EOK: «Αφαίμαξη αθλητών από σωματεία» - ΕΣΚΑΝΑ

ΣΕ ΤΙΤΛΟΥΣ

Ένωση Σωματείων Καλαθοσφαίρισης Νότιας Αττικής

16.6.18

EOK: «Αφαίμαξη αθλητών από σωματεία»

EOK: «Αφαίμαξη αθλητών από σωματεία»
Την πρακτική σωματείων που εκμεταλλευόμενα κάποιες διατάξεις του ΑΣΕΑΔ και τις υποσχέσεις από μάνατζερ παίρνουν αθλητές από τις ομάδες τους στηλιτεύει με ανακοίνωσή της η ΕΟΚ. 

Η ανακοίνωση: 

Το Δ.Σ. της Ελληνικής Ομοσπονδίας Καλαθοσφαίρισης εκφράζοντας τις θέσεις και τις ανησυχίες της συντριπτικής πλειοψηφίας των σωματείων-μελών της, επισημαίνει ότι η αφαίμαξη των αθλητών και αθλητριών που αποτελούν την έκφραση της δημιουργικής δραστηριότητάς τους από ορισμένα σωματεία, που εκμεταλλεύονται τη νομολογία του Α.Σ.Ε.Α.Δ. των τελευταίων ετών, έχει αρνητικά αποτελέσματα για το άθλημα αλλά και για τους αθλητές και τις αθλήτριες. 

Η αρνητική αυτή εξέλιξη που αναπτύσσεται και από την ανεύθυνη και πρόσκαιρα κερδοσκοπική δραστηριότητα ορισμένων μάνατζερ και την παραπλάνηση και την εκμετάλλευση των γονέων και κηδεμόνων των αθλητών και αθλητριών, δημιουργεί προσκόμματα στην παραγωγική διαδικασία των σωματείων δημιουργών, απογοήτευση και αγωνιστική και λειτουργική περιθωριοποίηση. 

Η Ε.Ο.Κ. τονίζει ότι θα προβεί στην άσκηση όλων των απαιτούμενων ενεργειών για την αποτελεσματική αντιμετώπιση του αρνητικού αυτού φαινομένου, τόσο με τη λειτουργία των δικών της οργάνων όσο και με προτάσεις προς την πολιτεία για τη νόμιμη ρύθμιση του θέματος.

Δεν υπάρχουν σχόλια: