ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ ΓΙΑ ΤΟΝ ΤΕΛΙΚΟ ΚΥΠΕΛΛΟΥ - ΕΣΚΑΝΑ

ΣΕ ΤΙΤΛΟΥΣ

Ένωση Σωματείων Καλαθοσφαίρισης Νότιας Αττικής

5.3.22

ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ ΓΙΑ ΤΟΝ ΤΕΛΙΚΟ ΚΥΠΕΛΛΟΥ

 










Ο 26ος Τελικός Κυπέλλου ΕΣΚΑΝΑ Γυναικών διεξήχθη την 4.3.2022 μεταξύ των δύο πειραικών ομάδων, "Α.Ο. Προφήτη Ηλία" και "Α.Ο. Κυρίαρχοι Παλαιάς Κοκκινιάς" στο κλειστό γυμναστήριο Παλαιού Φαλήρου "Σοφία Μπεφόν" και ανέδειξε νικήτρια την ομάδα του Α.Ο. Προφήτη Ηλία με σκορ 56-48.

 Δεν αποτελεί υπερβολή να ειπωθεί ότι η διοργάνωση δεν είχε να ζηλέψει τίποτε από τελικούς μεγάλων διοργανώσεων αφού δεν υστέρησε πουθενά είτε στη σύλληψη είτε στην οργάνωση αλλά και στο αγωνιστικό μέρος.

 Οι φίλαθλοι που σχεδόν γέμισαν τις εξέδρες του χωρητικότητας 1.200 θέσεων "Σοφία Μπεφόν" απόλαυσαν ένα σκληρό και συναρπαστικό αγώνα μεταξύ δυο ομάδων που έδειξαν ότι ήθελαν πολύ αυτή τη διάκριση και μπήκαν στο γήπεδο για να δώσουν τον καλύτερο εαυτό τους.

 Η νικήτρια ομάδα ήταν ψυχραιμότερη στο τελευταίο δεκάλεπτο του αγώνα και βρήκε τις λύσεις που έψαχνε εκμεταλλευόμενη την πιεστική της άμυνα και τις καλές επιλογές τις κρίσιμες στιγμές του αγώνα. Η φιναλίστ ομάδα απέδειξε ότι είναι μια δεμένη ομάδα που διεκδικεί πάντα το αποτέλεσμα.

 Κερδισμένοι όσοι φίλοι του γυναικείου μπάσκετ παρακολούθησαν είτε από κοντά είτε μέσω της ζωντανής μετάδοσης για την οποία έγινε ειδική μέριμνα.

 Οι πόντοι του Τελικού έχουν ως ακολούθως: .

ΠΡΟΦ. ΗΛΙΑΣ -ΚΥΡΙΑΡΧΟΙ 56-48

Διαιτητές : Παπαφωτίου , Αντωνέλλου . Γεωργόπουλος 

Δεκάλεπτα : 13-11, 20-20, 39-34, 56-48 

ΠΡΟΦ. ΗΛΙΑΣ (Σκληρός Γαζής):  Κολοβού , Δροσωτάκη 2, Μηνά , Τσελεπίδου, Μανουρά 5, Μούλτση 7(1), Κρίτσαλου 11, Στεφάνου Αννα -Μαρία 14 , Στεφάνου Κωνσταντίνα 17(1) 

ΚΥΡΙΑΡΧΟΙ (Γανωτή , Γεροδήμος):  Καρανάσιου 5, Βάκρου, Μαυράκη 7, Σερέτη 6, Δρένη 7(2), Μόσχου, Μπρέλλου 2, Τσουκαλά 21

  Ο Πρόεδρος της ΕΣΚΑΝΑ Κίμων Γκιουλιστάνης απένειμε το Κύπελλο στη Μένια Δροσωτάκη, αρχηγό της Κυπελλούχου ομάδας Α.Ο. Προφήτη Ηλία

 Πολυτιμότερη Παίκτρια του Τελικού αναδείχθηκε η Άννα - Μαρία Στεφάνου, η οποία παρέλαβε το βραβείο της από την Άννυ Κωνσταντινίδου, μέλος του Δ.Σ. της ΕΟΚ.

 Τα μετάλλια στη νικήτρια ομάδα απένειμε ο Παναγιώτης Φασούλας, μέλος του Δ.Σ. της ΕΟΚ.

 Η Εβίνα Μάλτση, πρώην αρχηγός της Εθνικής Ομάδας Γυναικών και Τεχνική Σύμβουλος της ΕΟΚ απένειμε αναμνηστικό κύπελλο στην αρχηγό της φιναλίστ ομάδας "Α.Ο. Κυρίαρχοι Παλαιάς Κοκκινιάς" Σοφία Καρανάσιου ενώ τα μετάλλια της φιναλίστ ομάδας απένειμε ο Ιωσήφ Βουράκης, Πρόεδρος του Οργανισμού Αθλητισμού & Νεολαίας του Δήμου Πειραιά. Στους κριτές ,  τον κομισάριο και τον ιατρό αγώνα , απένειμε αναμνηστικές πλακέτες το μέλος ΔΣ ΕΣΚΑΝΑ κ. Θεοδοσία Κανδύλη .Τέλος στους διαιτητές της αναμέτρησης απένειμε πλακέτες ο ταμίας της ΟΔΚΕ κ. Ανδριανός Παυλόπουλος .

 Τον Τελικό παρακολούθησαν και τίμησαν με την παρουσία τους οι κάτωθι:

Ο Παναγιώτης Φασούλας, μέλος του δ.σ. της ΕΟΚ, η Άννυ Κωνσταντινίδου, μέλος του Δ.Σ. της ΕΟΚ, η Εβίνα Μάλτση, πρώην αρχηγός της Εθνικής Ομάδας Γυναικών και Τεχνική Σύμβουλος της ΕΟΚ, η Τούλα Καλέντζου, βοηθός Προπονητή της Εθνικής Ομάδας Γυναικών, ο Κωνσταντίνος Κώτσης, manager της Εθνικής Ομάδας Ανδρών, η Βούλα Βάσσου, Αντιπρόεδρος της ΕΣΚΑ, ο Κωνσταντίνος Κώτσης, μέλος Δ.Σ. της ΕΣΚΑ, ο Βασίλειος Κωνσταντακόπουλος, μέλος Δ.Σ. της ΕΣΚΑ, ο Αδριανός Παυλόπουλος, Ταμίας της ΟΔΚΕ, ο Μάριος Κιουλάφας, μέλος Δ.Σ. του ΣΥ.Δ.Κ.Ν.Α., η Μαριάνα  Παπακωνσταντίνου, Γενική Γραμματέας του ΣΥ.Κ.Κ.Ν.Α, ο Ιωσήφ Βουράκης, Πρόεδρος του Οργανισμού Αθλητισμού & Νεολαίας του Δήμου Πειραιά, ο Πρόεδρος της ΚΕΔ ΕΣΚΑΝΑ Στάθης Παπαδόπουλος, το μέλος της ΚΕΔ ΕΣΚΑΝΑ Χάρης Κοκκώσης, η πολιτευτής του ΣΥ.ΡΙ.ΖΑ Γεωργία Γεννιά, ο Κωνσταντίνος Βλάμης, ιδρυτικό μέλος της ΕΣΚΑΝΑ, ο Ιωάννης Μακρής, ιδρυτικό μέλος της ΕΣΚΑΝΑ, πρώην μέλος Δ.Σ. της ΕΣΚΑΝΑ, πρώην έφορος Εθνικών Ομάδων και Υπεύθυνος Αναπτυξιακού Προγράμματος Γυναικών ΕΣΚΑΝΑ, ο Αθανάσιος Ζώης, πρώην μέλος ΚΕΔ ΕΣΚΑΝΑ, ο Δημήτριος Δραμεσιώτης, πρώην μέλος ΚΕΔ ΕΣΚΑΝΑ.

 Θερμές Ευχαριστίες προς το Δήμο Παλαιού Φαλήρου για τη παραχώρηση του κλειστού γυμναστηρίου Παλαιού Φαλήρου "Σοφία Μπεφόν" προκειμένου να διεξαχθεί ο τελικός και για την άψογη φιλοξενία.

 

 



Δεν υπάρχουν σχόλια: