ΕΙΔΙΚΗ ΠΡΟΚΗΡΥΞΗ ΠΡΩΤΑΘΛΗΜΑΤΟΣ Γ΄ ΚΑΤΗΓΟΡΙΑΣ ΠΑΙΔΩΝ ΠΕΡΙΟΔΟΥ 2021 2022 - ΕΣΚΑΝΑ

ΣΕ ΤΙΤΛΟΥΣ

Ένωση Σωματείων Καλαθοσφαίρισης Νότιας Αττικής

20.7.21

ΕΙΔΙΚΗ ΠΡΟΚΗΡΥΞΗ ΠΡΩΤΑΘΛΗΜΑΤΟΣ Γ΄ ΚΑΤΗΓΟΡΙΑΣ ΠΑΙΔΩΝ ΠΕΡΙΟΔΟΥ 2021 2022

 
ΕΙΔΙΚΗ ΠΡΟΚΗΡΥΞΗ

ΠΡΩΤΑΘΛΗΜΑΤΟΣ Γ΄ ΚΑΤΗΓΟΡΙΑΣ ΠΑΙΔΩΝ ΠΕΡΙΟΔΟΥ 2021 2022

 

Σύμφωνα με τις διατάξεις των ισχυόντων Αθλητικών Νόμων(2725/1999,3057/2002 και 3264/2004 και 4049/12),των Καταστατικών της Ε.Ο.Κ. και της Ε.Σ.ΚΑ.Ν.Α., των Κανονισμών της Ε.Ο.Κ. καθώς και της Γενικής Προκήρυξης Πρωταθλημάτων της Ε.Ο.Κ. 2021-2022

 


 

ΠΡΟΚΗΡΥΣΣΟΥΜΕ

Το Πρωτάθλημα της Γ΄ Κατηγορίας ΠΑΙΔΩΝ της αγωνιστικής   περιόδου 2021- 2022 με τους παρακάτω όρους:

 

ΑΡΘΡΟ 1ο : ΣΩΜΑΤΕΙΑ ΔΙΚΑΙΟΥΜΕΝΑ ΣΥΜΜΕΤΟΧΗΣ.

Στο Πρωτάθλημα Γ΄ Κατηγορίας ΠΑΙΔΩΝ αγωνιστικής περιόδου 2021-2022, δικαιούνται συμμετοχής οι ομάδες των Σωματείων που ΔΕΝ   ανήκουν στην Α΄ Κατηγορία :

 

 1)ΠΑΝΙΩΝΙΟΣ ΓΣΣ 2)ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΣ ΣΦΠ 3)ΙΚΑΡΟΣ ΚΑΛΛΙΘΕΑΣ ΑΕ 4)ΚΡΟΝΟΣ ΑΓΙΟΥ ΔΗΜΗΤΡΙΟΥ ΓΣ 5)ΠΡΩΤΕΑΣ ΒΟΥΛΑΣ ΑΕΟ 6)ΙΩΝΙΚΟΣ ΝΙΚΑΙΑΣ ΑΟ 7)ΜΙΛΩΝ ΑΟΝΣ 8)ΑΟΠ ΦΑΛΗΡΟΥ 9)ΠΟΚ ΕΣΠΕΡΟΣ 10)ΑΝΑΠΤΥΞΙΑΚΗ ΟΜΑΔΑ 11)ΕΛΕΥΘΕΡΙΑ ΜΟΣΧΑΤΟΥ ΑΟ 12)ΠΑΝΕΛΕΥΣΙΝΙΑΚΟΣ ΑΟΚ 13)ΑΡΗΣ ΓΛΥΦΑΔΑΣ ΑΚΑΔΗΜΙΑ ΜΠΑΣΚΕΤ 14) ΕΥΡΥΑΛΗ ΑΓΟΓ 15)ΔΡΑΠΕΤΣΩΝΑ ΔΑΣ 16)ΠΕΡΑ ΑΣ  17)ΑΣΤΕΡΑΣ ΑΓΙΟΥ ΔΗΜΗΤΡΙΟΥ

 

 

Καθώς και στη Β΄Κατηγορία:

 

1)       ΚΑΛΛΙΘΕΑΣ ΑΕ 2)ΕΝΩΣΗ ΑΜΦΙΑΛΗΣ ΑΠΣ 3)ΔΑΦΝΗ ΑΓΙΟΥ ΔΗΜΗΤΡΙΟΥ 4)ΤΡΑΧΩΝΩΝ ΔΙΑ ΑΛΙΜΟΥ ΑΕ 5)ΠΡΟΟΔΕΥΤΙΚΗ ΝΕΟΛΑΙΑ 6)ΦΙΛΙΑ ΠΕΡΑΜΑΤΟΣ 7)ΤΕΡΨΙΘΕΑ ΓΛΥΦΑΔΑΣ ΑΟ 8)ΑΕ ΡΕΝΤΗ 9)ΦΑΡΟΣ ΚΕΡΑΤΣΙΝΙΟΥ ΑΟ 10)ΠΡΟΦΗΤΗΣ ΗΛΙΑΣ ΑΟ 11)ΝΕΑΝΙΚΗ ΕΣΤΙΑ ΜΕΓΑΡΙΔΑΣ 12)ΕΑ ΝΙΚΑΙΑΣ 13)ΕΡΜΗΣ ΑΡΓΥΡΟΥΠΟΛΗΣ 14)ΓΛΥΦΑΔΑ ΕΝ. ΣΩΜΑΤΕΙΩΝ 15)ΠΕΡΑΜΑΤΟΣ ΕΡΜΗΣ ΓΣ  16)ΑΟΝΑ 17)ΑΕΤΟΣ ΚΑΛΛΙΘΕΑΣ 18)ΑΣ ΗΛΕΚΤΡΟΥΠΟΛΗ 19) ΕΝ. ΠΕΡΑΜΟΥ ΜΕΓΑΡΩΝ 20)ΠΟΡΦΥΡΑΣ 21) ΠΑΝΝΕΑΠΟΛΙΚΟΣ 22) ΤΕΛΑΜΩΝΑΣ 23) ΑΙΞΩΝΗ ΓΛΥΦΑΔΑΣ

Καθώς και οι δεύτερες ομάδες που θα δημιουργηθούν από αθλητές των ομάδων που αγωνίζονται στην Α΄ και Β΄ Κατηγορία και       των οποίων οι αθλητές δεν αγωνίζονται στα Πρωταθλήματα Α και Β΄ Κατηγορίας των ομάδων τους.

Οι αθλητές των ομάδων αυτών θα δηλώνονται ΥΠΟΧΡΕΩΤΙΚΑ στην Ε.Σ.ΚΑ.Ν.Α. με κατάσταση που θα αποστέλλει το ενδιαφερόμενο Σωματείο 10 ΗΜΈΡΕΣ πριν την έναρξη τους Πρωταθλήματος Περιόδου 2021-2022, όπου θα αναγράφονται τα πλήρη στοιχεία των αθλητών που πρόκειται να αγωνισθούν (ΕΠΩΝΥΜΟ,ΟΝΟΜΑ,ΠΑΤΡΩΝΥΜΟ,ΜΗΤΡΩΝΥΜΟ,ΗΜΕΡ.ΓΕΝΝΗΣΗΣ, ΑΡ.ΜΗΤΡΩΟΥ Ε.Ο.Κ).Προσθήκες στην κατάσταση αυτή θα επιτρέπονται καθ΄όλη την διάρκεια της διεξαγωγής του Πρωταθλήματος ΜΟΝΟ για νεοεγγραφόμενους αθλητές, με έγγραφο που θα γνωστοποιηθεί στην Ε.Σ.ΚΑ.Ν.Α

Εξυπακούεται ότι μετά το πέρας των αγώνων της Β΄ Ομάδας ,οι ως άνω αθλητές ΘΑ ΔΙΚΑΙΟΥΝΤΑΙ να συμμετάσχουν στους αγώνες πρωταθλήματος της Α΄ Ομάδας στην Α΄ και Β’ Κατηγορία ΠΑΙΔΩΝ.

Οι δεύτερες ομάδες έχουν δικαίωμα πρόκρισης σε όλες τις  φάσεις πλην της ΤΕΛΙΚΗΣ ΦΑΣΗΣ η οποία οδηγεί στην άνοδο στην Β΄ΚΑΤΗΓΟΡΙΑ και στις τρεις πρώτες θέσεις για την απονομή των μεταλλίων.

 

Οι υπόλοιπες ομάδες που συγκροτούν την Γ’ Κατηγορία, δεν έχουν δικαίωμα να συμμετάσχουν με δεύτερες ομάδες.

Ο Μανδραϊκός ΓΣ θα συμμετάσχει στην Γ΄ παίδων με εθελούσιο υποβιβασμό του από την Β΄ παίδων κατατάσσεται δε στον 1ο όμιλο λόγω γεωγραφικών κριτηρίων . Ο Παναγιναϊκός ΑΟ θα συμμετάσχει στην Γ΄ παίδων με εθελούσιο υποβιβασμό του από την Β΄ παίδων κατατάσσεται δε στον 2ο όμιλο λόγω γεωγραφικών κριτηρίων. Η Ενωση Αρμενίων θα συμμετάσχει στην Γ΄ παίδων με εθελούσιο υποβιβασμό της από την Β΄ παίδων κατατάσσεται δε στον 3ο όμιλο λόγω γεωγραφικών κριτηρίων. Ο Φοίνικας Αγ. Σοφίας αποχώρησε από τον 2ο όμιλο της Γ΄ παίδων .

ΑΝΟΔΟΣ 

 Oι πρώτες δύο ομάδες κάθε ομίλου (σύνολο έξι) θα αγωνιστούν σε ένα όμιλο σε σύστημα πουλ ένας με όλους σε ουδέτερα γήπεδα και οι τέσσερις (4) πρώτοι ανέρχονται στην Β΄παίδων. Οι υπόλοιπες ομάδες θα είναι οι επιλαχούσες . Οι κλειδάριθμοι είναι Γ1 1ΟΣ (1), Γ1 2ΟΣ (2), Γ2 1ΟΣ (3) , Γ2 2ΟΣ (4), Γ3 1ΟΣ (5) , Γ3 2ΟΣ (6) . Στους αγώνες αυτούς θα υπάρχουν δύο διαιτητές και τρείς κριτές και οι ομάδες θα επιβαρύνονται στο ήμισυ

 

1Η ΑΓΩΝ. 

2Η ΑΓΩΝ.

3Η ΑΓΩΝ.

4Η ΑΓΩΝ.

5Η ΑΓΩΝ.

1-6

5-1

1-4

3-1

1-2

2-5

4-2

2-3

2-6

6-4

3-4

6-3

6-5

4-5

5-3

 

 

 

 

ΑΡΘΡΟ 2ο : ΠΡΟΘΕΣΜΙΑ ΥΠΟΒΟΛΗΣ ΔΗΛΩΣΕΩΝ ΣΥΜΜΕΤΟΧΗΣ.

Οι δηλώσεις συμμετοχής των Σωματείων πρέπει να υποβληθούν στην Ε.Σ.ΚΑ.Ν.Α., το αργότερο μέχρι την Παρασκευή 30 ΙΟΥΛΙΟΥ 2021 και να περιλαμβάνουν τα στοιχεία που προβλέπονται από τον Κανονισμό Πρωταθλημάτων (ΑΡΘΡΟ 28). Οι δηλώσεις συμμετοχής των Σωματείων πρέπει να υποβληθούν στα γραφεία της Ε.Σ.ΚΑ.Ν.Α. αυτοπροσώπως ή με συστημένη επιστολή. Τα Σωματεία υποχρεούνται άμεσα στην καταβολή των οφειλών προγενέστερων αθλητικών περιόδων. Σε αντίθετη περίπτωση δε θα γίνεται δεκτή η δήλωση συμμετοχής και επίσης το Σωματείο στερείται του δικαιώματος απόκτησης αθλητών με οποιαδήποτε διαδικασία μεταγραφών (ελεύθερης, προσωρινής διάρκειας, αποδέσμευσης)καθώς και των καταστάσεων αθλουμένων μελών περιόδου 2021-2022.

Τα οφειλόμενα χρήματα θα κατατίθενται στο λογαριασμό 0026-0304-61-0101072545 στη Τράπεζα EUROBANK, που θα αναγράφει την αιτιολογία κατάθεσης μέχρι την καταληκτική ημερομηνία που λήγουν οι δηλώσεις συμμετοχής στο πρωτάθλημα.

Με τις δηλώσεις συμμετοχής στο πρωτάθλημα, τα Σωματεία ΥΠΟΧΡΕΟΥΝΤΑΙ

 να αποστείλουν προς την Ένωση :

α) Αντίγραφο Πρακτικού Δ.Σ. με τα ονόματα των μελών του Διοικητικού τους Συμβουλίου καθώς και την ημερομηνία λήξης της θητείας τους καθώς και τον εκπρόσωπο του σωματείου στην ΕΣΚΑΝΑ.

β) Παραχωρητήριο γηπέδων κλειστών και ανοικτών που θα χρησιμοποιούν

τα τμήματα του συλλόγου από την αρμόδια Δημοτική Αρχή καθώς και την άδεια λειτουργίας του Κλειστού Γυμναστηρίου. Εάν τα Σωματεία δεν προσκομίσουν τα ως ανω έγγραφα, δε θα γίνει δεκτή η συμμετοχή τους στο Πρωτάθλημα και δε θα μπουν στην κλήρωση των πρωταθλημάτων.

 

 Η κλήρωση των αγώνων του Πρωταθλήματος, ορίζεται στις 8 ΣΕΠΤΕΜΒΡΙΟΥ 2021, ημέρα ΤΕΤΑΡΤΗ και ώρα 18:30, στα γραφεία της Ε.Σ.ΚΑ.Ν.Α., στην Καλλιθέα ,Σπάρτης 90 και Αραπάκη,  Η παρουσία των αντιπροσώπων των Σωματείων θα αποφασιστεί έγκαιρα και θα ανακοινωθεί , ανάλογα με τα μέτρα που θα εφαρμόζει τότε ο ΕΟΔΥ και η ΓΓΑ .

 

Η έναρξη του Πρωταθλήματος θα ορισθεί ΜΕ ΣΥΜΠΛΗΡΩΜΑΤΙΚΗ ΠΡΟΚΗΡΥΞΗ μετά την έκδοση υγειονομικού πρωτοκόλλου από την Ε.Ο.Κ. σε συνεργασία με την Υγειονομική επιτροπή της Ε.Σ.ΚΑ.Ν.Α.

 

ΑΡΘΡΟ 3ο : ΣΥΣΤΗΜΑΤΑ ΔΙΕΞΑΓΩΓΗΣ ΠΡΩΤΑΘΛΗΜΑΤΟΣ.

 

Το σύστημα διεξαγωγής του Πρωταθλήματος Γ΄ Κατηγορίας Παίδων, θα γνωστοποιηθεί με Ειδική Συμπληρωματική Προκήρυξη..

 

ΑΡΘΡΟ 4ο : ΓΗΠΕΔΑ ΑΓΩΝΩΝ.

 

Όλοι οι αγώνες του Πρωταθλήματος, θα διεξαχθούν σε ανοικτά ή σε κλειστά γήπεδα.

Σωματείο που θα ορίσει ως έδρα του κλειστό Γυμναστήριο, με την κατάθεση της δήλωσης συμμετοχής στο Πρωτάθλημα υποχρεούται να αποστείλει στην Ε.Σ.ΚΑ.Ν.Α. μέχρι την έναρξη της νέας αγωνιστικής περιόδου την άδεια λειτουργίας του Κλειστού Γυμναστηρίου που θα αγωνίζεται σύμφωνα με το Νόμο 4049/12. Η καταλληλότητα ή όχι των Γυμναστηρίων θα κρίνεται με τις εκάστοτε αποφάσεις της Γ.Γ.Α., που θα ορίζουν το αν υπάρχει ή όχι η απαραίτητη άδεια λειτουργίας.

 Το Σωματείο που αναγράφεται πρώτο στο Πρόγραμμα των αγώνων θεωρείται γηπεδούχο και θα έχει τις ευθύνες και υποχρεώσεις που απορρέουν από την ιδιότητα αυτή.

 Η Ε.Σ.ΚΑ.Ν.Α., διατηρεί το δικαίωμα να προσθέσει στα πιο πάνω γήπεδα και άλλα που πληρούν τους όρους διεξαγωγής του Πρωταθλήματος.

Σε περίπτωση που αποκλεισθεί γήπεδο ή δεν είναι δυνατόν για οποιονδήποτε λόγο να τελεσθεί ο προγραμματισμένος αγώνας σε αυτό και αφού έχει γνωστοποιηθεί έγκαιρα στην Ε.Σ.ΚΑ.Ν.Α. από το γηπεδούχο Σωματείο, ο αγώνας της ορίζεται την ίδια ή άλλη ημερομηνία στο ίδιο ή άλλο γήπεδο (ΑΡΘΡΟ 33),τηρώντας τις διατάξεις του άρθρου 3 της παρούσας προκήρυξης.

 

ΑΡΘΡΟ 5ο : ΜΠΑΛΑ ΔΙΕΞΑΓΩΓΗΣ ΑΓΩΝΩΝ.

Οι αγώνες θα διεξάγονται με δερμάτινη ή συνθετική δερμάτινη μπάλα MOLTEN No 7.

ΑΡΘΡΟ 6ο: ΑΔΕΙΕΣ ΤΕΛΕΣΗΣ ΑΓΩΝΩΝ.

Σύμφωνα με το νόμο 4049/12 στο άρθρο 56Α παράγραφος 9,την άδεια διεξαγωγής του αγώνα χορηγεί ο προϊστάμενος της αρμόδιας για τα θέματα Αθλητισμού υπηρεσίας της οικείας Περιφέρειας. Αντίγραφο δε της άδειας διεξαγωγής του αγώνα κοινοποιείται στην οικεία αστυνομική ή κατά περίπτωση λιμενική αρχή για τη λήψη των αναγκαίων μέτρων ασφάλειας και τάξης.

 

ΑΡΘΡΟ 7ο : ΕΜΦΑΝΙΣΕΙΣ ΟΜΑΔΩΝ.

Τα Σωματεία που αγωνίζονται θα φορούν εμφανίσεις σύμφωνα με τα άρθρα 42 και 43 του Κανονισμού της Ε.Ο.Κ.

Διευκρινίζεται ότι σε περίπτωση που οι δυο ομάδες του αγώνα έχουν το ίδιο  ή  παραπλήσιο χρώμα φανέλας, είναι υποχρεωτική η αλλαγή της από το Σωματείο που έχει την ιδιότητα του γηπεδούχου.        

ΑΡΘΡΟ 8ο : ΔΙΚΑΙΟΥΜΕΝΟΙ ΣΥΜΜΕΤΟΧΗΣ ΑΘΛΗΤΕΣ.

Στο Πρωτάθλημα Γ΄ Κατηγορίας Παίδων, δικαιούνται να λάβουν μέρος αθλητές που πληρούν τις προϋποθέσεις των ισχυόντων Αθλητικών Νόμων και του άρθρου 36 των Κανονισμών της Ε.Ο.Κ.

Στο Πρωτάθλημα Παίδων, δικαιούνται συμμετοχής αθλητές που γεννήθηκαν το έτος 2006  και νεότεροι.

Κάθε Σωματείο δικαιούται να δηλώνει σε κάθε αγώνα μέχρι δώδεκα (12) αθλητές, εκ των οποίων μόνο ένας (1) μπορεί να μην είναι ελληνικής υπηκοότητας, ομογενής, καθώς και αλλοδαπός καλαθοσφαιριστής, του οποίου το δελτίο αθλητικής ιδιότητας έχει εκδοθεί από την Ε.Ο.Κ. . Σε αυτή την κατηγορία δεν υπολογίζονται οι αθλητές των οποίων το δελτίο έχει εκδοθεί πριν τη συμπλήρωση του 15ου έτους της ηλικίας της (άρθρο 1 παρ.3 Υ.Α. 6439/Β/2002)και και διατηρούν το δικαίωμα συμμετοχής και μετά την μεταγραφή τους σε άλλη ομάδα της Ένωσης.

 Κάθε Σωματείο δικαιούται να δηλώνει σε κάθε αγώνα μέχρι δώδεκα (12) αθλητές, εκ των οποίων μόνο ένας (1) μπορεί να μην είναι ελληνικής υπηκοότητας, ομογενής, καθώς και αλλοδαπός καλαθοσφαιριστής, του οποίου το δελτίο αθλητικής ιδιότητας έχει εκδοθεί από την Ε.Ο.Κ.

Σε αυτή την κατηγορία δεν υπολογίζονται οι αθλητές των οποίων το δελτίο έχει εκδοθεί πριν τη συμπλήρωση του 15ου έτους της ηλικίας της (άρθρο 1 παρ.3 Υ.Α. 6439/Β/2002)και εφόσον αυτοί δεν έχουν μετακινηθεί από το αρχικό τους σωματείο.

*Διευκρινίζεται επίσης, ότι η παράβαση της δεσμευτικής αυτής διάταξης, θα έχει ως συνέπεια την επιβολή ποινής που προβλέπεται στο άρθρο 47 παρ. 2α, για αντικανονική συμμετοχή αθλητών.

**Επισημαίνουμε ότι κατόπιν απόφασης της Γενικής Συνέλευσης των Σωματείων Ε.Ο.Κ. της 15/03/2013 για τις παραβάσεις αντικανονικής συμμετοχής αθλητών, απαιτείται μόνο υποβολή ΕΝΣΤΑΣΗΣ της αντίπαλης ομάδας.

***Σε περίπτωση μη τήρησης των ανωτέρω, ο αγώνας δεν θα διεξάγεται και το υπαίτιο Σωματείο θα μηδενίζεται, από το Διοικητικό Συμβούλιο της Ε.Σ.ΚΑ.Ν.Α., ύστερα από εισήγηση της Επιτροπής Πρωταθλήματος Ανδρών. 

****Αθλητές που έχουν δικαιωθεί, ύστερα από προσφυγή τους στο Α.Σ.Ε.Α.Δ., μπορούν να εγγράφονται στο Σωματείο που επιθυμούν, το αργότερο μέχρι και τις 31 Δεκεμβρίου 2020.

Σε περίπτωση που η απόφαση εκδοθεί μετά τις 31 Δεκεμβρίου 2020, απαγορεύεται να αγωνίζονται στο Πρωτάθλημα Γ΄ Κατηγορίας Παίδων της τρέχουσας περιόδου, αλλά στο Πρωτάθλημα Γ΄ Κατηγορίας Παίδων της περιόδου 2020-2021.    

Το Διοικητικό Συμβούλιο της Ε.Σ.ΚΑ.Ν.Α., επιφυλάσσεται για κάθε αλλαγή των ανωτέρω, για την αγωνιστική περίοδο 2022-2023. 

 

ΑΡΘΡΟ 9ο : ΑΝΑΒΟΛΗ - ΔΙΑΚΟΠΗ ΑΓΩΝΩΝ.

Για την αναβολή των αγώνων ισχύουν όσα ορίζονται από το άρθρο 50 του Κανονισμού Πρωταθλημάτων της Ε.Ο.Κ.

Για την διακοπή των αγώνων ισχύουν όσα ορίζονται από τις οδηγίες της Ε.Ο.Κ./1371/29-03-96, σχετικές με την εφαρμογή της διάταξης του άρθρου 46, του Κανονισμού Πρωταθλημάτων της Ε.Ο.Κ.

ΑΡΘΡΟ 10ο : ΕΝΣΤΑΣΕΙΣ - ΕΦΕΣΕΙΣ.

 Οι Ενστάσεις υποβάλλονται σύμφωνα με όσα ορίζει το άρθρο 54 του Κανονισμού Πρωταθλημάτων, πρέπει δε να υποστηριχθούν με έγγραφο υπόμνημα εντός σαρανταοκτώ (48) ωρών από την τέλεση του αγώνα και να συνοδεύονται από το σχετικό παράβολο των ΕΙΚΟΣΙ (20) ΕΥΡΩ, που καταβάλλονται στην Ένωση.

Α) Οι Ενστάσεις που αναφέρονται σε περιπτώσεις κακής εφαρμογής Κανονισμών Παιδιάς ή άσκησης Πειθαρχικού ελέγχου Διαιτητών, εκδικάζονται: α)από τα προβλεπόμενα στον ισχύοντα Κανονισμό Διαιτησίας Όργανα σε Α΄ βαθμό εφόσον η Κεντρική Επιτροπή Διαιτησίας (Κ.Ε.Δ.)είναι μονομελής, και σε Β΄ βαθμό από την

Κεντρική Επιτροπή Διαιτησίας της Ε.Ο.Κ. και β)εφόσον η Κεντρική Επιτροπή Διαιτησίας είναι τριμελής, εκδικάζονται σε Α΄ βαθμό από το μονομελές όργανο της Κ.Ε.Δ./Ε.Σ.ΚΑ.Ν.Α, που ορίζεται ειδικά για αυτό το σκοπό και σε Β΄ βαθμό από την Κ.Ε.Δ./Ε.Σ.ΚΑ.Ν.Α.

Β)Οι υπόλοιπες Ενστάσεις που δεν αφορούν Κανονισμούς Παιδιάς, εκδικάζονται από την Επιτροπή Πρωταθλήματος της Ε.Σ.ΚΑ.Ν.Α.

Γ)Οι αποφάσεις του Δ.Σ. της Ε.Σ.ΚΑ.Ν.Α. που επικυρώνουν τις εισηγήσεις της Επιτροπής Πρωταθλήματος, εισηγήσεις οι οποίες αποφαίνονται επί Ενστάσεων της αρμοδιότητάς της σύμφωνα με τα παραπάνω, προσβάλλονται με προσφυγή ενώπιον του Α.Σ.Ε.Α.Δ., σύμφωνα με τους ισχύοντες Αθλητικούς Νόμους.

Τα φυσικά ή νομικά πρόσωπα(αθλητές ή Σωματεία)που μετέχουν με οποιοδήποτε τρόπο στους διεξαγόμενους αγώνες συμφωνούν αποδέχονται και καθιστούν αρμόδια ως Διαιτητικά όργανα για την επίλυση των μεταξύ τους κάθε φύσης διαφορών μόνο τα προβλεπόμενα από τον Νόμο ή τους οικείους κανονισμούς δικαιοδοτικά όργανα ή Επιτροπές. Η δήλωση συμμετοχής δεσμεύει επίσης τους αθλητές,τους προπονητές και τα μέλη των σωματείων χωρίς να απαιτείται ιδιαίτερη συμφωνία μεταξύ αυτών και της Ένωσης.

 Απαγορεύεται ρητά κάθε προσφυγή στα πολιτικά Δικαστήρια. Σε περίπτωση που το σωματείο προσφύγει στα πολιτικά Δικαστήρια για θέμα ερμηνείας των κανονισμών ή της παρούσας ΜΗΔΕΝΙΖΕΤΑΙ και ΑΠΟΚΛΕΙΕΤΑΙ από όλα τα ΠΡΩΤΑΘΛΗΜΑΤΑ της επόμενης περιόδου, στα οποία συμμετάσχει.    

ΑΡΘΡΟ 11ο : ΠΑΡΑΠΤΩΜΑΤΑ - ΚΥΡΩΣΕΙΣ.

Α)Τα Σωματεία που αγωνίζονται, υπόκεινται στις κυρώσεις που προβλέπονται από τον κανονισμό Πρωταθλημάτων, οι δε Διοικητικοί και υπόλοιποι παράγοντες και οι αθλητές σωματείων, καθώς και οι προπονητές στις κυρώσεις που προβλέπονται από τους ισχύοντες ΑΘΛΗΤΙΚΟΥΣ ΝΟΜΟΥΣ και από τις ισχύουσες διατάξεις των   κανονισμών της Ε.Ο.Κ.

Β)Ομάδα, η οποία θα αποχωρήσει από το Πρωτάθλημα κατά την διάρκεια της αθλητικής περιόδου υπόκειται στις κυρώσεις του άρθρου 47, παρ.1 και 2 καθώς και των υποπαραγράφων αυτών, του κανονισμού της Ε.Ο.Κ.      

Γ)Το Δ.Σ. της Ε.Σ.ΚΑ.Ν.Α., δικαιούται να χρησιμοποιήσει Διαιτητές ή Κριτές άλλων Συνδέσμων, εφόσον τούτο κριθεί σκόπιμο εξαιτίας επεισοδίων που προκάλεσαν αθλητές, προπονητές ή φίλαθλοι σωματείου εις βάρος Διαιτητών ή Κριτών. Το υπαίτιο Σωματείο υποχρεούται τουλάχιστον σαρανταοκτώ (48) ώρες πριν την τέλεση του αγώνα στον οποίο έχουν ορισθεί Διαιτητές άλλων Συνδέσμων, να καταβάλει τα έξοδα μετακίνησης, διαφορετικά ΜΗΔΕΝΙΖΕΤΑΙ.

Εάν δε το Σωματείο που έχει τιμωρηθεί, αγωνίζεται εκτός έδρας και οι διαιτητές προέρχονται από διαφορετικούς συνδέσμους, τότε το Σωματείο που εκτίει την ποινή, είναι υποχρεωμένο να καταβάλει την διαφορά των χρημάτων που απαιτούνται, για την μετακίνηση των διαιτητών.

 Δ) Σε περίπτωση που Σωματείο θεωρηθεί υπεύθυνο σοβαρών επεισοδίων, άκρως δυσφημιστικών για το άθλημα και τιμωρηθεί από την Ένωση, τότε η Ένωση ορίζει οι αγώνες να διεξάγονται στην έδρα του αντιπάλου Σωματείου, για όσες αγωνιστικές υπάρχει η τιμωρία.

Ε) Σε περίπτωση ΠΛΑΣΤΟΠΡΟΣΩΠΙΑΣ, δύναται η Ένωση να παρεμβαίνει, εφόσον αυτή διαπιστωθεί εντός γηπέδου ή υπάρξει υποβολή ένστασης της αντίπαλης ομάδας. Τότε η  υπόθεση εισάγεται για συζήτηση στο Δ.Σ. της Ε.Σ.ΚΑ.Ν.Α.. Στην περίπτωση αυτή, αν διαπιστωθεί πλαστοπροσωπία, το Σωματείο θα αποβάλλεται αμέσως από το Πρωτάθλημα της τρέχουσας αγωνιστικής περιόδου και θα υποβιβάζεται στην αμέσως επόμενη Κατηγορία. Ο προπονητής που υπογράφει το Φύλλο Αγώνα, θα καλείται σε απολογία από το Δ.Σ. της Ε.Σ.ΚΑ.Ν.Α. Σε περίπτωση τιμωρίας του, η ποινή του θα κοινοποιείται στην Ε.Ο.Κ., στις Ενώσεις και Τοπικές Επιτροπές, καθώς και στον Σ.Ε.Π.Κ.

Με απόφαση του Δ.Σ. της Ε.Σ.ΚΑ.Ν.Α., στις περιπτώσεις πλαστοπροσωπίας αθλητών που έχουν τελεσιδικίσει οι σχετικές ενστάσεις, οι υπαίτιοι εκτός της επιβολής των πειθαρχικών ποινών, θα παραπέμπονται στον Αθλητικό Εισαγγελέα και στην Επιτροπή Φιλάθλου Πνεύματος της Ελληνικής Ολυμπιακής Επιτροπής.

ΣΤ)Τα Σωματεία που θα συμμετάσχουν στο Πρωτάθλημα Γ΄ Κατηγορίας Παίδων, απαγορεύεται να διοργανώνουν φιλικούς αγώνες ή Τουρνουά, χωρίς την προηγούμενη έγγραφη έγκριση του Δ.Σ. της Ε.Σ.ΚΑ.Ν.Α.

Σε αυτούς τους αγώνες είναι απαραίτητο να χρησιμοποιούνται επίσημοι Διαιτητές και Βοηθοί Διαιτητών, που θα ορίζονται από την Κ.Ε.Δ./Ε.Σ.ΚΑ.Ν.Α., σύμφωνα με το άρθρο 44 παρ. 4του Νόμου 2725/1999 και όπως αυτός τροποποιήθηκε με το Νόμο 3057/2002.

 

ΑΡΘΡΟ 12ο : ΒΑΘΜΟΛΟΓΙΑ – ΚΑΤΑΤΑΞΗ – ΑΝΟΔΟΣ – ΙΣΟΒΑΘΜΙΕΣ.

Α) ΒΑΘΜΟΛΟΓΙΑ.

Για την βαθμολογία των σωματείων ισχύουν όσα ορίζει το άρθρο 47 του Κανονισμού των Πρωταθλημάτων, για την κατάταξη δε αυτών ισχύουν όσα αναφέρονται στα άρθρα 48 και 49 του ίδιου Κανονισμού.

Διευκρινίζεται, ότι σύμφωνα με το άρθρο 48 παρ. 8(της αυτή τροποποιήθηκε), τα αποτελέσματα των αγώνων που έδωσε Ομάδα που υποβιβάστηκε, λόγω μη προσέλευσής σε δυο(02) αγώνες ή αποχώρησης από την συνέχεια του Πρωταθλήματος, λαμβάνονται υπόψη στην διαμόρφωση του γενικού βαθμολογικού πίνακα της περιόδου.

Β) ΑΝΟΔΟΣ ΣΤΗ Β΄ ΚΑΤΗΓΟΡΙΑ ΠΑΙΔΩΝ.

Στη Β΄ Κατηγορία Παίδων, η άνοδος  θα γνωστοποιηθεί με Ειδική Συμπληρωματική Προκήρυξη..

 

.

Β) ΙΣΟΒΑΘΜΙΕΣ.

Ι)Σε περίπτωση ισοβαθμίας ομάδων στο Πρωτάθλημα σε σημαντική θέση (ανόδου ή υποβιβασμού), θα λαμβάνονται υπόψη κατά σειρά προτεραιότητας:

α)Τα αποτελέσματα στους μεταξύ τους αγώνες (βαθμοί) στο Πρωτάθλημα.

β)Αν υπάρχει πάλι ισοβαθμία, η διαφορά των πόντων (πηλίκο)σε όλους τους αγώνες μεταξύ των ομάδων που ισοβάθμησαν στο Πρωτάθλημα, συμπεριλαμβανομένων και των αγώνων με τις ομάδες που προκρίθηκαν ή αποκλείσθηκαν από την πρώτη  περίπτωση ισοβαθμίας.

γ)Αν η ισοβαθμία συνεχίζεται και πάλι, θα διεξάγονται  αγώνες κατάταξης σε ουδέτερα γήπεδα.

ΙΙ)Σε περίπτωση ισοβαθμίας ομάδων σε θέση μη σημαντική (με βάση τους όρους της συγκεκριμένης προκήρυξης) στο Πρωτάθλημα, θα λαμβάνονται υπόψη κατά σειρά προτεραιότητας:

α)Τα αποτελέσματα στους μεταξύ τους αγώνες (βαθμοί) στο Πρωτάθλημα.

β)Αν υπάρχει πάλι ισοβαθμία, η διαφορά των πόντων(πηλίκο)σε όλους τους αγώνες μεταξύ των ομάδων που ισοβάθμησαν στο Πρωτάθλημα, συμπεριλαμβανομένων και των αγώνων με τις ομάδες που προκρίθηκαν ή αποκλείσθηκαν από την πρώτη  περίπτωση ισοβαθμίας.

γ)Αν υπάρχει πάλι ισοβαθμία, η διαφορά των πόντων στο σύνολο των αγώνων του Πρωταθλήματος.

δ)Αν η ισοβαθμία συνεχίζεται και πάλι, θα διεξάγονται αγώνες κατάταξης σε ουδέτερα γήπεδα.

 

Ο ΣΥΝΤΕΛΕΣΤΗΣ ΠΟΝΤΩΝ (GOAL AVERAGE) ΥΠΟΛΟΓΙΖΕΤΑΙ ΜΕ ΔΙΑΙΡΕΣΗ ΤΩΝ ΠΟΝΤΩΝ ΠΟΥ ΠΕΤΥΧΕ Η ΟΜΑΔΑ ΜΕ ΤΟΥΣ ΠΟΝΤΟΥΣ ΠΟΥ ΔΕΧΘΗΚΕ.

 

ΑΡΘΡΟ 13ο : ΥΠΟΧΡΕΩΣΕΙΣ – ΔΙΚΑΙΩΜΑΤΑ ΣΩΜΑΤΕΙΩΝ.

Η διεξαγωγή Τουρνουά ή Φιλικών αγώνων μεταξύ Σωματείων, απαιτεί άδεια και έγκριση από το Δ.Σ. της Ε.Σ.ΚΑ.Ν.Α.

Τους Διαιτητές τους ορίζει σύμφωνα με το Νόμο 2725/99 και 3057/2002 η Κ.Ε.Δ.Ε.Σ.ΚΑ.Ν.Α. ή σε περίπτωση κωλύματός της η Κ.Ε.Δ./Ε.Σ.Κ.Α.

Σε περίπτωση στην οποία Σωματείο χρησιμοποιήσει Διαιτητή, που δεν ανήκει στους Συνδέσμους Διαιτητών και χωρίς την άδεια της Ε.Σ.ΚΑ.Ν.Α. και της Κ.Ε.Δ.(τιμωρημένοι διαιτητές, παλαιοί διαιτητές που δεν έχουν δηλώσει συμμετοχή στον Σύνδεσμο), τους επιβάλλεται η ποινή της έγγραφης επίπληξης και παράλληλα τιμωρία έδρας μίας αγωνιστικής. Σε περίπτωση επανάληψης του ίδιου λάθους, αφαιρείται ένας(-1)βαθμός από τους βαθμολογικούς πίνακες της αγωνιστικής περιόδου 2020-2021 όλων των τμημάτων του Σωματείου(Ανδρικό, Εφηβικό, Παιδικό, Γυναικείο, Κορασίδων, Νεανίδων, Μίνι Αγοριών, Παγκορασίδων).  

 

Αθλητής Σωματείου που καλείται για προπόνηση ή αγώνα του Αναπτυξιακού Προγράμματος και δεν έχει την ίδια ημέρα και ώρα επίσημο αγώνα Πρωταθλήματος της Ε.Σ.ΚΑ.Ν.Α. ή επίσημη κλήση σε Εθνική Ομάδα, τότε σε περίπτωση απουσίας του θα επιβληθεί στον προσκληθέντα αθλητή ποινή αποκλεισμού δυο (02) αγωνιστικών ημερών από το  Πρωτάθλημα Γ΄ Κατηγορίας Παίδων, σύμφωνα με το Κεφάλαιο Εθνικών Ομάδων του Κανονισμού επίσης Ε.Ο.Κ.(ΑΡΘΡΑ 94 και 97).

 

ΑΡΘΡΟ 14:ΟΡΙΣΜΟΣ ΙΑΤΡΟΥ.

Ο τρόπος ορισμός των ιατρών (υποχρεωτική η παρουσία του για διεξαγωγή αγώνα) θα αποφασιστει με συμπληρωματική προκήρυξη που θα ΕΚΔΟΘΕΙ αργότερα  .

 

ΑΡΘΡΟ 15ο: Τηλεοπτικές Μεταδόσεις Αγώνων.

 Οι αγώνες του Πρωταθλήματος είναι δυνατόν να μεταδίδονται τηλεοπτικά ή διαδικτυακά

Οι διαγωνιζόμενες ομάδες, γηπεδούχος και φιλοξενούμενη, υποχρεούνται να αποδέχονται την τηλεοπτική

 ή διαδικτυακή μετάδοση των αγώνων επίσης.

Το Διοικητικό Συμβούλιο επίσης Ε.Σ.ΚΑ.Ν.Α., εξουσιοδοτείται από επίσης ομάδες για την σύναψη συμβάσεων με τηλεοπτικά ή διαδικτυακά μέσα για την απευθείας ή μαγνητοσκοπημένη μετάδοση των αγώνων του Πρωταθλήματος.

Η γηπεδούχος ομάδα, έχει την υποχρέωση να επιτρέπει την είσοδο τηλεοπτικού συνεργείου στο γήπεδο και να του παρέχει επίσης απαιτούμενες διευκολύνσεις για την σωστή μετάδοση του αγώνα.

Σωματείο που θέλει να παραχωρήσει το δικαίωμα τηλεοπτικής κάλυψης των αγώνων του, υποχρεούται να ζητήσει την συγκατάθεση επίσης Ένωσης.

Στα Σωματεία που παραβιάζουν όσα ορίζονται επίσης προηγούμενες παραγράφους, επιβάλλεται ποινή αφαίρεσης επίσης (01) βαθμού από τον βαθμολογικό πίνακα, για κάθε αγώνα που απαγορεύουν την μετάδοση ή μεταδίδουν τον αγώνα χωρίς την έγγραφη άδεια επίσης Ένωσης.

Η μαγνητοσκόπηση από οποιοδήποτε τρίτο σωματείο θα επιτρέπεται, εφόσον θα έχει την συγκατάθεση για αυτή την ενέργεια και των δυο διαγωνιζομένων σωματείων.

ΑΡΘΡΟ 16ο : ΟΙΚΟΝΟΜΙΚΟΙ ΟΡΟΙ.

Για την συμμετοχή στο Πρωτάθλημα Γ΄ Κατηγορίας Παίδων, το Διοικητικό Συμβούλιο της Ε.Σ.ΚΑ.Ν.Α., αποφάσισε  τα κάτωθι:

Τα Σωματεία που θα δηλώσουν συμμετοχή στο Πρωτάθλημα Γ΄ Κατηγορίας Παίδων, υποχρεούνται πριν την έναρξη του αγώνα να καταβάλλουν τα έξοδα του αγώνα(οδοιπορικά κάθε Διαιτητή, κάθε Κριτή και Κομισάριου), των οποίων τα ποσά θα σας γνωστοποιηθούν με Συμπληρωματική Προκήρυξη. Σε περίπτωση που δεν καταβληθούν τα έξοδα από το γηπεδούχο Σωματείο, τότε θα μηδενίζεται.

Σε περίπτωση μη προσέλευσης Διαιτητή ή Διαιτητών, Κριτή ή Κριτών,τότε το γηπεδούχο Σωματείο υποχρεούται να καταβάλει στους παρόντες παράγοντες διεξαγωγής του αγώνα (Διαιτητές, κριτές)τα έξοδα κατά το ήμισυ. 

(το θέμα θα εξετάζεται από τα αρμόδια όργανα της ΕΣΚΑΝΑ για τυχόν καταλογισμό ευθυνών.

Το Σωματείο είναι υποχρεωμένο να καταβάλει τα έξοδα του  επαναληπτικού αγώνα.

ΑΡΘΡΟ 17o : ΕΠΑΘΛΑ ΚΑΙ ΒΡΑΒΕΙΑ.

Στην Πρωταθλήτρια ομάδα, που θα αναδειχθεί, θα απονεμηθεί ειδικό έπαθλο με δίπλωμα και  μετάλλιο χρώματος χρυσού, επίσης δε αθλητές επίσης θα απονεμηθούν διπλώματα με μετάλλια χρώματος χρυσού. Επίσης θα απονεμηθούν διπλώματα και μετάλλια για την δεύτερη ομάδα χρώματος αργυρού και για την τρίτη ομάδα χρώματος χαλκού.

ΓΕΝΙΚΑ.

Για κάθε θέμα που θα προκύψει κατά την διεξαγωγή του Πρωταθλήματος και που δεν προβλέπεται από την παρούσα προκήρυξη, από τον κανονισμό Διαιτησίας, από τον κανονισμό πρωταθλημάτων και από την γενική προκήρυξη καθώς και για κάθε ασάφεια που έχει ανάγκη από διευκρίνηση ή συμπλήρωση, αποφασίζει το Δ.Σ.

της Ε.Σ.ΚΑ.Ν.Α.   

  

   Ο ΠΡΟΕΔΡΟΣ                                                       Ο ΓΕΝ. ΓΡΑΜΜΑΤΕΑΣ

 

ΕΥΑΓΓ. ΛΥΜΠΕΡΑΤΟΣ                                    ΓΙΩΡΓΟΣ ΝΙΚΟΛΑΚΗΣ

 

Δεν υπάρχουν σχόλια: