Δέκα χρόνια από το ακατόρθωτο της Σαϊτάμα! Δεν σταματώ να τραγουδώ ΠΟΤΕ..... - ΕΣΚΑΝΑ

ΣΕ ΤΙΤΛΟΥΣ

Ένωση Σωματείων Καλαθοσφαίρισης Νότιας Αττικής

1.9.16

Δέκα χρόνια από το ακατόρθωτο της Σαϊτάμα! Δεν σταματώ να τραγουδώ ΠΟΤΕ.....



Δέκα χρόνια μετά την μεγαλύτερη νίκη της Ελλάδας όλων των εποχών σε ομαδικό επίπεδο . Δέκα χρόνια μετά την τελευταία ήττα των Αμερικάνων . Ποιος μπορεί να ξεχάσει ένα τέτοιο θρίαμβο που άλλαξε τον ρου της ελληνικής καλαθοσφαίρισης ; Ούτε εμείς, ούτε φυσικά οι πρωταγωνιστές αλλά ούτε και όσοι ήταν εκεί κοντά στα παιδιά .Ο πρώην πρόεδρος της ΕΣΚΑΝΑ κ. Παλάτος και η οικογένειά του που ήταν στην Σαϊτάμα αλλά και το νυν ΔΣ της ΕΣΚΑΝΑ εκφράζουν με νοσταλγία τα ειλικρινή τους συγχαρητήρια και εύχονται χρόνια πολλά σε εκείνους που έγραψαν ιστορία . Η μεγαλύτερη χαρά που έδωσε το μπάσκετ αλλά και εν γένει ο ελληνικός αθλητισμός . Μπράβο σας ...

Το ημερολόγιο δείχνει 1 Σεπτεμβρίου 2006. Η Ελλάδα δεν ήταν συνηθισμένη να παρακολουθεί με κομμένη την ανάσα αγώνες μπάσκετ νωρίς το μεσημέρι. Ο κόσμος δεν ήταν συνηθισμένος στο να βλέπει μια ομάδα να παραδίδει μαθήματα μπάσκετ στους Αμερικάνους. Για την ακρίβεια θα το έβλεπε για τελευταία φορά. Η απόλυτη παράσταση του ελληνικού μπάσκετ και του ελληνικού αθλητισμού: 101-95!


Πέρασαν δέκα χρόνια από τότε που η Εθνική μας ομάδα πήρε το πρώτο της μετάλλιο σε Παγκόσμιο Πρωτάθλημα, επικρατώντας κατά κράτος στο δεύτερο ημίχρονο της παρέας του ΛεΜπρόν Τζέιμς, του Καρμέλο Άντονι και του Ντουέιν Ουέιντ. Ήταν ο απόλυτος θρίαμβος. Ο χρόνος πέρασε, αλλά η επιτυχία δεν ξέφτισε. Ούτε θάμπωσε όπως οι παλιές φωτογραφίες. Συνεχίζει να λάμπει έντονα. Σαν φάρος.