Η προκήρυξη των μίνι αγοριών και κοριτσιών - ΕΣΚΑΝΑ

ΣΕ ΤΙΤΛΟΥΣ

Ένωση Σωματείων Καλαθοσφαίρισης Νότιας Αττικής

7.11.13

Η προκήρυξη των μίνι αγοριών και κοριτσιών


ΑΡ. ΠΡΩΤ.    :  938
ΠΕΙΡΑΙΑΣ      :  05  ΝΟΕΜΒΡΙΟΥ  2013

ΕΙΔΙΚΗ   ΠΡΟΚΗΡΥΞΗ  ΤΟΥΡΝΟΥΑ   ΜΙΝΙ  ΜΠΑΣΚΕΤ
“ΠΕΤΡΟΣ  ΚΑΠΑΓΕΡΩΦ” ΑΓΟΡΙΩΝ  και  ΚΟΡΙΤΣΙΩΝ
ΠΕΡΙΟΔΟΥ  2013 -  2014

Η   Ε.Σ.ΚΑ.Ν.Α.  συνεχίζοντας  την προσπάθειά  της  για ανάπτυξη  
του  αθλήματος   της  Καλαθοσφαίρισης και σύμφωνα με τους ισχύοντες Αθλητικούς Νόμους(2725/1999, 3057/2002 και 3264/2004), τα Καταστατικά
της Ε.Ο.Κ.  και της Ε.Σ.ΚΑ.Ν.Α., τους Κανονισμούς   της Ε.Ο.Κ., καθώς
και την  Γενική Προκήρυξη Πρωταθλημάτων της Ε.Ο.Κ. περιόδου 2013 - 2014
               Π   Ρ   Ο   Κ   Η   Ρ   Υ   Σ   Σ   Ε   Ι
το Πρωτάθλημα  Μίνι  Αγοριών και Κοριτσιών “ΠΕΤΡΟΣ ΚΑΠΑΓΕΡΩΦ”
της  περιόδου  2013 - 2014,  με  τους  παρακάτω  όρους :

ΑΡΘΡΟ  1ο :  ΣΩΜΑΤΕΙΑ  ΔΙΚΑΙΟΥΜΕΝΑ  ΣΥΜΜΕΤΟΧΗΣ
Στο  Πρωτάθλημα  δικαιούνται  συμμετοχής  όλα  τα σωματεία – μέλη
της Ε.Σ.ΚΑ.Ν.Α. με μία   ομάδα αγοριών και κοριτσιών.
Σε  περίπτωση   που Σωματείο  ή  Σωματεία  δεν δηλώσουν συμμετοχή  στο Πρωτάθλημα ΜΙΝΙ  Μπάσκετ  της  Ε.Σ.ΚΑ.Ν.Α., δεν θα μπορούν να συμμετέχουν σε Τουρνουά που διοργανώνουν  Σωματεία  ή  Οργανισμοί.

ΑΡΘΡΟ  2ο :  ΥΠΟΒΟΛΗ  ΔΗΛΩΣΕΩΝ - ΕΝΑΡΞΗ  ΤΟΥΡΝΟΥΑ
Οι  δηλώσεις συμμετοχής  των σωματείων  πρέπει  να υποβληθούν  στα γραφεία  της Ε.Σ.ΚΑ.Ν.Α. αυτοπροσώπως ή με fax το  αργότερο  μέχρι  
την Δευτέρα 11 Νοεμβρίου 2013  και να περιλαμβάνουν  τα στοιχεία που προβλέπονται από τον Κανονισμό Πρωταθλημάτων(Άρθρο 28). Δηλώσεις συμμετοχής με επιφύλαξη απαγορεύονται.
Η   κλήρωση των αγώνων (αγοριών)  ορίζεται την Τετάρτη13 /11 /2013 και  ώρα 17:00  στα γραφεία της Ε.Σ.ΚΑ.Ν.Α., Στάδιο “Ειρήνης και Φιλίας”(περιβάλλων χώρος)  παρουσία εκπροσώπων  των σωματείων και θα  γίνει με γεωγραφικά κριτήρια.
Η έναρξη του Πρωταθλήματος θα γνωστοποιηθεί με το πρόγραμμα που θα καταρτισθεί.                                           -  1 -

ΑΡΘΡΟ  3ο :  ΣΚΟΠΟΣ ΔΙΕΞΑΓΩΓΗΣ ΤΟΥ  ΠΡΩΤΑΘΛΗΜΑΤΟΣ ΜΙΝΙ
Σκοπός  του  Πρωταθλήματος  είναι  η ανάδειξη  της ομορφιάς  
του αθλήματος και η ανάπτυξη  αμοιβαίου σεβασμού, συνεργασίας  και
ευγενούς  άμιλλας  μεταξύ  αθλητών / αθλητριών, προπονητών, παραγόντων, γονέων  και του οργανωτικού  φορέα.          
Για  τον  λόγο αυτό,  το  Τουρνουά Μίνι  δεν προσφέρεται  για  ανταγωνισμό  και σωματειακές αντιπαλότητες.

ΑΡΘΡΟ  4ο :  ΣΥΣΤΗΜΑ ΔΙΕΞΑΓΩΓΗΣ ΤΟΥ ΤΟΥΡΝΟΥΑ
Κατά την διάρκεια των αγώνων είναι υποχρεωτική η εφαρμογή του αμυντικού συστήματος  MAN TO MAN(κάτω από τη σέντρα).
*Απαγορεύεται, με ποινή να διακοπεί α αγώνας, κάθε μορφή ζώνης,
zone press και παραλλαγή αυτής, pick nroll και παγίδες.
*Επιτρέπονται τα screen μακριά από τη μπάλα.
Κάθε σωματείο, θα διαθέτει γήπεδο εκ περιτροπής γήπεδο,  σύμφωνα
με το πρόγραμμα.
Όλοι οι αγώνες του ομίλου, κάθε αγωνιστικής θα διεξάγονται σε ένα γήπεδο, κάθε ΣΑΒΒΑΤΟ (Αγόρια) και κάθε ΚΥΡΙΑΚΗ (Κορίτσια) με ώρα έναρξης 09:00 ή  09.30.

Την αγωνιστική περίοδο 2013 – 2014, ο χρόνος για την εκδήλωση επίθεσης θα είναι είκοσι τέσσερα δευτερόλεπτα (24΄΄). Στα οκτώ δευτερόλεπτα (08΄΄) θα πρέπει η ομάδα που έχει την μπάλα στην κατοχή της να περάσει την σέντρα.

Το σωματείο στου οποίου το γήπεδο διεξάγεται η αγωνιστική, υποχρεούται για την ύπαρξη του εξοπλισμού της ΓΡΑΜΜΑΤΕΙΑΣ(Φύλλο Αγώνα, χρονόμετρο, χρονόμετρο 24΄΄, δείκτες φάουλ, βέλος εναλλασσόμενης κατοχής, σημαιάκια ομαδικών σφαλμάτων, καθίσματα αλλαγής).
*Ο τρόπος διεξαγωγής του Τουρνουά, θα γνωστοποιηθεί, με Ειδική Συμπληρωματική Προκήρυξη , πριν από τη κλήρωση των αγώνων.

ΑΡΘΡΟ   5ο  :   ΔΙΚΑΙΩΜΑ   ΣΥΜΜΕΤΟΧΗΣ    ΑΘΛΗΤΩΝ    και   ΑΘΛΗΤΡΙΩΝ.
Όλες οι ομάδες που θα συμμετέχουν στο Πρωτάθλημα πρέπει  υποχρεωτικά να αγωνίζονται με τουλάχιστον δέκα (10) αθλητές  για τα αγόρια και με τουλάχιστον δέκα  (10) αθλήτριες για τα κορίτσια που έχουν δελτίο αθλητικής ταυτότητας και υγείας  αθλητού της Ε.Ο.Κ.  και γεννήθηκαν για μεν τα αγόρια  από   01/ 01/2001   και  νεότεροι,  για δε τα κορίτσια από 01/01/2000 και  νεότερα.
Η διάρκεια του αγώνα είναι τέσσερις περίοδοι των δέκα (10) λεπτών.

Είναι υποχρεωτική η συμμετοχή όλων των αθλητών για ένα τουλάχιστον δεκάλεπτο.

-       2 -
•Αν μια ομάδα, παρουσιάσει λιγότερους από δέκα αθλητές(έως πέντε) , τότε ο αγώνας θα διεξάγεται ΚΑΝΟΝΙΚΑ, αλλά θα κατακυρώνεται υπέρ της αντίπαλης ομάδας, θα μετρά δηλαδή σαν ΜΗΔΕΝΙΣΜΟΣ και αυτό ΘΑ ΑΝΑΓΡΑΦΕΤΑΙ ΣΤΟ ΦΥΛΛΟ ΑΓΩΝΑ ΠΡΙΝ ΤΗΝ ΔΙΕΞΑΓΩΓΗ.
Αναλυτικά στα δύο πρώτα δεκάλεπτα θα πρέπει να έχουν αγωνισθεί και οι 10 αθλητές σε δύο διαφορετικές πεντάδες. Αν μία ομάδα παρατάξει 10 αθλητές, τότε εφόσον η αντίπαλη δηλώσει στο φύλλο αγώνα 12 αθλητές τότε οι δύο τελευταίοι , θα πρέπει απλά να αγωνιστούν αλλά για όσο κρίνει ο προπονητής τους . Αν δηλώσει
η μία 11 και η άλλη 12 τότε υποχρεωτικά ο 11ος θα αγωνίζεται ολόκληρο το γ΄ δεκάλεπτο και ο 12ος της αντιπάλου πάλι για όσο κρίνει ο προπονητής του. Αν δηλώσουν και οι δύο ομάδες 12 αθλητές τότε ο 11ος και ο 12ος θα πρέπει να αγωνιστούν οπωσδήποτε στο γ΄ οκτάλεπτο .

ΑΡΘΡΟ  6ο :  ΕΜΦΑΝΙΣΕΙΣ
Ο αναφερόμενος ως γηπεδούχος στο πρόγραμμα, θα φέρει  υποχρεωτικά  ανοιχτόχρωμη εμφάνιση  και  ο  φιλοξενούμενος  σκούρα.

ΑΡΘΡΟ  7ο:  ΓΗΠΕΔΑ   ΑΓΩΝΩΝ.
Όλοι οι  αγώνες  κάθε ομίλου θα διεξάγονται σε ένα γήπεδο,  σύμφωνα   με   το πρόγραμμα    αγώνων.
Η περίπτωση σωματείου να διαθέτει Κλειστό γήπεδο, θεωρείται ευεργετική για την  αποφυγή  αναβολών.
Σε   περίπτωση  που αποκλεισθεί  γήπεδο   ή δεν  είναι δυνατόν  για οποιαδήποτε λόγο να τελεσθεί   ο προγραμματισμένος αγώνας σε  αυτό  και αφού έχει γνωστοποιηθεί  έγκαιρα  στην Ε.Σ.ΚΑ.Ν.Α.  από το γηπεδούχο  σωματείο, ο  αγώνας αυτός ορίζεται την ίδια ή άλλη ημερομηνία στο ίδιο γήπεδο ή άλλο γήπεδο.

ΑΡΘΡΟ  8ο:  ΒΑΘΜΟΛΟΓΙΑ   -    ΚΑΤΑΤΑΞΗ  -     ΙΣΟΒΑΘΜΙΕΣ.
Α) ΒΑΘΜΟΛΟΓΙΑ.
Για την βαθμολογία των σωματείων ισχύουν όσα ορίζει το άρθρο 47 του Κανονισμού των Πρωταθλημάτων, για την κατάταξη δε αυτών ισχύουν όσα αναφέρονται στα άρθρα 48 και 49 του ίδιου Κανονισμού.
Β) ΙΣΟΒΑΘΜΙΕΣ.
Ι) Σε περίπτωση ισοβαθμίας ομάδων στο Τουρνουά σε οποιαδήποτε θέση, θα λαμβάνονται υπόψη κατά σειρά προτεραιότητας:
α) Τα αποτελέσματα στους μεταξύ τους αγώνες (βαθμοί) στο Τουρνουά.
β) Αν υπάρχει πάλι ισοβαθμία, η διαφορά των πόντων σε όλους τους αγώνες μεταξύ των ομάδων που ισοβάθμησαν στο Τουρνουά, συμπεριλαμβανομένων και των αγώνων με τις ομάδες που προκρίθηκαν ή αποκλείσθηκαν από την πρώτη περίπτωση ισοβαθμίας.
γ)  Αν υπάρχει πάλι ισοβαθμία, η διαφορά των πόντων στο σύνολο των αγώνων του Τουρνουά.
δ)  Αν η ισοβαθμία συνεχίζεται και πάλι, θα διεξάγονται αγώνες κατάταξης σε ουδέτερα γήπεδα.

-       3 -
ΑΡΘΡΟ 9ο :   ΜΠΑΛΕΣ
Οι αγώνες, για τα αγόρια, θα διεξάγονται  με δερμάτινη ή συνθετική δερμάτινη  μπάλα, μάρκας BADEN BR-410 μεγέθους 5 μίνι, για δε τα κορίτσια (size – 6), μάρκας BADEN,  μη εφαρμοζόμενης της παρ. 5 του άρθρου 37 των Κανονισμών της Ε.Ο.Κ.

ΑΡΘΡΟ 10ο :  ΔΙΑΙΤΗΣΙΑ -  ΓΡΑΜΜΑΤΕΙΑ.
Ο  ορισμός  διαιτητών και σημειωτών – χρονομετρών  θα γίνεται  με ευθύνη  της Κ.Ε.Δ./ Ε.Σ.ΚΑ.Ν.Α.  Σε  περίπτωση  μη  προσέλευσης διαιτητή και σημειωτή ή χρονομέτρη , τότε οι  αγώνες υποχρεωτικά θα  διεξαχθούν  με την συνεργασία  των  σωματείων  και  του αντιπροσώπου  της Ε.Σ.ΚΑ.Ν.Α., ο  οποίος  είναι  ο κύριος υπεύθυνος  για την υλοποίηση της απόφασης.
Οι αγώνες θα τελούνται με ένα (01) Διαιτητή και ένα (01) Κριτή που θα έχει οριστεί από την Κ.Ε.Δ./Ε.Σ.ΚΑ.Ν.Α. υποχρεωτικά.
Τα οδοιπορικά των Διαιτητών θα είναι 10€  και των Κριτών 6€,  και θα καταβάλλονται πριν την έναρξη του αγώνα  και θα ισχύσει η υπ΄ αριθμ.
730/18-09-2013  Συμπληρωματική Προκήρυξη  της Ε.Σ.ΚΑ.Ν.Α. , που ήδη εφαρμόζεται στα Πρωταθλήματα, δηλαδή το γηπεδούχο Σωματείο που θα αναγράφεται πρώτο στο Φύλλο Αγώνα και στο Πρόγραμμα της Ε.Σ.ΚΑ.Ν.Α., θα καταβάλλει τα έξοδα του αγώνα του.

ΑΡΘΡΟ   11ο :  ΠΑΡΑΠΤΩΜΑΤΑ  -     ΚΥΡΩΣΕΙΣ.
Α) Τα σωματεία που αγωνίζονται, υπόκεινται στις κυρώσεις που προβλέπονται από τον κανονισμό Πρωταθλημάτων, οι δε Διοικητικοί και υπόλοιποι παράγοντες και οι αθλητές σωματείων, καθώς και οι προπονητές
στις κυρώσεις που προβλέπονται από τον ισχύοντα ΑΘΛΗΤΙΚΟ ΝΟΜΟ
και από τις ισχύουσες διατάξεις των   κανονισμών της Ε.Ο.Κ.
     Β) Ομάδα, η οποία θα αποχωρήσει από το Πρωτάθλημα κατά την διάρκεια της αθλητικής περιόδου υπόκειται στις κυρώσεις του άρθρου 47, παρ.1 και 2 καθώς και των υποπαραγράφων αυτών, του κανονισμού της Ε.Ο.Κ.    
Γ) Σε περίπτωση πλαστοπροσωπίας, το σωματείο θα αποβάλλεται από το αντίστοιχο Πρωτάθλημα(ΜΙΝΙ), για την τρέχουσα και την επόμενη αγωνιστική περίοδο.

ΑΡΘΡΟ 12ο : ΥΠΟΧΡΕΩΣΕΙΣ - ΔΙΚΑΙΩΜΑΤΑ ΣΩΜΑΤΕΙΩΝ.
Οι υποχρεώσεις και τα δικαιώματα των διαγωνιζομένων σωματείων, καθορίζονται από τις διατάξεις του ισχύοντος Αθλητικού Νόμου, και των κανονισμών της Ε.Ο.Κ.(άρθρα 37 και 40) και της Ε.Σ.ΚΑ.Ν.Α.
Το  γηπεδούχο Σωματείο υποχρεούται να μεριμνά για την παρουσία γιατρού σε όλους τους αγώνες που θα διεξάγονται στο γήπεδό του.
Μετά το τέλος των αγώνων οι περιφερειακοί προπονητές της Ένωσης θα επιλέξουν τους καλύτερους αθλητές και τις καλύτερες αθλήτριες, που θα  λάβουν μέρος στο all – star game.

-       4 -
ΑΡΘΡΟ  13ο : ΟΙΚΟΝΟΜΙΚΟΙ ΟΡΟΙ
Το παράβολο  συμμετοχής  ορίζεται  σε  τριάντα  (30) ΕΥΡΩ, και πρέπει να κατατεθούν στη Τράπεζα EUROBANK, στον λογαριασμό:  
0026- 0304- 61- 0101072545.
Φωτοτυπία του καταθετηρίου, θα προσκομίζεται με την δήλωση συμμετοχής.
Σε περίπτωση αποχώρησης ή αποκλεισμού μιας ομάδας, τα χρήματα δεν επιστρέφονται.

ΑΡΘΡΟ  14ο :  ΤΕΛΕΤΗ  ΛΗΞΗΣ
Στην τελετή   λήξης, θα σχηματιστούν δυο ομάδες αγοριών και κοριτσιών για το all – star που  οι προπονητές αυτών, θα προταθούν από τους περιφερειακούς προπονητές της Ένωσης.
Στην  τελετή  λήξης,  είναι  υποχρεωτική  η παρουσία  όλων  των  σωματείων  με τον  έφορο, τον   προπονητή   και  την ομάδα   που  συμμετείχαν   στο   Πρωτάθλημα. Θα απονεμηθούν  Κύπελλα, μετάλλια και διπλώματα  στον πρώτο, δεύτερο  και τρίτο νικητή .
Θα  δοθούν  αναμνηστικά  σε  όλους  τους συμμετέχοντες.

ΓΕΝΙΚΑ.
Μετά το τέλος κάθε αγώνα, το γηπεδούχο σωματείο, υποχρεούται να ενημερώνει την Ε.Σ.ΚΑ.Ν.Α. (υπάλληλο αγωνιστικού) για το αποτέλεσμα
των αγώνων τους.
Το γηπεδούχο σωματείο υποχρεούται να παρέχει κάθε διευκόλυνση στον αντίπαλό του (φιλοξενούμενο), για τη μαγνητοσκόπηση του αγώνα μέσα από
τον αγωνιστικό χώρο.
Η μαγνητοσκόπηση από οποιοδήποτε τρίτο σωματείο θα επιτρέπεται, εφόσον θα έχει την συγκατάθεση για αυτή την ενέργεια και των δυο διαγωνιζομένων σωματείων.
Η   επιτυχία  του  Πρωταθλήματος  εξαρτάται  σε  μεγάλο  βαθμό  από  τα  σωματεία, ενώ  θα  βοηθήσει  αποκλειστικά  τα  σωματεία .  Για  τον  λόγο  αυτό  είναι απαραίτητη  η κατανόηση  του σκοπού  του  και η βοήθεια  όλων ώστε  η επιτυχία  της διοργάνωσης  να καθιερώσει  το Πρωτάθλημα  ως θεσμό.
Στο  τέλος  της διοργάνωσης  κάθε  σωματείο  μπορεί  να  καταθέσει  εγγράφως  τις προτάσεις του  για τη βελτίωση  της διοργάνωσης και διεξαγωγής του τουρνουά.
Οποιοδήποτε   πρόβλημα  προκύψει  που δεν  προβλέπεται   από
τα  παραπάνω  άρθρα  υπεύθυνο  είναι  το  Δ.Σ.  της  Ε.Σ.ΚΑ.Ν.Α.


  Ο   ΠΡΟΕΔΡΟΣ                                          Ο    ΓΕΝ. ΓΡΑΜΜΑΤΕΑΣ                                  
  
 ΙΩΑΝΝ.  ΠΑΛΑΤΟΣ                                       ΕΥΑΓΓ. ΛΥΜΠΕΡΑΤΟΣ


-       5 -Δεν υπάρχουν σχόλια: