Χρόνια πολλά στους Έλληνες , γιορτάζει σήμερα το μπάσκετ το έπος του ΄87 - ΕΣΚΑΝΑ

ΣΕ ΤΙΤΛΟΥΣ

Ένωση Σωματείων Καλαθοσφαίρισης Νότιας Αττικής

14.6.19

Χρόνια πολλά στους Έλληνες , γιορτάζει σήμερα το μπάσκετ το έπος του ΄87

Για την χώρα μας Εθνική εορτή ειναι η 25η Μαρτίου η 28η Οκτωβρίου για το μπάσκετ ειναι η 14η Ιουνίου-σαν σήμερα πριν 32 χρόνια . Η μέρα που άλλαξε το ελληνικό μπάσκετ, την ελληνική κοινωνία και θα μνημονεύεται για πάντα ως... εθνική εορτή! Είμαστε πια Πρωταθλητές! 
Η 14η Ιουνίου είναι μια μεγάλη μέρα για όλους μας . Άλλαξε για πάντα η ιστορία του αθλήματος  καθώς θυμόμαστε εκείνο το μεγάλο Ευρωμπάσκετ του 1987 στο ΣΕΦ και φυσικά την κατάκτηση του χρυσού μεταλλίου στον τελικό με τους Σοβιετικούς. Δεν ήτυαν όμως μόνο ένα μετάλλιο δεν ήταν μια βραδιά αποθέωσης , τρελλής χαράς , ήταν ένα σημείο στον χρόνο που άλλαξε τον ρου της ιστορίας μας , έκανε το άθλημα αυτό αγαπημένο . 
Ο επίτιμος πρόεδρος της ΕΣΚΑΝΑ κ. Ιωάννης Παλάτος είπε : "Η γενιά μου είναι φυσιολογικό για την 14η Ιουνίου 1987 να αναπολεί τον παλιό καλό καιρό αλλά παράλληλα να έχει  διαμορφώσει τις προϋποθέσεις για το σημερινό καλό καιρό αναπολώντας και βαδίζοντας πάντα στον δρόμο που χάραξαν οι αείμνηστοι Πέτρος Καπαγέρωφ Κώστας Πολίτης . Η επόμενη γενιά θα μας κρίνει ..."

Δεν υπάρχουν σχόλια: