Το τουρνουά 3x3 Master Series ΠΕΙΡΑΙΑΣ 22-23 Ιουλίου - ΕΣΚΑΝΑ

ΣΕ ΤΙΤΛΟΥΣ

Ένωση Σωματείων Καλαθοσφαίρισης Νότιας Αττικής

30.6.23

Το τουρνουά 3x3 Master Series ΠΕΙΡΑΙΑΣ 22-23 Ιουλίου


 

Σχετικά με το πρόγραμμα διοργανώσεων 3x3 που έχει ανακοινώσει για φέτος η Ελληνική Ομοσπονδία Καλαθοσφαίρισης και στο πλαίσιο του προγράμματος ανάπτυξης του 3x3, όπως αυτό ανακοινώθηκε και παρουσιάστηκε στη διαδικτυακή συνάντηση με εκπροσώπους των Ενώσεων επανερχόμαστε προκειμένου να σας ενημερώσουμε διεξοδικότερα αναφορικά με το τουρνουά 3xMaster Series ΠΕΙΡΑΙΑΣ 2023 που θα πραγματοποιηθεί μπροστά από το Δημοτικό Θέατρο Πειραιά  στις 22-23 Ιουλίου 2023.

 

Το 3xMaster Series ΠΕΙΡΑΙΑΣ 2023 αποτελεί τον τέταρτο σταθμό μιας σειρά πέντε (5) τουρνουά 3x3, η οποία έχει ενταχθεί στην κατηγορία FIBA Quest, εξασφαλίζοντας τη συμμετοχή στο FIBA 3xWorld Tour στη Κωστάντζα της Ρουμανίας (9-10 Σεπτεμβρίου 2023) για τη νικήτρια ομάδα της σειράς στην ηλικιακή κατηγορία Men+18. Οι πέντε επιμέρους σταθμοί της σειράς 3xMaster Series θα καταλήξουν σε έναν μεγάλο τελικό (3x3 ΟΠΑΠ Master Series Finals, Αύγουστος 2023) όπου θα αναδειχθούν οι καλύτερες ομάδες της χώρας στις κατηγορίες Men 18+, Men U18, Women 18+, Women U18 αλλά και η νικήτρια που θα εκπροσωπήσει την Ελλάδα στο FIBA 3xWorld Tour της Κωστάντζα.

 

Την απευθείας συμμετοχή τους στον Μεγάλο Τελικό 3x3 ΟΠΑΠ Master Series Finals θα εξασφαλίσουν οι νικήτριες ομάδες των παραπάνω τεσσάρων (4) ηλικιακών κατηγοριών στους πέντε (5) σταθμούς της σειράς (Χανιά – Θεσσαλονίκη – Καβάλα – Πειραιάς – Βόλος), ενώ οι 2ες ομάδες σε κάθε μια από τις κατηγορίες αυτές θα έχουν τη δυνατότητα να διεκδικήσουν τη συμμετοχή τους στον Μεγάλο Τελικό σε μια προκριματική φάση (που θα διεξαχθεί το ίδιο σαββατοκύριακο).

H σειρά τουρνουά 3xMaster Series προσφέρει στους συμμετέχοντες την ευκαιρία όχι μόνο να διεκδικήσουν τη συμμετοχή τους σε διοργάνωση FIBA World Tour, αλλά να διεκδικήσουν και σημαντικά χρηματικά έπαθλα. Η Ελληνική Ομοσπονδία Καλαθοσφαίρισης, αποφάσισε να προχωρήσει φέτος στη θεσμοθέτηση χρηματικών επάθλων για τις κατηγορίες +18 (Ανδρών – Γυναικών) θέλοντας να δώσει ένα ακόμα κίνητρο σε αθλητές/τριες υψηλού επιπέδου από την Ελλάδα και το εξωτερικό να είναι παρόντες σε αυτή τη γιορτή του μπάσκετ που θα διαρκέσει όλο το καλοκαίρι και θα διασχίσει όλη την Ελλάδα. Τα χρηματικά αυτά έπαθλα είναι τα παρακάτω:

  • Άνδρες +18
    • 1η ομάδα: 1500€
    • 2η ομάδα: 1000€
    • 3η ομάδα: 500€
  • Γυναίκες +18
    • 1η ομάδα: 700€
    • 2η ομάδα: 300€
  • Άνδρες U18
    • 1η ομάδα - Έπαθλο αξίας 500€ (μη χρηματικό)
  • Γυναίκες U18
    • 1η ομάδα - Έπαθλο αξίας 300€ (μη χρηματικό)

 

Με την παρούσα επιστολή θα θέλαμε να σας ζητήσουμε να στηρίξετε τη διοργάνωση 3xMaster Series ΠΕΙΡΑΙΑΣ 2023 και μέσω αυτής την προσπάθειας της Ελληνικής Ομοσπονδίας Καλαθοσφαίρισης για την προώθηση και διάδοση του αθλήματος 3x3 στην Ελλάδα, με σκοπό την προσέλκυση νέων αθλητών/τριών, την ανάδειξη ταλέντων και τη δημιουργία δυνατών Εθνικών Ομάδων που θα διεκδικήσουν τη συμμετοχή τους και την διάκριση σε διεθνείς διοργανώσεις με απώτερο σκοπό τη συμμετοχή στους Ολυμπιακούς Αγώνες του 2028.

Στο πλαίσιο της στήριξης αυτής, θα θέλαμε να σας παρακαλέσουμε όπως ενημερώσετε σχετικά τα σωματεία σας για τη διεξαγωγή του τουρνουά 3xMaster Series ΠΕΙΡΑΙΑΣ 2023 στις 22-23 Ιουλίου, και ενθαρρύνετε τη συμμετοχή αθλητών/τριών που ανήκουν στο δυναμικό της Ένωσής σας, κοινοποιώντας τους τις δυνατότητες που τους προσφέρονται μέσω της συμμετοχής τους.

 

Η συμμετοχή όλων είναι δωρεάν.

 

 διοργάνωση στην πόλη του Πειραιά στις 22-23.07.2023.

 

Eγγραφή στο 3xMaster Series ΠΕΙΡΑΙΑΣ 2023 (22-23.07.2023)

Οι εγγραφές γίνονται μέσω του play.fiba3x3.com και κλείνουν περίπου μια εβδομάδα πριν τη διοργάνωση. Ακολουθεί ο σχετικός σύνδεσμος:

www.basket.gr/3x3

 

 

Διαδικασία εγγραφής στο play.fiba3x3

Κάθε αθλητής/τρια πρέπει να δημιουργήσει το δικό του profile στη σελίδα play.fiba3x3, μέσω του οποίου θα μπορεί να δηλώνει συμμετοχή σε όποιο τουρνουά επιθυμεί ώστε να συγκεντρώνει πόντους για την κατάταξη (ranking) σε εθνικό και παγκόσμιο επίπεδο. Αφού δημιουργηθούν profiles για κάθε έναν από τους παίκτες/τριες της ομάδας, γίνεται επιλογή του συγκεκριμένου τουρνουά στην ενότητα «Events» (αναζήτηση με ονομασία της πόλης) και συμπληρώνονται τα απαραίτητα στοιχεία ακολουθώντας τα βήματα όπως υποδεικνύονται από τη ροή της σελίδας.

Ομάδες 3x3

Κάθε ομάδα μπορεί να έχει στην σύνθεση της μέχρι 4 αθλητές/τριες, σύμφωνα με τους κανονισμούς της FIBA (3 παίκτες/τριες στο γήπεδο και 1 αναπληρωματικός/ή). Κάθε αθλητής/τρια μπορεί να συμμετέχει σε μία μόνο ομάδα κατά την διάρκεια των τουρνουά της ΕΟΚ. Κάθε ομάδα μπορεί να έχει στο roster της μέχρι 6 αθλητές/τριες, οι οποίοι θα εναλλάσσονται από τουρνουά σε τουρνουά.

 

Ελπίζουμε στην αρωγή σας και στην επικοινωνία όλων των παραπάνω προς τα σωματεία-μέλη σας, προκειμένου η φετινή σεζόν 3x3 να χαρακτηριστεί από απόλυτη επιτυχία και να θέσει τις βάσεις για διεθνείς επιτυχίες και διακρίσεις στο άμεσο μέλλον. Για οποιαδήποτε επιπλέον πληροφορία ή διευκρίνιση χρειάζεστε, μπορείτε να επικοινωνείτε με το Τμήμα 3x3 της Ομοσπονδίας στο 3x3@basket.gr

 

Σας αποστέλλουμε συνημμένα την αφίσα της διοργάνωσης στον Πειραιά και σας παρακαλούμε όπως την αναρτήσετε στη ιστοσελίδα της Ένωσής σας και την αποστείλετε στα σωματεία της Ένωσής σας.

 

Είμαστε πάντα στη διάθεσή σας και ελπίζουμε ότι θα σας έχουμε δίπλα μας σε αυτή την προσπάθεια για τη σταδιακή ανάπτυξη του 3x3 στην Ελλάδα.

 

Δεν υπάρχουν σχόλια: