EOK | Video : H αποστολή της Εθνικής Ανδρών στο Πο. Οι αγώνες της Εθνικής θα μεταδοθούν τηλεοπτικά από τον ΑΝΤ1 - ΕΣΚΑΝΑ

ΣΕ ΤΙΤΛΟΥΣ

Ένωση Σωματείων Καλαθοσφαίρισης Νότιας Αττικής

7.8.14

EOK | Video : H αποστολή της Εθνικής Ανδρών στο Πο. Οι αγώνες της Εθνικής θα μεταδοθούν τηλεοπτικά από τον ΑΝΤ1




Το πρόγραμμα του τουρνουά (στο Πο)

Παρασκευή 8/8
19:00 Σερβία-Ελλάδα
21:30 Γαλλία-Κροατία

Σάββατο 9/8
17:30 Κροατία-Σερβία
20:00 Γαλλία-Ελλάδα

Κυριακή 10/8
19:00 Ελλάδα-Κροατία
21:30 Γαλλία-Σερβία

*Οι αγώνες της Εθνικής θα μεταδοθούν τηλεοπτικά από τον ΑΝΤ1







Το πρωί της Τετάρτης η αποστολή της Εθνικής Ανδρών αναχώρησε με προορισμό το Πο, όπου θα δώσει τα πρώτα φιλικά παιχνίδια στο πλαίσιο της προετοιμασίας της για το Παγκόσμιο Πρωτάθλημα της Ισπανίας.


Ο Ομοσπονδιακός τεχνικός, Φώτης Κατσικάρης, δήλωσε:

«Μετά από την πρώτη εβδομάδα στο Καρπενήσι, όπου ήταν και το πιο δύσκολο κομμάτι, ακολούθησε μια εβδομάδα στην Αθήνα όπου ουσιαστικά βάλαμε κάποιες λεπτομέρειες τακτικής είμαστε έτοιμοι για τα πρώτα τουρνουά. Είναι δύσκολο τουρνουά. Συμμετέχουν ομάδες που και έχουν ήδη παίξει φιλικά, ενώ για εμάς είναι τα πρώτα, ενώ θα είναι και η Κροατία την οποία θα αντιμετωπίσουμε στην πρώτη φάση του Παγκοσμίου Πρωταθλήματος. Επίσης, η Σερβία και η Γαλλία είναι ομάδες που βρίσκονται στον άλλο όμιλο και ενδέχεται να συναντηθούμε στην επόμενη φάση.

Είμαστε αρκετά ικανοποιημένοι με την δουλειά που έχει γίνει. Τα παιδιά δίνουν τον καλύτερό τους εαυτό. Οπως έχω ξαναπεί το ένα κομμάτι είναι η νέα φιλοσοφία που πρέπει να περάσει και να την αφομοιώσουν οι παίκτες. Το άλλο είναι η διάθεση που υπάρχει και κάθε μέρα να βάζουμε το κάτι παραπάνω, να γινόμαστε καλύτεροι, ώστε φτάνοντας προς το τέλος να είμαστε αν είναι δυνατόν στο 90% έτοιμοι.

Αυτό είναι το πιο δύσκολο κομμάτι, το να βάλουμε όλους τους παίκτες να βρεθούν στην ίδια φυσική κατάσταση. Για αυτό και ο κάθε ένας είχε διαφορετικό πρόγραμμα διαφορετικές αποθεραπείες και ούτε κάθε εξής για να είμαστε όσο το δυνατόν καλύτερα στο κομμάτι της φυσικής κατάστασης για τα συνεχζόμενα παιχν΄δια. Θεωρώ πως τα έχουμε καταφέρει. Εχουμε κάνει πολύ καλή δουλειά, οι συνεργάτες μου το ιατρικό επιτελείο, οι ίδιοι οι παίκτες... Σε αυτό το κομμάτι είμαστε αρκετά καλά και ελπίζω να μην έχουμε προβλήματα μέχρι και που θα ξεκινήσουν τα παιχνίδια.

Του Νικ είναι πολύ σημαντική απουσία. Σίγουρα σε μια καινούργια κατάσταση όπως είναι αυτή της Εθνικής θα θέλαμε να αγωνιστεί. Θα τον έχουμε στα δύο φιλικά με την Τουρκία. Από κει και πέρα θα βγουν τα συμπεράσματα που θα πρέπει να βγουν και θα είναι σημαντικά για την υπόλοιπη ομάδα. Να δούμε ο κάθε ένας πως θα ταιριάξει, να βρούμε την σωστή χημεία... Στο πρώτο παιχνίδι περιμένω ένα 50-60% ετοιμότητας από την ομάδας και μετά ελπίζουμε πως κάθε μέρα θα γινόμαστε και καλύτεροι.

Ακόμη είναι πάρα πολύ νωρίς για την 12άδα. Η κάθε μέρα είναι πολύ σημαντική κάθε μέρα μπορεί να προκύψει ένας τραυματισμός κάποιο πρόβλημα. Οπότε μέχρι τις τελευταίες μέρες πριν πάει η ομάδα στην Ισπανία θα πρέπει να έχουμε την ασφάλεια του ότι δεν θα υπάρχουν προβλήματα».

Για την χθεσινή επίσκεψη του πρωθυπουργού, Αντώνη Σαμαρά, κατά την διάρκεια της προπόνησης, τόνισε: «Ηταν πολύ ωραία έκπληξη από την πλευρά του πρωθυπουργού. Είναι ένας άνθρωπος που αγαπάει τον αθλητισμό. Ηταν πραγματικά ευχάριστο και για την ομάδα. Μας έδωσε τις ευχές του και πιστεύουμε πως θα είναι γουρλής και θα πάμε καλά».



Δηλώσεις Ζήση-Μπόγρη








Ο αρχηγός, Νίκος Ζήσης, και ο νέος, Γιώργος Μπόγρης, έκαναν δηλώσεις λίγο πριν την αναχώρηση της αποστολής με προορισμό την Γαλλία.

Νίκος Ζήσης:

«Είμαστε ακόμη στο στάδιο της προετοιμασίας. Για τους παλιότερους είναι γνώριμα όλα τα στάδια που πρέπει να περάσεις για να φτάσεις στο Παγκόσμιο Πρωτάθλημα. Πιστεύω πως γενικά η ομάδα είναι σε καλό δρόμο. Τα φιλικά είναι το καλύτερο τεστ για να δούμε σε τι φάση βρισκόμαστε. Σίγουρα θα δούμε τις αδυναμίες μας. Η διαφορά με άλλα χρόνια είναι ότι φέτος έχουμε μόνο δυνατά φιλικά και αυτό πιστεύω πως είναι καλό ανεξαρτήτως αποτελεσμάτων. Είναι ευκαιρία να παίξουμε γιατί πλέον δεν θα υπάρχουν μόνο ασκήσεις φυσικής κατάστασης ή δουλειά σε θέματα τακτικής, αλλά θα παίξουμε και θα το ευχαριστηθούμε λίγο παραπάνω.

Κάθε προετοιμασία έχει κοινά στοιχεία. Σίγουρα υπάρχει κούραση και προσπαθούμε να δεθούμε περισσότερο. Η διαφορά έχει να κάνει με το γεγονός ότι υπάρχουν πολλά νέα πρόσωπα αλλά υπάρχουν και παιδιά που γνωριζόμαστε χρόνια Σκοπός είναι να είμαστε έτοιμοι στις 30 Αυγούστου.

Γενικά είναι πολύ δυνατό τουρνουά. Η διαφορά είναι ότι με την Κροατία θα παίξουμε σίγουρα και στο Παγκόσμιο. Το έχουμε ξαναπεί... Αυτά τα παιχνίδια είναι προπονητικού χαρακτήρα. Οι προπονητές δοκιμάζουν σχήματα, δεν υπάρχει σκάουτινγκ, ουσιαστικά κάθε ομάδα βλέπει πως θα βελτιώσει τις αδυναμίες της. Οπότε δεν πιστεύω πως θα μείνουμε περισσότερο στον αγώνα με την Κροατία. Το επίσημο θα είναι εντελώς διαφορετικό παιχνίδι.

Περυσι είχαμε κερδίσει την Γαλλία μέσα στην Γαλλία με τον Τόνι Πάρκερ και όλα τα αστέρια της και τελικά πήρε το Ευρωμπάσκετ. Είναι φιλικά, το θέμα είναι να δούμε τις αδυναμίες μας. Τα τελευταία χρόνια έχουμε κουραστεί να κερδίσουμε στα φιλικά και τελικά στα τουρνουά να μην πηγαίνουμε τόσο καλά. Είναι σημαντικό ότι είναι νέος προπονητής αρκετά νέα παιδιά και μέσα από αυτά τα παιχνίδια θα προσπαθήσουμε να δεθούμε ακόμη περισσότερο. Τα φιλικά με τα επίσημα έχουν τεράστια διαφορά.

Δεν έχω παρακολουθήσει τις ομάδες, λίγο τα ρόστερ. Η Ισπανία και οι ΗΠΑ, παρότι έχουν απουσίες, είναι πολύ δυνατές ομάδες και είναι τα φαβορί. Μετά υπάρχουν πολλές καλές ομάδες και από λεπτομέρειες θεωρώ πως θα κριθούν και τα μετάλλια, αλλά και η πρώτη 8άδα».

Γιώργος Μπόγρης

«Είναι τα πρώτα φιλικά. Ανυπομονούμε όλοι και κυρίως εγώ που είναι η πρώτη μου φορά στην Εθνική Ανδρών. Είναι μια ευκαιρία και να ξεφύγουμε λίγο από το σκληρό πρόγραμμα της προετοιμασίας, αλλά και να βγάλουμε -κυρίως ο προπονητής- κάποια χρήσιμα συμπεράσματα για την ομάδα.

Η αλήθεια είναι πως προσωπικά είμαι λίγο αγχωμένος και το πρώτο φιλικό είναι τεράστια υπόθεση στο μυαλό μου. Οντως η πίεση θα είναι μεγάλη αλλά θέλω να το ξεπεράσω... Ολοι πρέπει να ξεπεράσουμε το άγχος και τυχόν ανασφάλειες για να βγάλουμε τον καλύτερό μας εαυτό.

Υπάρχει και κούραση... Το άγχος είναι δημιουργικό και η κούραση σημαίνει ότι δουλεύεις σωστά. Οπότε και τα δύο είναι χρήσιμα...

Με στόχο τον... στόχο είμαστε εδώ. Αυτός ήταν ο στόχος εξ αρχής, η 12άδα. Η κλήση και μόνο στην προετοιμασία είναι τεράστια τιμή για εμένα. Κρατάω αυτό και από κει και πέρα προσπαθώ να γίνομαι καλύτερος κάθε μέρα και να δίνω τον καλύτερό μου εαυτό.

Το κλίμα είναι εξαιρετικό. Είμαστε μια οικογένεια, μια παρέα και αυτό είναι πολύ σημαντικό γιατί πιστεύω πως θα βγει και στο παρκέ».

Δεν υπάρχουν σχόλια: