Μίσσας: «Πολλά τα οφέλη από τη διοργάνωση στην Πρέβεζα» ( fb photo album ΕΟΚ | Basketball Camp Cadets) - ΕΣΚΑΝΑ

ΣΕ ΤΙΤΛΟΥΣ

Ένωση Σωματείων Καλαθοσφαίρισης Νότιας Αττικής

4.11.16

Μίσσας: «Πολλά τα οφέλη από τη διοργάνωση στην Πρέβεζα» ( fb photo album ΕΟΚ | Basketball Camp Cadets)


Μια πολύτιμη εμπειρία, πρωτίστως για τους συμμετέχοντες αθλητές, αλλά και για όλους όσοι εμπλέκονται με την αναπτυξιακή διαδικασία, ήταν το Basketball Camp Cadets FIBA-ΕΟΚ, το προπονητικό καμπ που φιλοξενήθηκε στην Πρέβεζα με τη συμμετοχή αγοριών κάτω των 15 ετών και το οποίο συνδιοργάνωσαν FIBA, ΕΟΚ και ΕΣΚΑΒΔΕ.

Ο ομοσπονδιακός προπονητής και υπεύθυνος εθνικών ομάδων, Κώστας Μίσσας, μίλησε για το νέο αυτό πρόγραμμα και τα πολλαπλά οφέλη του. «Ήταν μία άψογη διοργάνωση, χωρίς κανένα απολύτως πρόβλημα. Παρότι το πρόγραμμα ήταν πιεστικό λειτούργησε άκρως αποτελεσματικά και τα οφέλη ήταν πολλά. Τα 60 παιδιά που προπονήθηκαν και αξιολογήθηκαν είναι αθλητές με ιδιαίτερα καλές προοπτικές. Το πρόβλημα είναι ότι δεν υπάρχουν πολύ ψηλά παιδιά στη συγκεκριμένη ηλικία. Αυτό είναι ένα γενικότερο πρόβλημα τα τελευταία χρόνια σε αυτές τις ηλικίες», ανέφερε.




«Παρόλο που ήταν παιδιά που μαζεύτηκαν κι έπαιξαν για πρώτη φορά μαζί, υπήρχε μια πολύ καλή εικόνα από πλευράς μπάσκετ σε επίπεδο γνώσης των βασικών και των συνεργασιών μεταξύ τους, χωρίς να υπάρχει κάποια προετοιμασία. Αυτό δείχνει ότι οι προπονητές όλων των παιδιών κάνουν πολύ καλή δουλειά και αυτό φαίνεται στην εικόνα που βγάζουν οι παίκτες στο παρκέ», πρόσθεσε.

«Στο συγκεκριμένο πρόγραμμα που βρίσκεται υπό την αιγίδα της FIBA υπάρχει πολύ μεγάλο ενδιαφέρον σε πολλές χώρες για τη συγκεκριμένη ηλικία. Διάφοροι προπονητές αναφέρουν ο καθένας για τη χώρα του τα θετικά, τα αρνητικά, τα προβλήματα και ό,τι έχει να κάνει με την εξέλιξη των παικτών. Διαμορφώνονται έτσι κάποιες νόρμες για την προπονητική διαδικασία στις ηλικίες αυτές και για τη συνέχεια, που είναι πολύ χρήσιμες για όλους», συνέχισε ο Κώστας Μίσσας.

Σύντομα θα υπάρξει το επόμενο ραντεβού. «Αυτά τα παιδιά θα συναντηθούν ξανά στο χριστουγεννιάτικο τουρνουά οπότε θα υπάρχει και μια δεύτερη εικόνα αξιολόγησης και κατ’ επέκταση επιλογής».


http://basket.gr/index.php/interviews/5561-missas-polla-ofeli