ΠΑΝΕΛΛΗΝΙΟ ΝΕΑΝΙΔΩΝ : To σήκωσε ο Πρωτέας Βούλας και έκανε "ριπίτ" 46-40 το Αρκάδι - ΕΣΚΑΝΑ

ΣΕ ΤΙΤΛΟΥΣ

Ένωση Σωματείων Καλαθοσφαίρισης Νότιας Αττικής

1.5.15

ΠΑΝΕΛΛΗΝΙΟ ΝΕΑΝΙΔΩΝ : To σήκωσε ο Πρωτέας Βούλας και έκανε "ριπίτ" 46-40 το Αρκάδι




Μία αγωνιστική πριν το τέλος του τουρνουά ξεκαθάρισε ο τίτλος του Πρωταθλητή νεανίδων στην Κοζάνη καθώς ο Πρωτέας Βούλας επικράτησε του Αρκαδίου Ρεθύμνου με 46-40 και πανηγύρισε από σήμερα την πρωτιά.

Ο Πρωτέας ξεκίνησε καλύτερα και προηγήθηκε με 0-6. Το τάιμ-άουτ του Κώστα Πλευράκη αφύπνισε προς στιγμήν τις παίκτριές του Αρκαδίου, που μετά από τρία λεπτά πέτυχαν το πρώτο τους καλάθι. Το νέο εντυπωσιακό σερί 7-0 της ομάδας από την Βούλα, που έδειξε ότι ήθελε να… καθαρίσει το παιχνίδι από την αρχή έκανε το σκορ 2-13, ενώ η πρώτη περίοδος ολοκληρώθηκε με το ταμπλό να γράφει 4-16.

Στην αρχή του δεύτερου δεκαλέπτου το Αρκάδι μείωσε την διαφορά κάτω από τους δέκα πόντους (9-18), όμως η ομάδα του Θάνου Σόφτση κυριαρχούσε κάτω από το καλάθι με τις Φασούλα και Κίτσιου. Παρόλα αυτά το Αρκάδι μείωσε στους πέντε πόντους (18-23) ενάμιση λεπτό πριν την ανάπαυλα. Με γρήγορο σερί 4-0 ο Πρωτέας πήγε στα αποδυτήρια με προβάδισμα εννέα πόντων.

Στα πρώτα λεπτά της τρίτης περιόδου η διαφορά κυμαινόταν γύρω στους δέκα πόντους πάντα υπέρ της ομάδας της Βούλας. Με καθοριστικούς πόντους από την Θεοδώρου η… ψαλίδα άνοιξε υπέρ των νικητριών στο τέλος της, καθώς προηγήθηκαν με 29-42.

Το Αρκάδι έκανε την τελευταία του προσπάθεια να διεκδικήσει τη νίκη και το χρυσό μετάλλιο στις αρχές του τελευταίου δεκάλεπτου και μείωσε σε 35-42, επτά λεπτά πριν το φινάλε. Η διαφορά πήγε στο +5 για τον Πρωτέα (38-43), στο 36ο λεπτό με τον Θάνο Σόφτση να παίρνει τάιμ-άουτ. Μια βολή της Φασούλα έκανε το 38-44, ενώ στην επόμενη επίθεση η Μπότση μείωσε ακόμη περισσότερο (40-44). Αστοχη επίθεση και επιθετικό ριμπάουντ για το Αρκάδι που έκανε απελπιστικά άστοχο τρίποντο. Η Φασούλα έγραψε το τελικό 40-46 μέσα σε πανηγύρια των πρωταθλητριών για την σημαντική επιτυχία.

Αρκάδι Ρεθύμνου - Πρωτέας Βούλας 40-46

Διαιτητές: Παφίλης-Τσιαπλής
Δεκάλεπτα: 4-16, 18-27, 29-42, 40-46
Αρκάδι Ρεθύμνου (Πλευράκης): Μπότση 12(1), Τζουγκράκη 8(2), Καούκη 1, Λίτσι, Δημήτρη 11(2), Λελεδάκη 2, Περάκη 6.
Πρωτέας Βούλας (Σόφτσης): Κίτσιου 6, Κολλάτου 10(1), Μαντά 2, Αναστασοπούλου, Φασούλα 17, Μιχαλοπούλου, Τσιχλάκη, Θεοδώρου 11.



Σόφτσης: «Πιο δύσκολο να κρατηθείς στην κορυφή»

Μετά το τέλος του αγώνα ο προπονητής του Πρωτέα Βούλας, Θάνος Σόφτσης, δήλωσε:
«Συγχαρητήρια σε όλες τις αθλήτριες για τον τίτλο. Το να κρατηθείς στην κορυφή είναι πιο δύσκολο από το να την κατακτήσεις. Μέσα σε σύντομο χρονικό διάστημα μπορέσαμε να εφαρμόσουμε συστήματα και τακτικές που θα χρειαζόντουσαν αρκετό χρόνο. Τα περισσότερα παιδιά είναι παίκτριες των Εθνικών ομάδων και το πρόγραμμα βάσης που τρέχει ο σύλλογος του Πρωτέα Βούλας, είναι από τα καλύτερα στην Ελλάδα. Θέλω να ευχαριστήσω τη διοίκηση που μου εμπιστεύτηκε την διεύθυνση του προγράμματος και ελπίζω να συνεχιστεί και τα επόμενα χρόνια».





Φασούλα: «Δίκαια η κατάκτηση του τίτλου»

Η διεθνής Μαριέλα Φασούλα ήταν η καλύτερη παίκτρια των πρωταθλητριών και πρώτη σκόρερ του αγώνα. Η «ψηλή» του Πρωτέα Βούλας μας είπε: «Αποδείξαμε και σήμερα ότι αξίζαμε την κατάκτηση του τροπαίου. Σε όλα τα παιχνίδια κάναμε αυτό που έπρεπε καθώς ήμασταν πολύ καλές στη διαχείριση του αγώνα σε άμυνα και επίθεση. Συγχαρητήρια σε όλους».












Δεν υπάρχουν σχόλια: