ΕΘΝΙΚΗ ΟΜΑΔΑ | Τουρκία-Ελλάδα 72-76 . Δηλώσεις Κατσικάρη-Βασιλειάδη - ΕΣΚΑΝΑ

ΣΕ ΤΙΤΛΟΥΣ

Ένωση Σωματείων Καλαθοσφαίρισης Νότιας Αττικής

23.8.14

ΕΘΝΙΚΗ ΟΜΑΔΑ | Τουρκία-Ελλάδα 72-76 . Δηλώσεις Κατσικάρη-Βασιλειάδη




Η Εθνική Ανδρών ξεπέρασε το κακό ξεκίνημα στην Ούλκερ Αρένα στην Κωνσταντινούπολη, δυνάμωσε στην άμυνα, έτρεξε, χάρισε θέαμα και πήρε τη νίκη από την Τουρκία με 76-72, στο τελευταίο φιλικό της πριν το Παγκόσμιο Κύπελλο (30/8-14/9, Ισπανία).

Κάθε άλλο παρά ιδανική ήταν η εμφάνιση της ελληνικής ομάδας στα πρώτα λεπτά της αναμέτρησης. Οι Τούρκοι μπήκαν δυνατά στο παρκέ, προηγήθηκαν 11-0 με την Ελλάδα να μην έχει παρουσιάσει το καλό της πρόσωπο, ειδικά στην άμυνα. Η... τάξη αποκαταστάθηκε σταδιακά, με τον Φώτη Κατσικάρη να βλέπει τους παίκτες του να απαντούν με ένα επιμέρους 13-2 για να ισοφαρίσει (13-13, 6'50''), έχοντας τον Νικ Καλάθη πρωταγωνιστή στην οργάνωση, αλλά και στην εκτέλεση και τους Γιάννη Μπουρούση - Γιώργο Πρίντεζη να ακολουθούν. Οι Τούρκοι επέστρεψαν, έχοντας ως κύριο όπλο τα ριμπάουντ, για να φτάσουν στο +7 (22-15). Ο Ίαν Βουγιούκας ήταν αυτός που ανέλαβε να κλείσει την ψαλίδα (22-21, 11'45''). Οι δύο ομάδες βρέθηκαν να συμβαδίζουν στα επόμενα λεπτά, πριν η Εθνική Τουρκίας βρει και πάλι τις λύσεις ως το 35-26 (15'30''). Πρίντεζης και Μπουρούσης ήταν αυτοί που έβαλαν την υπογραφή τους προς το τέλος της δεύτερης περιόδου με τον δεύτερο να ισοφαρίζει σε 39-39 με τη λήξη.

Βουγιούκας και Παπανικολάου έδωσαν το προβάδισμα και μια διαφορά τεσσάρων πόντων στην ελληνική ομάδα (39-43, 21'). Η Ελλάδα με Αντετοκούνμπο και Μπουρούση έφτασε στο +6 (51-57, 28'), έχοντας ως όπλο και την καλή άμυνα που προβλημάτισε τους Τούρκους. Αυτοί με τη σειρά τους βρήκαν τη λύση στα μακρινά σουτ, καθώς με δύο τρίποντα οδήγησαν στο 57-57 στο τέλος της τρίτης περιόδου. Ο Κώστας Σλούκας οργάνωσε το παιχνίδι, μοίρασε την μπάλα, ενώ ευστόχησε και ο ίδιος ως το 63-67 (35'10''). Ο Παπανικολάου, θεαματικός για δεύτερη φορά στην αναμέτρηση, έγραψε το 63-69 (35'10''), ενώ ο Ζήσης βρήκε μόνο του στον Σλούκα για το +8 (65-73, 37'15''). Οι Τούρκοι απάντησαν για το 70-73 (37'50''). Τη νίκη για την ελληνική ομάδα σφράγισε με 3/4 βολές ο Κώστας Βασιλειάδης για το τελικό 72-76.

Δεκάλεπτα: 22-19, 39-39, 57-57, 72-76

Τουρκία (Αταμάν): Γκιουλέρ 4, Ερμίς 3, Χερσέκ 3, Πρέλντζιτς 18, Τουντσερί 6, Σαβάς 2, Γκιονλούμ 5, Αρσλάν 9, Ασίκ 12, Ακιόλ 8, Μαχμούτογλου, Μπαλμπάι 2

Ελλάδα (Κατσικάρης): Μπουρούσης 16 (5ρ), Ζήσης 7 (3α), Βασιλειάδης 3 (5ρ), Καλάθης 11 (3α), Παπανικολάου 6, Σλούκας 4, Βουγιούκας 11 (5ρ), Πρίντεζης 13 (6ρ), Μάντζαρης, Αντετοκούνμπο 5 (5ρ)



Δηλώσεις Κατσικάρη-Βασιλειάδη



Ο Φώτης Κατσικάρης έβαλε θετικό πρόσημο στην παρουσία της Εθνικής στα φιλικά παιχνίδια μετά τη νίκη επί της Τουρκίας.

«Τελειώσαμε και τον τρίτο κύκλο προετοιμασίας με αυτό το φιλικό. Στο Καρπενήσι βάλαμε τις βάσεις ειδικά στο κομμάτι της φυσικής κατάστασης για να φέρουμε όλους τους παίκτες στο επίπεδο που θέλουμε, αλλά και στο κομμάτι της φιλοσοφίας. Μετά είχαμε τα τουρνουά στο Πο και το Κάουνας, ενώ τελειώσαμε απέναντι στην Τουρκία έχοντας βγάλει ήδη τα συμπεράσματα, τα οποία είναι περισσότερο θετικά παρά αρνητικά. Στις τελευταίες μέρες θα βάλουμε τις λεπτομέρειες που χρειαζόμαστε και θα φρεσκάρουμε την ομάδα, γιατί φάνηκε ότι είναι κουρασμένη», τόνισε.

Για την εικόνα της Εθνικής στο τελευταίο της «τεστ», είπε: «Αρχίσαμε το παιχνίδι πολύ μουδιασμένα, ήμασταν αργοί στις μετακινήσεις μας και στη συνεννόηση με αποτέλεσμα η Τουρκία να βάλει εύκολους πόντους από πικ εν ρολ ή σουτ.

Στο δεύτερο δεκάλεπτο βελτιωθήκαμε και στο δεύτερο ημίχρονο η ομάδα λειτούργησε όπως ξέρει στο αμυντικό κομμάτι. Στην επίθεση παρότι κάναμε πολλά λάθη καταφέραμε να ελέγξουμε το παιχνίδι. Δεν ήταν πρωτεύον για μας να νικήσουμε, αλλά να ελέγξουμε ειδικές καταστάσεις».

Ο Κώστας Βασιλειάδης με τη σειρά του δήλωσε: «Νομίζω πως ήταν θετική η εικόνα μας στην προετοιμασία. Έχουμε μέρες για να βελτιωθούμε ακόμη περισσότερο και να είμαστε έτοιμοι στις 30 Αυγούστου. Είμαστε μια καινούρια ομάδα, με παίκτες που δίνουν τον καλύτερό τους εαυτό. Θα είμαστε ένα σύνολο που αν χάνει, θα χάνει πολύ δύσκολα. Σίγουρα πρέπει να βελτιωθούμε στα ριμπάουντ, κάτι που είναι δουλειά όλης της ομάδας. Έτσι θα μπορέσουμε να τρέξουμε και περισσότερο στον αιφνιδιασμό, που είναι και το δικό μας όπλο».



Δεν υπάρχουν σχόλια: