ΥΠΕΝΘΥΜΙΣΗ(2) : Η συμπληρωματική προκήρυξη όλων των κατηγοριών - ΕΣΚΑΝΑ

ΣΕ ΤΙΤΛΟΥΣ

Ένωση Σωματείων Καλαθοσφαίρισης Νότιας Αττικής

21.2.20

ΥΠΕΝΘΥΜΙΣΗ(2) : Η συμπληρωματική προκήρυξη όλων των κατηγοριών


Α΄ΑΝΔΡΩΝ
Ο πρωταθλητής ανέρχεται απευθείας στην Γ΄ Εθνική . Στα  play off αγωνίζονται οι ομάδες 2-5 και 3-4 και ακολούθως οι νικητές και ηττημένοι πάντα στις δύο  νίκες ενώ  ΔΕΝ ΜΕΤΡΟΥΝ  τα αποτελέσματα της κανονικής σεζόν.
Υποβιβάζεται απευθείας ο τελευταίος (14ος) . Στα play outs αγωνίζονται 10-13 και 11-12 στις δύο νίκες .Εν συνεχεία αγωνίζονται οι νικητές ΟΧΙ οι ηττημένοι που υποβιβάζονται . Πάντα στις ΔΥΟ ΝΙΚΕΣ ΚΑΙ ΧΩΡΙΣ ΝΑ ΜΕΤΡΟΥΝ  τα αποτελέσματα της κανονικής σεζόν.  Πάντα γηπεδούχος είναι η ομάδα που τερμάτισε ψηλότερα στην κανονική περίοδο. Οι νικητές παραμένουν στην Α΄ εκτός και αν υποβιβαστούν πέραν της μίας από την Γ΄ ΕΘνική .
Β΄  ΑΝΔΡΩΝ
Ο πρωταθλητής ανέρχεται απευθείας στην Α . Στα  play off αγωνίζονται οι ομάδες 2-5 και 3-4 και ακολούθως οι νικητές (2-3) που ανέρχονται στην Α΄ (για τα μετάλλια)  και οι ηττημένοι(4-5)   πάντα στις ΔΥΟ ΝΙΚΕΣ ΕΝΩ ΔΕΝ ΜΕΤΡΟΥΝ  τα αποτελέσματα της κανονικής σεζόν. Ο νικητής του μπαράζ  4-5 μπορεί να ανέλθει και αυτός αν δεν υποβιβαστεί ομάδα από την Γ΄ Εθνική .
Υποβιβάζεται απευθείας ο τελευταίος (14ος) . Στα play outs αγωνίζονται 10-13 και 11-12 στις δύο νίκες . Εν συνεχεία αγωνίζονται οι νικητές με τα ίδια κριτήρια (ΟΧΙ οι ηττημένοι που υποβιβάζονται) .Πάντα στις ΔΥΟ ΝΙΚΕΣ ΚΑΙ ΧΩΡΙΣ ΝΑ ΜΕΤΡΟΥΝ  τα αποτελέσματα της κανονικής σεζόν. Πάντα γηπεδούχος είναι η ομάδα που τερμάτισε ψηλότερα στην κανονική περίοδο. Οι νικητές παραμένουν στην Β΄ εκτός και αν υποβιβαστούν πέραν της μίας από την Γ΄ Εθνική.
Γ΄ ΑΝΔΡΩΝ
Ο πρωταθλητής ανέρχεται απευθείας στην Β . Στα  play off αγωνίζονται οι ομάδες 2-5 και 3-4 και ακολούθως οι νικητές (2-3) που ανέρχονται στην Α΄  και οι ηττημένοι(5-6)  πάντα στις ΔΥΟ ΝΙΚΕΣ ΕΝΩ ΔΕΝ ΜΕΤΡΟΥΝ  τα αποτελέσματα της κανονικής σεζόν. Ο νικητής του μπαράζ  4-5 μπορεί να ανέλθει και αυτός αν δεν υποβιβαστεί ομάδα από την Γ΄ Εθνική .
Υποβιβάζεται απευθείας ο τελευταίος (14ος) . Στα play outs αγωνίζονται 10-13 και 11-12 στις ΔΥΟ ΝΙΚΕΣ ΚΑΙ ΧΩΡΙΣ ΝΑ ΜΕΤΡΟΥΝ ΤΑ ΑΠΟΤΕΛΕΣΜΑΤΑ ΤΗΣ ΚΑΝΟΝΙΚΗΣ ΠΕΡΙΟΔΟΥ. Εν συνεχεία αγωνίζονται οι νικητές( ΟΧΙ οι ηττημένοι που υποβιβάζονται) .Πάντα στις ΔΥΟ ΝΙΚΕΣ ΚΑΙ ΠΑΝΤΑ ΧΩΡΙΣ ΝΑ ΜΕΤΡΟΥΝ ΤΑ αποτελέσματα της κανονικής σεζόν. Πάντα γηπεδούχος είναι η ομάδα που τερμάτισε ψηλότερα στην κανονική περίοδο. Οι   νικητές  παραμένουν στην κατηγορία εκτός  και αν υποβιβαστούν πέραν της μίας από την Γ΄ Εθνική οπότε υποβιβάζεται και ο ΗΤΤΗΜΕΝΟΣ .
 Δ΄ ΑΝΔΡΩΝ

Ο πρωταθλητής ανέρχεται απευθείας στην Γ . Στα  play off αγωνίζονται οι ομάδες 2-5 και 3-4 και ακολούθως οι νικητές (2-3) που ανέρχονται στην Α΄  και οι ηττημένοι(4-5)  πάντα στις ΔΥΟ ΝΙΚΕΣ ΕΝΩ ΔΕΝ ΜΕΤΡΟΥΝ τα αποτελέσματα της κανονικής σεζόν. Πάντα γηπεδούχος είναι η ομάδα που τερμάτισε ψηλότερα στην κανονική περίοδο. Για τις θέσεις επιλαχόντων γίνεται ο αγώνας των ηττημένων στις δύο νίκες  4-5  ΠΑΝΤΑ ΣΤΙΣ ΔΥΟ ΝΙΚΕΣ ΚΑΙ ΧΩΡΙΣ ΝΑ ΜΕΤΡΟΥΝ ΤΑ ΑΠΟΤΕΛΕΣΜΑΤΑ ΤΗΣ ΚΑΝΟΝΙΚΗΣ ΣΕΖΟΝ.  Ο νικητής  του μπαράζ 4-5 μπορεί να ανέλθει και αυτός αλλά μόνο στην περίπτωση που δεν υποβιβαστεί ομάδα της ΕΣΚΑΝΑ από την Γ΄ ΕΘΝΙΚΗ .


Α΄ΠΑΙΔΩΝ -Α΄ ΕΦΗΒΩΝ
Στα play off της Α’  παίδων ,  μετέχουν οι έξι πρώτες ομάδες της Α΄ κατηγορίας παίδων και οι δύο πρώτες της Β΄ (Α1 –Β2, Α2 -Β1 , Α3-Α6, Α4 -Α5). Στην συνέχεια 1-4(5) , 2-3(6) στις δύο νίκες (δεν μετρούν τα αποτελέσματα της κανονικής περιόδου) και τέλος μεγάλος τελικός νικητής 5- νικητής 6 για χρυσό αργυρό και ο μικρός τελικός ηττημένος 5- ηττημένος 6 για το χάλκινο.
Στην Α΄ παίδων οι νικητές των αγώνων Α1-Β2  και Β1-Α2  (best of 3 στις  δύο νίκες play outs, δεν μετρά η κανονική περίοδος, ξεκινά η  σειρά από την έδρα της ομάδας με την καλύτερη θέση στην κανονική περίοδο ) εξασφαλίζουν την άνοδο και δίνουν αγώνα μπαράζ σε ουδέτερο για την 1η 2η θέση. Οι ηττημένοι Α1-Β2 και Β1-Α2 αγωνίζονται για την 3η θέση (πάλι best of 3 στις δύο νίκες ξεκινά η σειρά από την έδρα της ομάδας ΚΑΤΑ ΣΕΙΡΑ  με την καλύτερη θέση στην κανονική περίοδο ,  η  το καλύτερο ρεκόρ νικών ηττών και ακολούθως πηλίκο πόντων άμυνας επίθεσης   ).  Ο νικητής ανέρχεται στην Α΄και ο   ηττημένος παραμένει στην Β ΄ και είναι ο  πρώτος επιλαχών.

Επίσης γίνεται αγώνας σε ουδέτερο των ηττημένων για 5η-6η θέση για τις επιλαχούσες θέσεις
Στην Β ΄ εφήβων υποβιβάζεται η 12η ομάδα της Α΄ απευθείας και δίνουν αγώνες πλέι οφ 08-11 και 09-10 στις δύο νίκες ενώ δεν μετρούν τα αποτελέσματα της κανονικής περιόδου . Οι νικητές παραμένουν στην Α΄ και ακολουθεί μονός αγώνας των νικητών στην έδρα της ομάδας που τερμάτισε ψηλότερα στην κανονική περίοδο . Υποβιβάζονται οι ηττημένοι αλλά δεν γίνεται αγώνας μεταξύ των ηττημένων 08-11 κ 9-10.
Β΄ ΠΑΙΔΩΝ – Β΄ ΕΦΗΒΩΝ


Ο πρώτος καθενός από τους δύο πρώτους ομίλους ανέρχονται απευθείας και δίνουν αγώνες για την πρώτη –δεύτερη θέση ο καθένας στην έδρα του με δεύτερο αγώνα στην έδρα εκείνου που έχει το καλύτερο ρεκόρ νικών ηττών (σε δεύτερη φάση το καλύτερο πηλίκο διαφοράς πόντων επίθεσης άμυνας)  στην κανονική περίοδο .
Επίσης ανέρχεται και ο τρίτος της κατηγορίας που θα προέλθει από τους κάτωθι αγώνες κατάταξης .
Α2 –Β3  και Β2 –Α3 σε ουδέτερο γυμναστήριο από το άλλο ζευγάρι)


Οι νικητές πάλι σε ουδέτερο γυμναστήριο και ο νικητής ανέρχεται στην Α΄ παίδων ενώ παίρνει και την τρίτη θέση . Επίσης γίνεται αγώνας σε ουδέτερο των ηττημένων για 5η-6η θέση για τις επιλαχούσες θέσεις
Στη Γ΄ Κατηγορία, υποβιβάζεται η τελευταία ομάδα του βαθμολογικού πίνακα της κανονικής περιόδου κάθε ομίλου σύνολο δύο. Επίσης υποβιβάζονται στην Γ΄ οι ηττημένοι των αγώνων Α8-Β9  και Β8-Α9  (best of 3 στις  δύο νίκες play outs, δεν μετρά η κανονική περίοδος, ξεκινά η  σειρά από την έδρα της ομάδας με την καλύτερη θέση στην κανονική περίοδο ). Τέλος  ο νικητής του ζευγαριού  ΝΙΚΗΤΗΣ Α8-Β9 – ΝΙΚΗΤΗΣ Β8-Α9 (πάλι best of 3 στις δύο νίκες ξεκινά η σειρά από την έδρα της ομάδας ΚΑΤΑ ΣΕΙΡΑ  με την καλύτερη θέση στην κανονική περίοδο ,  η  το καλύτερο ρεκόρ νικών ηττών και ακολούθως πηλίκο πόντων άμυνας επίθεσης   ) παραμένει στην Β΄,  ενώ ο ηττημένος του ζευγαριού υποβιβάζεται στην Γ΄ παίδων (συνολικά 5 ομάδες υποβιβάζονται).
Συνολικά θα αγωνίζονται στην Β΄ οι τρεις(3)  που υποβιβάστηκαν από την Α΄ ,οι δώδεκα (12) που παρέμειναν και   οι εννέα που ανήλθαν από την Γ΄ και καταρτίζουν δύο ομίλους των 12 (η κλήρωση 2020-21 θα γίνει αργότερα)  .
Στην Α΄ εφήβων ανέρχονται απευθείας οι τρεις πρώτες ομάδες της Β΄ εφήβων χωρίς play off (οι δύο παίζουν play off με τις έξι πρώτες της Α΄). Αντίθετα γίνονται play out για την παραμονή μετά τον απευθείας υποβιβασμό της 12ης ομάδας . Παίζουν 09-10 και 08-11 στις δύο νίκες . Οι ηττημένοι υποβιβάζονται  . Σύνολο τρεις ομάδες . Ανέρχονται από την Γ΄ εφήβων τρεις  ομάδες καταρτίζουν ένα όμιλο των δώδεκα για την Β΄ εφήβων στην περίοδο 2020-21 .
Γ΄ ΠΑΙΔΩΝ –Γ΄ ΕΦΗΒΩΝ
Στην Γ΄  παίδων (έξι όμιλοι) προκρίνονται οι τέσσερις πρώτες ομάδες (συνολικά 24 ομάδες) καταρτίζουν με κλήρωση έξι ομίλους των τεσσάρων ομάδων (ένας πρώτος , ένας δεύτερος , ένας τρίτος και ένας τέταρτος ποτέ ομάδες που έχουν ξαναπαίξει αντίπαλες στην Α΄ φάση, κλειστό γήπεδο υποχρεωτικά ). Αγωνίζονται ένας με όλους σύστημα πουλ δύο γύρων. Στην φάση αυτή δεν επιτρέπονται δεύτερες ομάδες .Οι πρώτοι κάθε ομίλου σύνολο έξι(6) προκρίνονται στην τελική φάση και ανέρχονται στην Β΄ παίδων   Οι πρώτοι κάθε ομίλου (Ζ΄, Η΄, Θ΄,  Ι΄,  Κ ,  Λ) θα αγωνιστούν ένας με όλους σε ουδέτερα (κλειστό γήπεδο υποχρεωτικά ) για τα μετάλλια και την τελική κατάταξη . Οι δεύτεροι κάθε ομίλου (Ζ2, Η2, Θ2, Ι2, Κ2, Λ2) αγωνίζονται ένας με όλους σε ουδέτερα . Ανέρχονται οι τρεις στην Β΄(συνολικά 6+3 =9) και ακολουθεί η   κατάταξη επιλαχόντων . Η κλήρωση της Β΄ και Γ΄ φάσης , θα γίνει στα γραφεία της ΕΣΚΑΝΑ .
Στην Γ΄ εφήβων(πέντε όμιλοι) προκρίνονται στην Β΄ φάση οι τέσσερις πρώτες ομάδες από τα πέντε (5)  γκρουπ (συνολικά 20 ομάδες) και καταρτίζουν με κλήρωση πέντε  ομίλους των τεσσάρων ομάδων (ένας πρώτος , ένας δεύτερος , ένας τρίτος και ένας τέταρτος ΠΟΤΕ  ομάδες που έχουν ξαναπαίξει μεταξύ τους στην Α΄ φάση (κλειστό γήπεδο υποχρεωτικά ). Προκρίνεται ο πρώτος κάθε ομίλου ( ΣΤ΄, Ζ΄, Η΄, Θ΄, Ι΄) και θα αγωνιστούν ένας με όλους σε ουδέτερα(κλειστό γήπεδο υποχρεωτικά ) . Στην φάση αυτή δεν επιτρέπονται δεύτερες ομάδες .Αγωνίζονται ένας με όλους σύστημα πουλ ενός γύρου σε ουδέτερα  . Οι τρεις  πρώτες ομάδες ανέρχονται στην Β΄ κατηγορία εφήβων . Η κλήρωση της Β΄ και Γ΄ φάσης , θα γίνει στα γραφεία της ΕΣΚΑΝΑ .

ΝΕΩΝ ΑΝΔΡΩΝ Κ. ΠΟΛΙΤΗΣ 
Στο  τουρνουά νέων ανδρών , προκρίνονται στο φάϊναλ φορ , οι τέσσερις πρώτες ομάδες  της κανονικής περιόδου . Οι ομάδες θα αγωνιστούν χιαστί  (στις 2 νίκες  και δεν μετρούν τα αποτελέσματα της κανονικής περιόδου). Δηλαδή 1-4 και 2-3 με βάση την κατάταξη στην κανονική περίοδο . Ακολούθως οι νικητές των ημιτελικών αγωνίζονται στον τελικό και οι ηττημένοι στον μικρό τελικό πάλι με σύστημα play off best of 3 (στις  2  νίκες και δεν μετρούν τα αποτελέσματα της κανονικής περιόδου) . Πάντα η σειρά ξεκινά από την έδρα της ομάδας που τερμάτισε ψηλότερα στην κανονική περίοδο . Υποχρεωτικά κλειστά γυμναστήρια. Ημέρα διεξαγωγής κατά προτίμηση Τετάρτη.

Α΄ ΓΥΝΑΙΚΩΝ
Οι τέσσερις πρώτες ομάδες κάθε ομίλου εκ των δύο της Α΄ κατηγορίας προκρίνονται στην Β΄ ΄φάση. Εκεί οι ομάδες μεταφέρουν τα αποτελέσματα μεταξύ τους και αγωνίζονται ένας με όλους τους άλλους του άλλου ομίλου ήτοι αγώνες 8 (4 δύο γύρων). Ο νικητής είναι ο πρώτος και ακολουθούν 2-3-4 . Εν συνεχεία διεξάγονται αγώνες play off 1-4  2-3 χωρίς να μετρούν τα προηγούμενα αποτελέσματα στις δύο νίκες  . Σε όλα τα ζευγάρια γηπεδούχος είναι πάντα εκείνος που τερμάτισε ψηλότερα στην κανονική περίοδο. Τελικός με τους νικητές και μικρός τελικός με τους ηττημένους .  Ο νικητής στον τελικό (πάλι στις δύο νίκες) ανέρχεται στην Α1 .
Οι 7 ομάδες που δεν θα προκριθούν θα αγωνισθούν πάλι στην Β2 φάση  με τα αποτελέσματα της Α΄ να υπολογίζονται . Για την σημασία της θέσης θα υπάρξει νέα συμπληρωματική που θα εκδοθεί μόλις οριστικοποιηθεί ο αριθμός των μετεχουσών ομάδων της νέας περιόδου 2020-21.
Η αναπτυξιακή δεν μετέχει στον ισχυρό όμιλο των 8 ομάδων και σε περίπτωση που δικαιούται την θέση βαθμολογικά την κερδίζει ο αμέσως επόμενος .
Α΄ ΚΟΡΑΣΙΔΩΝ
Στα play off μετέχουν οι έξι πρώτες ομάδες της Α΄ κατηγορίας και οι δύο πρώτες της Β΄ (Α1 –Β2, Α2 -Β1 , Α3-Α6, Α4 -Α5). Στην συνέχεια 1-4(5) , 2-3(6) στις δύο νίκες (δεν μετρούν και πάλι τα αποτελέσματα της κανονικής περιόδου) και τέλος μεγάλος τελικός νικητής 5- νικητής 6 για χρυσό αργυρό και ο μικρός τελικός ηττημένος 5- ηττημένος 6 για το χάλκινο .Υποβιβάζονται απευθείας οι τρεις τελευταίες .


Β΄ ΚΟΡΑΣΙΔΩΝ
Ανέρχονται απευθείας οι πρωταθλητές κάθε ομίλου που αγωνίζονται απευθείας στα πλέϊ οφ αφού δώσουν αρχικά μεταξύ τους αναμέτρηση σε ουδέτερο(για χρυσό και αργυρό)  .
Η Τρίτη θέση της ανόδου θα διεκδικηθεί ως εξής :
Αγωνίζονται Α2-Β3 , Β2-Α3 δίνοντας ένα αγώνα ο καθένας στην έδρα του . Ο νικητής με κριτήριο τις νίκες και αν υπάρχει ισοβαθμία τις διαφορές στα δύο ματς.
Θα ακολουθήσει ο αγώνας των νικητών με τον ίδιο τρόπο (μικρός τελικός και ο νικητής ανέρχεται στην Α΄ κορασίδων) όπως και στην προηγούμενη φάση καθώς και ο αγώνας των ηττημένων (5-6)  ομοίως για να διαμορφωθεί η σειρά 4-5-6 και να υπάρχουν επιλαχούσες .  Στην φάση αυτή δεν επιτρέπονται δεύτερες ομάδες
Στον μεγάλο τελικό προκρίνονται οι νικητές κάθε ομίλου . Ο νικητής του αγώνα αυτού είναι ο πρώτος και ο ηττημένος δεύτερος στην Β΄ κατηγορία ανέρχονται στην Α΄ και θα πάρουν μέρος στα play off με τις έξι πρώτες ομάδες της Α΄ κατηγορίας (Α1 –Β2, Α2 -Β1 , Α3-Α6, Α4 -Α5). Θα υπάρξει μικρός διπλός  τελικός για τους ηττημένους Α2-Β3 και Β2-Α3 αλλά και άλλος αγώνας για 5η-6ηθέση  . Πάντα ο επαναληπτικός αγώνας των διπλών αναμετρήσεων θα διεξάγεται στην έδρα της ομάδας που τερμάτισε ψηλότερα στην κανονική περίοδο στον ένα η στον άλλο όμιλο . Αν η θέση είναι ίδια τότε ο επαναληπτικός διεξάγεται στην έδρα εκείνης με καλύτερο διαιρέτη νικών ηττών της κανονικής περιόδου.
ΝΕΑΝΙΔΕΣ
Οι έξι   πρώτες ομάδες του ισχυρού ομίλου και οι δύο πρώτες του β΄ ομίλου θα αγωνιστούν στα play off (Α1 –Β2 , Α2- Β1 , Α3-Α6, Α4—Α5)  στις δύο νίκες χωρίς να μετρούν τα αποτελέσματα των δύο πρώτων φάσεων . Ο πρωταθλητής θα είναι ο πρώτος , αργυρό ο δεύτερος,  χάλκινο ο τρίτος .
ΠΑΓΚΟΡΑΣΙΔΕΣ Α
Οι ομάδες αγωνίζονται σε σύστημα pool  (ένας με όλους δύο γύρων) . Οι πρώτες τέσσερις της κατάταξης
θα παίξουν φαϊναλ φορ (1-4 , 2-3) σε ουδέτερα γήπεδα και αμέσως μετά οι νικητές και οι ηττημένοι για τα
μετάλλια εκ νέου σε ουδέτερα. Υποβιβάζεται στην Β΄ η 7η ομάδα .
ΠΑΓΚΟΡΑΣΙΔΕΣ Β
Οι ομάδες αγωνίζονται σε σύστημα pool (ένας με όλους δύο γύρων) . Οι πρώτες δύο ομάδες κάθε ομίλου αγωνίζονται σε χιαστί ματς σε ουδέτερο . Οι νικητές ανέρχονται στην Α΄ (αγωνίζονται και πάλι σε ουδέτερο για χρυσό αργυρό) και οι ηττημένοι πάιζουν σε ουδέτερο για το χάλκινο .
ΠΑΜΠΑΙΔΕΣ Α
Προκρίνονται στην Β΄ φάση οι τέσσερις πρώτες ομάδες κάθε ομίλου . Δημιουργούν τέσσερις ομίλους των τεσσάρων με κλήρωση (ένας πρώτος ένας δεύτερος ενας τρίτος και ενας τέταρτος ποτέ από τον ίδιο όμιλο). Αγωνίζονται με pool συστημα ενας με όλους δύο γύρων  . Από κάθε όμιλο της Β΄ φάσης  προκρίνεται στο φαϊναλ φορ η πρώτη ομάδα και αγωνίζονται σε φάϊναλ φορ ένας με όλους σε ουδέτερα οπότε θα κριθούν και τα μετάλλια .
Δεν υπάρχουν σχόλια: