Μεγάλο πλήγμα για το μπάσκετ η απώλεια του Δημήτρη Μπασούρη - ΕΣΚΑΝΑ

ΣΕ ΤΙΤΛΟΥΣ

Ένωση Σωματείων Καλαθοσφαίρισης Νότιας Αττικής

1.6.17

Μεγάλο πλήγμα για το μπάσκετ η απώλεια του Δημήτρη Μπασούρη

Πρωτομηνιά σήμερα αλλά το ελληνικό μπάσκετ θρηνεί την απώλεια ενός σημαντικού παράγοντα ανθρώπου συνεργάτη και φίλου . Τις πρώτες πρωϊνές  ώρες έφυγε από κοντά μας ο ταμίας της ΕΟΚ και πρόεδρος της ΕΣΚΑ Δημήτρης Μπασούρης στα 63 του χρόνια προδομένος από την καρδιά του. 
Ήταν μέλος της ΕΣΚΑ από το 1995 και ανέλαβε χρέη προέδρου από το 2009. Επίσης, από τον Σεπτέμβριο του 2010 ήταν μέλος του Δ.Σ. της ΕΟΚ, ενώ από το 2012 ήταν και ταμίας της ελληνικής Ομοσπονδίας.
Βαρύ πένθος στο μπάσκετ και στην ¨Ενωσή μας και το ΔΣ εκφράζει θερμά και ειλικρινή συλλυπητήρια για την απώλειά του Δημήτρη Μπασούρη τόσο στους οικείους του αλλά και στην μεγάλη μπασκετική οικογένεια της ΕΟΚ  και της ΕΣΚΑ .
Η εξόδιος ακολουθία και η κηδεία θα γίνει αύριο Παρασκευή στις 14.00 στο κοιμητήριο  Ηλιούπολης (οδ. Αναστάσεως )Τι γράφει η ιστοσελίδα της ΕΟΚ
Με αίσθημα οδύνης  ο πρόεδρος και τα μέλη του Δ.Σ. της ΕΟΚ πληροφορηθήκαμε την απώλεια του εκλεκτού μέλους της Ομοσπονδίας, Προέδρου της ΕΣΚΑ μα πάνω απ’ όλα καλού φίλου και στενού συνεργάτη, Δημήτρη Μπασούρη.
Σε μια μακρά συμπόρευση χρόνων, ο Δημήτρης έκανε το μπάσκετ δεύτερη οικογένειά του, πάλεψε για την ανάπτυξη και την προώθησή του, πρόσφερε ουσιαστικά στο άθλημα. Η απώλειά του είναι μεγάλη, πρώτα για την αγαπημένη του σύζυγο Πηνελόπη και τον γιο τους Μαρίνο και μετά για όλους τους ανθρώπους που τον γνωρίσαμε, συναναστραφήκαμε μαζί του και μας τίμησε με την φιλία του.
Εκφράζουμε τα βαθιά μας συλλυπητήρια στην οικογένειά του για την μεγάλη απώλεια, ευχόμαστε να είναι ελαφρύ το χώμα που θα τον σκεπάσει και ο Θεός να τον αναπαύσει.
Η κηδεία του εκλιπόντος θα γίνει την Παρασκευή 2 Ιουνίου στις 14:00 στο Κοιμητήριο Ηλιούπολης. Κατόπιν απόφασης του Δ.Σ., αντί στεφάνου θα δοθεί χρηματικό ποσό στο Ίδρυμα «Ελπίδα» για την ενίσχυση των δράσεών του.

Τι γράφει η ιστοσελίδα της ΕΣΚΑ 
Το ελληνικό μπάσκετ έγινε πιο φτωχό από το πρωί της Πέμπτης, αφού ο πρόεδρος της Ε.Σ.Κ.Α. και ταμίας της Ε.Ο.Κ. Δημήτρης Μπασούρης άφησε την τελευταία του πνοή, σκορπίζοντας τη θλίψη.
Η Ε.Σ.Κ.Α. συμμετέχει στο πένθος της οικογένειας, καταθέτοντας στεφάνι και σύσσωμο το Δ.Σ. της Ενωσης, θα συνοδέψει τον Δημήτρη Μπασούρη στον αποχωρισμό για το μακρινό ταξίδι, δίπλα στην οικογένειά του, στην οποία εκφράζουμε τα θερμά, βαθύτατα και ειλικρινή συλλυπητήριά μας.
Ευχόμαστε ο Θεός ν΄αναπαύσει την ψυχή του και να δώσει υπομονή και δύναμη στην οικογένειά του να παλέψει για αυτό το τραγικό γεγονός.

Ο αγαπημένος μας Δημήτρης δεν θα είναι πια μαζί μας, αλλά θα ζει για πάντα στην καρδιά και τη σκέψη μας…