Πρωταθλητής Ελλάδας νεανίδων ο Πρωτέας Βούλας εύκολα 62-42 τον Παναθηναϊκό - ΕΣΚΑΝΑ

ΣΕ ΤΙΤΛΟΥΣ

Ένωση Σωματείων Καλαθοσφαίρισης Νότιας Αττικής

26.4.14

Πρωταθλητής Ελλάδας νεανίδων ο Πρωτέας Βούλας εύκολα 62-42 τον Παναθηναϊκό

Ο πρωταθλητής της ΕΣΚΑΝΑ Πρωτέας Βούλας νίκησε 62-42 τον Παναθηναϊκό και κατέκτησε  μαθηματικά το 28ο Πανελλήνιο  Πρωτάθλημα Νεανίδων  μια αγωνιστική πριν την λήξη  του .  Ο Πρωτέας είχε την εμπειρία της Σκάλας Λακωνίας πέρυσι και με την καλύτερη ομάδα πήρε αυτό που δικαιούτο το χρυσό μετάλλιο .Το  καθοριστικό ματς  ξεκίνησε έστω και με μεγάλη καθυστέρηση (1 ώρα και 15 λεπτά αργότερα ) λόγω της νεροποντής και πολλών προβλημάτων στεγανότητας της οροφής του ΕΑΚ Πτολεμαίδας .Οι διοργανωτές χρησιμοποίησαν πλαστικά προστατευτικά στην οροφή που τοποθέτησαν σαν μουσαμά εσωτερικά με αναβατόριο για να σταματήσουν το νερό αφού η οροφή έμπαζε από παντού . Τελικά τα κατάφεραν αφού τα ...αποστραγγιστικά επέτρεψαν την διεξαγωγή του  σπουδαίου αγώνα που συγκέντρωσε πολύ κόσμο . Ο Πρωτέας ήταν  πολύ ανώτερος και προηγήθηκε 21-8 στο δεκάλεπτο και  38-21 στο ημίχρονο . Μόνο μειονέκτημα της ομάδας του Γρηγόρη Τασιόπουλου τα πολλά φάουλ με τα οποία είχε φορτωθεί ο Πρωτέας . Στην επανάληψη ο Πρωτέας δεν είχε κανένα πρόβλημα να διατηρήσει μια διαφορά ασφαλείας και πήρε εύκολα την νίκη με 62-42 .   Κορυφαία της ομάδας της Βούλας η Πηνελόπη Παυλοπούλου  , φοβερή η  Σιδηροπούλου ενώ  γενικά δεν υστέρησε κάποια από τις νικήτριες . Η Φασούλα έπαιξε 28΄ αφού προστατεύτηκε λόγω των φάουλ που φορτώθηκε από νωρίς . Μόνο η Χριστινάκη φάνηκε από τις ηττημένες . 
Δεκάλεπτα: 21-8, 38-21 (ημ.), 48-33, 62-42 .                                           
Διαιτητές: Τζίμα-Λόρτος.
ΠΡΩΤΕΑΣ Β. (Τασιόπουλος): Σιδηροπούλου 12(2), Μιχαλοπούλου, Κίτσιου 6, Φωκιανού 3(1), Παυλοπούλου 27(4), Μπιτζανάκη Ε., Μεϊμάρογλου, Δημέλη 3, Αμπντελφατάχ, Φασούλα 11, Βασιλειάδη, Μπιτζανάκη Ρ.
ΠΑΝΑΘΗΝΑΪΚΟΣ (Παναγόπουλος): Βουλκίδη 1, Γαλιατσάτου, Κακούρη, Μαυράκη, Βελούδη 4(1), Χριστινάκη 21, Γεωργίου 2, Καραμπεσίνη, Θεοδωροπούλου, Κατσιμάρδου 7, Φάρου 5, Λυκούδη 2.
Δηλώσεις προπονητών
Γρηγόρης Τασιόπουλος (ΑΕΟ Πρωτέας Βούλας):΄΄ Είμαι πολύ χαρούμενος για την κατάκτηση του τροπαίου. Παίξαμε εκπληκτικά και διατηρήσαμε την ψυχραιμία μας στο πρώτο ημίχρονο παρά τις αντιξοότητες. Πιστεύω ότι έγινε ένα παιχνίδι που το ευχαριστήθηκε και ο κόσμος που βρέθηκε στο γήπεδο. Θα ήθελα να ευχαριστήσω τις παίκτριες μου, τους συνεργάτες μου, την διοίκηση της ομάδας αλλά και τους φίλους του Πρωτέα που έκαναν το μακρύ ταξίδι μέχρι εδώ και μας βοήθησαν σημαντικά στην επιτυχία μας. Επίσης ένα μεγάλο ευχαριστώ στους ανθρώπους του Απόλλωνα και γενικά της Πτολεμαΐδας για την φιλοξενία και την ΕΟΚ για την πολύ καλή διοργάνωση.΄΄  
Να τι είπαν  Πηνελόπη Παυλοπούλου και Μαριέλα Φασούλα που κατέκτησαν για πρώτη φορά στην ιστορία του Πρωτέα Βούλας το χρυσό μετάλλιο στο πανελλήνιο νεανίδων :
Παυλοπούλου : «Ξέραμε θα ήταν ένα  δύσκολο ματς αυτό με τον Παναθηναϊκό αλλά ακολουθήσαμε κατά γράμμα το σκάουτιγκ και τις οδηγίες του  προπονητή  μας είχαμε συγκέντρωση αλλά και αποτελεσματικότητα στην επίθεση και ήρθε η νίκη που μας χαρίζει το χρυσό . Για να είμαι ελικρινής δεν  περιμέναμε τόσο μεγάλη διαφορά και άνετη επικράτηση αλλά η άμυνά μας  στο α΄ μέρος μέτρησε όπως και τα καλά ποσοστά μας  . Νοιώσαμε προδομένες πέρυσι όταν χάσαμε άδοξα με το Αρκάδι το χρυσό την τελευταία μέρα . Εκείνο το πρωϊνό υπήρξε το παράδειγμα για να μην την ξαναπάθουμε . Πέρασε πια αλλά μας έδωσε κίνητρο και αυτό μέτρησε .Αξίζαμε νομίζω την κούπα.»   

Φασούλα : «Επειδή  φέτος είμασταν πιο δυνατές πιο συγκεντρωμένες και αποφασισμένες θέλαμε να πάρουμε το πρωτάθλημα και αν είναι δυνατόν  αήττητες κάτι που νομίζω θα καταφέρουμε αύριο (ΣΣ σήμερα). Εχουμε δουλέψει σκληρά  και σοβαρά για να πετύχουμε τον στόχο μας και τα καταφέραμε γιατί το αξίζαμε  .Είναι μια δικαίωση για τις θυσίες μας . Στον αγώνα με τον Παναθηναϊκό φορτώθηκαμε  όλες με πολλά φάουλ αλλά ευτυχώς δεν μας στοίχισε . Το όνομα Φασούλας είναι σίγουρα βαρύ για οποιονδήποτε το κουβαλά . ¨Εχει πετύχει πολλά ο πατέρας μου και θέλω να ακολουθήσω τα βήματά του . Αυτό όμως δεν με αγχώνει . Συχνά με συμβουλεύει και θέλω να κάνω στον σύλλογο όλους υπερήφανους φυσικά και τους γονείς μου που ήταν σήμερα εδώ για να με εμψυχώσουν.  Ο Πρωτέας Βούλας σε όλες τις γενιές τα πάει πολύ καλά και στις γυναίκες και  θα γίνει εξαιρετική ομάδα . Φαντάζομαι και τον εαυτό μου μεγαλώνοντας στην πραγμάτωση των στόχων του σωματείου τουλάχιστον  όσο θα είμαι  στην Ελλάδα γιατί σκέφτομαι και τις σπουδές στο εξωτερικό.» 

Δεν υπάρχουν σχόλια: