεια είναι ως εξής: 

Α' ΦΑΣΗ: Α1-Β4 (1), Γ2-Β3 (2) ,Β1-Γ4 (3) , Α2-Γ3 (4),  Γ1-Α4 (5),  Β2-Α3 (6)

Α' ΦΑΣΗ: Δ1-Ε4 (1) , ΣΤ2-Ε3(2),  Ε1-ΣΤ4 (3),  Δ2-ΣΤ3 (4), ΣΤ1-Δ4 (5), Ε2-Δ3 (6)

Β' ΦΑΣΗ: Νικ. 1-Νικ. 2 Νικ. 3-Νικ. 4 Νικ. 5-Νικ. 6 

Α' ΦΑΣΗ: Δ1-Ε4 (1) ΣΤ2-Ε3 (2) Ε1-ΣΤ4 (3) Δ2-ΣΤ3 (4) ΣΤ1-Δ4 (5) Ε2-Δ3 (6) 

Β' ΦΑΣΗ: Νικ. 1-Νικ. 2 Νικ. 3-Νικ. 4 Νικ. 5-Νικ. 6

Και στις δύο φάσεις ο νικητής κρίνεται στις δύο νίκες και το πλεονέκτημα έδρας το έχει η ομάδα που τερμάτισε ψηλότερα. Οι β’ ομάδες δεν μετέχουν στη διαδικασία των play-οff, ακόμα και αν βαθμολογικά θεμελίωσαν τέτοιο δικαίωμα. Τη θέση τους καταλαμβάνουν ως επιλαχούσες οι ομάδες του ίδιου ομίλου σύμφωνα με τη σειρά που τερμάτισαν. Μετά το τέλος της β’ φάσης θα προκύπτουν τρεις ομάδες από τη Δύση και τρεις από το Νότο, που θα σχηματίζουν το final-six (ένας γύρος, όλοι με όλους σε ουδέτερο). Οι τρεις πρώτοι ανεβαίνουν στην Α’ Κατηγορία (επίσης οι δύο πρώτοι ενσωματώνονται στα play-off της Α’). Επισημαίνεται ότι πρόθεση της Ε.Σ.ΚΑ.Ν.Α. είναι τον Μάρτιο να διοργανωθεί ξεχωριστό τουρνουά για τις αποκλεισμένες ομάδες, ώστε να συνεχιστεί η αγωνιστική δραστηριότητα όλων των αθλητών τουλάχιστον έως το Πάσχα.

A’ NΕΑΝΙΔΩΝ

 Τα συμμετέχοντα σωματεία (6) θα αγωνιστούν σε κανονική περίοδο ΤΕΣΣΑΡΩΝ γύρων και οι τέσσερις πρώτες ομάδες προκρίνονται στα play-off. Κάθε σωματείο έχει δικαίωμα να χρησιμοποιήσει σε κάθε αγώνα, μόνο στην κανονική περίοδο, όχι στα play-off, μία αθλήτρια γεννημένη το 2005. Δεν υποβιβάζεται καμία ομάδα.

Β’ ΝΕΑΝΙΔΩΝ

Τα συμμετέχοντα σωματεία (9) θα αγωνιστούν σε έναν όμιλο, σε αγώνες δύο γύρων. Δεν θα πραγματοποιηθούν play-off. Οι δύο πρώτες ομάδες της βαθμολογίας θα ανέβουν στην Α’ Κατηγορία (επίσης ενσωματώνονται στα playoff της Α’).

Β’ ΚΟΡΑΣΙΔΩΝ

 Τα συμμετέχοντα σωματεία (20) θα χωριστούν σε δύο ομίλους με γεωγραφικά κριτήρια. Μετά το τέλος της κανονικής περιόδου, θα δημιουργηθούν τα ζευγάρια των play-off: Α’ ΦΑΣΗ: A1-B4 (1) A2-B3 (2) A3-B2 (3) A4-B1 (4) Β’ ΦΑΣΗ: Νικ. 1-Νικ. 3 Νικ. 2-Νικ. 4 και στο τέλος οι μεγάλοι και οι μικροί τελικοί. Σε όλες τις φάσεις ο νικητής κρίνεται στις δύο νίκες. Το πλεονέκτημα έδρας το έχει η ομάδα που τερμάτισε ψηλότερα στην κανονική περίοδο, ενώ αν οι δύο ομάδες τερμάτισαν στην ίδια θέση, ο τυχόν τρίτος αγώνας της σειράς θα διεξάγεται σε ουδέτερο γήπεδο. Οι τρεις πρώτοι ανεβαίνουν στην Α’ Κατηγορία (επίσης οι δύο πρώτοι ενσωματώνονται στα play-off της Α’). -Επισημαίνεται ότι σε όλες τις ανωτέρω διοργανώσεις, τα αποτελέσματα της κανονικής περιόδου σε καμία περίπτωση δεν μεταφέρονται στα play-off. -Επίσης η Ε.Σ.ΚΑ.Ν.Α. υπενθυμίζει στα ενδιαφερόμενα σωματεία την τροποποίηση στο αρ. 12 παρ. Γ (ΥΠΟΒΙΒΑΣΜΟΣ) στις ειδικές προκηρύξεις Α’ και Β’ Κατηγορίας Ανδρών, λόγω της υπεραριθμίας που προέκυψε στην Α’ Κατηγορία.


Δεν υπάρχουν σχόλια: